afyon konya tren / BİLET AL | ONLİNE İŞLEMLER > BİLET AL | seafoodplus.info

Afyon Konya Tren

afyon konya tren

Eskişehir-Konya demiryolu

Lejant

Mesafeİstasyon
Ankara yönü
0,&#;km Eskişehir Garı
İstanbul yönü
0,&#;kmEskişehir Enveriye
5,&#;km
14,&#;km Kızılinler
17,&#;kmKaracaşehir
23,&#;km Gökçekısık
27,&#;kmTideposu
35,&#;km Porsuk
38, km Kütahya – Eskişehir İl Sınırı
45,&#;km Sabuncupınar
54,&#;km Uluköy
Balıkesir, Bandırma, İzmir yönü
66,&#;km Alayunt
76,&#;km Kütahya
66,&#;km Alayunt Müselles
86,&#;km Çöğürler
,&#;km Değirmenözü
,&#;km Demirözü
,&#;km Eskişehir – Afyonkarahisar İl Sınırı
,&#;km Döğer
,&#;kmLeğenköy
,&#;kmÜçlerkayası
,&#;km İhsaniye
,&#;kmAkviran
,&#;kmAblakaköy
,&#;km Gazlıgöl
,&#;kmFethibey
Denizli, Uşak, İzmir yönü
,&#;km Afyonkarahisar-Ali Çetinkaya Garı
,&#;km Çobanlar
,&#;km Çay
,&#;km Sultandağı
,&#;km Kavaklı
,&#;km Afyonkarahisar – Konya İl Sınırı
,&#;km Gölçayır
,&#;km Akşehir
,&#;km Gözpınarı
,&#;km Argıthan
,&#;km Reşadiye

Tren Biletleri

Meram Ekspresi ; İstanbul Haydarpaşa Tren Garı ve Konya Tren Garı arasında düzenlenen seferlerde hizmet vermekteydi. Yüksek hızlı tren çalışmaları kapsamında seferlerine son verilen hatlaran biri de bu oldu. Toplam 38 istasyonda duran trenin güzergahı üzerinde; Afyon , Kütahya, Bilecik ve İzmit şehirleri ve bu şehirlerin önemli ilçeleri bulunuyordu. Artık iki şehir arasında yılının sonundan beri hızlı trenler ile ulaşım sağlanabiliyor. 4,5 saatte tamamlanan seyahatler km hız yapabilen trenler ile gerçekleştiriliyor.
 
İstanbul ve Konya arasında karşılıklı olarak her gün düzenlenen seferler ile demir yolu seyahati gerçekleştirmeniz mümkün. Bu seferlerin saat detayları ise şu şekilde.
 
İstanbul Pendik Tren İstasyonu kalkışları: –
 
Konya Tren Garı kalkışları: –
 
Hattın güzergahında ise 6 istasyon bulunmaktadır. Aynı zamanda iki şehirden de Eskişehir’e ulaşmak için bu trenleri kullanabilirsiniz. Üstelik gidilen mesafeye göre bilet fiyatları farklılık göstermektedir. Eskişehir istasyonundan kalkan otobüsler ile de hattın Bursa’ya bağlanması sağlanmıştır. Bursa’dan ’te kalkan otobüslerin Eskişehir’e varışı civarındadır. Yani İstanbul’dan kalkan trenin şehre varmasından 45 dakika önce. Konya treni ise ’de Eskişehir’e ulaşır. Buradan Bursa’ya kalkan otobüsün saati ise ’tir. Bu otobüs ’da Bursa’ya ulaşır.
 
YHT bileti için DDY’nin çağrı merkezini ve internet üzerinden satın almayı tercih ederseniz her zaman yüzde 3 indirimden yararlanabilirsiniz. İşletme aynı zamanda farklı yaş gruplarına indirimler sunmaktadır. 6 yaşına kadar tüm çocuklar trenlerde ücretsiz olarak seyahat edebilirken, 7 – 12 yaş arasındaki çocuklara ise bilet fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılmaktadır. 65 yaş üzerine ve 26 yaşa kadar tüm gençlere de yüzde 20 indirim uygulanmaktadır. Konya ve İstanbul hattında bilet fiyatları ekonomi sınıf için 85 TL’den başlamaktadır. Almak istediğiniz hizmete ve yolculuk sınıfınıza göre bilet fiyatları değişiklik gösterebilir. Daha geniş ve isterseniz tekli koltuklarda seyahat etmek için Business Class’ı da seçebilirsiniz. Ayrıca Bussines Plus ve Ekonomi Plus sınıflarında ilave 15 TL ücret ödeyerek yemek servisinden de faydalanabilirsiniz.
 
Konya İç Anadolu’nun ve ülkenin kültür turizmi için en ilgi çekici duraklarının başında gelmektedir. Antik çağın en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük ve tasavvuf öğretisinin piri sayılan Hz. Mevlana’nın türbesinin şehirde bulunması; turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Yerli ve yabancı yüz binlerce kişi her yıl başta bu iki yer olmak üzere şehrin güzelliklerini yerinde görmek üzere Konya’ya seyahat etmektedir. Bu seyahatlerde yeni trenler ise hızlı ve ucuz bir alternatif olarak ön plana çıkmaktadır. Konya yaşamını bu şehirde sürdürmüş olan Hz. Mevlana’nın geçmişten beri etkisi altındadır. Hatta türbesinde bulunan yeşil minare şehrin simgesi olarak kullanılmaktadır. Özellikle Hz. Mevlana’nın hayatını kaybettiği gece olan Şeb-i Arus anma törenleri ile kutlanmaktadır. Şeb-i Arus kelime manası olarak Düğün Gecesi anlamını taşımaktadır. Ömrü boyunca ilahi aşkın peşinden koşan Mevlana’nın ölüm ile en sevdiğine kavuşmuş olmasından dolayı bu şekilde anılmaktadır. 17 Aralık’a denk gelen gecede şehirde farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Bunlardan en bilineni Sema Ayini’dir. Mevlevi dervişlerinin özel kıyafetlerini giyerek tasavvuf müziği eşliğinde gerçekleştirdikleri bu ayin detayları ile farklı mesajlar vermektedir. Örneğin dervişlerin üzerlerine giydikleri beyaz kıyafet kefeni ve kafalarına taktıkları başlıklar ise mezar taşlarını simgelemektedir.
 
İstanbul’da şuan için YHT istasyonu Pendik ilçesinde bulunmaktadır. Banliyö sistemi ile entegre olacak olan trene ulaşım çalışmalar devam ettiği için şimdilik toplu taşımada sadece otobüs ve minibüsler aracılığı ile sağlanmaktadır. Kadıköy Meydanı’nda bulunan Haldun Taner Sahnesi önünden kalkan 16 hat numaralı otobüs Pendik İstasyonu’na ulaşmak için en kolay araçtır. Konya İstasyonu ise şehir merkezinde yer alır. Buradan şehrin diğer bölgelerine gidebileceğiniz otobüsler ve minibüsler bulabilirsiniz. Yakın gelecekte şehirde bir de metro hattının yapılması gündeme alınmıştır.

Afyonkarahisar - Konya Otobüs Bileti

Otobüs Seyahati Hakkında

Otobüs Seyahati İpuçları

Kaptan şoför ile sohbet edin. Genellikle varış noktanız hakkında çok şey bilirler. Hatta Afyonkarahisar - Konya arasında otobüsün hangi tarafında daha iyi manzara olacağı konusunda öneride bulunabilirler!

Afyonkarahisar - Konya otobüsü, sizi bir şehirden başka birine götüren bir otobüsden çok daha fazlasıdır. İneceğiniz durağa gidene kadar en çarpıcı manzaralarla karşı karşıya kalacaksınız.

Otobüsler enerji tasarrufludur. km üzerinde bir yolcu taşıyan bir otobüs sadece litre yakıt alır. Bunu yüksek hızlı trene gereken litre uçak ile litre ve gazlı araba ile litreyle karşılaştır ve Afyonkarahisar - Konya arası açıkça otobüs ile ulaşımınız çevreye daha duyarlı bir seçenektir.

Kişiselleştirilmiş otobüs seyahati müzik listesi oluşturarak kendi gerçek müzik puanınızı oluşturun: Afyonkarahisar - Konya otobüs yolculuğunuz için mükemmel arkadaş.

Biliyor muydunuz?

Kuzey Amerika'da otobüslerin %80'inin WiFi ve elektrik prizleriyle donatılmış olduğunu biliyor muydunuz? yılından bugüne, otobüs yolcularının %60'ı otobüse binmek için elektronik cihaz kullanmıştır.

Avrupa'da karadan yolcu taşımacılığının %9,2'si otobüs ile, %74'ü trenle yapılmaktadır.

Herkes için ulaşım anlamına gelen 'otobüs' kelimesi, Latincede 'tümü için' anlamına gelen 'Omnibus'un kısaltmasıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir