kiymali istiridye mantarı nasıl pişirilir / Мои полезности: записи сообщества | ВКонтакте

Kiymali Istiridye Mantarı Nasıl Pişirilir

kiymali istiridye mantarı nasıl pişirilir

Rusya ve Ukrayna'da patates yetiştirmek gelenekseldir, bu sebze yemek pişirmenin en önemli yerlerinden birini işgal eder. Patatesler hem küçük bahçe arazilerinde hem de geniş tarım alanlarında yetiştirilir. Bu makalede, erken Latona patates çeşidinin özellikleri, çeşitli dikim materyali ekim teknikleri ve mahsul bakım yöntemleri tartışılacaktır.

Çeşitliliğin karakterizasyonu ve tanımı

Laton patates çeşidi Hollandalı yetiştiriciler (HZPC HOLLAND BV) tarafından yaratılmıştır ve son yıllarda eski Sovyetler Birliği'nin (Ukrayna, Rusya, Moldova, Belarus) Avrupa kısmında çok popüler hale gelmiştir. Çeşitlilik erken olgunlaşmış, çok verimli (1 hektar başına 460 centener), 65-80 gün ekimden yumru köklerinin olgunlaşmasına kadar geçer. Erken tüketim için, Latona ekimden bir buçuk ay sonra kazılmış olabilir, ancak bu durumda patatesler büyük olmayacaktır.

Biliyor musunPatates mükemmel bir C vitamini, potasyum, lif, B vitaminleri, bakır, triptofan, mangan ve hatta lutein kaynağıdır.Bu maddeler, insan vücudundaki inflamatuar süreçlerin durmasına, sağlıklı kan dolaşımına ve bağışıklığın artmasına katkıda bulunur.

Ilıman bölgelerde ekim için uygundur. Toprakta, patatesler genellikle 4-8 dikey etli yeşil gövde oluşturur, yeraltı kısmı 8 ila 10 kök mahsulünde oluşur. Çalı gür, iyi yapraklı ve özensiz. Latona çeşidinin hava kısmının ihtişamı, yabani otların çimlenmesini ve topraktaki nemin buharlaşmasını önleyen kök bölgesinin gölgelenmesini sağladığı için, sulama ve ekim sayısını azaltmanıza izin verir.

Dallı rizomlar (stolons) nişasta bakımından zengin yumrularda bitmektedir. Latona'nın etinin rengi sarımsı, derisi sarı-bejdir. Bu çeşitliliğin kök sistemi toprağın derinliklerine kadar 50 cm derinliğe ulaşır, yan çıkıntıların uzunluğu 15-20 cm'dir, yumru kökler yuvarlak oval, orta büyüklüktedir. Bu çeşitte patateslerin ortalama ağırlığı 90-120 g arasında değişmektedir, özellikle büyük örnekler 140-150 g'a ulaşmaktadır.

Yumrularda bulunan nişasta içeriği toprağa bağlı olarak% 18'e ulaşır ve bu da patatesleri kızartma sırasında lezzetli ve lezzetli hale getirir. Yazın ikinci yarısında toplanan olgun mahsul iyi bir şekilde depolanır. İyi donanımlı depolama tesislerinde uzun süreli depolama sırasındaki kayıplar sadece% 10'dur.

Çeşitliliğin avantajları ve dezavantajları

Patates çeşitleri Latona, sebze yetiştiricilere göre, hem olumlu hem de olumsuz taraflara sahiptir.

  • Sınıf avantajları:
  • mükemmel tat;
  • yüksek toplam verim;
  • uzun depolama kabiliyeti;
  • Yiyeceklerde yaz tüketimi olasılığı;
  • pürüzsüz kök yüzeyi;
  • nişastalı posa;
  • bir bitkinin altında çok sayıda yumru kök;
  • Bazı patates hastalıklarına karşı direnç (üst kısımların ve yumruların yanması, ortak kabuk).
  • Çeşitlerin Eksileri:
  • küçük boyutlu kök bitkileri;
  • alternariosis eğilimi.

Patates dikimi ve yetiştiriciliği

Patates ekimi ilkbaharda önerilir. Dikim tarihleri, ekim bölgesine bağlı olarak değişebilir, ancak ekim sırasında toprağın 15 cm derinliğe kadar ılıması ve henüz bahar nemi kaybetmemesi gerekir. Toprak nemi ve toprak gübresinin iyi bir gelecekteki mahsulün anahtarıdır.

Yaz aylarında çok az yağış alan bölgelerde, bu mahsul yapay sulamada yetiştirilir. Farklı iklim bölgeleri için, farklı ekim malzemesi iniş teknikleri önerilmektedir (sırtlarda, hendekler içinde veya bir kürek altında). Bitkilerin bir sıra ışık ve nemde alması için yeterli bir alanın oluşması için ekim sırasında geniş koridorların gözlenmesi gereklidir.

Optimal iniş zamanları

Dikim dönemi bu ürün için önemli bir faktördür. Patatesler en uygun sürede ekilirse, bitki mükemmel bir ürünle (hem miktar hem de nitelikte) gelişim için uygun koşullara cevap verir. Güney bölgelerinde (Kırım, Krasnodar Bölgesi), yumrular 25 Mart - 1 Mayıs arasında ılıman iklime sahip bölgelerde, kuzey bölgelerinde (hava durumuna bağlı olarak) - Mayıs sonunda ekilir.

Biliyor musunAlkalize edici ve antienflamatuar bir ilacı olan patates, mide ülseri ve duodenum ülseri yatıştırır, midenin asitliğini azaltır.Bulamacın içine ezilmiş olan kök mahsul, artrit ile bağlantılı enflamatuar süreci hafifletebilir.

Kırpma döndürme kuralları

Toprak patojenlerle (virüsler, bakteriler, mantar sporları) ve solanöz zararlı böceklerle (wireworms, nematodlar) enfekte olduğundan patates kültürünün monoplantasyonda yetiştirilmesi önerilmez. Mümkünse, belirli bir alanda patates yetiştiriciliğinde kopmalar en az üç yıl olmalıdır.

  • Patates için iyi öncüller:
  • sideratlar (hardal, yulaf, bezelye, tecavüz, fakelya);
  • Kabak bitkileri

İstenmeyen öncekiler - solanaceous familyasına ait sebzeler (patlıcan, domates, biber).

Patates sonra, yataklar büyümek için kullanılabilir:

  • kabak;
  • salatalık;
  • balkabağı;
  • tüm lahana ve soğan çeşitleri;
  • kabak;
  • fasulye, bezelye, soya.

Toprak gereksinimleri

Patates, besin bakımından zengin hafif toprakları sever. Toprak, azotlu gübrelerle, potasyumla gübrelenmelidir. Toprağa, örneğin evcil hayvanların gübre (sığır, tavuk, tavşan, domuz) gibi organik gübreler eklenebilir. Patates ekmeden önce bir yatak döllenir ve sonbahardan beri kazılır.

Önemli!Hiçbir durumda, bodrumda filizlenen ekim malzemesi kullanmamalısınız, çünkü bu tür patateslerdeki filizler genellikle beyaz (etiyole), ince ve uzuntur.Güneş ışığında yapılan bu fideler kararır ve ölürler.

Solanaceae kültürü çok fazla ışığa ihtiyaç duyar, bu nedenle bitkiler gün boyunca güneş tarafından aydınlatılacakları bir yere dikilir. Bahçıvanlar güneşli bölgelerde patates mahsulünün kısmi gölgede iki kat daha fazla olduğunu fark etmişlerdir. Patates, kumla karışmış gevşek, hafif asitli toprağı tercih eder. Bu ürün için toprak pH değeri 5.8-6.5 arasında kalmalıdır.

Dikim materyali hazırlama

Patates ekiminin hazırlanması, toprağa ekimden en az 2-3 hafta önce başlar. Yumrular, sıcak ve iyi aydınlatılmış bir odaya getirilir. Patateslerin filizlendiği odadaki sıcaklık +15 ° C'nin altına düşmemelidir. Bir önkoşul, ekim malzemesinin kutulardan iki kattan fazla olmamalıdır. Bu, yumru köklerin eşit şekilde ısınmasına ve kabuktaki tüm gözlerin uyanmasına katkıda bulunur. Dikim patates biraz solmuşsa, depolama sırasında nem eksikliği yaşarsa, yüzeyi bir sprey şişesiyle nemlendirilir.

Yumrular üzerinde 1.5-3 cm uzunluğunda filizlerin ortaya çıkmasından sonra, dikim materyali kullanıma hazırdır. Çimlenme, odadaki sıcaklığa bağlı olarak 2 hafta ile 1 ay arasında sürer. Hava sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, çimlenme o kadar hızlı olur. Çimlenmeden önce, dikim materyali bir böcek ilacı veya büyüme promotörü ile muamele edilebilir. Bu ilaçları birleştirebilirsin.

Dikim patates işlemek için nasıl:

  1. Büyüme uyarıcısı "Poteytin". Kök bitkilerinde gözlerin hızlı uyanmasını ve kalın, canlı fide oluşumunu uyarır. Stimülatör, üretici tarafından ampullerde üretilir, iki ampulün içeriği 100-120 kg yumruları işlemek için yeterli olacaktır. Büyüme uyarıcı, diğer bitki koruma ürünleriyle uyumludur (zararlı maddeler ve böcek öldürücüler).
  2. Bahçıvanlar arasında Prestige gibi bir yumru şifoniyer çok popüler . İlaç bitkinin hem yeraltı hem de yeraltı kısımlarını böceklerden (Colorado Patates böceği, yaprak bitleri, tutamlar, medvedka) 50-60 gün boyunca korur.
  3. İlaç "Maxim" profilaktik olarak yumru köklerini mantar hastalıklarının (fusarium, phomosis, silver scab, rhizoctonia) gelişiminden korur. Yumruların tedavisi sırasında, her iki ilacı da ("Maxim" ve "Prestige") karıştırabilirsiniz. Sebze yetiştiricisi, 100 ml ekim materyali için 70 ml Maxim ve 100 ml Prestige karışımıyla işleme tabi tutularak güvenilir bir koruma sağlayacaktır.
  4. Son zamanlarda satışta ilaç dikim patates çift korumak için kullanılan "Kruiser" oldu . Hazırlamada yer alan aktif madde, yumru kökleri genç patateslere Colorado patates böceğinin saldırısından korur ve bitkinin yeraltı kısmında kök çürüklüğü oluşumunu önler. 100 kg küçük yumrular için, 70 ml Kruiser yeterlidir.

Dikim sırasında patates gübreleme özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Dikim materyali nasıl düzgün bir şekilde işlenir:

  1. Bir kişi rahatsız olacağından bu işlem iki kişi tarafından yapılmalıdır.
  2. Yumrular, geniş bir polietilen kumaş üzerine tek bir tabaka halinde yerleştirilir ve bir sırt çantası bahçe püskürtücüsüne bir (veya bir karışımı) koruyucu preparat ile püskürtülür.
  3. Püskürtme, yumruların kabuğunda ıslak bir yüzey oluşana kadar devam eder.
  4. Daha sonra, iki sebze yetiştiricisi, patateslerin bulunduğu plastik tabakanın karşıt kenarlarını alır ve hafifçe sallar. Bütün patates kısımları eşit şekilde nemlenene kadar çalkalama yapılır. Bu prosedür dikkatli bir şekilde yapılmalıdır, böylece yumru kökler üzerindeki narin filizler kırılmaz.

İniş yöntemleri

Patatesler için önerilen ekim derinliği 8-10 cm'dir (toprakla kaplıdır). Patatesler 15 cm derinlikte +5 ... + 10 ° C'ye kadar ılıtılmış nemli toprağa mümkün olduğunca verimli bir şekilde ekilir Latona yumrularının dikimi için en uygun dikim şeması sıralar arasında 60-70 cm'dir; 25 ila 30 cm.

Önemli!150 g'dan daha ağır olan büyük ekim yumruları, ekim gününde iki parçaya bölünür.Patates ekiminde optimal ağırlık 60-100 g'dır, bu tür bir anne yumru kütlesi genç bitkiye yeterli besin ve nem sağlayacaktır.

hendek

Patates açma, kumlu ve hafif chernozemli topraklar için tavsiye edilir. Patates yumruları nemli olarak çürüdüğü için, siperlerde inişin su dolu topraklarda kullanılması önerilmez. İniş açmaların derinliği 20-25 cm'dir.

Patates tarlası sürüldükten ve yüzeyi düzleştikten sonra, manuel bir pulluk veya arkadan çekmeli traktör kullanarak patates dikmek için uzunlamasına derin oluklar oluşturun. Dikim stoğu bitmiş siperlere atılır ve tarla yüzeyi ile aynı seviyede toprakla kaplanır.

dil

Bu teknik, yakın su oluşumu ve su basması eğilimi olan topraklar için uygundur veya yüzeyde hava geçirmez bir kabuk oluşturan ağır killi topraklarda kullanılabilir. Yöntem, çalışmaya başlamadan önce gelecekteki patates sıraları boyunca toprak uzunlamasına tepelerin (sırtlar) yaratıldığı geleneksel kürek inişinden farklıdır. Sırtın yüksekliği 15 ila 20 cm arasında değişir, sıra aralığı geleneksel kalır, 60-70 cm, dikim yumruları bitmiş uzunlamasına sırtlara ekilir.

Dikim, doğrayıcı veya kürek kullanılmadan gerçekleşir, yetiştirici patatesleri basit bir şekilde gevşek bir tepeye mümkün olduğunca derin batırır. Bu yöntem, ev içinde bir arkadan çekmeli traktör veya kültivatör varsa kullanımı çok uygundur. Yüksek sıcaklıkların ve kuraklıkların genellikle yaz aylarında olduğu gibi, kumlu topraklarda da olduğu bölgelerde, sırtlara patates ekme yöntemi önerilmemektedir, çünkü toprak tepeler çok hızlı bir şekilde nem kaybederler.

pürüzsüz

Düzgün ekim, bir kişinin dikim çukurlarını kazması, zincirlerini bahçenin içine veya bahçesine yerleştirmesiyle, kürek altında patateslerin geleneksel olarak ekim şeklidir. İkinci bahçıvan filizlenmiş patatesleri ekim çukurlarındaki ekim çukurlarına yerleştirir. Bir sonraki (paralel) sıra için ekim çukurlarını kazmaya başlayan, aynı zamanda bir kürek bulunan bir kişi, bir önceki sıranın çukurlarında ekili yumruları uykuya dalar. Kürek altına iniş yapmak, güneyde yer alan ve gevşek, çabuk ısınan toprağı olan küçük alanlarda tavsiye edilir.

Dikim sonrası çeşitler için bakımın özellikleri

Büyüme mevsimi boyunca patates ekimine yönelik bakım, düzenli yabani otların çıkarılması, üst giyinme, hileleme, sulama ve hastalıklara ve zararlılara karşı korunma işlemlerinden oluşur.

Önemli!Patates sıralarına bile, ilk sıranın delikleri kordon boyunca işarete göre kazılmıştır.Yumuşak patates sıraları, ekim alanlarının bakımını büyük ölçüde kolaylaştırır (gevşetme, yabani otları ayıklama).

gübre

Patates gübre, tarla veya yatakların hazırlanması sırasında serilir, uygulama için en uygun zaman sonbahardır. Bunun nedeni, kış döneminde gübrenin bozulmaya başlayacağı gerçeğidir. Bu oldukça kabul edilebilir ve mahsulün altına gübre uygulanması. Aynı zamanda, önerilen normlara uymak gerekir (10 yüz parça için 2.5 ton). Sebze yetiştiricisinin, kök bitkileri altındaki aşırı miktarda taze gübrenin yumuşamalarına ve çürümelerine neden olduğunu hatırlaması gerekir. Patatesler en iyi gübrede yetiştirilir, çünkü mahsul yüksek verim sağlar ve iyi kalitede yumrular oluşturur.

Gübre sadece patatesler için sindirilebilir besinler sağlamaz, aynı zamanda toprağı zenginleştirir. Organik madde olmasa da mineral gübreler toprağa verilirse, her 10 dönüm için ihtiyacınız olacak: 12.5 kg azot, 7.5 kg fosfor, 15 kg potasyum ve yaklaşık 3 kg magnezyum. Gübre sadece bir makro ve mikro element kaynağı değil, aynı zamanda ekimlerde alternariosis oluşumunu da önler. Bu hastalık bazen% 50'ye ulaşan büyük verim kaybına neden olur.

Biliyor musunPatatesde bulunan şifalı antioksidanlar ve antosiyaninler insan kalbi için çok faydalıdır.Kök sebzeler ayrıca sağlıklı kalpler içerir: lif, potasyum ve C ve B6 vitaminleri.

sulama

Patates ekilirse, beklendiği gibi, nemli bahar toprağına ekilirse ve yaz boyunca düzenli aralıklarla yağmur yağarsa, ılıman bir iklimde mahsulü sulayamazsınız. Güney bölgelerinde, patates tarlaları iki kez sulanır: çalıların çiçeklenme döneminde ilk kez, ikincisi - ilkinden iki hafta sonra, kök bitkilerinin bağlandığı zaman.

Sulama yöntemleri:

  1. Bitkilerin kök bölgesine, her bir patates çifti çifti arasında boyuna sulama kanalları (sulama hendekleri) yaptıkları sulama ile sulanmaktadır.
  2. Dikim damla sulama ile sulanır. Gerekirse, sulamayı gübreleme ile birleştirerek veya toprağa böcek ilacı uygulayarak (tellere, nematodlara karşı), her bitkiye belirli bir miktarda nem sağlanabilmesi iyidir. Bu tip sulama için, bitki sıraları boyunca özel ayarlanabilir sistemlerle donatılmış damla sulama bantları yerleştirilir. Damla sulama bandı, tarlanın herhangi bir yerinde (yokuş yukarı, yokuşta) aynı hızla su beslemenizi sağlar.
  3. Güney bölgelerinde patateslerin üzerine serpme yöntemini kullanabilirsiniz, çünkü yüksek sıcaklık bitkilerin ıslak damlalardan hızla kurumasını sağlar. Serpme yöntemi hiçbir durumda kuzey bölgelerde kullanılamaz, çünkü patateslerin yaprakları üzerindeki aşırı nem mantar ve bakteriyel hastalıkların oluşumuna neden olur.

Patatesleri nasıl kendiniz sulayacağınızı da okuyun.

Ayıklayacaktır ve hilling

Tüm büyüme mevsimi boyunca, ayıklama kültüründe üç kez gerçekleştirilir. Ayıklama sırasında, sıralar ile bitkilerin kök bölgesi arasındaki boşluk yabani otlardan arındırılır. Üçüncü ayıklama hilling ile birleştirilir. Bundan sonra, çalılar büyür, koridorlarda kapanır ve ayıklamanın gerekliliği ortadan kalkar, ayıklama aracının bıçağı yeraltı taşlarına zarar verebilir.

Geleneksel bir kıyıcı veya Fokine düzlem kesiciyi kullanarak ayıklama ve haşlama yapılır. Patateslerin bakımı için orta ve büyük formatlı düz kesiciler seçilmektedir. Topraklama tepesinin topraklama sırasında en uygun yüksekliği 30-35 cm'dir, topraklama ilave taşların oluşumuna katkıda bulunur ve yeraltındaki kök bitkilerini güneşin kavurucu ışınlarından korur.

Neden patates yetiştirmeniz gerektiğini öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.

Zararlı ve Hastalık Kontrolü

Yaygın Patates Hastalıkları:

  1. Yanık (Phytophtora infestans) - Solan ekinlerinin en yaygın ve tehlikeli hastalığıdır. Özellikle yağmurlu yıllarda mahsul üzerinde önemli bir etkiye sahiptir, kayıplar% 50 veya daha fazlasına ulaşabilir. Hastalığın ilk semptomları yapraklarda, yaprak plakasının alt tarafındaki küçük tüylerle kaplı geniş, yuvarlak, yeşilimsi sarı veya gri lekeler şeklinde görünür. Kahverengi, uzun noktalar saplarda ve saplarda görülür. Yumruların kağıt hamurunda enfeksiyon, periferden başlayan ve merkeze ışınlar şeklinde ilerleyen kahverengi damarlar şeklinde gözlenir. Bu hastalık Acrobat MZ 69 WG veya başka bir dimitorfik fungisit ile tedavi edilebilir. Mantar öldürücüler, mantarın hücre duvarının oluşumunu durdurur. İlaç, hastalığın gelişiminin her aşamasında etkilidir. Fungisitler ile bitkilerin yaprak muamelesi, uzun süreli etki ile iyi profilaktik ve terapötik aktiviteye sahiptir. Patates yataklarında, fungisitlerin kullanımı, bitki üzerindeki ilk yaprağın ortaya çıkmasından başlayarak büyüme mevsimi boyunca önerilir. Hastalığın gelişiminin ciddiyetine ve hasarın derecesine bağlı olarak, yaz boyunca 1 ila 5 tedavinin 7-14 gün arasında yapılması önerilir. Patates tarlasına yayılmadan önce enfeksiyonu durdurmak için hastalığın ilk semptomlarının tezahürü ile tedaviye başlamanız gerekir.

  2. Alternariosis (Alternaria solani) - hastalık sıklıkla patates ekiminde bulunur. Her şeyden önce, belirtiler yapraklarda konsantrik bölgeli kahverengi-gri lekeler şeklinde görünür. Lekelerin yüzeyinde kadifemsi koyu kahverengi bir toz oluşur. В годы с благоприятными условиями, заражаются также клубни, на которых появляются сферические, коричневые, мелкие пятна. Для борьбы с альтернариозом рекомендуется применять контактный фунгицид «Polyram DF», содержащий 80% метирама, или другие препараты, с похожим действием.

Самым опасным вредителем для картофеля является колорадский жук. Насекомое производит 1-2 поколения в год, зимует в почве на глубине 20-50 см. Весной, после непродолжительного кормления, взрослые жуки откладывают яйца на тыльную сторону листьев. Продолжительность личиночной стадии колорадского жука обычно составляет 15-30 дней, в зависимости от температуры воздуха (чем жарче, тем быстрее происходит инкубация). Взрослые жуки и личинки объедают листья и стебли картофельных кустов. В отсутствие мер защиты и большого количества жуков, посевы могут быть поставлены под угрозу с самых ранних стадий развития.

Biliyor musunКартошка богата хлорогеновой кислотой и антоцианами, химическими веществами, которые помогают снизить кровяное давление у гипертоников.

С колорадскими жуками можно бороться такими препаратами:

  1. «Фастак» — инсектицид синтеза пиретроидов, содержит 50 г/л альфа-циперметрина для борьбы со взрослыми жуками, личинками или яйцами. Он действует при контакте и проглатывании, также долго держится на поверхности листьев. Препарат устойчив к осадкам при условии, что был нанесён на сухие растения за несколько часов до того, как начался дождь. Рекомендуется применять для профилактики, при появлении личинок или взрослых жуков. Очень важно, чтобы вещество наносилось равномерно, покрывая всё растение. Максимальное количество обработок — 2 применения через промежуток от 7 до 10 дней.

  2. «Alverde» — инсектицид, обладающий высокой эффективностью по отношению к личинкам и взрослым особям колорадского жука. Препарат содержит 240 г/л метафлумизона. Он действует на нервную систему насекомых, блокируя при приёме внутрь натриевый канал в нервной системе. Для борьбы с колорадским жуком применяется после вылупления личинок, хотя «Alverde» борется со всеми подвижными стадиями вредителя, включая взрослых жуков. Препарат применяют от 1 до 2 раз за время вегетации картофеля.

Biliyor musunМякоть картофеля богата триптофаном, аминокислотами и имеет естественные седативные свойства, помогающие успокоить нервную систему.

Другими вредителями картофельной культуры являются: личинка проволочника, нематоды, тля. Против личинок проволочника и нематод применяют предпосадочную обработку клубней протравливателями, такими как «Престиж». Тля и другие мелкие вредители на поверхности куста уничтожаются одновременно с колорадским жуком любым инсектицидом. Препараты наносят на листья с помощью ранцевых помповых опрыскивателей, производящих мелкодисперсную водяную пыль.

Hasat ve depolama kuralları

Картофель сорта Латона в основном выращивается для раннего потребления, поэтому его копают рано, когда клубни достигают веса более 30 г, а кожура ещё отслаивается. Картофель для летнего потребления выкапывают в соответствии с потребностью или спросом на рынке. В первую половину лета клубни ещё не достигают максимального размера. Корнеплоды для потребления в пищу осенью и зимой собирают в зрелом возрасте, когда кусты становятся жёлтыми и сухими.

Картофель копают в сухую и солнечную погоду при отсутствии осадков. В хранилище пищевой картофель опускают после продолжительного прослушивания, не менее 10-12 дней. Для просушивания пищевые корнеплоды раскладывают в полутени, и только в последние два-три дня овощи перемещают на солнце, для того чтобы кожица огрубела под воздействием ультрафиолета. Клубни, предназначенные для посадки на будущий год, сушат исключительно под солнечными лучами.

Нахождение на солнце вызывает в клубнях повышение уровня солонина, что придаёт картофельной кожуре зелёный цвет и горький вкус. Горечь предохраняет посадочный материал от мышиных зубов. Латона отлично хранится в сухих, не имеющих конденсата, оборудованных системой для проветривания, хранилищах. В отличие от других картофельных сортов, потери корнеплодов этого сорта во время хранения редко достигают 10%.

Вам будет интересно узнать, когда лучше всего убирать картофель по лунному календарю.

Практически все климатические зоны нашей страны, кроме Крайнего Севера, являются пригодными для выращивания раннего картофеля сорта Латона. Чтобы получить хороший урожай, достаточно своевременно высадить здоровый посадочный материал и обеспечить посадки уходом и защитой от вредителей и болезней.

Nadir bir kişi karlı bir kışın sonunda taze, hoş kokulu ve gevrek salatalığı reddeder. Bu nedenle bahçıvanlar mümkün olduğunca erken taze salatalık yetiştirmeye çalışıyor. Bu makalede, salatalık Grasshopper F1'in erken melezi hakkında konuşacağız, özellikleri ve tanımları ile bu mahsulün yetiştirilme yöntemleri verilecek.

Çeşitliliğin karakterizasyonu ve tanımı

Salatalık Çekirge kelimenin tam anlamıyla çeşitlilik göstermez, melezlere atıfta bulunur ve birinci nesil hibritlere ait anlamına gelen bir F1 simgesiyle birlikte gelmelidir.

Melez, Moskova Bölgesi'ndeki Mytishchi şehrinden tarım şirketi Manul'un Rus yetiştiricileri tarafından alındı.

Bu salatalıkların temel amacı erken tüketimdir, bu nedenle sebzelerin erken olgunluk, yüksek verim ve meyvelerin sunumu gibi özellikleri önemlidir.

Bu, en yüksek fiyata salatalık satarken çok önemli bir kalitedir.

Bu salatalığın kararlı verimi partenokareti ile açıklanmaktadır: bitkideki tüm çiçekler dişidir ve arılar veya diğer böcekler tarafından ek tozlaşmaya gerek yoktur. Bu melez hem serada hem de açık zeminde yetiştirilebilir.

Çekirge F1 erken olgunlaşma dönemine sahip bir sebzedir: ilk salatalıklar fide filizlerinin toprak yüzeyinde görünmesinden sonraki 40 gün içinde çalıdan alınabilir.

Çalı görünümü

Hibrit çekirge F1'in ana sapı çok uzun değildir ve nadiren 2 m'yi aşar, sebzenin ana sapının uzunluğu, hibritin yetiştirme koşullarına bağlıdır. Sokakta, sap 1.5 m uzunluğa sahip olacak ve ısıtılmış bir serada 2 m'ye ulaşacaktır.

Biliyor musunUluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bilim adamları, kök sisteminin gelişimi (su veya yer çekimi) üzerinde en büyük etkiye sahip olan faktörü belirlemek için uzayda salatalık ürettiler.Avuç içi suya gitti. Lateral saplar ana sapta 1-2 yaprak ile yerleştirilir ve yaprak ile ana sap arasında bulunan sinüslerde gelişir. Yan sapların uzunluğu 1.2 m'ye ulaşabilir Salatalık çalı oluştururken, bahçıvanlar genellikle yanal kirpikleri 3-4 yaprak veya 20-30 cm uzunluğunda keser.

Çalı iyi yeşillik vardır. Bu melezin yaprakları geniş, etli, 5 bölümden oluşur, parlak yeşil renkte, yumuşak ve kaba boyanmıştır.

Meyvenin özellikleri

Çekirge melezi F1, çeşitli salatalık demetlerine aittir, yani meyveler bir veya iki değil, 2-6 yumurtalıktan oluşan bir demet halinde yaprağın göğsüne bağlanır. Salatalıklar, aynı anda değil, sırayla birbiri ardına bir demet halinde dökülür ve olgunlaştırılır.

Çekirge F1 meyveleri temiz, küçük, silindiriktir. Salatalıkların rengi koyu yeşil, cilt hafifçe tepelidir, salatalığın şekli farklı boyuna yüzlere sahiptir. Olgunlaşmış meyvelerde küçük beyazımsı çiviler vardır.

Yetişkin bir salatalığın kütlesi 90-100 gr'ı aşmaz, meyvenin maksimum uzunluğu 12 cm ve çapı 3.5 cm'dir Genç meyveler sulu, gevrek, lezzetli ve aromalıdır. Zelentsy, hassas ciltlerle kaplıdır. Çekirge F1 meyvelerinin toplanması 6-7 cm uzunluğa ulaştığında önerilir, olgunlaşmış salatalıklar meyvelerin içinde boşluk oluşturma eğilimindedir.

Meyve taşıyan

Salatalık meyvelerinin satışından iyi bir kazanç elde etmek için yetiştiricinin çok erken bir dikim yapması gerekir. Bunu yapmak için, bu hibrit 30 gün sonra ısıtılmış bir seranın iyi döllenmiş toprağına ekilen fideler kullanılarak yetiştirilir. Melezin verimi çok yüksektir: 10 m² alana sahip bir serada, uygun tarım teknolojisi ile, 150 kg salatalık ekin elde edebilirsiniz.

Biliyor musunAntik Roma imparatoru Tiberius, salatalıkları çok severdi ve yıl boyunca bu sebzeleri yemek istedi: kışın ve yazın.İmparatorluk arzusu, dünyanın ilk seralarının saray bahçıvanları tarafından yaratılması için bir itici güç olarak hizmet etti.

Çeşitliliğin avantajları ve dezavantajları

Diğer birçok melez gibi, Grasshopper F1 de normal salatalık çeşitlerinden mükemmel verimle ayrılır. Ek olarak, bir yumurtalık demeti oluşumu nedeniyle artan çokluk ile karakterize edilir. Salatalık düşük kalorili bir sebzedir: 100 g salatalık hamuru sadece 30 kalori içerir.

  • Melezin olumlu yönleri:
  • mükemmel verim;
  • meyvelerin hızlı olgunlaşması;
  • salatalık sunumu;
  • iyi tat;
  • meyvelerde acılık geninin eksikliği;
  • koruma ve tuzlamaya uygunluğu;
  • uzun süreli ve kademeli yataklama;
  • aşırı büyüme eğilimi eksikliği.

Hibritin negatif tarafı, yalnızca sonraki yayılım için tohum toplamak için uygun olmamasına bağlanabilir.

Ekim ve büyüyen teknoloji

Salatalıklar doğrudan açık alanda ekilebilir veya bahçedeki fidelere ekilebilir. Çok erken üretim elde etmek için ilk önce fide yetiştirilmesi önerilir.

Fidan ekimi için salatalık ekim zamanını aşağıdaki gibi hesaplayabilirsiniz: 35 gün toprağa ekim fidelerinin tahmini tarihinden itibaren geri sayılır. Bu fideler için ekim tohumları için en uygun tarih olacaktır. Çok erken ekim tohumları, bitkilerin kaplarda yetişmemesi gerektiği için önerilmemektedir.

Salatalık fidanları nasıl yetiştirilir:

  1. Tohumlar, bitki başına en az 0.5 litre hacimli dikim kaplarına ekilir. Fide yetiştiriciliği için saksıların aşırı nemi boşaltmak için alt kısımlarında delikler olması gerekir. Tencere drenaj delikleri yoksa, salatalığın kök sistemi çürümeye ve bitkinin hastalanmasına neden olur.

  2. Çernozem, humus ve kumun eşit kısımlarından oluşan önceden karıştırılmış toprak karışımı. Ayrıca toprak karışımına birkaç avuç odun külü eklenmesi de önerilir. Hazır toprak patojenik mikroorganizmalardan, yumurtalardan ve haşere larvalarından dezenfekte edilmelidir. Bu iki yolla yapılabilir: toprağı kaynar su ile dökün veya 20-30 dakika fırında ısıtın.

  3. Dezenfekte edilmiş toprak kaplara dökülür, böylece boş alanın neredeyse% 50'si kabın kenarına kalır. Fide yetiştirme sürecinde, dünya bitkinin kökü altına serpilir ve böylece iyi gelişmiş bir kök sisteminin büyümesine katkıda bulunur.

  4. Her bir kaba 2 veya 3 tohum 1 cm derinliğe yerleştirilir ve sıkıca toprakla kaplanır.
  5. Ekimden sonra, saksılardaki toprak ılık suyla iyice sulanır, kabın tabanındaki delikten fazla nem akana kadar bekler ve kap şeffaf plastik bir film ile kaplanır.

  6. Mahsul kapları, sıcaklığın + 20 ° C'nin altına düşmediği bir odaya kurulur. Yüksek sıcaklık, tohumların hızlı çimlenmesine ve fide gelişimine katkıda bulunur. Saksı filizindeki tüm tohumlar, sadece daha kuvvetli bitki daha fazla büyüme için bırakılırsa, filizlerin geri kalanı keskin tırnak makası kullanılarak toprak seviyesinde kesilir.
  7. Filizler toprağın yüzeyinde belirir görünmez, kaplar ışık kaynağına yakın olarak yeniden düzenlenir. Bir güney pencerenin pencere pervazına ya da bitkileri aydınlatmak için bir lambayla donatılmış özel bir fide masası olabilir. Şeffaf polietilen, filizlerin 5-7 gün daha ortaya çıktığı kaplardan alınmaz. Film nemin topraktan buharlaşmasına izin vermez, böylece genç bitkilerin sulama ihtiyacını azaltır. Her gün, üretici fideleri havalandırmak için plastik filmi 30 dakika boyunca saksıdan çıkarmalıdır.

  8. Fideler gerektiği şekilde sulanır, tenceredeki üst toprak 2 cm derinliğe kadar kurursa Sulama için sadece ılık su kullanılır. Eriyik veya yağmur suyuyla sulanan salatalıkların en uygunudur. Klorlu musluk suyu kullanılıyorsa, ilk önce birkaç gün korunmalıdır.

  9. Filizlerin ortaya çıkmasından 15 gün sonra, genç salatalık fidelerinin sertleşmesine başlamak gerekir. Sertleşmenin ilk haftasında, her gün prosedürün süresini artırarak 30-40 dakika odadaki pencereyi açın. 25 günlükken, sertleşme ve sokağa adaptasyon için fidan almaya başlandı. Sokak sertleşmesi en az + 20 ° C hava sıcaklığında yapılır. Sokakta, fidanlar doğrudan güneş ışığının narin bitkilere zarar verebileceği için ağaçların altında dağınık bir gölgeye yerleştirilmiştir. Sokak sertleşmesinin ilk gününde, fideler bir saat açık havada kalır. Her gün sokak sertleşmesinin süresi gün ışığına çıkana kadar artar.

  10. Salatalık fidelerinin 30 günden uzun olmayan bir yaşta kalıcı bir yere dikilmesi en uygunudur. Salatalık fideleri, toprağın topaklarını kaptan çıkarmadan toprağa ekilir, bu nedenle turba saksıları en iyi salatalık yetiştiriciliği için kaplar olarak kullanılır.

Çoğu zaman, salatalıklar açık toprağa ekilir, ancak yetişkin fideleri de ekilebilir.

Toprağa ekim tohumları:

  1. Tohumlar önceden hazırlanmış bir yatağa ekilir (organik madde ile terbiye edilmiş ve kazılmış). 1, 2 m yatak genişliğinde, iki paralel sıradaki salatalık ekilebilir. Bu durumda, sıralar arasındaki mesafe en az 60 cm ve bitkiler arasındaki mesafe - 20–30 cm olmalıdır, 50–60 cm yatak genişliği ile, salatalıklar bir sıra halinde 15-20 cm bitkiler arasında olacak şekilde ekilir.

  2. Ekimden önce, gelecekteki sıraların yerlerini işaretleyin ve ekim için oluk açın. Ekim oluklarının derinliği 3-5 cm'yi geçmemelidir, oluklar sulanır, nemin toprağa girmesini bekler ve bundan sonra salatalık tohumlarını bırakmaya başlarlar.
  3. Bahçıvan fidan sürecini hızlandırmak isterse, tohumlar nemli bir yünlü bezle bir gün önceden ıslatılır ve ardından ıslak ahşap talaşı bulunan plastik bir torbaya konur. Çimlenme tohumları olan bir torba, fide ve kökler ortaya çıkana kadar 2-3 gün ılık bir yere konulur.

    Filizlenmiş tohumlar, dikim boyunca dikkatlice eklenir ve köklere ve filizlere zarar vermemeye dikkat edilir.
  4. Karıklardaki tohumlar toprakla kaplanır, toprak katmanı düzlenir, ardından mahsuller sulanır ve tarımsal liflerle kaplanır. Dokumasız malzeme topraktaki nemin korunmasına yardımcı olur ve bitkileri sulama ihtiyacını azaltır.

Biliyor musunSalatalıklar hızlı büyüyen bir üründür, ancak büyüme mevsimi boyunca oluşan çeşitli stresler meyvede acı çekmesine neden olabilir.Stresli durumlar sıcaklıkta keskin bir düşüş, nem eksikliği ve seyrek toprak içerir.

Sitede büyüyen

Salatalıklar, hava karardığında ve kararınca zaten açık toprağa ekilir. Merkez Rusya'da, salatalık ekim zamanı 10-15 Mayıs'ta düşer, güneyde ekim daha erken yapılır - nisan sonunda. Yakın zamanda, bu mahsul ekim ayının Haziran ayının ilk günlerinde gerçekleştiği kuzey bölgelerinde ekilir.

Açık alanda salatalık yetiştirmek kolaydır. Ancak, yüksek verim elde etmek için, bahçıvan önce bu ürünü yetiştirmek için tasarlanan yatağı toprağa hazırlamalıdır. Öncelikle yatağı organik madde ile doldurmak gerekiyor. Salatalık azotlu gübrelere çok düşkün, bu nedenle genellikle sığır gübresi veya kuş dışkısı ile döllenir.

Salatalık için taze, olgunlaşmamış olgun olmayan gübre en uygunudur. Aynı katmanda planlanan yatakların çevresi boyunca organikler yerleştirilir. 1 m² salatalık yatağının gübrelenmesi için 1 kova gübre yeterlidir. Ayrıca, yüzeye yayılan gübre toprağa derinlemesine gömülür. Bunun için, yatak rezervuarın bir ciro ile bir süngü kürek ile kazılmıştır.

Kazılmış yatakların yüzeyi, tırmıkla düzleştirilir, böylece merkezde yatakların uzunlamasına kenarlarına paralel küçük bir çöküntü meydana gelir. İçinde ekim için bir karık veya ekim için bir delik açılmalıdır. Uzunlamasına bir girinti, köklerde nemi hapsedecek ve salatalıkların sulanmasında suyun yayılmasını önleyecektir.

10-15 cm kadar geri çekilerek, gelecekteki ekim için ekim karıkları boyunca bir kafes kurulur. Kafes metal veya ahşaptan yapılabilir, yüksekliği 1.5 ila 2 m arasında değişir.

Büyüdükçe genç bitkiler kafeslere kağıt sicim veya yumuşak bir bezle bağlanır. Salatalık kirpikleri, kafesin yüksekliğini aşarsa, bahçıvan onları kafesin karşı tarafına atar ve büyümeyi zemine yönlendirir.

Bir serada yetiştirme

Her iki binada da erken salatalık yetiştirilebilmesine rağmen, sera ve sera birbirinden farklıdır. Sera soba, gaz veya su ısıtması ile ısıtılır ve serada ısı doğal olarak üretilir ve sadece bu binanın düzenlemesinin kalitesine bağlıdır. Seralar, genellikle yüksek seraların ısıtılması mümkün olmadığında ve erken üretime ihtiyaç duyulduğunda verilir.

Biliyor musunSalatalık yetiştiriciliği insanlar tarafından yaklaşık 4 bin yıl önce başladı.Antik çağda, salatalık sadece yemiş değil, aynı zamanda onları hastalarla tedavi etmiş ve aynı zamanda cildi beyazlatmak için kullanılmış.

Bir sera düzenlenirken, gelecekteki yapının etrafına en az 1 m derinliğinde bir çukur kazılır, çukurun altına 25-30 cm'lik bir tabaka ile taze at gübresi serilir, üzerine aynı bitki artıkları (dallar, yapraklar, saman) serilir. Bütün bu “sandviç” 30 cm kalınlığında verimli bir toprak tabakası ile kaplıdır, sera için toprak hazır olduğunda, sera çerçevesinin kendisi üzerine kuruludur.

Genellikle, bir sera düşüktür, yüksekliği 80 cm'den daha yüksek değildir, bu nedenle alanı hızla ısınır. Sera örtüsü, salatalıkların aydınlatılmasını ve seranın güneş ışığı ile ilave ısıtılmasını sağlayan şeffaf malzemelerden (polietilen, plastik veya cam) yapılmıştır.

Tohum ekmeden veya fide dikiminden iki hafta önce, sera 1 m² toprak başına 10 litre kaynar su oranında bol miktarda sıcak su ile sulanır. Bu prosedür seranın altındaki alt katmandaki organik maddeleri ısıtmak için gereklidir.

Kaynar su ile sulandıktan sonra sera sıkıca kapatılır. Isınma, organik gübreler yavaş yavaş yüksek sıcaklık alır ve serada üst toprak tabakasını ılık bir duruma ısıtır. Tüm yapı sıcak toprakla ısıtılır. Daha fazla oku

Bir serada salatalık yetiştirme Dışarısı soğukken, bitkiler kapalı bir serada büyürler.

Isının başlamasıyla bahçıvan serayı havalandırmaya başlar ve günlük olarak sera çerçevesini 10 cm hafifçe açar.

Havalandırma gereklidir çünkü seranın içi sıcak ve nemli olduğundan mantar hastalıklarının oluşumunu tetikleyebilir.

Sokaktaki hava sıcaklığı gün boyunca +18 ... + 20 ° C'ye ulaştığında, sera çerçevesi tamamen açılır. Kapalı konumda, seranın çerçevesi tüm gün ışığında kalır, sadece geceleri kapalıdır. Mayıs ayının ortalarında hava durumuna bağlı olarak bahçıvan serayı gece gündüz kapatmaktan çıkar.

Bu zamana kadar, salatalık zaten yapının yüksekliğine ulaşıyor, bu yüzden desteğe ihtiyaçları var. Salatalık için destek olarak, her bir bitkinin yanına ayrı olarak ahşaptan bir yüksek mandal takabilir veya ortak bir ahşap veya metal kafesin yapımına katılabilirsiniz. Bir serada salatalıklara daha fazla özen göstermek, açık tarladaki bitkilere bakmaktakinden farklı değildir.

Bakım Kuralları

Büyüme mevsimi boyunca, salatalık bahçıvanın sürekli dikkat ve bakım gerektirir. Uygun çalı formasyonu, zamanında sulama ve üst giyinme, malçlama, jartiyer, hastalıklardan korunma ve zararlı böceklere ihtiyaç duyarlar.

Sulama ve gübre şeması

Salatalıklar iyi bilinen "su çorbaları" dır ve sürekli olarak hafif nemli toprağa ihtiyaç duyarlar. Fakat aynı zamanda, kültür, bir hastalık salgını yaratabilecek yapraklar üzerindeki nemden de korkuyor. Bu nedenle kültür, yaprak sulama kullanılmadan sadece kökünden sulanır.

Salatalıkların sera içinde ve dış mekanda uygun şekilde sulanmasını öğrenin.

Orta şeritte, salatalıklar haftada 2 kez sulanır, bir bitkinin kökü altına en az 3 litre ılık su dökülür. Sulama bitkileri sadece sabahları yapılır, her durumda, öğleden önce, sulama tamamlanmalıdır.

Bunun nedeni, salatalık yapraklarına düşen ve kaynaklanan su damlalarının akşama kadar kuruması gerektiğidir. Aksi takdirde, mantar sporlarının ve bitki hastalıklarının gelişimini tetikler.

Damla sulama kullanarak salatalık köklerine nem uygulamak çok uygundur.

Sulama bitki beslenmesi ile birleştirilebilir. Büyüme mevsimi boyunca, salatalıklar 10-14 günlük aralarla birkaç kez beslenir. Azotla en doygun olan, fermente edilmiş kuş dışkılarından elde edilen sıvı kök üst tabakasıdır. Bu tür üst giyinme önceden hazırlanmalı ve tüm yaz kullanılmalıdır.

Kuş dışkısından beslenmenin hazırlanması:

  1. Soğuk rüzgarlardan korunan ve güneş tarafından iyi aydınlatılan bir yere kurulmuş büyük bir tank kuşların taze veya kuru dışkılarıyla yarıya kadar doldurulur. Bu amaçlar için tavuk, kaz, ördek, güvercin çöpü uygundur.
  2. Daha sonra, tank 20 cm kenarına kadar değil, su ile doldurulur.Bu fermantasyon sırasında üst pansumanın zemine dökülmemesi için bu boş alan gereklidir.
  3. Tank bir kapak ile kapatılır, böylece fermantasyon sırasında azot sıvı gübre içinde kaybolmaz.
  4. Deponun içeriği günlük olarak uzun bir tahta çubukla iyice karıştırılır. Bu, çözeltinin karbon dioksit bırakması için gereklidir.
  5. Dış ortam sıcaklığına bağlı olarak, 7-12 gün sonra, tanktaki fermantasyon sakinleşir, bu da konsantre üst sargının hazır olduğu anlamına gelir.

Sebze yetiştiricisinin, kuş dışkılarından beslenen sıvının konsantre bir gübre olduğunu ve suyla seyreltilmesi gerektiğini hatırlaması gerekir. Beslemeye başlamadan hemen önce, her temiz su kovasına 0.5 l konsantre eklenir ve istendiği gibi kullanılır.

Bush oluşumu

Melezin meyve vermesi için çalının kendi kendine oluşmasına izin vermeyin. Основной урожай на огуречном гибриде Кузнечик F1 формируется на боковых стеблях, поэтому формируя нагрузку урожая на растении, овощевод оставляет на каждом боковом стебле по 2–3 пучка завязи, после чего прищипывает боковой стебель.

Такая формировка растения проводится до верха теплицы или шпалеры. У основного стебля, достигшего верхнего предела роста, прищипывают точку роста или же направляют его плеть в сторону почвы (вниз).

Читайте также об особенностях формирования огурцов в теплице.

Toprak bakımı

В течение всего вегетационного сезона землю под огурцами необходимо содержать в чистоте от сорных растений. Сорняки выпалывают с помощью тяпки или плоскореза Фокина. Прополка под огурцами проводится каждые 10–12 дней. После прошедших сильных ливней почва под огурцами нуждается в рыхлении, способствующем поступлению к корневой системе воздуха и влаги.

Чтобы облегчить уход за огуречными плантациями, опытные огородники покрывают грядку мульчирующим слоем. В качестве мульчи можно использовать толстый слой соломы или свежескошенной травы, а также мульчирующее двустороннее агроволокно (чёрно-белое).

Агроволокно удобно тем, что его можно использовать на протяжении несколько сезонов. Чёрной стороной его укладывают на почву, что не позволяет прорастать семенам сорняков, белая же сторона будет обращена вверх и, отражая солнечные лучи, не позволит перегреваться грунту.

Если огурцы выращивают на шпалере или кольях, то их необходимо подвязывать к опоре каждые 5–7 дней. Для подвязки выбирают мягкие натуральные материалы или синтетический шпагат. Önemli!Мульчирующий слой не только защищает огуречную грядку от сорных растений, но и сохраняет влагу в прикорневом слое, не позволяя ей испаряться.

Hastalık ve Zararlı Önleme

Огурцы весьма склонны к развитию грибковых заболеваний, поэтому овощеводам необходимо проводить профилактические и лечебные обработки растений. Культуре также необходима защита от паразитов, питающихся соками растений. Önerilen Kaynaklar

Обработка огурцов от болезней народными средствами Для защиты от насекомых огуречные насаждения обрабатывают инсектицидами и биологическими препаратами, отпугивающими вредителей.

В качестве профилактических мер огородникам не рекомендуется оставлять зимовать на грядках растительные остатки заболевших растений.

Надёжнее всего такие остатки сжигать, а грядки, где росли заболевшие растения, желательно пролить раствором воды и марганцовки.

Необходимо также соблюдать севооборот и не выращивать на одной и той же грядке растения, принадлежащие к одному семейству.

Наиболее опасные заболевания и вредители огурцов:

  1. Тля — крохотные насекомые, имеющие чёрную, зелёную или серую окраску хитина. Живут большими колониями, быстро размножаются, в течение лета могут вывести более трёх поколений молодняка. Находятся в симбиозе с муравьями, которые и заносят их на огуречные плети. В качестве профилактики огородникам рекомендуется уничтожить муравейники, располагающиеся вблизи грядок. Если тля заселила всего несколько огуречных листьев, их можно срезать со стебля и закопать в почву. При незначительных количествах тли на огурцах её можно также попробовать смыть направленной струёй воды. Делать это нужно с осторожностью, поскольку сильная водная струя может сломать огуречные плети и листья. При большом заселении огурцов вредителями необходимо применить обработку одним из инсектицидов: «Каратэ», «Актара».

  2. Паутинный клещ — чёрные насекомые, имеющие длину тела в несколько миллиметров. Молодняк паутинного клеща имеет прозрачное туловище, поэтому его трудно заметить на растениях. Присутствие вредителя на растении выдаёт наличие на листьях и стеблях тонкой паутины.

    На небольших грядках паутинного клеща можно попробовать смыть с листьев вручную, мягкой губкой и пеной, полученной из хозяйственного мыла. На не слишком заражённых растениях можно применить органические препараты, отталкивающие вредителя. Это может быть водная настойка на табаке или на жгучем молотом перце. Против паутинного клеща отлично помогает обработка растения инсектицидами по листу. Узнайте также, как избавиться от паутинного клеща на огурцах в теплице.
  3. Мучнистая роса — заболевание имеет грибковую природу и развивается из прошлогодних спор, зимующих в почве или на растительных остатках. Основным симптомом заболевания является появление белого налёта на листьях и стеблях растений. Грибковые споры разносятся по огороду с дождём и ветром. Быстрому развитию заболевания способствует сырая погода. В качестве профилактики можно использовать еженедельное опрыскивание растений свежим молоком или сывороткой. При первых признаках развития заболевания огуречную плантацию необходимо обработать фунгицидами («Квадрис», «Ридомил Gold»).

Hasat ve depolama

Огурец отличается от прочих овощей тем, что огороднику необходимо снимать созревшие плоды часто, в идеале — через день. За это время в тёплые летние ночи растение успевает нарастить молодые плоды. Если же пренебрегать частым сбором плодов, урожайность куста значительно сократится.

Один перезревший огурец задерживает как завязывание плодов, так и наращивание массы уже сформированными плодами. Собранные плоды укладывают в тару с гладкими стенками. Огурцы можно сохранять в течение 7–10 дней в помещении с температурой воздуха, не превышающей +12°C, или на нижней полке холодильника.

Önemli!Нежелательно срывать огурец с плети, чтобы не повредить этим куст. Гораздо безопаснее срезать плоды с помощью небольших острых ножниц.

Огуречный гибрид Кузнечик F1 стоит выращивать огородникам, желающим получить ранний урожай свежих огурцов. При соблюдении агротехники выращивания период созревания плодов будет непродолжительным, а урожай — обильным.

sasha-kashaYenilebilir mantar büyük set.
artelka_luckyYenilebilir mantar vektörünü ayarla
toryYenilebilir mantarlar istiridye ana hatları ikonu. İşlenmiş orman bitkileri, doğal protein gıdaları. Menü ya da mağaza tasarımı için oyste mantarı çiz.
yadvigaBeyaz arka planda yeşil çim renkli yenilebilir mantarlar.
toryYenilebilir mantarlar vektör simgelerini çizer. İşlenmiş orman bitkileri, doğal protein gıdaları. Menü veya mağaza tasarımı için mantar çiz.
sasha-kashaVintage gravür istiridye mantar.
ArthaDesignStudioMantar. Beyaz düğme, Morel, istiridye Champignon, Cantharellus cibarius mantar, Porcini, Matsutake, Enoki, Matsuake. Vintage. Vektör çizim
sasha-kashaYenilebilir mantar poster. Bolete, Portobello, Shimeji, Champignon, istiridye mantar, Enoki, Kral trompet, siyah truffle, Morel ve Cantharellus cibarius. Siyah, beyaz. Vektör çizim vintage oyma
BezvershenkoBeyaz renkte izole edilmiş vektör düz çizimlerin mantar koleksiyonu. Cep, chanterelle, bal agaric, enoki, morel, istiridye mantarları, Kral istiridye, shimeji, Champion, shiitake, black truffle
ArtPaintMantar mantarı menüsü. Grafik resimli el çizimi. Kusursuz desen. Oyma, karalama, eskiz, retro, klasik. Arka planda ayrı elementler var. Yenilebilir mantar, boletus, chanterelles, russula, bal mantarı..
artelka_luckyYenilebilir mantar vektörünü ayarla
artelka_luckyİstiridye mantarı Vektörü
SeamartiniRenkli dizi vektör mantar ve mantarlar
BezvershenkoDüz tasarım da vektör illüstrasyonlar Büyük Mantar seti beyaz izole. Cep, chanterelle, bal agaric, enoki, morel, istiridye mantarı, Kral istiridye, şimper, champignon, shiitake, siyah trüf.
mart_mElle Çizilmiş İstiridye Mantarı.
irrinaldEl yapımı istiridye mantarları. Beyaz arka planda izole bir skeç. Vektör illüstrasyonu.
Nataly-NeteMantarlar
vectorsmarketYenilebilir mantar Icons set
vectorsmarketEtli meyve düz simgeler
natis76Yenilebilir mantarlar. Porcini, altın chanterelle, enoki, istiridye mantarı, cremini, beyaz düğme. 3d vektör gerçekçi nesneler ayarlandı. Yemek illüstrasyonu
mart_mKurutulmuş istiridye mantarları için paket tasarımı
BezvershenkoDüz tasarımda, beyaz arka plan üzerinde izole edilmiş vektör çizimleri mantar seti. Cep, chanterelle, bal agaric, enoki, morel, istiridye mantar yenilebilir mantar, infografik elemanları.
AlenaKazBir dizi mantar..
artelka_luckyİstiridye mantarlarının vektör çizimi
YarynaBoİstiridye mantarı. Doodle tarzı. Satır sanatı.
sasha-kashaMantar bir dairede. Şablon tabela, poster, kapak /. Bolete, Portobello, Shimeji, Champignon, istiridye mantar, Enoki. Siyah, beyaz. Vektör çizim vintage oyma
artelka_luckyİstiridye mantarlarının vektör çizimi
artgrarisstudio.gmail.comİş ürünleri ürünleri markanız için mantar kırmızısı çizimleri, çıkartmalar ve poster, vektör tasarımları
artgrarisstudio.gmail.com
virivlevEl istiridye mantar kahverengi zemin üzerine çekilmiş.
sasha-kashaMantar etiketlerle. Şablonları fiyat etiketleri Mağazalar, organik gıda vejetaryen piyasaların için ayarlayın. Vektör çizim sanat. Vintage. El doğa nesnelerin çizimi.
vectorlabEv yapımı mantar çıkarma sayfası şablonu. Minik Erkek Karakter Merdiven Üzerinde Duruyor Büyük Çuval 'da Olgun Mantar Yetiştirmeye Hazırlan. Kral İstiridye Mantarı Torbada Büyüyor. Çizgi film Vektör İllüstrasyonu
everydaytemplateİstiridye mantar siyah beyaz simgesi
vectorsmarketForest Vector Solid Icons 4
artgrarisstudio.gmail.comHayalet Bitki Mantarı Kafatası Mantar Mantarları İş ürünleri ürünleri markanız için ürünler, giyim markanız ve afişleriniz, reklam şirketlerinin markalarını karşılama
artgrarisstudio.gmail.com
lipvita.ukr.net405 _ istiridye mantarı istiridye mantarı, lezzet, diyet yemeği, yenilebilir, grafikler, set, çizim, el çizimi
totallyjamieTatlı, çeşitli mantarlı, kusursuz desenli bir çizgi film vektör çizimi..
artgrarisstudio.gmail.comİş Logonuz için Uzaylı Uçan Mantar Galaksi Vektörü illüstrasyonları, maskot tişörtü, çıkartma ve etiket tasarımları, poster, tebrik kartı reklam şirketi veya markalar.
artgrarisstudio.gmail.com
natis76Yenilebilir mantar Icons set
BaksiabatÇizimler mantar tasarım menü, yemek tarifleri ve paketleri ürün için ayarla.
draco-zlatHasır sepetteki mantarlar
kontur-vidVektör çizim simgeler mantar ayarla
WINS86Mantar farklı türleri
chipurkolubov.rambler.ruMantar tasarım şablonu. El çizilmiş vektör gıda illüstrasyon
gerariaYenilebilir mantar vektör tasarımı. El çizilmiş sağlıklı gıda şablonu
chipurkolubov.rambler.ruMantar tasarım şablonu. El çizilmiş vektör gıda illüstrasyon. E
ayeletkeshetKarikatür mantar
sasha-kashaVintage gravür mantar büyük set.
kornetkaİllüstrasyon mantarlarını ayarla. Yenilebilir mantarlar Chanterelles, beyaz mantar, boletus..
SeamartiniForest mushrooms set in cartoon style
gerariaVektörel yenilebilir mantar koleksiyonu. Elle çizilmiş gıda çizimleri
draco-zlatFarklı yenilebilir mantar
jenyakot86.gmail.comFarklı yenilebilir mantar çeşitli set
ArtPaint

Отбивные – кулинарные рецепты

Bu uygulama hakkında

Povarёnok.ru pirzola tarifleri koleksiyonu - harika pirzola yemek ve mutfak becerilerini geliştirmek öğrenmek için büyük bir fırsat!

Bu popüler yemek değil sadece et değil, aynı zamanda kümes hayvanları, balık, mantar ve hatta sakatat pişirilebilir.

Kendinizi ve sevdiklerinizi etli pirzola çıtır tedavi etmeye karar verirseniz, Povarёnok.ru uygulaması bakmak - orada orijinal ve test tarifleri çok sayıda bulacaksınız!

Povarёnok.ru pirzolası en iyi tarifler - geçerli:
sığır eti • sulu pirzola;
• lezzetli domuz eti;
peynir tava • pirzola;
• test alışılmadık pirzola;
• Dana kalp pirzola;
• ağız sulandıran pirzola tavuk göğsü;
• komik pirzola tavuk kalpleri;
• avokado sığır karaciğer pirzola;
mantar ve armut ile • ihale pirzola;
• Mükemmel balık pirzola;
• ilginç tat pirzola mantar;
• fındık kabuğunun içinde pirzola;
salamura kiraz • Orijinal pirzola;
• ızgara hızlı pirzola;
• Kemik ince pirzola;
Bitkisel güveç • pirzola;
• soya meyilli istiridye mantar pirzola.

Zaten Povarёnok.ru ile pirzola pişirmeye çalıştım ve sonuç sizi şaşırtacaktır? Sonra onları asla terk etmeyeceğini kişisel kitabı içine sevdiğiniz tarifleri ekleyin!

Güncellenme tarihi

28 Haz 2017

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası