intel işlemci harfleri / Intel İşlemcilerin Garip İsimlerindeki Harf ve Rakamlar Ne Anlama Geliyor? - CHIP Online

Intel Işlemci Harfleri

intel işlemci harfleri

New

intel işlemcilerde f anlamı nedir

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz sene CES fuarında en büyük laptop ve masaüstü işlemci üreticilerinden olan İntel'in duyurduğu işlemci model isimlerinden bazılarının sonunda F ibaresinin olduğu görülmüştür.

İntel işlemcilerde K ibaresi yıllardır vardı zaten. K ibareli işlemciler çarpan kilidir açık olan hızaşırma yapılabilen işlemcilerdir. K ibareli intel işlemciler Z serisi anakartlar ve uygun soğutucular  ile hızı artırılabilir.

Peki 9. nesil İntel işlemci modellerinden bazılarının sonundaki F ibaresi ne anlama geliyor?

İntel, 9. nesil işlemcilerde bulunan F ibaresinin anlamı, işlemcinin içinde dahili bir grafik biriminin olmadığıdır. Yani sonunda F ibaresi olan (Ör: İ3 F) işlemcilerden alıp kullanmaya çalıştığınızda anakartınıza takılı harici bir ekran kartı yoksa anakarttan görüntü alamazsınız.

Dolayısıyla 9. nesil F ibareli bir intel işlemci alacaksanız kesinlikle harici bir ekran kartı da almak zorundasınız.

İntel İşlemcilerdeki Diğer Harfler ve Anlamları:

H: Yüksek performanslı Gpu'lu işlemciler

K: Hız kilidi  açık (çarpan kilidi) işlemciler

M: Taşınabilir cihazlarda kullanılan işlemciler

S: Performans öncelikli işlemciler

U: Ultra enerji tasarruflu dizüstü bilgisayar işlemciler

MQ: (Medium Quality) Taşınabilir cihazlarda kullanılan Quad-Core(4 Çekirdek) işlemci sınıfı

HQ: (High Quality) Yüksek performanslı ekran kartı işlemcili modeller

T: Yüksek enerji tasarruflu taşınabilir işlemciler (TDP W)

P: Yüksek enerji tasarruflu taşınabilir işlemciler (TDP W)

L: Yüksek enerji tasarruflu taşınabilir işlemciler (TDP  W)

Devamı

intel işlemci sonundaki harfler ne anlama geliyor yeni bir işlemci almak için şöyle bir İnternette baktınız karşınıza intel için bir sürü farklı modellerimi çıktı ve bir çoğunun ne anlama geldiğini bilmiyorsanız bu baya kafa karıştırıcı olabilir.

Bu makalemizde, Intel işlemcilerinin sonunda bulunan harflerin ne anlama geldiğini ve tam olarak neyi temsil ettiklerini açıklayacağız.

intel Nesillere Göre Harfler ne anlama geliyor

Şüphesiz bildiğiniz gibi, Intel her yıl yeni nesil CPU&#;lar piyasaya sürüyor ve her yeni nesil için yeni teknolojiler ve optimizasyonlar getiriyor.

Ancak değişen sadece teknoloji ve performans değildir &#; harf atamaları nesilden nesile de farklılık göstermektedir, bu yüzden her neslin özel harf atamalarına ayrı ayrı bakacağız.

9&#;uncu Nesil işlemcilerdeki Harfler Ne Anlama Geliyor

Intel İşlemciler funduszeue.info

Şuanda intel&#;in en Son işlemcisi olan 9. nesil işlemcilerde sadece iki harf bulunmaktadır.

  • K &#; CPU&#;nun kilidinin açık olduğunu gösterir ve örneğin Intel® Core ™ iK işlemci gibi ek güç tüketimi ve ısınma pahasına ekstra performansı almak için hız aşırtması yapılabileceği anlamına gelir.
  • F &#; CPU&#;nun entegre bir grafik kartına sahip olmadığı anlamına gelir ve bu nedenle extra bir grafik kartına ihtiyacınız olacaktır. Bunun bir örneği Intel® Core ™ iKF işlemci örnek göstere biliriz.

funduszeue.info işlemcilerdeki Harfler Ne Anlama Geliyor

intel mektup anlamları

8. nesil Intel işlemciler için dikkat edilmesi gereken üç harf vardır.

  • K &#; CPU&#;nun kilidinin açık olduğunu ve extra güç tüketimi ve ısınma pahasına ekstra performansın için hız aşırtılabileceği anlamına gelir.
  • G , CPU&#;nun Intel&#;in sunduğundan daha gelişmiş entegre grafiklere sahip olduğu anlamına gelir. Şimdilik sadece Radeon&#;un Vega M GPU&#;larına geliyor.
  • U , CPU&#;nun “ultra düşük” güç tüketimine sahip olduğunu gösterir. Bunlar dizüstü bilgisayarlar için ve mümkün olan en iyi pil ömrünü sunmak için optimize edilmiştir. Buna karşılık, performansları normal modellere kıyasla daha düşüktür.

7&#;nci Nesil işlemcilerdeki Harfler Ne Anlama Geliyor

7. nesil işlemcilerde diğerlerine göre daha fazla harf var

  • T , bir CPU&#;nun güç verimliliği için optimize edildiğini belirtmesine rağmen U&#;ya benzer, ancak yine de U tarafından belirlenen modellerden daha fazla güç tüketir.
  • H , bu yine de 8 G-belirlenmiş bulunanlara kadar güçlü değildir Intel kendi entegre fiş olmasına rağmen, CPU, daha güçlü grafik ile donatılmış olduğunu göstermektedir. İşlemciler. HK ve HQ , daha gelişmiş bir grafik yongasına sahip olmasının yanı sıra CPU&#;nun da kilidinin açık olduğunu veya sırasıyla dört fiziksel çekirdeğe sahip olduğunu belirtir.
  • Y aynı zamanda düşük güç tüketimini göstermektedir. Sadece Y-belirlenmiş CPU&#;lar U-belirlenmiş modellerinkinden bile daha düşük güç tüketimi sunmaktadır. Sonuç olarak, en yüksek güç verimliliğine sahipler, ancak en kötü performansa da sahipler. Genellikle sadece ince ve en hafif dizüstü bilgisayarlarda tercih edilmektedir.

funduszeue.info işlemcilerdeki Harfler Ne Anlama Geliyor

intel işlemci soneki anlamı

6. nesil işlemciler 7. nesil işlemcilerle aynı harfleri paylaşıyor, tek fark 6. nesil işlemcilerde Y ile belirlenmiş hiçbir model olmamasıdır.

M-line işlemcilerdeki Harfler Ne Anlama Geliyor

intel işlemci isimleri

Intel Core markası ayrıca m3, m5 ve m7 olarak adlandırılan birkaç CPU içerir. Bunların tümü, maksimum güç verimliliği için tasarlanmış Y-belirlenmiş işlemcilerdeki. Diğer Y modelleri gibi,  MacBook gibi en ince ve en hafif dizüstü bilgisayarlarda kullanılmaktadır .

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası