kyk yurt 75 gün izin biterse / KYK izinleri kaç gün oldu? Öğrencilere KYK yurt izni 30 güne mi düştü? - Türkiye Gazetesi

Kyk Yurt 75 Gün Izin Biterse

kyk yurt 75 gün izin biterse

KYK, öğrencilerin yurt dışında kalma iznini 30 güne düşürdü

DUVAR - Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlar&#;nda kalan üniversite ö&#;rencilerinin y&#;ll&#;k 75 gün olan yurt d&#;&#;&#;nda kalma hakk&#;, 30 güne dü&#;ürüldü.

Birgün’den An&#;l Varl&#;’n&#;n haberine göre, yeni düzenlemeyle ilgili resmi duyuru veya aç&#;klama yap&#;lmad&#;. Ö&#;renciler, ‘Genciz biz’ uygulamas&#;na girince düzenlemeden haberdar oldu. Uygulamaya girildi&#;inde izin hakk&#;n&#;n 30 gün oldu&#;u belirtiliyor.

Konuyla ilgili bir ö&#;renci ‘&#;ikayetvar’ platformuna &#;unlar&#; yazd&#;: “KYK’da kalmaktay&#;m. &#;zin günleri 30 güne dü&#;ürüldü. Art&#;k ailemizi de mi görmeyece&#;iz. Odada yatak say&#;lar&#;n&#;n art&#;r&#;lmas&#; derken &#;imdi de izin hakk&#;m&#;z 30 güne dü&#;ürüldü. 18 ya&#;&#;ndan büyük bireyleriz. Yurtlar&#; kalmaya tahammül edilemeyen bir alana dönü&#;türmeyin buras&#; cezaevi de&#;il. Gün geçtikçe ö&#;renciye hayat daha nas&#;l zorla&#;t&#;r&#;l&#;r diye u&#;ra&#;&#;l&#;yor. Hayat&#;m&#;z&#;n en güzel zamanlar&#;n&#; bu sorularla geçirmek istemiyoruz.”

Munzur Üniversitesi’nde okuyan bir ö&#;renci de &#;unlar&#; söyledi: “KYK yurtlar&#;nda izin günleri 75 günden 30 güne indirildi&#;i için hiçbir &#;ekilde hiçbir aktivitede bulunam&#;yoruz. &#;ehir d&#;&#;&#;na gidemiyoruz. Ailelerimizle görü&#;emiyoruz. Herhangi ufak bir &#;ey olsa ç&#;k&#;p gidemiyoruz. Bu raddeye getirdiler bizi. Zaten odalar 6 ki&#;ilik, hepimiz iç içe kal&#;yoruz. Altl&#; üstlü ranza sistemleri oldu ve çok kötü bir &#;ey oldu. Odalar&#;m&#;zda ders çal&#;&#;am&#;yoruz. Çal&#;&#;ma masalar&#;m&#;z yok, çal&#;&#;abilece&#;imiz yer de yok. Etüt odalar&#; deseniz o da yok. Yemekler zaten berbat bir durumda. Yemeklerimizden k&#;l ç&#;k&#;yor üstelik hepimiz bunu dile getirmemize ra&#;men hiçbir müdahale yap&#;lmad&#;. Hijyen tamamen s&#;f&#;r. KYK yurdunda kitap bile okuyam&#;yoruz. ‘Kapasiteler art&#;r&#;ld&#;’ denildi ama bu &#;ekilde art&#;r&#;lmas&#; çok kötü oldu. Banyolarda sürekli sular kesiliyor. Bu durumdan da ma&#;dur olan bir sürü arkada&#;lar&#;m var. &#;u an d&#;&#;ar&#;da kalan ö&#;renciler eminim bizlerden daha iyi durumdad&#;r.” (HABER MERKEZ&#;)

1) Yurt ücretlerinizi Ziraat ATM&#;lerden (KARTSIZ İŞLEMLER / EĞİTİM ÖDEMELERİ), funduszeue.info (E – ÖDEME) ekranından on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı ( EĞİTİM ÖDEMELERİ)&#;ndan ödeyebilirsiniz. 2) Ödemelerinizi ilgili ekranlardan TC KİMLİK numaranızla yapmanız gerekmektedir.

Contents

KYK yurt paramı nasıl alırım?

Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.

KYK Yurdu en geç ne zaman ödenir?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra içinde bulunulan ayın yurt ücreti takip eden ayın onuncu günü saat &#;a ödenmelidir.

KYK depozito ücreti nasıl ödenir?

Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat &#;a kadar banka aracılığıyla ödenir. İlk kayıtta yurt ücreti ve depozito ücreti kayıt sırasında yurt kasasına yatırılacaktır.

Yedeklerden yurt çıkar mı?

Yedek sıranıza göre 2 hafta – 9 ay arası yurt çıkma olasılığı vardır. Bu süreçte eğer varsa akrabanızın veya arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa da KYK misafirhanelerinde barınabilirsiniz. Bunun için yurt müdürlüklerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

KYK yurt depozito iadesi ne zaman yatar?

Depozito ücretleri ne zaman yatar şekline bir soru yöneltirseniz net bir tarih vermek mümkün değildir. KYK yurdunun öğrenci sayısına ve yoğunluğuna göre ortalama 1 hafta içerisinde hesabınıza yatabilmektedir.

Yurt parasını ödediğimi nasıl öğrenebilirim?

Bu uygulamayla öğrenciler, KYK&#;nın kurumsal web sitesi olan &#;funduszeue.info&#; adresinde bulunan Yurt Ücreti ve Kredi Borcu Ödeme sekmesinden kimlik numaralarını girerek tüm kredi kartları ya da banka kartları ile geri ödemeleri bankaya gitmeden, ATM aramadan kolaylıkla yapabilecek.

KYK yurt ödemesi kaç gün gecikebilir?

Yurt ücretini ayın son gününe kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti takip eden ayın ilk işgünü depozitosundan mahsup edilir. Depozitosunu tamamlaması için ayın 10&#;u mesai bitimine kadar (ayın 10&#;unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar) süre verilir.

KYK yurt 75 gün izin biterse ne olur?

Bu hakkı geçerlerse yurttan çıkarılabilir öğrenci.

Yurt parası kaç ay ödenir?

1- Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. 2- Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat &#;ya kadar banka aracılığıyla ödenir.

KYK yurt depozito geri ödemesi ne zaman yatar?

Öğrenci kaydını sildirip yurttan ayrılırsa depozito ücretinin iadesi ortalama 1 hafta içerisinde hesaba yatırılır. Bazı öğrencilerin ise hem yurt hem de depozito ücreti ödemesi zorunlu değildir.

KYK depozito kaç TL ?

KYK Yurt Ücreti ve Depozito Ne Kadar

YURT ÜCRETİGÜVENCE BEDELİ
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL

Yurtta yedekte kalmak ne demek?

Yurt yedek öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmayanların yedekleri anlamına geliyor. Kesin kayıt döneminin sona ermesinin ardından, &#;yurt yedek&#; olan öğrenciler başvuru yapabilecek.

KYK Yedek sıralaması neye göre çıkıyor?

KYK yurt başvurularının sona ermesinin ardından başvuruda bulunan bin öğrenci içerisinden yerleştirme ve yedek sıralamalarının yapılması için tespit süreci başladı. Yerleştirmelerde ailenin gelir durumu, sosyal durum ve başarı kriterleri baz alınarak öğrencilerin durumu tespit ediliyor.

Yurt yedek çıkanlar ne yapacak?

Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacaklar ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası