saç dökülmesi için saw palmetto kullananlar / Sağlıklı ve güzel saçlar için | Osman MÜFTÜOĞLU Köşe Yazısı - Hürriyet Haberler

Saç Dökülmesi Için Saw Palmetto Kullananlar

saç dökülmesi için saw palmetto kullananlar

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Saçlarda zamanla dökülmeler ve seyrelmeler başlayabiliyor. Saç seyrelmesinin nedenlerini ve çözümlerini öğrenin.

Şu gerçeği kabul edelim: Saçlarımız bazen elimizde olmayan sebeplerle dökülür. Bu dünyanın sonu değildir, çoğu durumda tedavi edilebilir ve yeniden eski görünümüne kavuşabilir. Eğer saç dökülmenizin nedenlerini biliyorsanız, bu sorunu düzeltme şansınız daha yüksektir.

Ancak çoğu insan saçlarının neden inceldiğini, seyreldiğini ve döküldüğünü öğrenmek için zaman ayırmaz. Bu insanların doğru tedaviyi bulmakta başarısız olmalarının nedeni öncelikle budur. Nedenlere odaklanmak yerine panikle ne bulursanız kafanıza sürmeniz, sadece durumunuzu daha da kötüleştirecektir. Zararlı bileşenler içeren bir ürün kullanırsanız, bu ürünün deva olmaktan çok saçınızı kaybetmenizi daha dramatik hale getirebileceğini unutmayın.

Saç dökülmesinin nedenleri çeşitlidir ve her gün başka sebepler ortaya çıkabilmektedir. Buna rağmen bildiğimiz şey, saçların incelmesi ve kelleşmenin iki kategoriye ayrıldığıdır: Toksik alopesi ve androgenetik alopesi. Bunlara şu iki veya üç küçük sınıflandırmayı da eklemek yerinde olacaktır: Bağışıklık sistemi sorunları (alopesi areata), hasarlı cilt (cilt kanseri, yanıklar) veya enfekte cilt bozuklukları (mantar veya bakteriyel).

Hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık rastlanan saç dökülmelerinin sebepleri çoğunlukla toksik alopesi kategorisi altında sıralanabilir. Buna sebep olabilecek şeyleri kabaca şöyle sıralayabilriz:

Saç dökülmenizin sebepleri bunlar olabilir:

  • Diyabet
  • Psikolojik stres
  • Fiziksel stres
  • Yüksek ateş
  • Kanser
  • Kemoterapi ilaçları
  • Tansiyon ilaçları
  • Yetersiz beslenme
  • Sigara
  • Hipertiroid
  • Yüksek dozlarda A vitamini
  • Karaciğer rahatsızlığı
  • Böbrek rahatsızlığı
  • Kısa sürede kilo verdiren bazı diyetler

Yukarıdakiler saçlarınızın seyrelmesinin nedenleri olabilir ve eğer öyleyse şanslısınız çünkü çözüm çoğu zaman gerekli ilaçları almaktan ibaret olabilecek kadar basittir.

Bunun yanı sıra eğer ki saç dökülmenizin nedeni androjenik kellik olarak da adlandırılan, ilerleyici ve tersine çevrilmesi son derece zor olan genetik bir zemine sahip, hormon güdümlü bir durum ise o zaman işiniz biraz zorlaşabilir. Çünkü androjenik kellik veya erkek tipi kellik de denilen bu durum, dolaşım sistemindeki aşırı testosteronun androjen olarak da bilinen dihidrotestosterona (DHT) dönüşmesinden kaynaklanır.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Sebebi o veya bu, şunu unutmayalım ki saç seyrelmesinin ve ötesinde kelleşmenin tersine çevrilmesi mümkündür. Çoğu erkek bu konuda geriye dönüşün imkansız olduğunu düşünse de erken müdahalelerle mucizeler gerçekleşebilir. Geçerli bir formül isterseniz o zaman size bunun bir değil birkaç formülü olduğunu söylemeliyiz. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki ister ilaçlarla isterse de doğal reçetelerle olsun, tüm tedavilerin temeli saç köklerinizin ihtiyaç duydukları besine kavuşmalarını sağlamaktır.

Gelelim incelen, seyrelen ve dökülen saçlarınız için doğal olarak neler yapabileceğinize. Eğer saçınız dökülüyorsa önce her zaman doğal yöntemlerle savaşmayı deneyin. Çözüme ulaşamazsanız neler yapabileceğinize ondan sonra bakarsınız. Unutmayın ki doğa eczanesi bazen sizi şaşırtacak etkilere sahip ürünleriyle sorununuza çözüm olabilir. O halde biz de saç dökülmesinin doğal tedavi yöntemlerine bakalım.

Saw Palmetto

Bu bitkisel destek antik zamanlardan beri erkekler tarafından prostat sağlığı için kullanılmıştır. Modern tıp tarafından yapılan birkaç araştırmanın bulgularının desteğiyle, bugün erkeklerde prostat bezi büyümesinin tedavisinde kullanılmaktadır. Androjenik saç dökülmesi tedavisinde son yıllarda popülerlik kazanmış olsa da eldeki bilimsel kanıtlar bunu tam olarak kesin ilan etmeye yetmemekte. Bir çalışmada saw palmetto verilen 10 erkekten altısının bölgesel kellik sorununda iyileşme gözlemlenmiştir ki bu da şüphesiz umut vericidir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Saw palmetto’nun bir bitki olması onu zararsız kılmaz. Unutmayın ki her türlü bitkisel destek için muhakkak doktora danışmalısınız ve kullandığınız diğer ilaçlar ve yaşam stilinizle uyup uymadığına bakmalı ve öyle kullanmalısınız. Saw palmetto bitkisinin yan etkileri arasında karın ağrısı, ishal, kusma, kabızlık, ereksiyon problemleri, erkeklerde özellikle meme büyümesi ve libido kaybı sayılabilir.

Uzak Doğu Mucizeleri

Asyalı nüfusta kellik, Kafkasyalılara göre nispeten daha az yaygın ve bu hepimizin gördüğü bir gerçek. Asya saç tipi ve kalıtımı da bu durumda etkilidir şüphesiz ancak önemli bir kısmı diyetten ileri geliyor olabilir.

Asyalılar sebze ve otlar açısından zengin bir diyete sahipler ve yediklerinden bazıları saç dökülmesiyle savaşmaya yardımcı olabilir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Araştırmacılar, bazı baklagiller ve sebzelerde bulunan bir dizi amino asidin 5-alfa-redüktaz enzimini inhibe ettiğini keşfettiler. Bu enzim erkek tipi kellikten sorumlu olan testosteronu DHT&#;ye dönüştürüyor. Bu da kelliğe yol açıyor.

Takviyelerle alınan aşırı miktarda çinko da aynı etkiye sahip olabilir. Bu raporlar doğru ve tekrarlanabilir ise, o zaman belirli amino asitlerin ve çinkonun kullanımı, tıpkı finasterid ve dutasterid gibi bazı ilaçlarda olduğu üzere saç dökülmesini yavaşlatabilir.

Kavrulmuş susam, Çin tıbbında yüzlerce yıldır kullanılan bitkisel bir besindir. Saç dökülmesini azalttığına ve muhtemelen saçın yeniden büyümesini teşvik ettiğine inanılıyor.

Badem, Nane ve Aloe Vera

Esansiyel yağların pek çoğu için ‘saç mucizes’ deniliyor olabilir. Bu gerçekten işe yaradıklarını göstermez ne yazık ki. Ancak nane ve badem yağlarını ayrı ayrı veya birleştirerek kullanmanız belki size iyi gelebilir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Aynı şekilde aloe vera da Amerikan yerlileri ve Hint Ayurveda tıbbı kaynaklarında bu şekilde kullanılan bitkilerden. Hindistan cevizi sütü ve buğday tohumu yağıyla karıştırarak elde edeceğiniz bir aloe şampuanı size saçlarınızı geri kazandıracak formül olabilir.

Östrojen İçeren Gıdalar

Testosteron fazlası saç dökülmesine sebep oluyorsa o zaman erkeklerin östrojen almaları bu süreci tersine çevirebilir mi? Cevap ne tamamen evet ne de tamamen hayır. Unutmayalım ki her iki cinsiyette de karşı cinsin hormonları az miktarda da olsa bulunmaktadır. Erkeklerde, östrojenin bir şekilde testosteronun DHT&#;ye dönüşümünü azalttığı düşünülmektedir. Yine de bu azalmanın kanıtı biraz eksiklidir.

Östrojen, progesteron adı verilen başka bir kimyasalla birleşir ve sözde birlikte daha iyi çalışır. Bu ikisi saç döngünüzün büyüme aşamasında saçınızı sürekli olarak tutabilir ve hatta büyümenin kendisini biraz hızlandırabilir.

Erkeklerde Saç Seyrelmesinin Önüne Geçmenin Yolları

Östrojenin saç üzerindeki etkilerinin yanı sıra, östrojen tedavileri bazen testosterona duyarlı kanseri olan erkekler için de kullanılıyor. Bu kanser türü testosteron hormonu seviyeleri ile geliştiğinden, azaltmak için östrojen kullanmak mantıklıdır. Ancak kanser gibi hayati bir durum olmayan kellik için östrojenin memelerde büyüme ve cinsel istekte azalma gibi yan etkilerini görmezden gelemeyebilirsiniz. Ağır basan taraf hakkında tercih sizin.

Peki bu hormonu doğal olarak vücudunuza almanız zararlarını önleyebilir mi? Doğal takviyeler ve besinler sonuçta sizi aniden yan etkilere maruz bırakmazlar. Dilerseniz soya, sarımsak, kızılcık, yaban mersini, şeftali ve nohut yiyerek östrojen alımınızı artırabilirsiniz. Narenciye, zeytinyağı, mantar gibi besinler ise östrojen seviyelerini etkilediklerinden bu dönemde uzak durulabilir.

Bu Besinlerden de Faydalanabilirsiniz

Hint yağı; E vitamini, mineraller, protein ve Omega 6 ve 9 bakımından zengindir. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri saç dökülmesinin tedavisinde etkili olarak bilinmektedir. Limon suyu ise fosfor, B ve A vitaminleri ve antioksidanlar gibi yüksek zengin bileşiklere sahip olması sayesinde dökülmeyi önleyici ve iyileştirici olarak bilinir. Bal da yine çok etkili bir doğal üründür. Maske yapımında kullanılır ve başka çeşitli şekillerde de saçlı deriye tatbik edilebilir. Bektaşi üzümü suyu veya tozu da birçok kişi tarafından saçsızlık da dahil olmak üzere dökülme ve seyrelmede etkin tedavi olarak kullanılmıştır. Yumurta sarısının yine içeriğindeki birçok aminoasit sayesinde saça yapılan maskelerde başrolde olduğunu hepimiz biliyoruz. Muz da yine saçları dolgun ve güzel gösteren bir doğal besin olması yanında kepek sorununa ve kalıcı kelliğe çare olarak çeşitli reçetelerde adı anılan bir meyvedir.

OGGUSTO

OGGUSTO

editörün tüm yazıları

Sağlıklı ve g&#;zel sa&#;lar i&#;in

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Birçok etmen saç tellerinin çıkma sıklığını, uzamasını, dökülme hızını etkileyebilir. Hayati önem taşımasa da fiziksel özelliklerimizin en önde gelenlerinden olduğu için saçımızın güzel görünmesi bizi yakından ilgilendirir.

Haberin Devamı

Vücudumuzun her hücresi, her organı ayrı değere sahiptir. Her biri, sistemlerimizin verimli çalışması için az, çok, büyük, küçük demeden bir işin ucundan tutar. Ancak bazıları diğerlerinden daha hassas olup “buluttan nem kapabilir”.
Saç tellerinin içinde doğup, büyüyüp uzadığı kesecikler de böyledir. İç ya da dış birçok etmen saç tellerinin çıkma sıklığını, uzamasını, dökülme hızını etkileyebilir. Hayati önem taşımasa da fiziksel özelliklerimizin en önde gelenlerinden olduğu için saçlarımızın sağlıklı ve güzel görünmesi bizi yakından ilgilendirir. Saçlı deri ve saçlarla ilgili her konu dikkatimizi çeker. Şampuandan kreme, gıdalardan ilaçlara her şeyi inceler, öğrenir, dener, yorumlarız.

BİR ÖNERİ

SAÇ DOSTU BESİNLER

Kadın ya da erkek herkes hayatının bir döneminde saç dökülmesinden yakınır. En sık rastlanılan saç dökülmesi durumu “Androgenetic Alopecia”dır (kalıtsal saç dökülmesi veya kellik). Günümüzde saç dökülmesi çözümleri hem seçenek, hem etkinlik hem de uygulama kolaylığı olarak fazladır. Ne kadar erken fark edilir ve tedaviye başlanırsa o kadar iyi sonuç alınır. Bu konuda bazı önerilerimiz var.
* Besin seçimlerinize dikkat etmek, sağlıklı saçlara sahip olmak için yapacağınız ilk iştir. Vitamin, mineral, protein, yararlı karbonhidratlar ve gereğince yağlarla bütünlenmiş bir beslenme planı izlemek, en doğru uygulamadır.
* Saç telinin büyük bölümü proteinden oluşur. Protein yokluğunda saç yapımı durur, vücudumuz yerine yeni saç yapamayacağından doğal olarak saç dökülmesi meydana gelir.
* Saçlarımızın yüzde ’ünü oluşturan Omega-3, saçlı derideki hücrelerde ve saç derisiyle saçların nemlenmesini sağlayan sebumda (yağ tabakası) bulunur. Omega-6 yağ asidi olan gama linoleik asit (GLA) ise saçın sağlıklı büyümesini destekler, parlak ve güçlü olmasını sağlar, kepeklenmeye karşı da etkilidir.
* A vitamini saçlı derinin yağ düzeyini dengeler. Tüm vücut hücrelerindeki onarıcı ve yenileyici etkisini saçlarda da gösterir.
* Çinko, saç tellerinin bulunduğu keseciklerin beslenmesi ve deriye tutunabilme gücünden sorumludur. Eksikliğinde saçlar zayıflar ve dökülür. Ayrıca çinko, saç sağlığı ile direkt ilişkili olan hormon seviyelerinin dengesini sağlar.
* Silisyum, adı pek anılan bir mineral değildir. Ama diğer vitamin ve minerallerin emilimine yardımcı olur. Saç dökülmesini azaltır.
* Saçların uzamasında etkili minerallerden biri de magnezyumdur. Eksikliğinde saçlar yeterince hızlı uzamaz ve dökülme görülür.
* C vitamini, saçı nemli tutan ve saçın bulunduğu keseciklere besin öğelerinin ulaşmasını sağlayan döngüyü uyarmakla görevli sebum üretimini düzenler.
* Demir, kana oksijen taşımakla görevli hemoglobin için olmazsa olmazdır. Saçlı deride saç telinin büyümesinin uyarılabilmesi için sağlıklı kan akışı olmalıdır.

Haberin Devamı

BİR SORU

SAÇLARA ÖZEL BESİN DESTEKLERİ

Yalnızca dengeli ve nitelikli beslenme ile önü alınamayan saç dökülmelerinin nedeni, saçlı deri sorunları da olabiliyor. Bu durumda seçilecek besin destekleri (kadın ya da erkek) kişisel gereksinimlere göre ayarlanıyor.
* Biotinin hücredeki rolü büyüme ve yağ asidi üretimidir. Eksikliğinde saç dökülmesi ve kırılması yaşanır.
* Pridoksin kepeğe engel olur, saç ve saçlı derinin nemini dengeler.
* Folik asit saçın uzamasına katkıda bulunan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Eksikliği erken saç dökülmesine yol açabilir.
* L-sistein saçın iç kısmındaki sapın birbirine bağlanmasını sağlayan bir aminoasittir. Güçlü ve sağlıklı saçlar için vazgeçilmezdir.
* DHA saç derisi için doğal yağlandırma maddesi olarak çalışan bir tür Omega-3 yağ asididir. Saçın barındığı keseciklere besin öğelerini ulaştırmada rol alır. Ayrıca saçın rengi, sağlığı ve bütünlüğünden sorumlu hormonları da uyarır.
* Niasin DNA’nın onarımından ve hücredeki enerji metabolizmasından sorumludur. Saçlı deri ve saç teli için önemli bir destektir.
* Beta sitosterol, soya izoflavon (kadınlarda) ve saw palmetto (erkeklerde), DHT (dihidrotestosteron) engelleyerek saç dökülmesini durdurma özelliği taşır.

Haberin Devamı

YAPIN-YAPMAYIN

ETKİLİ SAÇ TEMİZLİĞİ

Sağlıklı saçlar, temizlikle ve sağlıklı saç derisi ile başlar. Fazla ürün kullanımı nedeniyle saç derisinde fazla aktif sebum birikmesi ve kuruluk oluşması, keseciklerin tıkanmasına, saç büyümesinin engellenmesine yol açar. Tedavi edilmediğinde saçlı deride kaşıntı, buna bağlı tahriş olur. Doğru temizleyiciler ve saç kremleri, saç gelişiminde ve saçlı deri sağlığında fark yaratır.
* Önce saçlarınızı birkaç dakika ılık su ile çalkalayın. Bu uygulama saçlı derinizdeki kalıntıların gevşemesine sebep olacak ve böylelikle daha az şampuan kullanmanızı sağlayacaktır.
* Şampuanlı saçınızı taramayın. Germek ve çekiştirmek saç tellerinizde gereksiz yük artışına neden olur. Saçlarınızı saç kremi uyguladığınızda tarayın.
* Saçınıza daha az zarar veren sülfatsız şampuanları tercih edin.
* Saçınızı kuruturken fazla hırpalamayın. Nazikçe, havluyla sıkarak suyunu alın.
* Dengeli pH’ı olan ürünleri kullanın. İçeriğinde fitik asit olanlara bakın. Bu, pul pul dökülen saçlı derinizin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
* DHT engelleyici içeren ürünler kullanın. DHT, kesecikleri küçülten özelliğe sahiptir.
* Özellikle nane yağı ve çay ağacı yağı içeren ürünlere yönelin. Bu esansiyel yağlar kan akımını uyarır, saçlı derinin sağlığını korur ve fazla yağ birikimini engeller.

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları
Saw Palmetto Extract (Cüce Palmiye Ekstresi) &#; mg

Saw Palmetto, Cüce palmiye bitkisinin ekstresidir. Serenoa Repens olarak da bilinir. Saç dökülmelerinin en belirgin sebeplerinden biri olan DHT (Dihidrotestosteron) hormonunun saç köklerinde birikmesini önler. Saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur. En verimli DHT bloklayıcıdır. Saç dökülmesine çözüm olabilecek en etkili bitkisel ekstredir.

Metilsülfonilmetan &#; mg

MSM olarak da bilinir. Saç ve cilt sağlığı için faydalıdır. Bağışıklığınızı güçlendirerek, bağışıklık sorunlarına bağlı saç dökülmelerini engellemede yardımcı olur.

Millet Seed Extract (Darı Tohumu &#; Panicum Miliaceum) &#; 20 mg

Darı tohumu ekstresi veya latincesi Panicum Miliaceum olarak da bilinir. Son dönemlerde Avrupa Birliği&#;ndeki saç araştırma enstitülerinin yakın takibinde olan bir üründür. Saç dökülmelerini önlemede temel hammaddelerden biridir. Saçların doğru şekilde beslenmesini ve uzamasını sağlar. Saç köklerindeki hasarları onarmaya yardımcı olur. Özellikle hamilelikte ve emzirmelerde ve yaşlılıktan dolayı meydana gelen saç dökülmelerinin engellenmesine yardımcı olur. Saçlara canlılık, parlaklık ve hacim kazandırır. Yeni saç oluşumunu destekler.

Biotin &#; mcg

Günümüzde karşımıza sıklıkla güzellik vitamini ismiyle çıkan Biotin’e, literatürde H Vitamini veya B7 vitamini denilmektedir. Biotin suda çözünen bir B Vitamini kompleksidir. Kalın bağırsaktaki bakteriler tarafından da üretilen Biotin sağlıklı bir yaşam için gerekli olan önemli bir vitamindir. Yağ, protein ve karbonhidrat metabolizmalarında bir koenzimdir. Aynı zamanda hücre gelişimine katkıda bulunur. Özellikle kemik iliği için çok önemli olmasının yanı sıra sağlıklı sinir dokuları için de gereklidir. Biotin’in son zamanlarda güzellik vitamini olarak anılmasının en büyük sebebi saçlara ve tırnaklara olan pozitif etkisidir. Bu yüzden kozmetik ürünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Biotin eksikliğinde kuru ve pullaşan kafa derisi, kolayca kırılan ve kopan saçlar, cansız ve şekil almayan saçlar, saç dökülmesi ve kellik (alopesi) görülebilir. Biotin saç dökülmelerinin engellenmesinde aktif bir rol oynar ve sağlıklı saç büyümesini destekler.

L-Sistein &#; 30 mg

L-Sistein, saç telinin saç köküne bağlanmasında ve bağın güçlendirilmesinde kilit görevi olan bir aminoasittir. Günlük olarak yeterli miktarda alındığında, saçların güçlü ve sağlıklı gözükmesini sağlar. Cilt, saç ve tırnak dokularını destekler. Ayrıca, güneşin zararlı ışınlarından cildi korur. Saçların ve tırnakların ihtiyacı olan Keratin üretimini sağlar.

L-Metiyonin &#; 30 mg

L-Metiyonin, saç ve tırnak yapısını güçlendirir. L-Sistein ile birlikte saçların temel ihtiyacı olan Keratin üretimini sağlar. Takviye olarak alınması vücuttaki Keratin üretim sürecini hızlandırır. Yapılan araştırmalar neticesinde, saç beyazlamasını geciktirmede kullanılır. Ayrıca eklemlerdeki kıkırdak üretiminde önemli bir rol oynar. Eksikliğinde, artrit adı verilen eklem iltihaplanması görülebilir.

Vitamin B1 &#; 10 mg

Tiamin olarak da bilinir. Saç folikülleri üzerinde ciddi bir etkisi vardır. Saçların büyümesi, güçlenmesi ve esnekliği için enerji sağlar. Ayrıca, saçların daha yumuşak bir görünümde olmasını sağlar. Eksikliğinde, elastikiyet kaybı, saçların parlak görünümünde azalma, kırılganlık, kepek ve saçların yavaş büyümesi gözlenebilir.

Vitamin B2 &#; 10 mg

Riboflavin olarak da bilinir. B2 vitamini eksikliği saçın kozmetik anlamda kötü görünmesine yol açabilir. Özellikle, saçlarda aşırı yağlanma ve güçsüzleşme gözlenebilir. Sık sık kırılmalar ve dökülmeler de yaşanan diğer problemlerdir. Enerjinin oluşum metabolizmasına yardımcı olur. Saçlı deride önemli etkileri olduğu gibi cilt sağlığı konusunda da başarılıdır.

Vitamin B3 &#; 10 mg

Niacin, literatürde Vitamin B3, Nicotinic asit, Niacinamide, PP olarak da adlandırılır. Niacin, damar genişletici özelliğinden dolayı saç diplerindeki kan akımını artırarak saç foliküllerinin (köklerinin) daha iyi beslenmesini ve saçların güçlenmesini sağlar. Ayrıca saçların yapı taşlarının oluşumunu destekler. Niacin eksikliğinde kolayca kırılan ve kopan saçlar, allerji ve inflamasyon, dermatitis görülebilir. Ayrıca, saç folikülü hücreleri yeterince beslenemeyebilir ve hızlı saç dökülmeleri meydana gelebilir. Niacin sağlıklı saçlar ve kafa derisi için son derece önemli bir vitamindir, kan dolaşımını stimule ederek saç köklerini besler, solgun, mat, yıpranmış ve rengi açılmış (güneş yada boyayla) saçların güçlenmesine yardımcı olur, canlandırır. Dolayısıyla da canlı parlak bir görünüm kazanır.

Vitamin B5 &#; 10 mg

Pantotenik asit, Panthenol veya Vitamin B5 olarak da tanınır. Vücutta depolanmayan ve suda eriyen bir vitamindir. Vitamin B5, derinin epitelyum yapısını güçlendirir, hasar görmüş deriyi ve saçları onarır, nemlendirir ve başlamış saç dökülmelerinin engellenmesinde aktif bir rol oynar. Saçları korur ve saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır, sağlıklı saç büyümesini destekler. Saçların büyümesinde önemli olan Koenzim A oluşmasında önemli bir rol oynayarak karbonhidratların, yağların ve proteinlerin enerjiye çevrilmesinde bir katalizör olarak hayati bir rol oynar. Saçları ve kafa derisini nemlendirir ve saçlara parlaklık kazandırır. Eksikliğinde, saç folikülü hücrelerinin yeterince beslenememesine neden olmakta ve saç dökülmeleri meydana gelmektedir.

Vitamin B6 &#; 10 mg

Saç derisindeki hücrelerin hızlı yenilenmesinde etkili bir rolü vardır. Eksikliğinde, saçlı deride iltihaplanma görülebilir. Saçlı derideki kan dolaşımını ve oksijenlenmeyi artırır. Dolayısıyla saç köklerinin beslenmesini iyileştirir. Saçın dayanıklılığı konusunda ve saçların sağlıklı uzamasında etkilidir.

Vitamin B12 &#; 60 mcg

B12 vitamini vücudumuzun sağlıklı biyolojik işleyişinde (Beynimizin düzgün işleyişinden, kanın oluşumunda, DNA ve yağ asidi hücrelerinin sentezlenmesi ve düzenlenmesi, vs) çok önemli bir rol oynar. Vitamin B12 kırmızı kan hücrelerinin oluşması için de gereklidir. Kırmızı kan hücreleri noksanlığında kanımızda yeterli oksijen taşınamadığından dolayı saç köklerimiz yeterince beslenemediğinden saçlarımızın büyümesi yavaşlar, incelir, dökülme ve kepeklenmeye neden olabilir.

Vitamin C &#; 60 mg

Vitamin C veya Ascorbic Acid kolajen üretimini ve saç büyümesini destekleyen suda çözünen bir vitamindir. Vücudumuz besinleri enerjiye dönüştürürken serbest radikalleri aktif olarak üretir. Bu serbest radikaller saç köklerimize zarar verir, antioksidan özelliklere sahip vitamin C vücudumuzdaki serbest radikallere karşı savaşır, genel saç sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Vitamin E &#; 12 mg

E vitamini, tokoferol ve tokotrienoller de dahil olmak üzere sekiz farklı bileşenden oluşur. Bağışıklık düzenleyicidir ve kan dolaşımını artırır. Önemli bir antioksidan olması sebebiyle, saç köklerindeki hasarları onarır. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur ve saçların yıpranmasını önler. Parlak bir görünüm sağlar.

Horsetail Extract (At Kuyruğu Ekstresi &#; Equisetum Arvense) &#; 20 mg

Latincesi Equisetum Arvense&#;dir At Kuyruğu ekstresi olarak da bilinir. At kuyruğu saçları güçlendiren ve kafa derisindeki sebum birikimini azaltan amino asitler, silika ve fitosteroller açısından zengindir. Silika saç ve ciltte bulunan eser elementlerden biridir. Bağ dokularının normal büyümesi, hem metabolik hem de yapısal bakımdan silika son derece önemlidir. Ek olarak silika saç gövdesinin önemli bir maddesi olan keratin sülfat yapımı için de gereklidir. Silka damar açıcı özelliği ile kafa derisindeki kan akışını artırarak saç büyümesinin hızlanmasını teşvik eder, saç dökülmelerine karşı etkin bir rol oynar. Saç sağlığına yardımcı olur ve saçları kalınlaştırır ve güçlendirir. At kuyruğundaki flavonoidler ve saponinler saçın yapısal mukavemetini artıran güçlü hücre yenileme ve yeniden oluşturma özelliklerine sahiptir. Özellikle yüksek oranda içermiş olduğu apigenin flavonu sayesinde kan dolaşımını stimule ederek saç köklerinin beslenmesini destekler ve saç dökülmelerinin engellenmesine yardımcı olur.

Pumpkin Seed Extract (Bal Kabağı Ekstresi) &#; 20 mg

Son dönemlerde, saç şikayetlerine karşı popüler olan bu bitki ekstraktı, Pumpkin Seed veya Balkabağı çekirdeği ekstraktı olarak da bilinir. Saçların nemlenmesini ve yeni saç oluşumunu destekler. Saçlı derideki gözenekleri sıkılaştırır. Arındırıcı özelliği vardır. Sebum sekresyonunun düzenlenmesine yardımcı olur. Anti-inflammatuar özelliği sayesinde doğal tedavi sürecini destekler.

Ginkgo Biloba Extract (Mabet Ağacı Yaprağı) &#; 20 mg

Ginkgo Biloba ekstresi, vasodilatör özelliği ile mikro-kapiller sistemde kan dolaşımını uyararak saç köklerinin vitaminler ve diğer besinlerle beslenmesine ve dormant saç foliküllerinin büyümesine yardımcı olur. Antiseptic, Antioksidan, Anti-Dandruff özelliği doğal tedavi sürecini destekler. Saçlara gövde, hacim ve refleksiyon kazandırır.

Green Tea Extract (Yeşil Çay Ekstresi &#; Camellia Sinensis) &#; 20 mg

Yeşil Çay ekstresi Camellia Sinensis Extract olarak da bilinir. Saç dökülmesine karşı savaşır veya önlenmesine yardımcı olur. Yeşil çaydaki en güçlü antioksidanlardan biri epigallocatechin&#;dir (EGCG). Yapılan çalışmalar saç büyümesini uyardığını kanıtlamaktadır. Yeşil çay ekstresinin daha fazla saç büyümesi ve kıl folikülü uzamasına yardımcı olduğu gözlemlenmiştir. İçermiş olduğu flavonoidler (quercetin, kaempferol, myricetin) sayesinde 5-alpha-reductase enziminin inhibe edilmesine yardımcı olarak DHT oluşumunu ve bu nedenle oluşan saç dökülmelerinin engellenmesini destekler. Sebum salgısının düzenlenmesine yardımcı olarak bu nedenle meydana gelen saç dökülmelerinin engellenmesine yardımcı olur. Antioksidan olarak, hücre yenilenmesini destekleyici, tazeleştirici, arındırıcı ve teskin edici özellikleri saç bakımına pozitif etki eder. Saçların ve kafa derisinin serbest radikallerden korunmasına yardımcı olur. İçermiş olduğu zengin fitoflavonlar aynı zamanda saç köklerini güçlendirir. Mikro-sirkülasyonu uyararak kan dolaşımını hızlandırır ve saç köklerinin beslenmelerinin optimize edilmesini destekler.

Grape Seed Extract (Üzüm Çekirdeği Ekstresi &#; Vitis Vinifera) &#; 20 mg

Üzüm Çekirdeği ekstresi veya latince adı Vitis Vinifera da bilinen adlarıdır. Saç dökülmelerinde en sık rastlanan nedenlerden biri Dihidrotestosteron hormonunun saç köklerine yapışması ve saçların ihtiyacı olan gerekli beslenmeyi engellemesidir. Üzüm çekirdeği ekstresi, bu hormonun saçlı deriye yapışmasını engelleyen antioksidanlar içerir. Nemlendirici özelliği ile birlikte üzüm ekstresinin içeriğinde bulunan flavonoidler sayesinde saçlara parlaklık katar. Ayrıca, saçın hem sağlıklı büyümesine yardımcı olur hem de saçlı deriyi korur.

Demir &#; 17 mg

Demir, vücudumuzda eksikliği en sık görülen minerallerden biridir. Yapılan araştırmalara göre özellikle Türkiye&#;de demir eksikliği çok fazla kişiye yayılmıştır. Eksikliğinde ise yaygın Telogen saç dökülmesi görülebilir. Demir eksikliği sadece saç dökülmesi ile anlaşılmayabilir. Tırnaklarda oluşan kırılma ve çizgilenme ile birlikte dilde papilla atrofisi, angular keilit (dudak kenarlarındaki yaralar) gibi hastalıklar ve ağızda oluşan aft benzeri yaralar da demir eksikliğinin göstergesi olabilir. Çeşitli farklı formda olan saç dökülmeleri çoğunlukla erkeklerde yaşanıyor gibi gözükse de, yaşa bağlı olarak veya genetik yatkınlıktan dolayı, çeşitli hastalıklardan ve doğumlardan sonra, ayrıca özellikle de menopoz döneminde kadınlarda da sıklıkla görülüyor. Kadınlarda, demir eksikliğine bağlı saç dökülmeleri daha fazla gözlemleniyor.

Çinko &#; 15 mg

Çinko, saç dökülmelerini engellemede temel rol oynayan minerallerden bir diğeridir. Hücre yenilenmesine yardımcı olduğu gibi saçlı derideki dokuların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlar. Eksikliğinde, çok hızlı gelişebilen saçta incelme ve seyrelme problemleri görülür.

Folik Asit &#; mcg

Folik asit, B gurubundan bir vitamin olup, folakin, folat veya Vitamin B9 olarak da bilinir. Folat, yeni hücrelerin üretimi ve sürdürülmesi, DNA sentezi ve metilasyon yoluyla RNA sentezi için ve DNA&#;daki değişikliklerin önlenmesi için gereklidir. Ek olarak folat, kırmızı kan hücrelerini oluşturmaya, saçların büyümesine yardımcı olur. Folik asitin saç dökülmesinin (alopesi) tedavisinde etkili olduğu çalışmalar tarafından ortaya çıkarılmıştır. Folat eksikliği DNA sentezini ve hücre bölünmesini ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini negatif yönde etkiler, ayrıca saçların grileşmesine ve saç büyümesinin sekteye uğrayarak zayıf saç büyümesine yol açabilir.

SAW PALMETTO İLE SAÇ KAYBI DOĞAL YOLLA ÖNLENEBİLİR Mİ?

Saç kaybı hem erkeklerde ve hem de kadınlarda değişen oranlarda görülebiliyor. Erkeklerdeki en önemli nedeni androgenetik alopesi dediğimiz saç kaybı türü .Yani genetik nedenlerle görülen saç kayıpları . Bu çeşit saç kaybı tüm saç dökülmelerinin %95 inden sorumlu . Burada, saç kaybından sorumlu olan hormon, “kötü” testesteron dediğimiz di hidrotestesteron (DHT). Bu hormona hassas olan saç kökleri, DHT etkisiyle minyatürleşmeye başlıyor ve ve ömürleri kısalıyor, normal uzamamaya başlıfunduszeue.info durum kendini, erkeklerde şakak bölgelerinde açılmalar ve tepe bölgesinde seyrelme, saç diplerinin görünür hale gelmesi şeklinde kendini hissettiriyor. Bu dökülme şekli daha sonra ilerleyerek tüm kafa üstünün açılmasına ve sonunda sadece ense kısmında dar bir alanda saç kalmasına dek ilerleyebilmekte.

Saw Palmetto bitkisi (cüce kaktüs ağacı özütü) saç kaybını engellemede kadınlarda ve erkeklerde kullanılan bir bitki. Bu bitki aslında prostat büyümesini engellemek için kullanılan, doğal DHT blokeri; fakat aynı zamanda kelliği de bir nebze tedavi ettiği bilinmekte. Bu bitkisel ve doğal DHT blokerinin avantajları yan etkileri olmaması ve kimyasal bir ajan olmayıp doğal olması .Bu konuda en önemli ilaç olan finasterid, erkeklerde hem ciddi yan etkilere neden olabiliyor hem de kadınlarda kullanımı yasak (bebeklerde doğumsal anomaliye yol açabiliyor). Oysa Saw Palmetto kadın tipi saç dökülmelerinde güvenle kullanılabiliyor, yan etkisi yok. Üstelik sağlık sigortalarının karşılamadığı minoxil ve finasteride oranla çok daha ucuz. Hastalar saç dökülmesinde, sağlıklı, doğal bir diyet rejimiyle mücadele ederken vücutlarına gereksiz kimyasal madde girmemiş oluyor. Sağlıklı diyet, besin maddeleri, bolca su ve Saw Palmetto saç dökülmelerinde ciddi iyileşme sağlayabilir. Fakat tabii ki ilk şart saç dökülmesinin nedenini , altta yatan nedenlerini ortaya koyabilmek .Bunun için de saç biyolojisini iyi bilen bir uzman doktordan, profesyonel yardım şart . Son yıllarda yapılan çalışmalar gösterdi ki erkek tipi genetik dökülmenin (androgenetik alopesi )erken evreleri, prostat büyümesine bağlı idrar yolları semptomları için bir işaret/uyarı olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası