merkez bankası taşınma / Son dakika: Merkez Bankası taşınıyor İşte yeni adres

Merkez Bankası Taşınma

merkez bankası taşınma

Başkan Kavcıoğlu Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınacağı tarihi açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın üçüncü enflasyon raporunun tanıtımı amacıyla Merkez Bankası İdare Merkezi'nde  bilgilendirme  toplantısı düzenledi.

Başkan Kavcıoğlu, toplantıda Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınacağı tarihi de açıkladı.

Kavcıoğlu, "Merkez Bankası'nı eylül sonu itibarıyla program dahilinde İstanbul’a taşımaya çalışıyoruz" dedi.

MERKEZ DAHA ÖNCE İSTANBUL'A KİRAYA ÇIKMIŞTI

Merkez Bankası tarafından, 3 Aralık tarihli sayılı Yönetim Komitesi kararı ile bazı birimlerin İstanbul’daki Ak Ofis’e taşınması kararı alınmıştı.

Ocak itibarıyla bazı birimler İstanbul’a taşındı. Hali hazırda kendi binasının inşaatı devam eden Merkez’in öncesinde kiraya gelmesi ise ciddi bir maliyet oluşturmuştu.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ İNŞAATI BİTMEDİ

İnşaatının yılında biteceği söyleyenen İstanbul Finans Merkezi'nin henüz yapım aşaması bitmedi. Bina bittiğinde metre yüksekliğiyle İstanbul'un en yüksek binası olacak. İnşaatları devam eden Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binalarıyla birlikte Merkez Bankası'nın da yer alacağı finans merkezi yaklaşık 3 milyon metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.


merkez bankasıŞahap KavcıoğluTCMBTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! Merkez Bankası da yakında buraya taşınacak

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı, bugün saat 'te törenle hizmete açılacak.

BANKALAR ETABI AÇILIYOR

Projede bankalar etabının açılmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından yine önemli banka ve finans kuruluşlarının da İstanbul Finans Merkezi'nde yer alması bekleniyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bank'ın ilgili birimleri faaliyete geçecek.

İstanbul Finans Merkezi bugün açılıyor

21 OFİS BİNASI KURULDU

Akıllı şehir modeliyle tasarlanan merkezde toplam 1 milyon bin metrekarelik alana sahip 21 ofis binası bulunuyor. Alışveriş alanının büyüklüğü ise bin metrekare. bin metrekare ise yeşil alana ayrıldı. Finans alanında bir eğitim merkezi olarak da faaliyet göstererek sektörün ihtiyaçları karşılanacak. 2 bin kişilik bir kongre merkezi ile 30 bin metrekare büyüklüğünde 5 yıldızlı bir otel de hizmet verecek.

İstanbul Finans Merkezi bugün açılıyor

HER GÜN BİN ZİYARETÇİ AĞIRLAYACAK

Merkezdeki ofis çalışanlarıyla birlikte her gün bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen alışveriş merkezinde yerli ve yabancı dünyaca ünlü restoran ve perakende markalarının mağazaları yer alacak. Açık havada, toplam 3,3 kilometre uzunluğundaki cadde, sokak ve meydanlara yayılmış şekilde iki katta alışveriş imkanı sağlayacak. AVM içerisinde, gün boyu gastronomi, giyim, teknoloji, sanat, eğlence ve diğer perakende kategorileriyle geniş hizmet ve marka yelpazesi sunulacak.

İstanbul Finans Merkezi bugün açılıyor

5 YILDIZLI OTEL HİZMET VERECEK

İstanbul Finans Merkezi bünyesinde yer alan 5 yıldızlı otel, uzun dönemli konaklamaya uygun yapıda ve ziyaretçilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı. oda sayısı ve 80'e yakın uzun süreli konaklamaya uygun oda tipi ile hizmet verecek.

İstanbul Finans Merkezi bugün açılıyor

MERKEZ BANKASI DA BURAYA TAŞINACAK

İçerisinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu da yer alacak. Merkez Bankası da projenin sonraki etabında İstanbul'a taşınacak. Bankalar etabının açılmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından önemli banka ve finans kuruluşlarının da taşınması bekleniyor.

Son Dakika›Ekonomi›İstanbul Finans Merkezi için geri sayım! Merkez Bankası da yakında buraya taşınacak - Son Dakika

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir