bilgisayar giriş şifresini unuttum windows 8 / Windows 8 ve Parolanızı Unuttunuz! (Buradan başlayın) enpedi-Windows 8

Bilgisayar Giriş Şifresini Unuttum Windows 8

bilgisayar giriş şifresini unuttum windows 8

Windows 8 Administrator şifresi nasıl kırılır?

Windows 8 parola sıfırlama 

Windows 8 işletim sisteminde kullanıcı parolası nasıl sıfırlanır / kaldırılır?

Windows 8 işletim sisteminde bir kullanıcının örneğin Administrator parolasını unutursanız, Administrator şifresini sıfırlayarak bilgisayarınızı şifresiz olarak açabilirsiniz. Administrator veya başka kullanıcının parolasını sıfırlamak için aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz. Terhicinize göre USB bellek veya CD kullanabilirsiniz.

İhtiyacınız olanlar:

  1. Windows Change Password / Registry Editor / Boot CD
  2. Tercihe göre boş DVD /CD veya USB bellek

Windows 8 işletim sisteminde unutulan kullanıcı şifresi (Administrator gibi) nasıl sıfırlanır?

Windows 8 kullanıcı şifresi kaldırmak için gerekli USB / DVD medyanın hazırlanması

  1. CD / DVD kullanarak şifre sıfırlama yapacaksanız bunu indirin : Windows Change Password / Registry Editor / Boot CD buradan indirin
  2. USB bellekten şifre sıfırlama yapacaksanız bunu indirin : Windows Change Password / Registry Editor / USB  buradan indirin
  3. İşlemleri USB kullanarak yapacaksanız ISO dosyası USB belleğe nasıl yazdırılır? linkinde anlatıldığı gibi indirdiğiniz ISO uzantılı dosyayı USB belleğe takın.
  4. İşlemleri veya DVD ile yapacaksanız  Iso dosyası nedir? Cd'ye nasıl yazdırılır? linkinde anlatıldığı gibi ISO dosyasını DVD veya CD medyasına yazdırın.

 

Windows Change Password ile Windows 8 kullanıcı şifresinin sıfırlanması:

  1. Tercihinize göre bilgisayarı oluturduğunuz DVD veya USB'den açın.
  2. Oluşturduğunuz açılış diski ile bilgisayarı açtığınızda karşınıza Boot: yazan bir ekran gelecektir. Bu ekranda Enter tuşuna basın
  3. Program sabitdiski tarayacak ve yüklü Windows işletim sistemini bulacaktır.
  4. Possible Windows installation founds: Select[1] yazan ekranda Enter tuşuna basın
  5. Pek çok karışık yazının olduğu bir ekran gelecektir. Ekranın en al bölümünde -- More -- yazıyor olmalı. Bu ekranda space yani boşluk tuşuna basın.
  6. Select which part of registry to load… ekranında enter tuşuna basın.
  7. Loaded hives <SAM> What do do? [1] -> ekranında enter tuşuna basın.
  8. Chntpw Edit User Info & Passwords ekranında hangi kullanıcının parolasını sıfırlamak istiyorsanız   o kullanıcıya aid RID değerini yazın.
    Örneğin şifresini sıfırlamak istediğiniz kullanıcı Administrator ve RID satırında 01f4 yazıyorsa
    Please enter user number (RID) or 0 to exist:  yazan satıra 01f4 değerini girin.
  9. User Edit Menu  Select:[q] >  ekranında 1'e basın sonrada enter tuşuna basın.
  10. Bir satır alta kayacak yine karşınıza  USER EDIT menüsü gelecektir.
  11. Bu sefer Select: [q] > yazan yere q yazın ve enter tuşuna basın.
  12. Loaded hives: <SAM> yazan ekranda What yo do ? yazan ekrana q tuşuna basın ve enter tuşuna basın
  13. About to write file(s) back! Do it? Ekranında y tuşuna basın ve enter tuşuna basın. Bu işlemden sonra parola sıfırlama işleminiz kaydedilecektir.
  14. *** EDIT COMPLETE *** Yazan ekran geldiğinde parola sıfırlama tamamlanmış olacaktır.
  15. New run? Yazan ekranda n tuşuna ve entera basın.

Bilgisayarı yeniden başlatın.  CTRL + ALT + DELETE tuşlarına basarak bu işlemi yapabilirsiniz.

Parola sıfırlama tamamlandı. Seçmiş olduğunuz kullanıcının Windows 8 parolasını sıfırlanmış olmalıdır.

 

Windows 8 ve 'de hesap parolas&#x; sorunlar&#x;n&#x; çözme

Bu makalede Microsoft Windows 8'deki farklı oturum açma hesabı türleri ve bu hesap bilgileri unutulmuş veya kaybolmuşsa bunları sıfırlamak için yöntemler açıklanır.

İşletim sistemini değiştirmek için aşağıdaki öğelerden birine tıklayın:



İçindekiler:

  1. Windows 8 için Farklı Hesap Türleri Nelerdir?
  2. Microsoft Hesabı Parolanızı Sıfırlayın
  3. Bir Yerel Bilgisayar Hesabını Sıfırlamak için Parola Sıfırlama Diski Kullanın
  4. Yerel Bilgisayar Hesabı için Parola Sıfırlama Diskiniz Yoksa
 

Video (Yalnızca İngilizce) - Windows 8'de parola sıfırlama

1: Windows 8 için Farklı Hesap Türleri Nelerdir?

Microsoft, bir Windows 8 veya aygıtında oturum açmak için kullanılabilen iki farklı hesap türü oluşturdu.

Bir Microsoft Hesabı aygıtın kendisine bağlı olmayan bir "bağlı hesap"tır ve birçok aygıtta kullanılabilir. Oturum açtığınız her aygıttan Windows Store uygulamaları, ayarları ve verilerine bulut depolaması yoluyla erişilebilir. Windows Store'dan uygulama satın almak için bir Microsoft Hesabınız olması gerekir.

Microsoft Hesabı parolanızı kaybeder veya unutursanız internet erişimi olan herhangi bir aygıttan parolanızı kurtarabilirsiniz.

Yerel bilgisayar hesabı belirli bir aygıt için oluşturulmuş bir hesaptır. Bu hesapta oluşturulmuş veya saklanmış bilgiler ilgili bilgisayara bağlıdır ve bu bilgilere diğer aygıtlardan erişilemez.

Yerel bilgisayar hesabı parolanızı kaybeder veya unutursanız hesaba yeniden erişim sağlamak için bir Parola Sıfırlama Diskine ihtiyacınız olur. Bunun yerine, bilgisayardaki diğer bir yönetici hesabı da parolayı sıfırlayabilir. Parola Sıfırlama Diskiniz veya başka bir yönetici hesabınız yoksa Windows'u Yeniden Yüklemeniz gerekir, bu da bilgisayarınızdaki tüm verileri yok eder.

Dell müşterilerin parola sıfırlandığında işletim sistemini yeniden yüklemelerini önlemek amacıyla cihazları için Microsoft Hesapları oluşturmalarını tavsiye eder.

Başa Dön


2: Microsoft Hesabı Parolanızı Sıfırlayın

Microsoft Hesabınızı sıfırlamak için İnternete bağlı herhangi bir aygıtla Microsoft Parolanızı Sıfırlayın sitesini ziyaret edin. Microsoft Hesabının sahibi olduğunuzu doğrulamak için bazı güvenlik bilgileri sağlamanız ve hesabı oluşturmak için kullanılan kısa mesaj özelliğine sahip telefon numarasına erişiminiz olması gerekebilir.

Başa Dön


3: Bir Yerel Bilgisayar Hesabını Sıfırlamak için Parola Sıfırlama Diski Kullanın

 

Bir yerel bilgisayar hesabı kullanıyorsanız ve Parola Sıfırlama Diskiniz (USB Anahtarı) varsa aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Windows oturum açma ekranında Parolayı sıfırla öğesine tıklayın.

     

  2. Sıfırlama USB anahtarını takın.

     

  3. Yeni parola oluşturmak için ekrandaki talimatları izleyin.

     

  4. Yeni parolanızı kullanarak hesapta oturum açın.

Not: Parola sıfırlama diskleri oluşturuldukları hesap için geçerlidir. Parolanızı kurtarmak için bir parola sıfırlama diski kullanırsanız ardından bir sıfırlama diski oluşturmanız gerekmez.

Başa Dön


4: Yerel Bilgisayar Hesabı için Parola Sıfırlama Diskiniz Yoksa

Yerel hesabınıza ait parolanızı kaybettiyseniz veya unuttuysanız ve Parola Sıfırlama Diski yoksa Dell tarafından desteklenen tek çözüm işletim sisteminin yeniden yüklenmesidir.

Dell Backup and Recovery kullanarak Windows'u orijinal fabrika ayarlarına geri yüklemek için "Windows 8 kullanan bir Dell bilgisayarda işletim sisteminizi geri yükleme" başlıklı Dell Knowledge Base makalesine başvurun.

Windows 8'i manuel olarak yeniden yüklemek için "Windows 8 Yükseltme ve Yükleme Yönergeleri" başlıklı Dell Knowledge Base makalesine başvurun.

Kayıp parolalar ile ilgili başka destek istiyorsanız sık kullandığınız arama motorunda şu ibareyi aratın:

Dell'de Ara

Windows 8 Başlangı&#; Parolası Kaldırma

win8Windows 8 kullanıcılarının hepsi aynı sorundan dert yanıyor "Başlangıç Parolasını Kaldırma" işte 2 adımda parola nasıl kaldırılır ?

İlk olarak "Başlat menüsüne "Çalıştır" yazarak (Windows tuşu + R tuşuna basarakta açabiliriz) açıyoruz. Bu kutuya "netplwiz" yazıyoruz ve tamam diyoruz.

2

 

"Karşımıza "Kullanıcı Hesapları" menüsü geliyor. Bu menünün üst kısmında "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" yazısının başındaki işareti kaldırıyoruz ve tamam diyoruz. Bu işlemi tamamladıktan sonra karşımıza bize kullanıcı adı ve parola girerek onaylıyoruz.

 

1

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.