son dakika yılbaşı yasağı / Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşı genelgesi yayınlandı… - Son dakika haberleri – Sözcü

Son Dakika Yılbaşı Yasağı

son dakika yılbaşı yasağı

Bug&#;n 1 Ocak’ta sokağa &#;ıkma yasağı var mı? Yılbaşı tatilinde sokağa &#;ıkma yasağı olacak mı?

Yılbaşı tatili bu yıl hafta sonuna denk geldiği için kısa sürecek bu nedenle de sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı büyük önem taşıyor. Diğer yandan omicron varyantı tehdidi dünyada birçok bölgede kutlamaların yasaklanmasına neden oldu. Türkiye’de de gözler bugün (1 Ocak) için açıklanacak karara çevrildi. İşte 1 Ocak tarihi itibariyle yılbaşı tatili sokağa çıkma yasağına ilişkin son gelişmeler…

YILBAŞI TATİLİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Yılbaşı tatilinde sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına yönelik açıklama beklentisi ilk olarak kritik Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşmasında idi. Ancak açıklamada yılbaşında sokağa çıkma yasağına ilişkin bir konu yer almadı.

Bugün 1 Ocak’ta sokağa çıkma yasağı var mı Yılbaşı tatilinde sokağa çıkma yasağı olacak mı

Yılbaşı yasağına dair meraklı bekleyiş devam ederken, gözler bu sefer de Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. 29 Aralık Çarşamba akşamı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda artan vaka sayıları, omicron varyantı ve TURKOVAC aşısına ilişkin gelimeler alındı. Ancak yılbaşı tatili sokağa çıkma yasağına ilişkin bir karara imza atılmadı. İşte Bakan Koca’nın kritik Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalar;

1. Son haftada günlük vaka sayılarında artış belirginleşmiştir. Vaka sayılarındaki artışın temel sebebi kapalı ortamlarda geçiren sürenin artması ve Omicron varyantının hızla bulaşıyor olmasıdır. Vaka sayılarındaki artış hastaneye yatışlara yansımamıştır. Benzer şekilde son dönemde hastalığa yakalananlarda zatürre oranında bir artış görülmemiştir. Bu konu yakından takip edilmektedir.

2. Omicron varyantının hızlı bulaşıyor olması tedbirlerde değişikliğe sebep olmamaktadır. Daha hızlı bulaşan bu yeni varyanta karşı kişisel tedbirlerin önemi son derece artmıştır. Maske kullanımı hastalığın kişiye bulaşmasını değil hasta kişinin hastalığı başkasına bulaştırmasını engellemeye yaramaktadır. Maske kullanmak karşımızdaki kişiyi korumak için büyük bir sorumluluktur.

3. Kapalı ortamlarda geçirilen süreyi mümkün olan en kısa süre olarak tutmalı, kesinlikle maske kullanımından taviz verilmemelidir.

4. Aşılama programımız sayesinde toplumumuzda önemli ölçüde aşılanma sağlanmıştır. Yeni durum için aşıların hatırlatma dozunun önemi son derece artmıştır. Tüm vatandaşlarımızı vakit geçirmeden hatırlatma dozlarını olmaya ısrarla davet ediyoruz.

5. Yerli aşımız Turkovac yarından itibaren şehir hastanelerimizden başlayarak uygulanacaktır. Hatırlatma dozunu yerli aşımızla yaptırmak mümkün. Önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun hatırlatma dozunuzu Turkovac ile olabilirsiniz.

Katalonya'da yeni tedbirler: Yılbaşı itibarıyla sokağa çıkma yasağı geliyor

Katalonya Yüksek Adalet Divanı, hükümetin COVID salgınıyla mücadelede getirdiği yeni kısıtlamaların onaylandığını duyurdu.

Bu kapsamda, Katalonya'da yılbaşından itibaren ila arası sokağa çıkma yasağı getirilirken, toplu etkinlikler 10 kişi ile sınırlandırılacak.

Sokağa çıkma yasağı vakaların bin kişide 'yi bulduğu bölgelerde uygulanacak.

Restoranlarda kapasite yüzde 50'ye, mağazalar, spor salonları gibi mekanlarda ise yüzde 70'e düşürüldü.

İspanya'da maske zorunluluğu geri gelmişti

Katalonya Yüksek Adalet Divanı gün içinde yaptığı yazılı açıklamada, getirilecek kısıtlamaların "aşırı kısıtlayıcı, ağır ve gereksiz" olacağı uyarısında bulunmuştu.

Kısıtlamalar, İspanya'da günlük vaka sayısının 60 bini aşarak salgının başlangıcından bu yana en yüksek seviyenin görülmesi üzerine getirilirken, Murcia özerk bölgesi de yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

İspanya'da dün, dış mekanlarda maske takılması zorunluluğu getirilmişti.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşı genelgesi yayınlandı…

Sokağa çıkma yasağı artan vaka sayıları nedeniyle tekrar gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl uygulanan yılbaşında sokağa çıkma yasağı bu sene de uygulanacak mı sorusuna yanıt yayınlanan yılbaşı genelgesi ile yanıt buldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla güvenlik önlemlerini içeren “Yılbaşı Tedbirleri” konulu genelgede "Yılbaşında sokağa çıkma yasağı" maddesi bulunmuyor. Yılbaşı günü 31 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

Yayınlanma: - 30 Aralık Güncellenme:

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşı genelgesi yayınlandı…

Corona virüs salgınında vaka sayılarının artması nedeniyle alınması tartışılan önlemler arasında yer alan sokağa çıkma yasağının 31 Aralık gecesi uygulanıp uygulanmayacağı genelge ile belli oldu.

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Geçtiğimiz yılın aksine bu yıl aşılanma oranını yüksek olması, hatta birçok ilde yüzde 75'in üzerine çıkılmasıyla sayesinde bu yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulaması olması beklenmiyordu.

İçişleri Bakanlığı vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla yayınlandığı yayınladığı yılbaşı genelgesinde sokağa çıkma yasağı hakkında herhangi bir madde bulunmuyor.

VALİLİKLERE GENELGE GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla güvenlik önlemlerini içeren “Yılbaşı Tedbirleri” konulu genelge 81 il valiliğine gönderildi.

Bu tedbirlerin etkinliğini artırmak ve üst düzey koordinasyonu sağlamak amacıyla, 31 Aralık Cuma günü başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, Bakan Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Göç İdaresi Başkanı ve Bakanlığın diğer üst yöneticileri ülkenin dört bir yanında sahada olacak.

Tüm il valileri, kaymakamlar, il/ilçe emniyet müdürleri, il/ilçe jandarma komutanları görev yaptıkları il/ilçelerde olacak ve yeni yılın ilk ışıklarına kadar görevlerine devam edecek. İhtiyaç duyulduğunda koordinasyonu sağlamak ve ülke düzeyindeki olayları anlık olarak takip etmek amacıyla Bakanlık GAMER merkezinde Bakan Yardımcısı başkanlığında, İller İdaresi Genel Müdürü Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı ve Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı yeni yılın ilk ışıklarına kadar bilfiil koordinasyon görevine sürdürecek.

Yılbaşı gecesinin huzur ve güven içinde geçirilmesi için günü saat: ile günü saat: arasında tedbirler yoğunlaştırılacak.

Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığınca 6 bin adet uygulama noktası oluşturuldu. trafik, diğer birimlerden olmak üzere toplam 72 bin 35 personel, 16 bin ekip, hava aracı ve dedektör köpek görev yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünce 7 bin adet uygulama noktasında, 21 bin trafik, bin diğer birimlerden olmak üzere toplam bin personel; 38 bin ekip; 86 hava aracı, 55 deniz aracı ve dedektör köpek görev alacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca; yüzer unsur, 9 hava aracı, kara aracı, 8 dedektör köpek ve karargah/hareket merkezi personeli olmak üzere toplam ekip ve 3 bin 16 personel görevli olacak.

TRAFİK TEDBİRLERİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILACAK

Trafik ekip/timleri; yol güzergahlarında, seyir halinde ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacak.

Yağış nedeniyle karayolunun kapanması durumunda araçları, önceden belirlenen alternatif güzergahlara veya dinlenme alanlarına yönlendirecek.

Vatandaşların evlerine sağlık içinde dönmelerini temin için özellikle yılbaşı gecesi saat ’ten sonra trafikte alkol denetimlerine ağırlık verilecek.

Kayak merkezlerinin bulunduğu illerimizdeki (Bursa-Uludağ, Ankara-Elmadağ, Bolu-Kartalkaya, Kayseri-Erciyes, Çankırı-llgaz, Erzurum-Palandöken, Kars-Sarıkamış gibi) turizm merkezlerine diğer illerden trafik akışının yoğunlaşacağı değerlendirildiğinden, bu illere ulaşım sağlayan güzergahlarda ilave trafik tedbirleri alındı.

Trafik kontrollerinde, kış şartları da göz önünde tutularak araçlarda teknik yönden bir eksiklik veya aksaklığın bulunup bulunmadığı; ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek, herhangi bir eksiklik tespit edilen araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyecek.

Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde sabit/seyir halinde ve tepe lambaları yanar vaziyette trafik ekipleri görevlendirilecek.

Güzergâhta buzlanma, yoğun kar yağışı veya tipi gibi seyir güvenliğini tehlikeye düşürebilecek durumların tespit edilmesi halinde yolun durumu ile ilgili, diğer kurumlarla birlikte gerekli tedbirler gecikmeksizin alınacak.

81 ile gönderilen genelge kapsamında kritik tesislerdeki güvenlik önlemleri artırılarak buralarda ilave tedbirle alınacak.

İHA, DRONE GİBİ HAVA ARAÇLARI İLE MOTORİZE EKİPLER ETKİN KULLANILACAK

Terör örgütü mensuplarının ülkemize legal/illegal geçiş arayışı içerisinde olduğu göz önünde bulundurularak sınır hattında alınan tedbirlerin artırılacak.

Terör örgütü mensuplarının EYP tarzı eylemler yapabileceği göz önünde bulundurularak büyükşehirlerimiz başta olmak üzere gümrük kapılarında alınan tedbirler artırılacak.

Başta araç, gereç ve dedektör köpekler olmak üzere gerekli olan tüm unsurlar seferber edilecek, deniz kenarında bulunan illerde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kıyı emniyeti birimleri tarafından planlamalar yapılarak, gerekli tedbirler alınacak.

Kolluk birimlerinin elindeki helikopter, İHA ve drone gibi hava araçları ve motorize ekipler etkin olarak kullanılacak.

Denize kıyısı olan illerde başta Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve diğer kolluk kuvvetleri ile birlikte göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı faaliyetlere yönelik alınan caydırıcı etkin tedbirlere devam edilecek.

Vatandaşların can güvenliğine büyük tehdit oluşturabilecek uyuşturucu, kaçak ve sahte alkollü içkinin satışının engellenmesi ve ele geçirilmesine yönelik yıl boyunca yapılan mücadele yılbaşı günü de etkin bir şekilde yürütülecek.

CORANA VİRÜSÜ TEDBİRLERİ DE DENETLENECEK

Yeni yıl programları dolayısıyla insan yoğunluğunun artabileceği konaklama tesisleri, eğlence mekanları, restoran, kafe vb. yerlerde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan “Covid Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ile Bakanlığımızca yayımlanan genelgelere uyulup uyulmadığına yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir denetimler gerçekleştirilecek.

Yılbaşı tedbirleri kapsamında görevli personel tarafından salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske kullanımı ve mesafe kuralına uyulacak.

droneEmniyethelikopterİçişleri Bakanıİçişleri Bakanlığıkar yağışıkayakköpekSağlıkSağlık Bakanlığısokağa çıkma yasağıSüleyman SoyluTerörterör örgütütrafikuyuşturucuyılbaşı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası