öğrencisi derse girmeyen öğretmenin ücreti kesilecek / MEB, Öğretmen Derse Geldiği Halde Ücret Kesilmesine Son Vermelidir

Öğrencisi Derse Girmeyen Öğretmenin Ücreti Kesilecek

öğrencisi derse girmeyen öğretmenin ücreti kesilecek

İdari izin, resmi tatil ve öğretmenlerin görevli olduğu tarihler olan ve 29 Mayıs tarihlerinde hangi ek dersler ödenir hangi ek dersler ödenmez? İşte cevabı

1 Mayıs, 15 Mayıs, 19 Mayıs günlerinde hangi ek dersler ödenmez? 29 Mayıs'ta ödenebilecek ek dersler ile ödenemeyecek ek dersler nelerdir? İşte cevabı

Ek ders Karar Madde 16'da "Ders Görevinin Yapılmış Sayılacağı Hâller" başlığı ile şöyle belirtiliyor:

"MADDE  (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

b) (Değişik: 13/07/ tarihli ve / sayılı BKK) (Değişik: 18/04/ tarihli ve / sayılı BKK) İl düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."

Bu durumda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda nöbet ve egzersiz ek dersleri dışında tüm ek dersler ödenir. Eğer planda yoksa DYK ücreti ödenmeyecektir.

Seçimden önceki gün olan 13 Mayıs tarihinde planlı ders ve kurslar yapılabilir bunun için bir engel yoktur. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Dönem Milletvelili Seçimi gününde idari izin olmadığı için o gün yapılan ders ve kurs var olup yapıldıysa ek ders ücretinin ödenmeyeceğine dair bir mevzuat bulunmamaktadır.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Dönem Milletvelili Seçimi'nden sonraki gün olan ve öğretmenlerin idari izinli sayıldığı 15 Mayıs gününde nöbet ile egzersiz ek dersleri dışında tüm ek dersler ödenebilir. O gün idariciler okuladır. Bu durum 29 Mayıs günü için de geçerlidir.

Seçim toplantısına giden öğretmenin girmediği ders kadar ek dersi kesilir. Seçim toplantısına giden idareci, psikolojik danışman ve rehber öğretmen ile bilişim teknolojileri rehber öğretmeni yarım günü geçmemek kaydıyla toplantıya gittiyse ek dersi kesilmez.

Ücretli öğretmen fiilen bir iş yapmazsa ücret ödenmeyecektir.

Kaynak: funduszeue.info

Canlı dersine öğrenci girmeyen öğretmenin ek ders ücreti kesilecek

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Milli Eğitim Bakanlığı,19 Nisan tarihli karar ile &#;ğrencilerin uzaktan veya y&#;z y&#;ze eğitime katılmamaları durumunda &#;ğretmenlerin ders &#;cretlerinin kesileceğini a&#;ıkladı.

    Evet yukarıda da belirtildiği &#;zere MEB B&#;yle bir karar aldı.Sizce ne kadar mantıklı bu karar ?

    Tonla k&#;y okulu var,maddi imkanları el vermeyen &#;ocuk var, şebekenin , internetin &#;ekmediği yerler var.

    İki kuruş &#;ğretmen maaşından tasarruf yapmayı planlayan zihniyetle futbolculara bin euro prim veren zihniyet aynı.

    Elektrik şirketlerine milyonlarca yardım yapıp vatandaşı patatesle avutan zihniyet aynı.

    Bu &#;lkede eğitime verilen değer ortada. En ufak bir sıkıntı da her zaman &#;ğretmenler topun ucunda.

    &#;ğretmenin &#;cretini keseceğinize bu &#;ocuklar neden derslere katılmıyor onu araştırın.

    Artık diyecek s&#;z bulamıyorum. Son damla bardağı taşırmadı, kırdı ge&#;ti. YETER ARTIK !



  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Bu yeni bir şey değil ki? Siz başarısız bir &#;ğretmensiniz ki dersinize &#;ğrenci katılmıyor. Ben de &#;ğretmenim, benim dersime minimum on, diğer &#;ğretmenlerin dersine maksimum d&#;rt &#;ğrenci katılıyor. &#;stelik &#;ğrencilerin &#;oğu k&#;yde yaşıyor. Su&#;u kendinizde arayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 24 Nisan ; >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: kingb04

    İnternetin &#;ekmediği bir k&#;yde ben nasıl katılım sağlayabilirim s&#;yleyebilir misiniz ? Dersinize &#;ğrencinin katılıyor olması sizi başarılı kılıyor herhalde. Boş vakitlerinizde baz istasyonu dikip k&#;ydeki ahaliye internet aboneliği mi yapıyorsunuz ?
    Onun muhatabı ben değilim. Ders işlenmiyorsa neyin ek dersini talep ediyorsun onu anlamadım. Yatarak para almaya ne kadar da &#;ok alışmışsın. Hem ders işlemeyeyim hem de ek ders alayım, oh ne ala.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: kingb04

    Onun muhatabı sen değilsen o zaman kalkıp burada başarısızsın yok kimse katılmıyorsa senin su&#;un diye ahkam da kesmeyeceksin. O yatan para senin cebinden &#;ıkıp benim cebime girmiyor. O y&#;zden terbiyesizlik yapıp ta burda yatarak para kazanmaya alışmışsın gibi tabirleri terk etmeni &#;neriyorum.
    Ne boş yaptın. Yatarak ayda 5k para kazanıyorsun. ders işlemediğin halde ek ders diye ağlıyorsun. Adam ol da dersine katılsinlar. K&#;yde &#;ğretmen &#;ok arkadaşım var. Her hafta okula gittiğinde &#;ocuklara y&#;z y&#;ze ders veriyor. Sen Allah bilir haftada bir g&#;n okula gitmeye bile ağlıyorsundur. Daha sana cevap yazmayacağım. Ders işlemeden ek dersin peşine d&#;şen, &#;alışmadan para diye ağlayan s&#;zde adamlarla isim olmaz
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Yok bir de vermedikleri dersin de parasını alsalardı. İyi alıştılar yatarak para kazanmaya. Eğitimcilerin hak etmedikleri maaşlarının kesilerek sağlık g&#;revlilerine dağıtılması lazım.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Çavuş
    49 Mesaj

    Dersine girilmeyen öğretmenin EK DERS ÜCRETİ KESİLECEKSE mantıklı geldi bana. Sonuçta ana maaşı değil kesilen. Öbür Türlü kağıt üsttünde ek ders al ama kimse gelmesin sende anlatma evde yat ve EK DERS ÜCRETİ al biraz saçma olmaz mı ?

  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    Ek ders &#;creti pandemi başında kaldırılmıştı fakat twitırın kadrolu &#;ğretmenlerinin &#;alışması neticesinde geri gelmişti.
    Tam rezillik yata yata maaş alsınlar anca &#;lkenin başkentini bilmeyen nesil yetiştirsinler yuh.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 24 Nisan ; >
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Çavuş
    49 Mesaj
    kingb04 kullanıcısına yanıt

    Burada konu dersine girilmeyen EK DERSİN ücretinin ödenmemesi mevzusu. Çok farklı bir yerden bu konuda haklı çıkılmaz ki. SEnin söylediğin köy okulu muhabbeti varsa o konu farklı ve sen haklısındır belki. Ama Trakyada veya büyük şehirde yaşayan bir öğretmen neden girilmeyen dersinden ekstra para alsın ?

  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj

MEB açıkladı: Öğrencisi derse girmeyen öğretmenin ücreti kesilecek

Öğrencilerin birçoğu uzaktan eğitime erişim sağlayamazken, Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Nisan tarihli kararı ile öğrencilerin uzaktan veya yüz yüze eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı. Kararda, “Öğretmenlerin, öğrencilerin derse katılmamaları nedeniyle yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir” denildi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Çayan Çalık, öğretmenlerin gelirlerine el konulmak istenmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti.

Çalık şunları söyledi:

“Öğretmenler, eğitim ve öğretim açısından derse hazırlık çerçevesinde görevlerini yerine getirip, okula gittiyse veya uzaktan eğitimde de hazırlıklarını yaptıktan sonra öğrencinin derse katılmaması öğretmenin suçu değildir. Dolayısıyla böyle bir durumda öğretmenlerin ücretlerinin kesilmesi tamamen hukuksuzdur. Geçtiğimiz hafta açıklanan kısmı tedbir sürecinin pandemiyi geriletmeyeceği göz önündeyken, bu süreçte maddi olarak zor durumda olan emekçilerin gelirlerine bu şekilde el konulmak istenmesi kabul edilebilir bir durum değildir.”

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin ise şunları aktardı: “Eğitim emekçileri tüm risklere rağmen yüz yüze eğitimi sürdürmeye çalışıyor. Uzaktan eğitimde tüm yoksulluk ve yoksunluğun içinde öğrencilerimize yararlı olmak için gösterdiğimiz tüm çabalarımıza rağmen; öğrencilerin yüz yüze veya uzaktan eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıklanıyor. Öğrencilerin derslere katılmamasının suçlusu öğretmenlermiş gibi gösteriliyor. Bu süreçte tüm yükü çeken eğitim emekçileri adeta cezalandırılıyor. Bu kararı reddediyor ve sorumlunun öğretmenler olmadığını söylüyoruz. Salgın döneminde haklarımıza yönelik olan saldırılara karşı mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası