anadolu üniversitesi sınav tarihleri 2018 / Ä°stanbul Ãœniversitesi Açık ve Uzaktan EÄŸitim Fakültesi

Anadolu Üniversitesi Sınav Tarihleri 2018

anadolu üniversitesi sınav tarihleri 2018

AÖF sınav yerleri açıklandı! Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav giriş belgesi nasıl çıkartılır?

AÖF sınav yerleri tarihleri ve sınava giriş yerleri açıklandı mı? sorusu günün en fazla merak edilen konularının başında geliyor. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri AÖF final sınavlarına nerede gireceklerini öğrenebilecekleri sınav giriş belgelerinin henüz yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol etmek için Anadolu Üniversitesi'nin sitesini ziyaret ediyor. Peki AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF bahar dönemi final sınavı ne zaman yapılacak? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizde

Yayınlanma: - 21 Mayıs Güncellenme:

 AÖF sınav yerleri açıklandı! Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav giriş belgesi nasıl çıkartılır?

AÖF final sınavı 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Mayıs Pazar günleri yapılacak. Sınava girecek olan adaylar yanlarında sınav giriş belgesini bulundurmak zorundalar. Katılımcıların AÖF final sınavına nerede girecekleri açıklandı mı? Haberimizde AÖF gis ekranını bulabilirsiniz. İşte ayrıntılar…

AÖF GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

AÖF final sınavına nerede gireceklerini merak eden öğrenciler için sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. AÖF final sınavı giriş yerlerinin önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Önümüzdeki hafta içinde açıklanması beklenen sınav giriş belgeleri AÖF sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Sınava girerken AÖF sitesi üzerinden alınan giriş belgesi ve kimlik bulundurmak zorunlu. Aksi takdirde sınava girilemez.

AÖF GİS EKRANI

AÖF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve sınıflar) ve ilk defa yapılacak olan Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları İçin Yapılacak Sınav (8. sınıflar) tarihleri MEB tarafından Haziran tarihleri olarak yeniden belirlenmiştir.

Bu nedenle Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Anadolu ÜniversitesiAçıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı tarihlerinin Mayıs tarihlerinde yapılması kararı alınmıştır.
aof-iha

SINAVA GİRERKEN GEREKLİ BELGELERİN LİSTESİ

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

açıköğretimAnadolu ÜniversitesiAÖFAÖF sınav giriş belgesiaöf sınav yerleriaskerlikAvukatCumartesimebMilli Eğitim Bakanlığıöğrencipazarsınavsınav yerleriTürkiye

AÖF Anadolu Üniversitesi sınav giriş yerleri, sınav giriş belgesi çıkarma

AÖF sınavları Ocak tarihlerinde yapılacak. Anadolu Üniversitesi, AÖF sınavı öncesinde dikkat edilmesi gereken noktalar resmi sitede öğrencilere duyurdu. Peki sınava girerken hangi belgeler götürülmelidir? AÖF sınavlarının yapılacağı tarih ve detaylar AÖF'ÜN ANLAMI NEDİR?
Uzaktan öğretim, "öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan" çağdaş bir uygulamadır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Farklı mek,nlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir.

öğretim yılında "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık", "Sağlık Yönetimi", "Sosyal Hizmet" ve "Yönetim Bilişim Sistemleri" lisans programları yeni açılmıştır.

AÖF GEÇME NOTLARI NELERDİR?

84 – AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

AÖF PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

AÖF not ortalaması hesaplama işlemi yapabilmek için güz döneminde şartlı olarak geçilen derslerden başarılı olunması, güz dönemi sonu veya bahar dönemi sonu genel not ortalamasının da 2,00 ve üzerinde olması gereklidir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçmiş oldukları derslerden başarılı sayılabilmeleri içinse bahar dönemi sonu veya güz dönemi sonu genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olmalıdır.
AÖF lisans öğrencilerinin mezun olmaları için şu şartları yerine getirmeleri gereklidir;

Ders notlarının FF olmaması
Genel not ortalamalarının 2,00 ve üzeri olması,
Alttan kalan dersinin olmaması



GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ:

1)GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Güz dönemi vize sınavı; 25 Kasım tarihinde başlıyor, 26 Kasım tarihinde sona eriyor.
Güz dönemi final sınavı; 13 Ocak tarihinde başlıyor, 14 Ocak tarihinde sona eriyor.

2)BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Bahar dönemi vize sınavı; 14 Nisan tarihinde başlıyor, 15 Nisan tarihinde sona eriyor.
Bahar dönemi final sınavı; 2 Temmuz tarihinde başlıyor, 3 Temmuz tarihinde sona eriyor.



AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARILIR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini seafoodplus.info adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

AÖF ders geçme sistemi nedir, nasıl işler?

AÖF sınav sisteminde 'lük sitem uygulanır. Öğrenci eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olacak. Başka bir deyişle ortalama trankripe eklenecek. Mezun olması içinde bu Kredilerin hesaplanması gerekecektir. Öğrenci eğer 32 Puana kadar olan bir not ortalamasıyla dönem sonuna ulaşmış ise dersi geçemeyecek, kalmış sayılacak.

Geçilemeyen dersler ne olacak?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize %30 ve Final %70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

AÖF FİNAL SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 25 - 26 Kasım
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak
Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran
Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz

AÖF SINAV YERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINAÖF SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI

AÖF sınav giriş yerleri resmi site üzerinden duyuruldu. AÖF sınav yerlerini öğrenmek isteyen adaylar seafoodplus.info adresinden kişisel bilgilerini girerek sınav yerlerini öğrenebiliyorlar.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler, yaklaşan vize sınavları öncesinde merakla sınav giriş belgelerini nasıl alacağını araştırıyor. AÖF sınav giriş belgesinde öğrencilerin sınava girecekleri merkez bilgisi yer almaktadır.

Öğrenciler, AÖF sınav giriş belgesi almak için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin öğrenci portalına giriş yapacak ve bu ekran üzerinden katıalcakları vize sınavları için sınav giriş belgesini alabilecek.




AÖF KAYIT SİLME NASIL YAPILIR?

Açıköğretim Fakültesi kılavuzunda duyurulan bilgiye göre; Kayıt sildirmek isteyen öğrenciler; AÖF bürosuna bizzat başvurarak, büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmelidirler. Geçmiş öğretim yıllarına ait dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin kayıtlarının silinebilmesi için AÖF bürosuna başvurmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir.

Posta ile kayıt silme işlemi yapılmaz! Kayıt silme işlemini anne, baba, kardeş ve eş gibi yakınları yaptıramazlar. Öğrenci kimlik kartını ibraz edemeyenlerin özel belgelerle kimliğini kanıtlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları silinmez. Kayıt silme işlemi, öğrenciye, ilgili askerlik şubesine, Anadolu Üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirildiği ve bu işlemin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öğrencilerimiz kayıt silme konusunda kesin kararlarını vermeden AÖF bürolarına başvurmamalıdırlar.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURUSU TARİHİ

İnternet başvuru işlemleri 05 Eylül Salı günü saat 'da başlayıp, 18 Eylül Pazartesi günü saat 'de sona erecektir. Bu tarihten sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Herhangi bir sebeple (elektrik kesintisi, teknik arızalar, İnternet sorunları, vb.) başvuruyu kaçırmamanız için en kısa zamanda başvurunuzu yapınız ve gerekli yazıcı dökümlerini alınız.

AÖF bürolarından kayıt işlemleri 05 Eylül Salı günü başlayıp, 18 Eylül Pazartesi günü sona erecektir. 16 Eylül Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacaktır. 05 - 16 Eylül tarihleri arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 18 Eylül tarihinde AÖF bürolarına bizzat veya yakınları aracılığıyla başvurarak kayıt yaptırabilirler.

AÖF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

İnternet Başvuru Belgesi

Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız. Öğrenci hizmetlerinde ve sınavlarda imza uyumsuzluğundan doğacak sorumluluk öğrenciye ait olacaktır. Mazeretli kayıt tarihinde kayıt yaptıran öğrenci yakınları, imzaları mutlaka öğrencinin kendisine attırmalıdırlar.

Öğrenci Bilgi Formu

Bu form kaydınız yapıldıktan sonra AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız. Öğrenci kimlik kartınızı bağlı olduğunuz AÖF bürosundan bu formu teslim ederek alabilirsiniz.

Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

Adayların Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğündeki bilgileri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Ortak Veri Tabanındaki (YÖKSİS) öğrenim durumu bilgileri Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları belgesinde gösterilecektir. Bu belgeyi kayıt anında AÖF bürosuna teslim ediniz. Bilgisine ulaşılan kayıt belgeleri kayıt sırasında sizden istenmeyecektir. Bilgisine ulaşılamayan, kayıt için getirilmesi zorunlu belgeler ise formun alt kısmında yer almakta olup bu belgeler kayıt anında AÖF bürosuna teslim edilecektir.

Öğrenim Belgesi

Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları Belgesinde "Mezun veya Öğrenci Bilgisi"ne ulaşılan adayların kayıtları öğrenim belgesi alınmadan yapılacaktır. Mezun veya öğrenci bilgisine ulaşılamayan adaylar aşağıdaki açıklamalara göre öğrenim belgesini kayıt anında AÖF bürosuna teslim edeceklerdir.



YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

Yeni kayıt için aşağıdaki belgelere ihtiyaç duyulacaktır;

1) İnternet Başvuru Belgesi

2) Öğrenci Bilgi Formu

3) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

4) Öğrenim Belgesi

5) Askerlik Durum Belgesi

AÖF BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

AÖF'e kayıt olmak isteyen adaylar aşağıdaki link üzerinden giriş yaparak ÖSYS yeni kayıt, ikinci üniversite ön başvuru, kayıt yenileme gibi işlemlerden birini seçerek kayıtları için internet başvurusunu tamamlayabilecek.

AÖF KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ÖSYS yeni kayıt işlemleri 6 Ekim tarihinde sona erecek.

AÖF İÇİN ÖNEMLİ İNTERNETTEN BAŞVURU DETAYI

İnternetten AÖF başvuruları 21 Ağustos'ta başlayacak ve 29 Ağustos'ta sona erecek internetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir. Anadolu Üniversitesi yaptığı AÖF duyurusunda şu ayrıntılara dikkat çekti. 29 Ağustos tarihinden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. İnternetten başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

AÖF KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Lise diploması

Kimlik Fotokopisi

12 Adet vesikalık fotoğraf

Öğrenci katkı payının ödendiğine dair banka dekontu

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir