honda civic ötv indirimi 2019 / Honda Civic ÖTV İndirimi ve 0 Faiz Kampanyası - funduszeue.info

Honda Civic Ötv Indirimi 2019

honda civic ötv indirimi 2019

Toyota ve Honda ne kadar ÖTV indirimi yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Motor santimetre küp (cm3) geçmeyenler için yüzde 45, 50, 80 şeklinde üç farklı dilimde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarına ara kademeler eklendi.

ÖTV matrahı bin lirayı aşmayan otomobiller yüzde 45'lik vergi oranı diliminde yer alacak. bin lirayı aşıp bin liraya kadar olanlar yüzde 50'lik vergi diliminde değerlendirilecek. ÖTV matrahı bin lira ile bin lira arasında olan araçlar için ise oran yüzde 60 olarak belirlendi.

funduszeue.info

HONDA GENEL MÜDÜRÜ KILIÇER: FİYATLAMA YAPILAMIYORDU

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, ÖTV matrah düzenlemesine ilişkin, "Özellikle yüzde 80'lik ÖTV dilimi ile yüzde 50'lik ÖTV dilimi arasında maalesef fiyatlama yapmak mümkün değildi. Bu da modeller ve segmentler arasında ciddi bir fiyat farklılığına sebep oluyordu. Böylece bu durum ortadan kalkmış oldu." dedi.

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Öncelikle ÖTV oranlarındaki revizyon pazar açısından olumlu oldu diyebilirim. Daha önceki ÖTV oranlarını dikkate aldığımızda özellikle yüzde 80'lik ÖTV dilimi ile yüzde 50’lik ÖTV dilimi arasında maalesef fiyatlama yapmak mümkün değildi. Bu da modeller ve segmentler arasında ciddi bir fiyat farklılığına sebep oluyordu. Böylece bu durum ortadan kalkmış oldu. Bu düzeltmenin pozitif yanı" ifadelerini kullandı.

honda-sedanjpg

Grafik-1: Honda'nın ÖTV düzenlemesi sonrası bin lira olan model Civic Sedan modelinde 26 bine varan indirim yapması bekleniyor.

"KREDİ FAİZ ORANLARININ DÜŞMESİ DE TALEBİN ARTMASI AÇISINDAN POZİTİF ETKİ YARATACAKTIR"

Yapılan güncellemenin toplam pazara etkisine değinen Kılıçer, şunları kaydetti:

"Öngörümüz halihazırdaki kur oranlarını dikkate aldığımızda, o fiyatlara indirim olarak sınırlı bir etkinin olduğunu göreceğiz. Birçok model hala yüzde 80'lik vergi diliminde kalmış gibi görünüyor. Ancak ilerleyen dönemde döviz kurlarında oluşabilecek bir iyileşme, yani TL'nin değer kazanması fiyatlara pozitif olarak yansıyacaktır. Bu süreci yaşadıktan sonra pazardaki olumlu durumu görmeye başlayacağımızı düşünüyorum. Diğer taraftan otomobile uygulanan kredi faiz oranlarının düşmesi de talebin artması açısından pozitif etki yaratacaktır."

"OLUMLU BİR ADIM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt ise Toyota tarafından paylaşılan açıklamasında, sıfır otomobilde ÖTV matrah limitlerinin değiştirilmesinin sektörün ve müşterilerin beklenti içinde olduğu bir konu olduğunu aktararak, "ÖTV matrah limitlerinin düzenlenmesi ve bu baremlere ek dilimler getirilmesini olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. 3 kısımda uygulanan ÖTV matrah dilimlerinin 5'e çıkarılmasıyla markamız da dahil olmak üzere bazı segmentlerdeki sıfır otomobil fiyatlarında ÖTV güncellenmesine gidilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bunu "matrah güncellemesi" olarak ifade etmek yerine "matrah dilimlerinin değiştirilmesi" olarak ifade etmeyi daha doğru bulduğunu belirten Bozkurt, "Çünkü genel anlamıyla bir matrah güncellenmesi beklentisi vardı. Özellikle kurlar sebebiyle fiyatların gelmiş olduğu noktada, neredeyse tüm modellerin yüzde 80’lik dilime girmesi, her bir dilime denk gelen matrah tutarlarının da güncellenip arttırılmasıyla özellikle yerli üretim modellerinin yüzde 50'lik dilime girmesi beklentisi vardı. Şu andaki uygulamada bu durum söz konusu olmadı. Sadece birkaç modelde bir miktar fiyat düşüşü gerçekleşti. İlgili kurumlar tarafından ÖTV'de bir düşüş planlanmadığı altı çizilerek belirtilmişti. Şu anda yapılan değişiklikle yüzde 50 ve yüzde 80 baremlerinin arasına gelen yüzde 60 ve yüzde 70 baremleri ile aradaki yüksek farkın kademelere bölünmesi gerçekleştirilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

funduszeue.info

"COROLLA VISION PAKET 22 BİN LİRA UCUZLADI"

Ali Haydar Bozkurt, bundan sonraki adım olarak, matrah tutarlarının güncellenmesi ile ilgili beklentilerinin halen devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şu anda neredeyse tüm modeller ağırlıklı olarak en yüksek dilim olan yüzde 80’lik dilimde bulunmayı sürdürmektedir. Umarız ki bu konuda da yakın zamanda bir güncelleme bilgisi alırız. Toyota olarak baktığımızda ise bu düzenlemeden sonra model yılı Corolla’nın giriş seviyesi olan Vision yüzde 'lik indirimle 22 bin TL, Yaris modelimiz ise yüzde 11’lik indirimle 41 bin TL aşağı doğru güncellenerek satışa sunulacaktır."

Güncelleme: 

İlgili Haberler

Otomotiv sektörünün beklediği matrah güncellemesi 'değişim' olarak geldi
Otomobil Pazarı

ÖTV indirimli araba fiyatları ve otomobilde şubat kampanyaları nasıl gidiyor?

Otomobilde ÖTV indirimi devam ediyor. Otomobil şubat kampanyalarına ve otomobilde ÖTV indirimi ile fiyatlara biraz baktık. Bir kaç popüler modelin ÖTV indirimli fiyatlarına ve şubat ayı kampanyalarına dair bir liste çıkardık. İşte detaylar&#;

ÖTV İndirimli Araba Fiyatları ve Otomobilde Şubat Kampanyaları

ÖTV indirimli Dacia Duster fiyatı nasıl? Belki de ÖTV indirimli Clio almak niyetindesiniz. Elbette ÖTV indirimi ile Fiat x fiyatını ya da Mitsubishi L fiyatını merak ediyor da olabilirsiniz. Pek çok kişi, devam eden ÖTV indirimi ve %0 faiz kampanyaları ile araba almak niyetinde. Peki, ÖTV indirimi araba fiyatlarına nasıl yansıyor? Detaylı bir liste yaptık&#;

ÖTV İndirimi ve Kampanyalı Araba Fiyatları

Ülkemizde giderek daha çok sevilen Dacia Duster modeli, her dönemin çok satanı olmayı başaran Renaul Clio modeli, ailelerin vaz geçemediği Honda Civic modeli için fiyat listelerine baktık. Ayrıca biraz daha ikonik modelleri sevenler için kampanyalı Fiat X fiyatları, Mitsubishi L fiyatları için de bir araştırma yaptık. Bu modellerin en baz fiyatlarını listemize aldık.

ÖTV İndirimli Fiyatlar

ÖTV İndirimli Dacia Duster Fiyatları

Şubat ayı boyunca  Duster, Logan, Lodgy alımlarında  TL kredi tutarı için12 ay vade seçeneği ve %0  uygulanıyor. 60 bin TL üzeri kredi kullanımları için ise 30 aya kadar varan vadeler ve % faizli kredi uygulanıyor.

Sıfır Dacia Duster fiyat listesi için buraya tıklayın!

ÖTV İndirimli Renault Fiyatları

Şubat ayına özel olarak başlatılan kampanyalarda, Megane Sedan, Clio HB, Clio Sport Tourer, modelleri için 24 bin TL kredi kullanılabiliyor.Üstelik 12 ay vade ve 0 faiz seçeneği funduszeue.info yüksek kredi kullanımı yapmak isteyenler ise TL kredi tutarı ve 30 aya varan vade seçeneği için %1,99 faiz oranından yararlanabiliyorlar.

Sıfır Renault Clio fiyat listesi için buraya tıklayın!

ÖTV İndirimli Honda Civic Fiyatları

Yerli üretim Hond Civic, Şubat kampanyası kapsamında satışa funduszeue.info modelinin yanında suv segmentinin en çok tercih edilen modellerinden CR-V de Şubat kampanyaları kapsamında. 

Sıfır Honda Civic fiyat listesi için buraya tıklayın!

ÖTV İndirimli Renault Clio Fiyatları

Renault da ÖTV indirimli fiyatlara %0 faiz ekleyen markalardan. Uygun fiyatlı Renault Clio almayı düşünüyorsanız en baz versiyonu 86 bin TL&#;den başlıyor.

Sıfır Renault Clio fiyat listesi için buraya tıklayın!

ÖTV İndirimli Mitsubishi L Fiyatları

Mitsubishi markası da şubat &#;a özel kampanya uygulaması yaptı. Mitsubishi L modeli için en baz fiyat, TL.

Sıfır Mitsubishi L fiyat listesi için buraya tıklayın!

ÖTV İndirimli Fiat X Fiyatları

Fiat ailesi, çok özel bir kitleye sesleniyor. Tüm dünyada özel bir hedef kitlesi olan Fiat ailesinin iri modelinin ÖTV indirimli X fiyatları da TL&#;den başlıyor.

Sıfır X fiyat listesi için buraya tıklayın!

ÖTV İndirimli Seat Leon Fiyatları

Seat Leon fiyatlarını merak edenler için de ÖTV indirimli rakamlarda bin TL&#;yi görüyoruz.

Sıfır Seat Leon fiyat listesi için buraya tıklayın!

Marka-ModelEn Uygun Donanım SeçeneğiFiyatı
En Uygun Sıfır Dacia Duster Comfort 16v bg 4&#;2TL
En Uygun Sıfır Renault Clio FiyatıJoy 75 bgTL
En Uygun Sıfır Honda Civic FiyatıDüz vitesli Honda Civic Sedan EleganceTL
En Uygun Sıfır Mitsubishi L Fiyatı2WD Invite MTTL
En Uygun Sıfır Fiat X FiyatıCross Multi Air HP DCTTL
En Uygun Sıfır Seat Leon Fiyatı TSI HP S&S StyleTL

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası