kimlik kartı aidatı / Aidat Bilgileri Sorgulama

Kimlik Kartı Aidatı

kimlik kartı aidatı

kimlik yenileme ve değiştirme ücreti harcı ne kadar?

Eski tip kimlik kartının yenilenmesi gerekiyor. Birçok vatandaş ise kimlik yenileme randevusu başta olmak üzere

, Kimlik Kartı randevusunu nereden alınacağı ve kimlik değiştirmek için gerekli belgeler neler olduğu sorgulanıyor.

Eski kimlikleri ne zamana kadar yenilenecek?

  • İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre eski kimlikleri yenisi ile değiştirmek için son gün 31 Aralık

Kimlik değiştirme nasıl yapılır, kimlik nasıl yenilenir?

  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki randevu sayfası üzerinden ya da Alo numaralı çağrı merkezi üzerinden yeni kimlik kartı için randevu alabilirsiniz. Eğer ikametgahınız sisteme kayıtlıysa Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulunan nüfus müdürlüklerinden yeni kimliğinizi alabilirsiniz.

Kimlik kartı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Yeni kimlik kartı için aldığınız başvuru randevusuna giderken yanınızda mutlaka nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, aile cüzdanı ya da resmi bir geçici kimlik belgesi gibi sizin kim olduğunuzu resmi olarak gösterecek bir belge ve 1 adet biyometrik fotoğraf götürmelisiniz. Biyometrik fotoğrafın nasıl çekileceğini tüm fotoğrafçılar bilir. Yeni kimlik kartı için çektirdiğinizi söylemeniz yeterli.

Yeni kimlik ücreti ne kadar?

Kimlik yenileme ücreti yılında;

  • Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL,

  • Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL,

  • Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL,

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: TL

Kanuni bildirim süresi içinde

doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ise ücretsizdir

.

Kimlik Kartı randevusunu nereden alabilirim?

  • Genel Müdürlük

    web portalı üzerinden ya da Alo çağrı merkezinden T.C. Kimlik Kartı başvurusu için randevu alınabilmektedir.

Yurt içinde herhangi bir nüfus müdürlüğüne kimlik kartı başvurusu yapabilir miyim?

  • Kişinin yerleşim yerinin sistemde kayıtlı bulunması şartıyla; kişinin yerleşim yerine bakılmaksızın bulundukları yer nüfus müdürlüklerine veya yurt dışında ise dış temsilciliklere kimlik kartı için başvuru yapılabilmektedir.

  • Yerleşim yeri adres bilgisinin olmaması veya bu bilgilerde değişiklik olması durumunda usulüne uygun olarak adres beyanı işlemi tamamlandıktan sonra kimlik kartı başvurusu alınmaktadır.

Kimlik Kartı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

  • Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.

Kimlik Kartı başvurusu için nereye gitmeliyim?

Kimlik kartı başvuruları; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılmaktadır.

Kimlik kartında kullanılacak fotoğraf nasıl olmalıdır?

Kimlik kartı başvurusunda kullanılacak biyometrik fotoğraflarda aranan özellikler:

  • • Son altı ay içinde yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş olmalıdır.

  • • Gözler açık konumda; alın, yüz ve çene açık olmalıdır.

  • • Fotoğraflarda renkli cam ya da güneş gözlüğü kullanılmamalıdır.

  • • Fotokopi, bilgisayarda çoğaltılan veya biyometrik olmayan fotoğraflar kabul edilmemektedir.

  • Yüz biyometrisinin tespit edilmesine engel olacak herhangi bir sağlık sorunu bulunması halinde bu durum başvuru makamınca kayıt altına alınmaktadır.

  • On beş yaşını tamamlamış olan herkesin kimlik kartında biyometrik fotoğraf bulunması zorunludur. On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf zorunlu değildir. Ancak; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliğinin 6. Maddesi; “Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilir. Bu amaçla kullanımında ilgili ülkelerle yapılacak uluslararası anlaşma hükümleri uygulanır.” hükmündedir.

  • Bu doğrultuda, on beş yaşını tamamlamamış vatandaşlarımızın kimlik kartını seyahat belgesi olarak kullanabilmeleri için “fotoğraflı kimlik kartı” almaları gerekmektedir.

İlk defa T.C. Kimlik Kartı başvurusunda bulunacağım. Süreci kısaca açıklar mısınız?

  1. İlk defa kimlik kartı başvurusu, fotoğraflı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belgeler) ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.

  2. Kimlik belgesi ibraz edemeyen veya ibraz ettiği kimlik belgesinde fotoğrafı bulunmayan on beş yaşını tamamlamış kişinin, Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) kayıtlı aynı kişi olup olmadığı hususunda tereddüde düşülmesi durumunda; ana, baba, büyük ana, büyük baba, eş, varsa ergin kardeş veya ergin çocuklarının veya vasinin beyanı başvuru makamlarınca yeterli sayılır. Başvurularda sistem üzerinden beyanın doğruluğu kontrol edilir ve başvuru belgesinde “Başvuran Kişinin İmzası” alanında kayıt altına alınır.

  3. Beyanda bulunacak yukarıda sayılan kişilerin bulunmaması, başvuru makamlarınca yapılan inceleme sonucunda başvuran kişinin kaydın sahibi olup olmadığı hususunda tereddüt oluşması halinde “Kimlik Tespit Formu” düzenlenerek mülkî idare amirinin emri ile kolluk kuvvetlerince soruşturma yaptırılır. Soruşturmanın olumlu sonuçlanması durumunda kişinin başvurusu ile ilgili işlem tamamlanır.

  4. Soruşturma sonucunda kişinin iddia ettiği kaydın sahibi olduğunun tespit edilememesi hâlinde; varsa ana veya babasından, ana veya babasının ölmüş olması hâlinde ise varsa kardeşlerinden; anası, babası veya kardeşi olduğuna dair tıbbi rapor veya Türk mahkemelerinden alınmış tespit kararı ibraz edilmedikçe kimlik kartı başvurusu alınmaz.

Yeni Kimlik Kartımı kaybedersem veya değiştirmek istersem ne yapmalıyım?

  1. Yurt içinde Alo numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı müracaatında bulunulmalıdır.

  2. Yeniden (değiştirme, kayıp) kimlik kartı başvurusunda merkezi veri tabanındaki fotoğrafın son altı ay içerisinde yapılmış bir başvuruya ait olmaması halinde, ilgiliden son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenir ve biyometrik doğrulaması yapılarak kimlik kartı başvurusu alınır.

  3. Doğrulama yapılamaması ve kişinin kimliğinde tereddüde düşülmesi halinde kimliğin tespiti için ilk defa kimlik kartı süreçlerindeki usul ve esaslara göre işlem yapılır.

Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım?

  • Alo numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı müracaatında bulunulmalıdır.

Kısıtlıların kimlik kartı başvuruları kimler tarafından ve nasıl yapılır?

  • Bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkûm olanların başvuruları veli veya vasinin nezaretinde alınır.

  • (Bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkûm olanların başvuruları veli veya vasinin nezaretinde alınır. Ancak; ceza infaz kurumlarında bulundurulan hükümlülerin kimlik kartı başvuruları ile ilgili olarak Türk Medeni Kanununun maddesi göz önüne alındığında; karşılıksız kazanmada ve kişiye sıkı sıkıya bağlı hakların kullanılmasında yasal temsilcinin rızasının gerekli olmamasından dolayı yasal temsilcilerin nezaretine gerek bulunmamaktadır. Cezaevi, bakımevi, huzurevi gibi kurumlar tarafından resimli bir belge düzenlenmesi gereken durumların ortaya çıkması halinde yasal temsilcilerin nezaretine ihtiyaç duyulabilecektir.)

  • Akıl hastalığı veya zayıflığı nedeniyle kısıtlananların başvuruları veli, vasi veya kayyum tarafından yapılır. Bu kişilerden imza alınmaz. Standartlara uygun biyometrik fotoğraf veya biyometrik verilerin alınamaması halinde bu durum başvuru makamınca kayıt altına alınarak başvuru işlemi tamamlanır.

  • Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşam tarzı, kötü yönetim nedeniyle kısıtlananların başvuruları veli, vasi veya kayyum nezaretinde alınır.

  • Yaşlılığı, engelliliği, deneyimsizliği veya ağır hastalığı sebebiyle işlerini gerektiği gibi yönetememesi nedeniyle kısıtlananların başvuruları veli, vasi veya kayyum nezaretinde alınır. Standartlara uygun biyometrik fotoğraf veya biyometrik verilerinin alınamaması halinde bu durum başvuru makamınca kayıt altına alınarak başvuru işlemi tamamlanır.

On beş yaşını tamamlayan kişilerin kimlik kartı kime teslim edilir?

On beş yaşını tamamlayan kişilerin kimlik kartları kendilerine veya başvuru sırasında belirlediği kişiye teslim edilir. Bu durumda talepte bulunan ile kimlik kartını teslim alacak kişi arasında soy bağı bulunması şartı aranmaz.

On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartı kime teslim edilir?

On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartları; ana, baba ya da vasileri, bunların bulunmaması hâlinde büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vekâletname ibraz eden resmî vekili ile veli ya da vasi tarafından belirlenen kişiye teslim edilir.

PIN şifresi unutulduğunda veya değiştirilmek istendiğinde ne yapılmalıdır?

  • PIN şifresinin unutulması durumunda, e-Devlet Kapısı üzerinden “T.C. Kimlik Kartı PIN Kodu Sorgulama” hizmeti kullanılarak PIN şifresi öğrenilebilir. Ancak, bu hizmet kullanılarak öğrenilen PIN şifresi, başvuru neticesinde teslim edilen “kişiye özel şifre zarfı” içerisinde yer alan PIN şifresidir. Kimlik kartının PIN şifresi değiştirilmiş ise e-Devlet Kapısı üzerinden öğrenilen PIN şifresi geçerli değildir; yeni bir PIN şifresi belirlemek üzere nüfus müdürlüklerine müracaat edilmelidir.

Nüfus müdürlüklerinde bulunan KİOSK'lardan PIN şifresi yenilenebilir. PIN şifresini yenilemek için kimlik kartının kişinin yanında bulunması gereklidir. PIN şifresini yenilemek için Biyometrik Doğrulama, PUK numarası girme yöntemlerinden birisi kullanılabilir.

KİOSK'larda şifre yenilenirken görevliler dışında hiç kimseden yardım istenmemeli ve şifre görevli kişiler de dâhil olmak üzere hiç kimseyle paylaşılmamalıdır.

Yurt içinde herhangi bir nüfus müdürlüğüne kimlik kartı başvurusu yapabilir miyim?

Kişinin yerleşim yerinin sistemde kayıtlı bulunması şartıyla; kişinin yerleşim yerine bakılmaksızın bulundukları yer nüfus müdürlüklerine veya yurt dışında ise dış temsilciliklere kimlik kartı için başvuru yapılabilmektedir.

Yerleşim yeri adres bilgisinin olmaması veya bu bilgilerde değişiklik olması durumunda usulüne uygun olarak adres beyanı işlemi tamamlandıktan sonra kimlik kartı başvurusu alınmaktadır.

T.C. Kimlik Kartı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

  • Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.

T.C. Kimlik Kartı başvurusu için nereye gitmeliyim?

Kimlik kartı başvuruları; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılmaktadır.

Nüfus cüzdanlarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili zorunlu bir tarih var mı?

Nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.

Kimlik kartında kullanılacak fotoğraf nasıl olmalıdır?

Kimlik kartı başvurusunda kullanılacak biyometrik fotoğraflarda aranan özellikler:

  1. Son altı ay içinde yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş olmalıdır.

  2. Gözler açık konumda; alın, yüz ve çene açık olmalıdır.

  3. Fotoğraflarda renkli cam ya da güneş gözlüğü kullanılmamalıdır.

  4. Fotokopi, bilgisayarda çoğaltılan veya biyometrik olmayan fotoğraflar kabul edilmemektedir.

  5. Yüz biyometrisinin tespit edilmesine engel olacak herhangi bir sağlık sorunu bulunması halinde bu durum başvuru makamınca kayıt altına alınmaktadır.

  6. On beş yaşını tamamlamış olan herkesin kimlik kartında biyometrik fotoğraf bulunması zorunludur. On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf zorunlu değildir. Ancak; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliğinin 6. Maddesi; “Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilir. Bu amaçla kullanımında ilgili ülkelerle yapılacak uluslararası anlaşma hükümleri uygulanır.” hükmündedir. Bu doğrultuda, on beş yaşını tamamlamamış vatandaşlarımızın kimlik kartını seyahat belgesi olarak kullanabilmeleri için “fotoğraflı kimlik kartı” almaları gerekmektedir.

Banka Kredi Kartları

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme
Enuygun olarak kişisel verilerin korunması kanunu ile ilgili olarak sizi bilgilendirmek istiyoruz.

funduszeue.info olarak sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında veri sorumlusu olarak siz değerli müşterilerimizin kişisel verilerini kaydedecek, sınıflandıracak, işleyecek, saklayacak, güncelleyecek ve mevzuat kuralları ve vereceğiniz izin verdiği durumlarda 3. Kişilere açıklayabilecek olup, söz konusu yasal düzenleme kapsamında karşılıklı hak ve yükümlülüklerimize ilişkin olarak sizleri bilgilendiriyoruz.

Kanunu Kapsamında Kişisel Verinin Tanımı
Enuygun olarak kişisel verilerin korunması kanunu ile ilgili olarak sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Tarafınıza ait kimlik (ad, soyad, TC kimlik numarası vs.), iletişim, ürünlere erişim esnasında kullanılan yöntemlere ilişkin bilgiler (IP, mobil tel markası-modeli, tarayıcı tipi, versiyonu, sosyal medya bilgisi, ekranlar üzerinde gerçekleştirdiği hareketler vb.) gibi sizin belirleyici ya da belirlenebilir olmanızı sağlayacak her türlü bilgiyi ifade etmektedir.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı ve Hukuki Kapsamı
Kişisel verileriniz, sizlere sunacağımız her türlü ürün ve hizmetlerle ilgili olarak gerçekleştirilecek her türlü iş ve işlemde işlem sahibini ve muhatabını belirlemek üzere kimlik, adres, vergi numarası ve diğer bilgilerinizin kaydedilmesi, elektronik ortamda gerçekleştirilecek iş ve işlemlere dayanak olacak bilgi ve belgelerin düzenlemesi, ilgili mevzuat uyarınca adli ve idari tüm yetkili mercilerce (mahkemeler, TBB, BDDK, SPK, TCMB, MASAK, BTK gibi) öngörülen bilgi saklama, raporlama ve bilgilendirme yükümlülüklerine uyulması, funduszeue.info olarak sunulan ve talep edilen başkaca ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve aramızdaki sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi amaçlarıyla işlenecektir.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri
Kişisel verileriniz; internet sitemiz, mobil sitemiz, çağrı merkezimiz kanalıyla veya e-posta, SMS veya diğer yollarla tarafımıza ilettiğiniz bilgiler, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada bilgisayarlarımızın sizi otomatik olarak tanımasına yarayan ve “cookies” olarak adlandırılan tanımlama sistemi yoluyla, çeşitli kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda olmak kaydıyla tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olarak otomatik olmayan çeşitli yöntemlerle toplanmaktadır.

Kişisel Verilerinizin Başvurularınız Doğrultusunda Aktarılması
Kişisel verileriniz, ana hissedarımıza, doğrudan/dolaylı yurt içi/yurt dışı iştiraklerimize; ürün/hizmet karşılaştırma ve başvuru gerçekleştirme konularında hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, program ortağı kurum, kuruluş, bankalara, finas kurumlarına, sağlayıcılara veya firmalara, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız kişi ve kurumlara, müşterilerimize gönderdiğimiz iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz kurumlara ve diğer üçüncü kişilere ilgili işbirliklerimiz çerçevesinde aktarılabilecektir.

Kişisel Verilerin Saklanması ve Tarafımızca Güvenliğinin Sağlanması
Kişisel veriler, bu bilgileri verme amacı geçerli olduğu sürece saklanacaktır. İhtiyaçlarınızın belirlenmesi, size daha çabuk hizmet verilmesi ve sonraki hizmet taleplerinizin karşılanması amacıyla, bizden aldığınız hizmetten sonra da verileriniz tarafımızdan işlenmeye devam edilecektir. Veriler, yasal sürelere tabi olarak ve yasal merciler ile ilgili kamu otoritelerine raporlama, bilgilendirme amaçları için tutulması veya mevzuat uyarınca daha uzun sürelerle saklanması gerekiyorsa bu sınırlara uyulacaktır. Saklanan, kaydedilen verilerin kaybolmaması, yetkisiz kişilerin eline geçmemesi ve hukuka aykırı kullanımların önlenmesi için gerekli güvenlik önlemleri tarafımızca alınacaktır.

Kanun Kapsamındaki Haklarınız
Şirketimize başvurarak, kişisel verilerinizin;

a) İşlenip işlenmediğini öğrenme,
b) İşlenmişse bilgi talep etme,
c) İşlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
d) Eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde düzeltilmesini isteme,
e) Kanunu’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
g) Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.

funduszeue.info olarak kişisel verilerinizin güvenliğine en üst düzeyde önem verdiğimizi ve tüm hizmetlerimizin bu verilerinizin güvende olmasını esas alarak sunulduğunu taahhüt ederiz.

×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen funduszeue.info web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

funduszeue.infoşisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

 

funduszeue.infoşisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

funduszeue.infoşisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel:Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (funduszeue.info_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için funduszeue.info adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

funduszeue.info Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

Kimlik Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Doğum, değiştirme, kayıp kimlik yenileme işlemi için belirlenen bir ücret bulunmaktadır. Bu ücret, nüfus müdürlüğü tarafından belirlenen tarifeye göre ödenir. Bu makalede, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı yenileme ücreti, kimlik randevusu ve kimlik kart ödemesi hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.

Kimlik Yenileme Ücreti

Başvuru Ücretleri
  • Doğum nedeniyle kimlik yenilme ücreti: 83 TL
  • Değiştirme nedeniyle kimlik yenilme ücreti: 83 TL
  • Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: TL

T.C. kimlik kartı yenilme ücreti 83 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyat, yılı Haziran ayı için geçerlidir. Kimlik yenileme işlemi için öncelikle randevu alınması gerekmektedir.

Kimlik Yenileme Randevusu Nasıl Alınır?

E-Devlet: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, e-Devlet üzerinden kimlik yenileme randevusu alabilirler. e-Devlet sistemi, resmi internet sitesi veya mobil uygulaması aracılığıyla erişilebilir. e-Devlet şifresi veya mobil imza gibi kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü hizmetleri arasında kimlik yenileme seçeneğini seçebilir ve randevu alabilirsiniz.

Kimlik yenileme randevusu için: funduszeue.info

Kimlik Yenileme

T.C. Kimlik Kartı menüsünü tıkladıktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan alanları doldurun:

Kimlik Kartı Yenileme

Alo Hattı: Alo , Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü&#;nün resmi çağrı merkezi numarasıdır. Alo &#;u arayarak kimlik yenileme randevusu alabilirsiniz. Müşteri temsilcisiyle görüşerek randevu talebinizi iletebilirsiniz. Gerekli bilgileri paylaşmanız ve uygun bir randevu tarihini belirlemeniz istenecektir.

Başvuru Sırasında Gerekli Olan Belgeler;

Kimlik Kart Ödemesi Nereye Yapılmalı?

  1. Vergi dairesi müdürlükleri.
  2. Gelir İdaresi Başkanlığı&#;nın internet sitesi. (funduszeue.info)
  3. PTT&#;nin tüm şubeleri.
  4. Gelir İdaresi Başkanlığı: (funduszeue.info)
  5. Anlaşmalı bankalar, vezneleri ve ATM&#;leri

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı değişim ücretinin yatırılabileceği anlaşmalı bankalar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü&#;nün internet sitesinde listelenmiştir.) Bunlardan en yaygın olanı Ziraat Bankası&#;dır. Bankamatik menüsünden kimlik kartı yenileme ücretini kolaylık yatırabilirsiniz. Yatırma işleminden sonra dekont almayı unutmayın.

Anlaşmalı Bankalar:

  • AKBANK T.A.Ş.
  • DENİZBANK A.Ş.
  • QNB FİNANSBANK A.Ş.
  • T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.
  • TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
  • TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
  • YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

Öneri:Yüksek faiz veren banka ve faizsiz kredi veren bankalar için ilgili bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

İpucu:ehliyet fiyatları

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yenilme İşlemi

Türkiye&#;de kimlik yenileme işlemi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanlarının süresi dolmuş veya kimlik bilgilerinde değişiklik olduğunda başvurdukları bir prosedürdür.

Kimlik yenileme, bireylerin kimlik bilgilerini güncellemelerini ve geçerlilik süresini uzatmalarını sağlar.

Karekod Blog

Kimlik yenileme işlemi, Türkiye&#;de yasalar gereği düzenli olarak gerçekleştirilmesi gereken bir prosedürdür. Geçerli ve güncel kimlik bilgilerine sahip olmak, vatandaşların hak ve hizmetlerden yararlanmalarını kolaylaştırır. Ayrıca, kimlik kartının süresi dolmuş veya bilgilerinde değişiklik olan bireyler için bu işlem, hukuki sorunların önüne geçmek ve güncel kimlik belgelerine sahip olmak açısından önemlidir.

Bonus: Pasaport Harç ve Defter Bedeli

Pasaport
SüreHarçDefterToplam
6 Ay,70 TL,00 TL,70 TL
1 Yıl,30 TL,00 TL,30 TL
2 Yıl,10 TL,00 TL,10 TL
3 Yıl,50 TL,00 TL,50 TL
3+ Yıl,50 TL,00 TL,50 TL

Öneri:Pasaport fiyatları ve Schengen Vizesi fiyatları için bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kimlik kartı yenileme işlemi için hangi durumlarda başvurulmalıdır?

Kimlik kartı yenileme işlemine başvurmanın birkaç nedeni olabilir. Bunlar arasında kimlik kartının süresinin dolması, kimlik bilgilerinde değişiklik olması (örneğin evlilik durumu veya soyadı değişikliği), kimlik kartının kaybolması veya hasar görmesi sayılabilir. Ayrıca, mevcut kimlik kartının teknik bir sorunla karşılaşması durumunda da yenileme işlemi gerekebilir.

Kimlik kartı yenileme işlemi için hangi belge kayıplarında başvurulmalıdır?

Kimlik kartının kaybolması durumunda, vatandaşların en kısa sürede ilgili kolluk kuvvetlerine (emniyet veya jandarma) kayıp bildiriminde bulunmaları önemlidir. Ardından, nüfus müdürlüğüne başvurarak kimlik kartının yenilenmesi için gerekli işlemleri yapmaları gerekmektedir. Kayıp bildirimi ve gerekli belgelerle birlikte nüfus müdürlüğüne başvurarak yeni kimlik kartınızı alabilirsiniz.

Kimlik kartı yenileme işlemi için başvuruda bulunmak için hangi süreye sahip olmalıyım?

Kimlik kartı yenileme işlemi için başvuruda bulunmak için hangi süreye sahipKimlik kartı yenileme işlemi için belirli bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Ancak, kimlik kartının süresi dolmuş veya kimlik bilgilerinde değişiklik olduğunda, başvurunuzu en kısa sürede yapmanız önerilir. Özellikle kimlik kartının süresi dolmuşsa, geçerli kimlik belgenizin olmaması durumunda sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede nüfus müdürlüğüne başvurarak kimlik kartınızı yenilemeniz önemlidir.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası