word içindekiler tablosu güncelleştirme / İçindekiler tablosunu güncelleştirme - Microsoft Desteği

Word Içindekiler Tablosu Güncelleştirme

word içindekiler tablosu güncelleştirme

Bu yazımızda word dosyalarımız için içindekiler tablosunun otomatik olarak oluşturmayı ele alacağız. Temel olarak 3 adımda bu işlemi yapabiliriz.

  1. Başlıklarımızı hiyerarşilerine göre işaretliyoruz.
    Bunun için başlık seçilerek Giriş > Stiller kısmında bulunan başlık stillerinden biri seçilir. Bu işlem yapıldıktan sonra Gezinti bölmesi aşağıdaki gibi görünecektir.
    Bilgi: Gezinti bölmesi word dosyasının içindeki başlıkları yerleşikler olarak gösteren ve bu başlıklara tıklandığında ilgili başlığa giden bir penceredir. Bu bölmeyi açmak için Görünüm > Göster > Gezinti Bölmesi yolu takip edilir.
  2. Ekle > Üstbilgi ve Altbilgi > Sayfa Numarası yolu izlenerek belgeye istenen tipte sayfa numarası eklenir.
  3. Fare işaretçisi içindekiler tablosunun ekleneceği yere konumlandırılır. Başvurular > İçindekiler Tablosu sekmesinden İçindekiler açılır menüsü açılarak istenen tablo çeşidi belgeye eklenir.
    Bu işlem sonucunda belgemize içindekiler tablosu eklenmiş olacaktır.
  4. İçindekiler Tablosunun Güncellenmesi
    Belge üzerinde değişiklikler yapıldıkça ya sayfa numaraları ya da başlık durumları değişir. Bu durumda içindekiler tablosunun güncellenmesi gerekmektedir. Başvurular > İçindekiler Tablosu > Tabloyu Güncelleştir yolu izlenerek tablo güncelleme ekranı açılır. Açılan güncelle seçim ekranında istenen güncelleme işlemi seçilerek &#;Tamam&#; butonuna tıklanır.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

Microsoft Word'de i&#;indekiler nasıl oluşturulur? Word i&#;indekiler tablosu ekleme ve oluşturma işlemi

Haberin Devamı

l Üst kısımda yer alan “Başvurular” sekmesine tıklayın.

l En sol köşede yer alan “İçerikler” butonunu seçin.

l Sonrasında ise halihazırda oluşturulmuş olan hazır şablonlardan birini tercih ederek işlemi tamamlayın.

 İçerikler kısmını hazır taslaklar üzerinde oluşturabileceğiniz gibi daha öncesinde oluşturduğunu bölümleri de bu taslaklara uygun hale getirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise;

l İçerikler kısmında yer alacak bütün metni seçmek

l Üst kısımda yer alan “Başvurular” sekmesine tıklamak

l Sol üst köşedeki “İçerikler” butonuna tıklayıp istediğiniz taslağı seçmektir.

l Daha önce oluşturduğunuz içerikler kısmını Microsoft Word’de yer alan hazır şablonları kullanarak yeniden düzenleyebilirsiniz.

Ancak buradaki işlemlerden da anlayabileceğiniz üzere eseri tamamladıktan sonra içerikler kısmını oluşturmak ve sonrasında bu içerikleri hazır şablonlarla şekillendirmek daha kolay olacaktır. Eğer yazı tipi, yazı boyutu ve başlıklar bu hazır şablonlar da istediğiniz türde değilse aşağıdaki adımları izleyerek yeniden biçimlendirme yapabilirsiniz;

l Değiştirmek istediğiniz başlık veya metini seçin.

l Üst kısımda yer alan “Giriş” sekmesine tıkladıktan sonra biçimlendirme araçlarını kullanın.

l Bu biçimlendirme araçları ile başlıkları, yazı tipini, yazı boyutunu, yazı rengini ve kalınlığını kolay bir şekilde ayarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Word İçindekiler Tablosu Ekleme ve Oluşturma İşlemi

 Yukarıda yer alan adamlar Microsoft Word uygulaması içerisinde bulunan hazır şablonlar için geçerliydi. Bir başka deyişle neredeyse herkesin tercih ettiği içerikler formatını hazırlamak için kullanmanız gereken yöntemdir. Ancak çeşitli durumlarda içerikler kısmı tablo olarak da kullanılabiliyor. Neyse ki Microsoft Word bunu yapabilmek için yeterli bir program olup sadece birkaç basit tıklama ile içerikleri tablo formatı ile hazırlamak mümkündür. Word içindekiler tablosu ekleme işlemi için yapmanız gereken şeyler aşağıdaki gibidir;

l İçerikler kısmında eklemek istediğiniz eseri Microsoft Word uygulaması ile açın.

Haberin Devamı

l Daha sonrasında üst kısımda yer alan “Ekle” butonuna tıklayın.

l “Ekle” butonun hemen alt kısmında yer alan “tablo” seçeneğine tıklayıp size sunulan seçeneklere göz atın. Burada hazır tablo formatlarını tercih edebileceğiniz gibi istediğiniz gibi tablo oluşturma imkanınız da bulunuyor.

l İçindekiler kısmını oluşturmak için en uygun olanı ise tabloyu kendi başınıza oluşturmanız olacaktır. Bunun için “tablo çiz” seçeneğine tıklayın.

l Sonrasında eserinizde bulunan bölüm sayısına uygun bir tabloyu el ile çizin.

l Dikey ve yatay çizgileri oluşturduktan sonra içerikler tablonuz hazır olacaktır.

 Buradaki adımlardan anlayabileceğiniz üzere eğer eseriniz için herhangi bir kısıtlama yoksa ve içindekiler kısmını oluşturmak için belirli standartlara tabi tutulmuyorsanız yapabileceğiniz en kolay yöntem Microsoft Word üzerinde halihazırda alan içindekiler şablonunu tercih etmek olacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir