pendikten ağva ya nasil gidilir / İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Pendikten Ağva Ya Nasil Gidilir

pendikten ağva ya nasil gidilir

Ağva Nerede 📍 Ağva&#;ya Nasıl Gidilir

Makedonya Tatil

Yemyeşil doğa, nefis güzellikte iki nehri, masmavi denizi, tertemiz havasıyla Ağva, tatilin tadını dört mevsim çıkarabileceğiniz İstanbul&#;a yakın güzel bir belde. Karadeniz kıyısında Şile’ye bağlı şirin bir sahil mahallesi. İstanbul&#;da yaşıyorsanız en az bir kez Ağva&#;ya gidin.

Latince &#;iki dere arasına kurulmuş köy&#; ve &#;su&#; anlamına gelen Ağva&#;nın en güzel yeri Kilimli Koyuna mutlaka uğrayın. Kilimli’de günbatımını yaşayın. Derelerinde kano ile dolaşın veya deniz bisikleti ile gezinti yapın. Ağva’da yaratılan ve sürdürülebilir kılınması istenilen eko-turizmin çalışmaları umarım başarıya ulaşır.

Agvaya nasıl gidilir

Ağva hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Ağva, Kadıköy ve Üsküdar&#;dan özel araçla yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta, İstanbul sınırları içerisinde Karadeniz kıyısında yer alıyor. Özellikle hafta sonları ve resmi tatillerde ziyaretçi akınına uğrayan Ağva, İstanbul çevresinde gezilebilecek en güzel seyahat rotalarından.

Şile&#;nin doğusundaki küçük Karadeniz sahil kasabası Ağva, Karadeniz ile buluşan güzelim Göksu Nehrinin tam denize kavuşma noktasında kurulmuş ada hissi veren şirin bir yer.

Daha uygun ve keyifli bir Ağva tatili yapmanız için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarıma göz atın.

Ağva nerede 📍

Popüler bir tatil kasabası olan Ağva, İstanbul&#;un kuzey doğusunda, Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasında konumlanmış. İstanbul&#;un diğer tatil kasabası Şile&#;ye uzaklığı ise 28 km. Etrafını sarmalayan nehrin kıyısında şahane butik oteller, pansiyonlar ve günübirlik tesislerin bulunduğu Göksu’nun Karadeniz&#;e dökülen ağzı geniş bir kumsala açılıyor. Burada denize girebileceğiniz hoş bir plaj var.

Ağva’da dere kenarında yaşam pek bir keyifli. Benim konakladığım Park Mandalin Otel ister ailecek gidin, ister romantik bir çift, isterseniz benim gibi yalnız, beklentilerinizi karşılayacak çok keyifli bir butik otel. Ortam ve atmosfer 4 mevsim keyif verecek şekilde ayarlanmış.

Ayrıca son ziyaretimde kaldığım Ağva Teras Garden Otel, sağladığı huzurlu ortam ve manzarasıyla harikaydı. Şömineli odalardan birini tercih edin. Üstelik uygun fiyatlı. Haftasonu tatili için planlıyorsanız mutlaka aylar öncesinden rezervasyon yapın. Yoksa boş yer bulma şansınız çok zor.

flyistaSerbia

Ağva’ya nasıl gidilir 🚘

Ağva&#;ya hava yoluyla ulaşım: Ağva&#;ya en yakın havalimanı, İstanbul&#;un Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı. Sabiha Gökçen Havalimanı&#;na Türkiye&#;nin ve dünyanın birçok kentinden farklı hava yolu şirketlerinin direkt uçak seferleri yapılıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanından Ağva&#;ya ulaşım: Sabiha Gökçen Havalimanı, Ağva&#;ya 70 km uzaklıkta. Havalimanından Ağva&#;ya direkt toplu ulaşım aracı bulunmuyor. Araç kiralama, transfer aracı ya da taksiyle ulaşımı sağlayabilirsiniz. HAVAŞ ya da belediye otobüsü ile Üsküdar&#;a geçerek Üsküdar&#;dan hareket eden Üsküdar-Ağva otobüsleriyle Ağva&#;ya gidebilirsiniz.

İstanbul Ağva arası 3,5 saat sürüyor. Ağva’ya nasıl gidilir diye araştırırken Üsküdar&#;dan kalkan otobüsler olduğunu okudum. Ben Marmaray ile Sultanahmet&#;ten Üsküdar&#;a geçtim. Üsküdar Marmaray çıkışının hemen solunda, anayol üzerinde 4 numaralı perondan Şile-Ağva otobüsleri kalkıyor. Ağva otobüs durağı Şemsi Paşa Camii karşısında, kavşağın yanı başında yer alıyor.

İstanbul&#;da Ağva&#;ya gitmek için Üsküdar-Şile-Ağva Safir lüks otobüsleri en konforlu seçenek. Otobüs bileti durağın biraz ilerisindeki gişeden satılıyor. Ağva otobüs biletinizi buradan alın. Ağva otobüs bileti 16TL tuttu. Üsküdar&#;dan Ağva’ya yolculuk yaklaşık 3 buçuk saat sürüyor. Ağva otobüsleri Şile otobüs terminalinde 15 dakika mola veriyor. Sabah gece saatleri arasında Ağva otobüs seferleri düzenleniyor.

Ağva otobüsleri

Biletinizi alırken dönüş için en son ne zaman otobüs olduğunu yine de sorun. Yaz dönemi özellikle hafta sonları Ağva&#;ya ilgi çok fazla. Önceden biletinizi almakta fayda var. Üsküdar ☎️ , Ümraniye ☎️ , Şile ☎️ , Ağva ☎️

Üsküdar Şemsipaşa Caminin hemen karşısından kalkan ve A numaralı belediye otobüsleriyle de Ağva&#;ya gidebilirsiniz. Üsküdar&#;dan kalkan otobüslerin diğer yolcu transfer merkezi ise Ümraniye Çarşı. Avrupa yakasından Ağva’ya veya Şile’ye otobüs bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Üsküdar&#;dan Şile ve Ağva&#;ya düzenli olarak çalışan A nolu İETT otobüslerini kalkış saatleri için tıklayın. Yolun uzunluğunu düşünürsek pek de konforlu değil.

MaltaFlyista

İstanbul’dan yaklaşık kilometrelik mesafede bulunan Ağva’ya özel araçla gitmek istiyorsanız, TEM Otoyolu, E-5 ve Beykoz üzerinden olmak üzere üç alternatifiniz var. E5 veya TEM’den sürekli Şile tabelalarını ve 1. ve 2. köprü üzerinde Şile sapaklarını takip etmeniz gerekiyor. TEM üzerinden Sarıgazi-Şile yönünü izleyebilirsiniz.

Ağva&#;dan yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Şile’ye ulaştıktan sonra ise Ağva tabelalarını göreceksiniz. Şile&#;den Ağva istikametine devam ettiğinizde Çayırbaşı Köyü’nden ikiye ayrılan yolun her ikisi de sizi Ağva’ya ulaştırıyor. İzmit istikametinden geliyorsanız Kandıra sapağı üzerinden Ağva&#;ya kolayca ulaşabilirsiniz.

Ankara’dan Ağva’ya kendi aracınızla gelmek için ise, E5 veya TEM’den Şile tabelalarını takip ederek, Ağva’ya dek virajlı yollardan geçeceksiniz. km sonra tatil merkezine varacaksınız. İzmir’den Ağva’ya gelmek için en kestirme seçenek önce İstanbul’a uçmak.

Buradan araç kiralayarak Ağva’ya ulaşabileceğiniz gibi Üsküdar’dan hareket eden otobüslerle de beldeye gidebilirsiniz. Ağva-İzmir arası ise km. Ağva’ya ulaşımın en ekonomik yolu ise pek çok tur firmasının düzenlediği ulaşım dahil turlardan birine katılmak.

Agva nasıl gidilir

Ağva’nın doğusunda yer alan Kilimli Koyu, araç ile rahatlıkla ulaşılabilen taşlık bir plaja sahip koy. Kilimli Koyu’nu bu kadar popüler yapan özellik ise koyun çevresinde uzanan falezler ve kayalardan oluşan adacıkların muhteşem görüntüsü. Ağva merkezden tekne turlarıyla da gidilen koya özel aracınızla da ulaşabilirsiniz.

Ağva’nın az bilinen koyları arasında yer alan Kadırga Koyu, Ağva merkezin 7 km doğusunda yer alıyor. Hiçbir işletmenin yer almadığı koyda tıpkı Kilimli Koyu’nda olduğu gibi kaya ve falez oluşumları var.

Kalemköy, Ağva’nın sırtlarında yer alan bir yerleşim bölgesi. Kestane ağaçları ve doğal kaynak suyuyla bölge insanının doğayla buluştuğu bir yer özelliği taşıyan Kalemköy’de defne, ıhlamur ve kekik gibi birçok aromatik bitki bulunuyor. Kalemköy’de çok küçük bir şelale de var.

Ağva ve çevresindeki köylerde yaşayanların ormanlık alanda bulunan doğal mantarları toplamak için sık sık ziyaret ettiği Kurfallı Köyü, birbirinden güzel yürüyüş parkurlarına sahip. Köyün hemen aşağısında Kurfallı Plajı da bulunuyor.

Hacıllı Köyü’nden başlayan bir patikadan 30 dakikalık bir yürüyüşle ulaşılan Hacıllı Şelalesi, ulaşımın zor olması nedeniyle doğallığını kaybetmeyen yerlerden. Şelale sularının aktığı dere boyunca ilginç kaya şekilleri ve ağaç figürleri bulunuyor. Şelalenin arkasında bulunan Gürlek Mağarası ise Ağva bölgesinin bir başka doğal güzelliği.

İstanbul&#;un yakın çevresindeki popüler tatil merkezlerinden Ağva, doğal güzellikleri, zengin tarihi geçmişi ve huzurlu görüntüsüyle seyahat severlerin listesinde yer alıyor. Bedenin, ruhun dinlendirmeye, doğaya karışmaya gidin.

MaltaFlyista
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

Şile Ulaşım ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstanbul’a yakın tatil yerlerinden biri olan Şile, şehir merkezinden ortalama saatlik yolculuk ile ulaşabileceğiniz keyifli bir tatil rotasıdır. 

Kaleleri, feneri, limanı, plajları, cami ve kilisesi ve daha pek çok tarihi ve turistik yeri ile günübirlik tatil ya da hafta sonu kaçamağı için tercih edebileceğiniz Şile’ye, özel araç ile ulaşım sağlamayacaksanız, Üsküdar ve Ümraniye’den kalkan halk otobüsleri ile ulaşım seçeneğini tercih edebilirsiniz. 

Şile’ye metro ve metrobüs gibi bağlantılar ile doğrudan ulaşım seçeneği bulunmamaktadır; ancak Üsküdar- Çekmeköy metrosu ile aktarma yaparak Şile’ye ulaşım sürenizi kısaltabilirsiniz.

Şile'de uygun fiyatları ile ben eğlenceme bakarım diyen kişiler için bütçe dostu konaklama hizmetleri veren hotelleri Şile hotel sayfamızda listeledik.


Toplu Taşıma Araçları ile Şile’ye Ulaşım

Otobüs ile Şile’ye Nasıl Gidilir?

Şile’ye gitmek için otobüs ile ulaşım seçeneğini tercih etmek isterseniz; , A ve T no’lu otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. 

Şile’ye, Üsküdar ve Ümraniye’nin Tepeüstü mevkiinden kalkan otobüsler ile ulaşım mümkündür. 

no’lu İETT hattı; Üsküdar vapur iskelesinin karşısındaki perondan kalkarak Altunizade, Ümraniye, Madenler, Sancaktepe, Çekmeköy’den geçerek Şile’ye ulaşım sağlamaktadır. 

Bu hat, ile saatleri arasında hizmet vermektedir. 

A no’lu İETT hattı ise yine Üsküdar’dan kalkarak Şile merkeze ve ardından Ağva bölgesine kadar gitmektedir. 

Bu hat, ile saatleri arasında hizmet vermektedir.  

T no’lu İETT hattı; Tepeüstü’nden kalkarak Madenler, Sancaktepe, Çekmeköy, Ömerli, Kumbaba’dan geçerek Şile Terminali’ne ulaşın. 

Tepeüstü ile Şile arası otobüs ile ulaşım ücreti ortalama TL ve öğrenciler için ortalama TL’dir ve ulaşım için İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. 

Üsküdar ile Şile arası otobüs ile ulaşım ücreti ortalama TL ve öğrenciler için ortalama TL’dir. Ulaşım için İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. 

Üsküdar ile Ağva arası otobüs ile ulaşım ücreti ise ortalama 16 TL ve öğrenciler için ortalama 8 TL’dir. 

Şile'de tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Şile'de gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Metro ile Şile’ye Nasıl Gidilir?

Şile ilçesine metro ile doğrudan ulaşım seçeneği bulunmamaktadır. 

Şile’ye metro bağlantısını kullanarak gitmek isterseniz; M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattını kullanmanız gerekmektedir. 

Bu hat ile Çakmak metro durağında indikten sonra, Çakmak Köprüsü İETT durağına geçerek buradan no’lu otobüs hattına aktarma yapabilirsiniz. 

Çakmak Köprüsü ile Şile Terminali arasında toplamda 30 durak bulunmaktadır. Metro bağlantısını kullanarak, Şile’ye ulaşım sürenizi kısaltabilirsiniz. 

Metro ile ulaşım ücreti ortalama TL’dir ve İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir.

Şile'de sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Şile gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Şile’ye Taksi ile Nasıl Gidilir?

Şile’ye taksi ile gitmek isterseniz; Üsküdar ile Şile arası ortalama 75 km’dir ve taksi ile ulaşım ücreti ortalama TL’dir. 

Kadıköy ile Şile arası ortalama 75 km’dir ve taksi ile ulaşım ücreti ortalama TL’dir. 

Çekmeköy ile Şile arası ortalama 52 km’dir ve taksi ile ulaşım ücreti ortalama TL’dir.

Şile'de lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve havuzlu otellerin listesini Şile havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Avrupa Yakası- Şile Ulaşım

Anadolu yakasına bağlı bir ilçe olan Şile’ye Avrupa yakasından ulaşım için Marmaray ve vapur bağlantılarını kullanabilirsiniz. 

Marmaray bağlantısını kullanacaksanız; Üsküdar Marmaray durağında inmeniz ve buradan no’lu otobüs hattına aktarma yapmanız gerekmektedir. 

Marmaray ile ulaşım ücreti ortalama TL’dir ve İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. 

Vapur bağlantısını kullanacaksanız; Eminönü- Üsküdar, Beşiktaş- Üsküdar, Karaköy- Üsküdar vapur seferlerini kullanabilirsiniz. 

Üsküdar vapur iskelesinde indikten sonra, iskelenin karşısında yer alan otobüs peronlarından ve A no’lu otobüs hatlarına aktarma yapabilirsiniz. 

Vapur ile ulaşım ücreti ortalama TL’dir ve İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir. 

Metrobüs bağlantısını kullanacaksanız; Altunizade metrobüs durağında inmeniz gerekmektedir. Bu durakta indikten sonra ve A no’lu Üsküdar- Şile İETT hatlarına aktarma yapabilirsiniz. 

Metrobüs ile ulaşım ücreti ortalama TL’dir ve İstanbul Kart’ınızın olması gerekmektedir.

Şile'de inancı gereği hassasiyetleri olan misafirlerin beklentilerini karşılayabilecek oteller için Şile islami oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Şile’deki Otobüs Durakları

Şile ilçesindeki otobüs durakları şöyledir; Kömürcüoda Sapağı, Üvezli Sapağı, Yeşilvadi Sapağı, Sofular Sapağı, Kızılcaköy Sapağı, V. Topçu Fen Lisesi, Işık Ünv. Kampüsü, Meşrutiyet Köyü Sapağı, İhtisas Caddesi, Ahmetli Köyü Sapağı, Sedir Sokak, Kumbaba Sapağı, BLD Dinlenme Tesis, 2. Merdiven Sokak, Üsküdar Caddesi, Şile Terminal.


Şile’ye Ulaşımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şile ilçesi, şehir merkezine uzak konumu ve genellikle bir tatil beldesi olarak tercih edildiğinden; buraya ulaşım sağlayabileceğiniz toplu taşıma seçenekleri oldukça sınırlıdır. 

Şile’ye ulaşım sağlayan otobüs seferlerinin sayısı ve bu hatların sıklığı da oldukça sınırlı olduğundan, daha rahat bir yolculuk için özel otobüs firmalarının otobüs seferlerini kullanabilirsiniz. 

Şile ilçesinden kalkan son otobüs saatinde kalkmaktadır. Şehir merkezine dönüş için, Şile merkezde yer alan terminalden, özel otobüs firmaları için otobüs bileti satın alabilirsiniz. 


Görkemli günler! Bugün konumuz İstanbul&#;un cennet köşesi &#;Ağva&#;ya gitmek&#; ya da üşenip arattığımız şekliyle “ağva nasıl gidilir” ? Böyle aratınca karşımıza hep standart ansiklopedik tarzda siteler çıkıyor.

Şimdi tüm bildiklerinizi unutun! 10 yılı aşkın süredir İstanbul&#;da yaşayan ve Ağva&#;da yazlığı olan biri olarak Ağva&#;ya nasıl gidileceğini bireysel tecrübelerimle anlatacağım, hem de en hızlı ve rahat yolla gitmekten bahsediyorum.

Index / Indeks

Ağva&#;ya Nasıl Gidebilirim?

Bu konseptteki yazılarımda hep önce neredesin diye sorarım 🙂 Fakat bu sefer herkes için Ağva&#;ya gidiş yolu belli. İlk olarak Şile ya da Üsküdar&#;a ulaşman lazım. Nerede olursan ol ilk rota Üsküdar!

Eğer Kocaeli ya da Kandıra&#;dan geliyorsan da bir seçenek var birazdan bahsedeceğim. Ama özel aracın varsa işte o zaman Ağva&#;ya kolayca gidebilirsin. Genel hatları çizdiysek şimdi detaylara geçme vakti benimle gelin&#;

İstanbul&#;dan Ağva&#;ya Nasıl Gidilir?

Öncelikle nerede olursan ol Ağva&#;ya gitmek ve Ağva&#;da gezilecek yerleri görmek için önce İstanbul&#;da olman lazım. Herhangi bir şehirlerarası otobüs Ağva&#;ya gitmiyor.

Hatta İstanbul&#;dan da sadece Üsküdar&#;dan Ağva&#;ya otobüs var;

İETT Otobüsü İle Ağva&#;ya Nasıl Gidilir?

İETT nin belediye otobüsü ile Ağva&#;ya gitmek mümkün. Otobüsün numarası A!

A ile Ağva&#;ya Üsküdar&#;dan önce Şile&#;ye uğrayarak gideblirsiniz. Bu hatta çalışan otobüsler bildiğimiz belediye otobüsü gibi değil, şehirlerarası otobüs tarzı ama belediyeye ait.

Üsküdar-Ağva Otobüsü Kaç Saat?

Üsküdar-Ağva arası güncel olarak yaklaşık saat sürüyor. Bunun en önemli sebebi Şile-Ağva arasındaki oldukça dolanbaçlı ve eski yol. Bu rotada yeni Ağva otobanı da yapılıyor ama daha açılmadı.

Özellikle trafik saatlerinde bu süre daha da artabilir. Bu yüzden size önerim özellikle dönüşte Çekmeköy metronun orada inip, sonra metro ile Üsküdar&#;a geçmeniz.

Ağva&#;da Gezilecek Yerleri Okumalısınız!

Üsküdar- Ağva Özel Otobüs Saatleri

Üsküdar&#;dan Ağva&#;ya çalışan A otobüsü ortalama 2 saatte bir çalışıyor. Karşılıklı olarak sefer süresi benzer.

Ben şimdi size direkt saatleri yazsam belki değişir 🙂 O yüzden şuradan iett&#;nin linkini vereyim ve siz bakıp gelin

A Biletleri Ne Kadar ve Nereden Alınır?

Diğer bir soru işareti de Ağva&#;ya giden A nın bilet fiyatı ve biletin nereden alındığı!

. ( itibariyla Ağva A otobüslerinde sadece istanbulkart yani akbil geçiyor! yani binerken ödeme yapıyorsunuz )

İstanbul Üsküdar- Ağva arası otobüs ücreti güncel olarak TL. Eğer Ağva&#;dan Şile&#;ye gidiyorsanız bu ücret TL.

Pendik&#;ten Ağva&#;ya Nasıl Gidilir?

Özel olarak Pendik&#;ten Ağva&#;ya gidecekler eğer özel araçları yoksa önce Marmaray ile Üsküdar&#;a geçip yukarıda bahsettiğim A otobüsünü kullanmalı.

Özel arabayla Pendik&#;ten Ağva&#;ya gidecekler için en mantıklı yol Sabiha Gökçen bağlantı yolu üzerinden direkt Şile tabelalarını takip etmek ve Şile üzerinden devam edip Ağva&#;ya ulaşmak.

Bu rotada Gebze üzerinden Yazımanayır, Darlık gibi köyler üzerinden de Ağva&#;ya gidilse de bu rotayı sadece gezmek için önerebilirim.

Otogardan Ağva&#;ya Otobüs Var mı?

Az önce bahsettiğim gibi İstanbul&#;dan Ağva&#;ya ulaşımın tek yolu Üsküdar&#;dan kalkan A numaralı İETT otobüsü.

Otogardan direkt olarak Ağva&#;ya gitmek isteyenler önce Metro ile Yenikapı&#;ya gidip oradan da Marmaray&#;la Üsküdar&#;a ulaşmalı.

Ümraniye ve Çekmeköy&#;den Ağva&#;ya Nasıl Giderim?

Ağva&#;ya giden tek otobüs Üsküdar&#;dan kalkıyor dedim ama bu otobüs Ümraniye ve Çekmeköy&#;den de geçtiği için ara duraklardan binme şansınız var.Şuradan hat güzergahına bakın ve size ne yakın yerden otobüse binip kolayca Ağva&#;ya gidin.

Özel aracı ile Ümraniye ve Çekmeköy&#;den Ağva&#;ya gidecekler direkt olarak Şile yoluna girip düm düz devam edecek.

Arabayla Ağva&#;ya Yol Tarifi

Ağva&#;ya özel aracıyla gideceklere ipuçlarını aslında verdim. Bu rotada bulunduğunuz yere göre onlarca farklı kombinasyon çıkabilir. Fakat ilk ulaşmanız gereken yer Şile!

Nerede olursanız olun önce Şile&#;ye gideceksiniz 🙂 dersem yalan olur&#;

Eğer İstanbul&#;daysanız önce Şile! Fakat Anadolu&#;dan Bursa, İzmit, Sakarya, Eskişehir, Ankara gibi yerlerden Ağva&#;ya gidiyorsanız İzmit&#;ten Kandıra yönüne dönün ve Kandıra&#;dan da Ağva&#;ya ulaşın.

Sabiha Gökçen&#;den Ağva&#;ya Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen&#;den Ağva&#;ya toplu taşıma ile gidecekler önce MR60 ile Pendik YHT Marmaray&#;a ulaşıp, oradan Marmaray&#;la Üsküdar&#;a gitmeli ve A&#;ya binmeli.

Özel aracıyla Sabiha Gökçen&#;den Ağva&#;ya gidecekler havalimanı çıkışındaki yolu düm düz takip etmeli ve Şile tabelalarından ayrılmamalı. Şile&#;yi geçince zaten Ağva&#;ya ulaşacaksınız.

Avrupa Yakası&#;ndan Ağva&#;ya Nasıl Gidilir?

Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kağıthane, Sarıyer, Zeytinburnu, Avcılar, Bağcılar gibi Avrupa Yakası ilçelerinden Ağva&#;ya gidecekler üç köprüyü de tercih edebilir.

Trafik durumuna göre en uygun köprüyü seçip üçünden de Şile sapaklarından Şile&#;ye sapmalı ve Şile&#;den sonra da Ağva&#;ya gitmeli. Bu rotada toplu taşıma kullanacakların hedefi Üsküdar!

Bakırköy ve Eminönü&#;den Ağva&#;ya Nasıl Giderim?

Bakırköy ve Eminönü&#;den Ağva&#;ya gitmek isteyenler için de bir başlık açalım. Bu rotada en mantıklısı direkt E-5 üzerinden birinci köprüden geçmek ve Altunizade&#;den Şile yoluna bağlanmak.

Şile yolunu takip ettiğinizde zaten Ağva tabelalarına ulaşacaksınız.

İzmit&#;ten Ağva&#;ya Nasıl Gidilir?

Şimdiye kadar hep İstanbul&#;dan bahsettik. Aslında İzmit Ağva&#;ya İstanbul&#;dan daha yakın!

İzmit&#;ten Ağva&#;ya giderken önce Kefken, Kerpe, Kandıra yoluna girip Kandıra&#;dan da Ağva&#;ya dönmelisiniz.

İzmit-Ağva Belediye Otobüsü

İzmit&#;ten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi&#;nin Ağva otobüsü de var!

Hat ile İzmit&#;ten direkt olarak Ağva&#;ya ulaşabilirsiniz. Fakat bu otobüsün saatleri oldukça kısıtlı. Genellikle yaz dönemlerinde günde sefer olarak icra ediliyor .Ben de Kocaeli Üniversitesi&#;nde okuduğumdan ve Ağva&#;da yazlığımız olduğundan bu otobüsü deneyimleme fırsatım oldu. Detaylara ve İzmit- Ağva otobüsünün saatlerine şuradan bakabilirsiniz.

Kandıra&#;dan Ağva&#;ya Nasıl Gidilir?

Kandıra&#;dan Ağva&#;ya gidecekler yine az önce bahsettiğim nolu belediye otobüsünü kullanabilir.

Kandıra üzerinden Ağva&#;ya özel aracıyla gidecekler de Kandıra&#;da şehir merkezine doğru sapıp Akçaova, Ağva yolunu görebilir.

Bursa&#;dan Ağva&#;ya Otobüsle Nasıl Gidilir?

Son olarak Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Ankara, Eskişehir gibi yerlerden otobüsle Ağva&#;ya gidecekler ya direkt Üsküdar&#;a gidip A&#;ya binmeli. Ya da İzmit&#;ten hat ile gitmeli. Fakat benim önerim Üsküdar üzerinden olacak.

Bu şekilde Ağva&#;a nasıl gidileceğini anlattığım yazımı bitiriyorum. Bu yazıdan sonra Ağva&#;da gezilecek yerleri anlattığım yazımı şiddetle okumanızı öneririm! Eğer özel bir noktadan Ağva&#;ya nasıl gidileceğini merak ediyorsanız, çekinmeden aşağıdaki yorum bölümünden bana sorabilirsiniz. Hemen yanıtlıyorum 🙂 Herkese sevgili dolu günler!

Kesinlikle Okumalısınız:Ağva&#;da Gezilecek En Güzel Yerler!

Yazının Devamı: Ağva Gezi Notları: İstanbul&#;un Yanıbaşında Bir Cennet!

ağvaşile

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir