demir dikeni çayı nasıl yapılır / Demir dikeni nasıl kullanılır? Ne gibi özellikler taşır?Keşfet

Demir Dikeni Çayı Nasıl Yapılır

demir dikeni çayı nasıl yapılır

Çoban Çökerten Otu Bitkisi Çayı Nasıl Yapılır Nasıl Kullanılır?

İbrahim Saraçoğlu’ndan Çoban Çökerten Otunun Faydaları ve Zararları

Çoban çökerten bitkisi, daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen oldukça şifalı bir bitkidir. Deve Çökerten, Çarık Dikeni, Demir Dikeni olarak da bilinen çoban çökerten otu, öte yandan Turnagagası ve Çobaniğnesi diye de anılır. Ayakları acıtan sert dikenlerinden dolayı bu bitkiye çoban çökerten denilmiştir. Hem kadınların hem de erkeklerin cinsel sağlığını desteklemekte, düşük yapma riskini azaltmakta ve erkeklerde sertleşme sorununa iyi gelmektedir.

Çoban çökerten otunun aşırı kullanılmadığı sürece herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Peki çoban çökerten bitkisi ne işe yarar ve nasıl kullanılır? İşte cevabı…

Çoban Çökerten Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bir tatlı kaşığı çoban çökerten otu bir bardak sıcak suya atılıp 10 dakika demlenir ve tüketilir. Buna sürekli devam edilmez ve günde en fazla 1-2 bardak içilebilir. Vücudu zararlı maddelerden arındıracaktır.

Çoban Çökerten Bitkisi Ne İşe Yarar?

  1. Demir dikeni yani çoban çökerten otunun faydaları pek çoktur. Prof. DR. İbrahim Saraçoğlu'nun açıklamasına göre bu bitki, sperm sayısını artırır, ereksiyonu kolaylaştırır. Ayrıca kadınlarda ve erkeklerde görülebilen cinsel isteksizliği giderir.
  2. Sertleşme problemini ortadan kaldıran bu bitki, libidoyu da yükseltmektedir. Bu sebeple yalnızca erkeklerin değil kadınların cinsel sağlığını da olumlu etkilemekte, bu özelliklerinden dolayı eski çağlardan beri kullanılmaktadır.
  3. Çoban çökerten otu ile hamile kalmak mümkün olabilir. Çünkü bu bitki spermlerin miktarını, kalitesini ve hareketliliğini artırıcıdır. Bu sayede spermin yumurtaya ulaşmasına ve döllenmenin gerçekleşmesine yardımcı olur.
  4. Antrapoz dönemindeki semptomları minimize eder.
  5. Erkeklik hormonu olan testesteronun azalmasını önler, hormon seviyesini düzenler ve çeşitli hormonal bozuklukların oluşma riskini azaltır.
  6. Sperm hacmini ve yoğunluğunu artırır.
  7. Damar tıkanıklıklarına ve diyabete faydalıdır.
  8. Böbrek fonksiyonlarını destekler ve taş düşürmeye yardım eder.
  9. Diüretik bir bitkidir.
  10. İktidarsızlık için doğal ve etkili bir çözümdür.
  11. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  12. Kan basıncını dengeler, hipertansiyona mani olur.
  13. Ovülasyon bozukluklarının tedavisinde rol oynar.
  14. Çin'li ve Asya'lı bilim insanları, çoban çökerten otunun kasları güçlendirdiğini bildirmiştir. Bu yüzden kullanımı giderek yaygınlaşmış ve özellikle askerler tarafından tüketilmeye başlanmıştır. Nitekim yakın zamanda yapılan araştırmalar, bunun doğru olduğunu ortaya koymuş ve çoban çökerten bitkisinin kas kütlesinde artış sağladığı tespit edilmiştir.
  15. Bu bitkinin sert dikenleri vardır. Ayağa batan bu dikenlerinden dolayı bu ismi almıştır. Çoban çökerten bitkisiyle yapılan çay, prostat iltihabına karşı etkilidir.
  16. Hindistan'lı, Çin'li ve Avrupa'lı botanikçilere göre çoban çökerten bitkisi kan basıncını ve kolesterolü dengeleyicidir.
  17. Merkezi sinir sisteminin uyarılmasında, kabızlığın iyileştirilmesinde, baş ağrısının dindirilmesinde ve psikolojik rahatlama sağlamak amacıyla kullanıldığı bilinmektedir.
  18. Çoban çökerten otunun erkek sağlığına faydaları üzerine ABD'de bir deney yapılmıştır. Sonuç olarak bu bitkinin sperm miktarını ve hareket kabiliyetini büyük ölçüde artırdığı saptanmıştır. Bu nedenle sperm sayısında azalma veya sperm hareketlerinde bozukluk olan erkeklere çoban çökerten otu önerilir.
  19. Uzmanların ifadesine göre çoban çökerten, Kolik ağrılarının ve kas spazmlarının hafifletilmesinde önemli katkıları olan bir bitkidir. Kandaki trigliserit oranını düşürür ve iştah açar. Bağırsakları temizler ve gaz sorununa da şifalıdır.
  20. Çoban çökerten otunda tribulus isimli bir madde bulunur. İşte bu madde, karaciğerden hormon salgılanması için gerekli olan yağların daha iyi emilmesini sağlar, hipofiz bezine etki ederek testosteron düzeyini artırır. Kas dokusunu da güçlendirdiği için egzersiz yapanların sıklıkla tükettiği bir bitkidir. Sindirim problemleriniz varsa çoban çökerten bitkisiyle çay yaparak içebilir ve şikayetlerinizi azaltabilirsiniz. Hindistan tıbbında müshil olarak kullanılan bu bitki, mideyi rahatlatır ve bağırsakları çalıştırır.
  21. İktidarsızlığa iyi gelir. Boşalma sorunlarının tedavi edilmesinde kullanılır. Nitekim bu tarz sorunlar erkeklerde özgüven kaybına yol açmakta, Çiftlerin ayrılmasına bile sebebiyet verebilmektedir. Cinsel işlev bozukluklarının iyileşmesine katkı sağlayan bu bitki, daha mutlu bir birliktelik yaşamak isteyen partnerlerin tercihidir.

Demir Dikeninin Faydaları Nelerdir?

Demir dikeni, geleneksel Ayurvedik ve Çin tıbbında popüler bir tıbbi bitkidir. Batı ülkelerinde, demir dikeni daha çok popüler besin takviyesi Tribulus terrestris olarak bilinir. İnsanlar, diğer birçok kullanımın yanı sıra libidolarını ve testosteronlarını artırmak için kullanırlar.  Bununla birlikte, bu bitkinin sağlık üzerindeki etkileri üzerine araştırmalar hala ortaya çıkıyor ve birçok potansiyel etkisi hakkında daha fazla çalışmaya ihtiyaç var. Bu yazıda sizlere demir dikeni hakkındakileri anlattık. İşte, demir dikeni hakkında bilmeniz gerekenler:


Demir Dikeni Nedir?

Demir dikeni bir diğer adı ile gökşura, caltrop ailesinin bir üyesi olan küçük yapraklı bir bitkidir. Güney Asya, Güney Avrupa, Afrika ve Kuzey Avustralya gibi sıcak havalara sahip bölgelerde yetişir. Geleneksel Ayurvedik ve Çin tıbbında insanlar uzun zamandır köklerini ve meyvelerini çok çeşitli sağlık durumlarını tedavi etmek için kullanmışlardır. Bunlara idrar yolu bozuklukları, böbrek hastalığı, iltihaplanma, kronik öksürük, astım ve erektil disfonksiyon dahildir. Batı ülkelerinde, demir dikeni daha yaygın olarak Tribulus terrestris olarak bilinir. Demir dikenini toz, kapsül ya da tablet şeklinde satın alabilirsiniz. 

Demir Dikeninin Faydaları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir