uzak doğu restoranları / İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları - OGGUSTO

Uzak Doğu Restoranları

uzak doğu restoranları

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Hız kesmeden yükselişini sürdüren Uzak Doğu mutfağının, en leziz tatlarını deneyimlemeniz için İstanbul’un en iyi Uzak Doğu restoranlarını derledik.

TAY MUTFAĞI

Çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Tayland’da Laos, Çin, Endonezya, Malezya, Hindistan ve Portekiz tatlarının izlerini görebilirsiniz. Egzotik, acılı ve bol baharatlı olan bu mutfak aynı zamanda sağlıklıdır da. Acı diğer Uzak Doğu mutfaklarına göre daha fazla kullanılır. Tayland mutfağının ana malzemeleri rengarenk sebzeler ve meyveler, deniz ürünleri ve et çeşitleridir. Bu ana malzemeler Tayland zencefili olarak da bilinen galangal, Thai acı biberi, limon otuyla harmanlanır. Böylece baharatlı acı dokunuşlar ve güçlü aromalar kazandırılır. Aromatik ve baharatlı özellikleriyle öne çıkan yiyecekler; sağlıklı malzeme kullanımına, dokuya, detaya özen göstererek hazırlanır. Hızlı pişirme teknikleriyle pişirilen yemeklerinde tatlar arasında denge yaratmak esastır. Tay mutfağı 4 kategoriye ayrılır; tom (sulu yemekler), yam (baharatlı salatalar), tam (dövülerek hazırlanmış malzemeler) ve gaeng (köri yemekleri). Hint mutfağı kadar ağır değil ama Japon mutfağı kadar da sade olmayan bu mutfakta her bir yiyecek; tatlı, tuzlu, ekşi, acı ve baharatlı olmak üzere 5 farklı tadı içerecek şekilde hazırlanır. Tay mutfağı bir denge mutfağıdır ve tüm bu tatlar dengeli olarak kullanılır.

Çok Çok Thai

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Tayland ve Güney Asya yemeklerini yılından bu yana sadık kitlesiyle buluşturan restoranda bu mutfağa ait en özgün lezzetleri tadabilirsiniz. Tay kültürünü yansıtan dekorasyonuyla keyifli bir ortama sahip olan bu minik restoranın menüsünden ne seçerseniz seçin tazecik önünüze gelir. Çünkü menülerindeki her lezzet sipariş verdiğiniz anda hazırlanır. Burada tadacağınız her yemekte birçok lezzetin bir arada harmanlandığını hissedeceksiniz. Restoranın adı da buradan geliyor. Aynı tabakta çok çok lezzet. Zengin menülerinde her damak tadına göre seçenekler bulabilirsiniz. Bu nedenle ilk gidişinizde bile ne yiyeceğinize karar vermekte zorlanmayacaksınız. Siparişinizde mutlaka çorba da olsun. Tay mutfağında önemli bir yere sahip olan Tom Yam Çorbaları (Acılı, Ekşili Çorbalar) ve Tom Ka Çorbaları (Hindistan Cevizi Sütlü Çorbalar) arasında seçim yapmak ise size kalmış.

Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cad. No: 51/A Beyoğlu

Tel: 64 96

Pera Thai

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

yılında İstanbulluları Tay mutfağıyla tanıştıran Pera Thai, açıldığı günden bu yana kalitesinden ödün vermeyen bir restoran. Sade, samimi ve şık bir ortamda Tay mutfağından tatların keyfini çıkarabileceğiniz Pera Thai, Şişhane’den Asmalımescit’e uzanan Meşrutiyet Caddesi’nde asırlık bir binanın girişinde misafirlerini ağırlıyor. Taylandlı kadın aşçılar tarafından hazırlanan menüleriyle kısa sürede müdavimlerini oluşturan restoranın başarısı yılında Tayland Kraliyet Hükümeti ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen “Thai Select Signature” sembolüyle de tescillenmiş oldu. Bu sembol, servis ve dekorasyonun yanı sıra üstün kalitede otantik Tay lezzetleri sunan restoranlara veriliyor. Menülerindeki “Körililer” kısmında yer alan tüm yemekler, ev yapımı körilerle tatlandırılıyor. “Hindistan Cevizi Sütünde Kırmızı Körili Ördek”, “Kırmızı Köri Soslu Levrek Fileto” ve “Hindistan Cevizi Sütünde Yeşil Körili Karides” bu bölümün öne çıkan lezzetleri. “Acı Fesleğenli Dana Eti” ve “Cashew Fıstıklı, Taze Zencefilli, Biberli Çıtır Tavuk” ise Pera Thai’nin spesiyalleri arasında en beğenilenleri. Tatlı menülerindeki “Çarkıfelek Meyvesi ve Mangolu Sorbe”lerini de mutlaka denemelisiniz.

Meşrutiyet Cad. No: 94/A Beyoğlu

Tel: 57 25

Az Çok Thai

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

yılında açılan Az Çok Thai, Çok Çok Thai’nin kardeşi. Daha butik bir konseptte misafirlerini ağırlayan mekâanın menüsünde Çok Çok Thai’nin menüsüyle benzer lezzetler bulunuyor. Kafe tadında bir Tay mutfağı sunan Az Çok Thai’de Tayland’daki sokak lezzetleri geleneğini yansıtan detayları da görebilirsiniz. Açık mutfakları sayesinde siparişinizin hazırlanmasını aynı Tayland sokaklarındaki gibi keyifle izleyebilirsiniz.

Kuloğlu Mah. Aga Külhani Sok. No: 12/A Beyoğlu

Tel: 18 11

Çok Çok Pera

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Mutfağı uzun yıllar Tayland Kraliyet Ailesi’nin mutfağında çalışmış olan Şef Khun Nuch’a emanet olan Çok Çok Pera, Çok Çok Thai’nin Pera’da açılan yeni restoranı. Contemporary Thai (Yenilikçi Tay Mutfağı) konseptiyle menüsünü oluşturan restoran yıllarca Amerikan Büyükelçiliği’ne ev sahipliği yapmış görkemli bir binanın alt katında hizmet veriyor. Restoranın girişine şirin bir bar bölümü yapmışlar, Çok Çok Ernest’s Bar. Adını tarihi binanın eski ziyaretçilerinden olan Ernest Hemingway’den alan bar, kokteylleriyle iddialı. Sağ taraftaysa Agatha’s Room adı verilen ana yemek salonu karşılıyor sizi. Mekânın göz okşayan tasarımı Singapurlu Kay Ngee Tan Architects tarafından, tasarımcı Serhan Gürkan’ın dokunuşlarıyla yapılmış. Bu mutfakta kullanılan ana malzemelerin yüzyıldan kalma zarif çizimleri duvarları süslüyor. Bu şık mekânın yaratıcı ve modern dokunuşlu menüsü ise birbirinden leziz seçeneklerle dolu. “Kuzu Bonfile Satay”, geleneksel Tay mantısı “Thung Thong”, massaman körili kuzu pirzola “Massaman Lamb” mekânın imza tabaklarından.

Evliya Çelebi, Meşrutiyet Cad. No: 54/a Beyoğlu

Tel: 34 20

ÇİN MUTFAĞI

Kolay ve çabuk hazırlanan lezzetlerden oluşan Çin mutfağı, bilinen en eski mutfaklardan biri. Bu mutfak aynı zamanda dünyada en çok tercih edilen mutfak olma özelliğini de taşıyor. Yüksek ateşte pişirme, ufacık doğranmış malzemeler, pirinç, soya fasulyesi ürünleri bu mutfağın olmazsa olmazları. Ancak Çin mutfağında her bölgenin ayrı bir yemek kültürü var. Tatlar da bölgelere bağlı olarak farklılık gösteriyor. Kuzeyde tuzlu, güneyde tatlı, doğuda ekşi ve batıda acı daha çok tercih ediliyor. Örneğin Çin’in güneyinde, Kanton mutfağında sanatsal sunum ve süsleme önemli. Kanton mutfağı Avrupalıların en çok tercih ettiği Çin mutfağı. Malzemeler genellikle haşlanıyor veya soteleniyor. Çok fazla güçlü baharat yok. Diğer bölgelerin mutfaklarına göre daha hafif lezzetlerden oluşan Kanton mutfağında amaç; et, sebze veya meyve olsun kullanılan malzemenin orijinal tadını korumak. Çin’in kuzeydoğu kıyısında ise tuzlu deniz ürünleri ağırlıktayken ülkenin batısına hakim olan Siçuan mutfağında atıştırmalıklar ve hamur işleri ön planda. En belirgin özelliği son derece baharatlı ve acı olması. Tatlı ve ekşi de arada bu tatlara eşlik eder.

Shang Palace

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Mutfak ekibinin neredeyse tamamı Çinlilerden oluşan Shang Palace, Shangri La Bosphorus otelinin imza restoranı. Lobi katının hemen altında hizmet veren restoran, tamamen yemeğe odaklanabileceğiniz şık ama abartısız bir konseptle hizmet veriyor. Yetenekli şeflerin özel sunumlarla hazırladıkları lezzetler Çin Kanton mutfağından. 3 haftalık sürelerle Çin’in Siçuan bölgesinden gelen şefler de kendi bölgelerinin yemeklerini hazırlıyorlar. Birçok ödüle layık görülen restoranın en çok tercih edilen lezzeti Pekin ördeği. Geleneksel olarak 2 aşamalı bir sunumla servis edilen Pekin ördeğini mutlaka tatmalısınız. Çin mutfağının olmazsa olmazı Çin eriştesi “noodle” ise sipariş üzerine taze olarak hazırlanıyor.

Shang Palace Bosphorus, Sinan Paşa Mah. Hayrettin İskelesi Sok. No:1 B1 Katı, Beşiktaş

Tel: 88 88

Dragon Restaurant

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

İlk olarak yılında Girne’de açılan Dragon Restaurant, yılından itibaren de İstanbul’da Hilton Bosphorus’daki kongre merkezinde Çin yemeği sevenleri ağırlıyor. Yıllardır aynı kalite ve özenle hizmet veren restoranın Bebek’te de bir şubesi var. Kanton, Siçuan ve Hindiçin mutfaklarından lezzetleri tadabileceğiniz menüleri Hong Konglu şefler tarafından hazırlanıyor. Yemeklerinin tadıyla akıllarda yer eden restoranın en sevilen lezzetleri arasında “Krepli Çıtır Ördek” ve “Tatlı Ekşi Soslu Tavuk” var. “Siçuan Usulü Karides” ise menünün yıldızlarından. Kendi usullerince hazırladıkları kızarmış dondurmalarını da mutlaka tadın.

Harbiye Mah. Cumhuriyet Cad. No Hilton Oteli Sergi Binası Altı, Şişli

Tel: 62 00

Bebek Hotel By The Stay, Bebek Mah. Cevdet Paşa Cad. No Beşiktaş

Tel: 39 39

Metaform Plaza, İskenderun Cad. Girne/KKTC

Tel: +90 28 28

{}

Çin Büfe

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Beşiktaş ve Beyoğlu’nda konumlanan Çin Büfe, Uzak Doğu lezzetlerinin hakkını veren şirin bir mekân. Menüleri hayli geniş. Burada noodle’dan deniz ürünlerine, suşiden çorbalara kadar bir Uzak Doğu restoranından beklediğiniz her lezzeti bulabilirsiniz. “Tatlı Ekşi Soslu Ördek”, “Tavuklu, Sebzeli Udon Çorba”, “Çıtır Çin Mantısı”, “Zencefil Soslu Çıtır Mezgit” menünün öne çıkan lezzetleri. Kakao, hurma, ceviz, badem, organik keçiboynuzu pekmezi ile yapılan “Kakao Zen” ise denemeniz gereken şeker ilavesiz bir tatlı.

Sinan Paşa Köprüsü Sok. Çelik İşhanı No: 10 Beşiktaş

Tel. 50 50

Kuloğlu Mah. Turnacıbaşı Sok. No: 6 Beyoğlu

Tel: 87 02

Far East

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Bir Dragon Restaurant kuruluşu olan Far East, İstinye Park AVM’ye yolunuz düştüğünüzde uğramanız gereken mekânlardan biri. Çinli, Hong Konglu, ve Japon şefler tarafından hazırlanan lezzetleri Dragon Restaurant’ın kalitesini aratmıyor. Çin mutfağının sevilen tatlarını ve özenle hazırlanan suşileri deneyimleyebileceğiniz Far East’in “Beş Baharatlı Kalamar” ve “Siyah Soya Fasulye Soslu Dana Eti”nin lezzeti damaklarda yer edecek cinsten.

İstinye Park AVM No: Sarıyer

Tel: 56 60

Chinese & Sushi Express

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Lezzetleri o kadar beğenildi ki artık İstanbul’un birçok semtinde ve birçok ilçede şubeleri var. Sadece paket servisle başlayan serüvenleri Altunizade, Caddebostan, Carousel AVM Bakırköy, Moda, Kozzy AVM Kozyatağı, Kurtköy, Lotus Ortaköy, Şişhane, Trump Cadde ve Bursa Ergin Concept’te yeni kurumsal kimliği ve şık dekorasyonuyla misafirlerini ağırlayarak devam ediyor. Diğer şubeler aynı şekilde paket servis hizmeti veriyor. Geleneksel ve yenilikçi lezzetleri bir arada bulabileceğiniz Chinese & Sushi Express’in menüsüne her baktığınızda yeni bir lezzetin eklendiğiniz görebilirsiniz. “Karides Köfte”, “Siyah Sarımsaklı, Mantarlı Dana Eti” ve “Çıtır Tavuk” ise menünün en çok tercih edilenleri arasında.

funduszeue.info

Tel: 12 46

{}

KORE MUTFAĞI

Birçok yemeği dünyaca popüler hale gelen Kore mutfağının temel bileşenleri; pirinç, erişte, sebzeler, etler ve tofudur. Geleneksel Kore yemekleri, buharda pişirilmiş kısa taneli pirinç, çorba ve kimchi’ye eşlik eden bol miktarda garnitür şeklinde özetlenebilir. Lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir mutfaktır. Besin değeri yüksek ama kalorileri düşük lezzetlerden oluşur. Özünde tahıl ve sebzeler olsa da, etler de bu mutfakta küçümsenemeyecek bir yere sahiptir. Kendine has baharatları ve acı yemekleri damaklarda farklılık yaratır. Güney Kore’de hazırlanan yemekler kuzeye göre daha tuzlu, acı ve bol baharatlıdır.

Sonamu Korean Restaurant

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Kore mutfağını deneyimlemek, genel hatlarıyla keşfetmek için iyi bir seçenek olarak düşünebilirsiniz. Menülerini Türk damak tadına uygun lezzetlerle hazırlayan restoran, Mecidiyeköy’de hizmet veriyor. Samimi ve rahat bir ortama sahip Sonamu Korean Restaurant’ı öğle ve akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.

Mecidiye Cad. No: 20 C Şişli

Tel: 84 61

Koreköy

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Dışarıdan ufacık görünse de ferah ve geniş bir mekan olan Koreköy, Kadıköy’de Kore lezzetlerini nerede yiyebileceklerini merak edenler için doğru bir adres. Kore mutfağının en bilindik lezzetlerini burada tadabilirsiniz. Menüyü sınırlı tutsalar da tadacaklarınız lezzetli. Kore mutfağının olmazsa olmazı kimchi’leri (çÇeşitli sebzelerin fermente edilmesiyle hazırlanan, turşuya benzer bir yemek) alışkanlık yapacak cinsten. Kiloyla satışı da var.

Osmanağa Mah. Reşit Efendi Sok. No Kadıköy

Tel: 00 97

Sopung Kore

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Fatih, Kadıköy, Bakırköy, Başakşehir ve Göktürk şubelerinden sonra İzmir Alsancak’a yakın zamanda bir şube açma hazırlığında olan Sopung Kore, Kore lezzetlerinin ülkemizde de popülaritesinin hızla arttığının bir kanıtı. Günün hangi saati giderseniz gidin yoğun olduklarını göreceksiniz. Kore mutfağı lezzetlerini tanımak için listenize ekleyebileceğiniz bir mekan.

Kırtasiyeci Sok. No: 46/A Kadıköy

Tel: 30 32

Kaleboyu Cad. No Fatih

Tel: 98 63

Süleyman Çelebi Cad. No: 7/A Başakşehir

Tel: 55 55

Morsümbül Sok. No: 26/A Bakırköy

Tel: 64 91

Nazlı Sok. No: 1/G Göktürk

{}

Korecan

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Sultanahmet’te konumlanan Korecan şirin bir Kore restoranı. Ufacık ama içi turistlerle dolu. Üst kattaki terasa çıkarsanız harika bir deniz manzarası sizi karşılıyor. Porsiyonları hayli doyurucu olan restoranın mutfağında Koreli bir şef var.

Cankurtaran Mah. Cankurtaran Meydanı Sok. No: 10 Sultanahmet

Tel: 27 59

Seoul Restaurant

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Sultanahmet’te hizmet veren restoranın Koreli müşterilerini görünce doğru yerdeyim diye düşüneceksiniz. Zengin bir menüye sahip restoranda Kore mutfağının sevilen lezzetlerinden “Ra-bokki” ve “Kim Bap”ı denemelisiniz. Kalabalık grupları ağırlama kapasitesine sahip restorandaki set menüler hayli doyurucu.

Cankurtaran Mah. Akbıyık Cad. No: 33 Sultanahmet

Tel: 21

Seorabeol Korean Restaurant

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Kore usulü barbeküyü usulünce yapan bir restoran. Şişli’de konumlanan Seorabeol, keyifli iş yemekleri ve arkadaş buluşmaları için uygun bir atmosfere sahip. Aydınlık ve şık mekanın menüsü de hayli zengin. Bu zengin menüyü denemek için birkaç kişi gidip paylaşımlı bir menü seçebilirsiniz.

Esentepe Mah. Kore şehitleri Cad. No: 57/B Şişli

Tel: 25 95

{}

Çam Sut Mangal

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Et ağırlıklı bir menüsü olan Çam Sut Mangal’ın Kore usulü mangalı dillere destan. Kalabalık gruplar için de uygun olan mekanın sunduğu menüde hangi lezzeti tercih ederseniz edin memnun kalacaksınız.

Nispetiye Aytar Cad. No D: a2 Beşiktaş

Tel: 78 26

PAN ASYA MUTFAĞI

Asya’nın çeşitli ülkelerinden en sevilen, dünyaca tanınan en popüler lezzetleri bir araya getiren bir mutfaktır.

İsokyo

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Menüsünde Çin, Japonya, Tayland, Vietnam, Kore gibi mutfakların en özel lezzetlerini sunan İsokyo, Pan Asya mutfağının İstanbul’daki en özel adresi. İstanbul’dan Tokyo’ya uzanan bir coğrafyayı temsil ettiği için adını İstanbul ve Tokyo şehirlerinin birleşiminden almış. Kore’den fermente ürünler, Japonya’dan umami çeşitleri, asırlık tariflere uygun hazırlanan Çin yemekleri… Her zevke, her damak tadına uygun seçenekler Asya boyunca uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkmanız için özenle hazırlanıyor.

Koru Sok. Zorlu Center, Raffles Istanbul 1. Kat Beşiktaş

Tel: 02 44

JAPON MUTFAĞI

Baharat ve yağ kullanımının çok az olduğu Japon mutfağının ana malzemeleri balık ve deniz ürünleri, vazgeçilmezi ise pirinçtir. Neredeyse her yemekleri pirinçle hazırlanır. Japon mutfağında akla gelen ilk lezzet suşi olsa da, bu mutfak birbirinden leziz birçok çeşidiyle hayli zengin bir içeriğe sahiptir. Ekmek kırıntılarına bulanmış deniz mahsulleri ya da sebzelerin tavada kızartılmasıyla hazırlanan tempura; kurutulmuş yosunla kaplanmış pirinçle hazırlanıp ortasında somon, tavuk ve benzeri lezzetler bulunan pirinç köftasi onigiri; karabuğday ve buğday unuyla hazırlanan, yanında çeşitli sebzelerle sunulan soba; Çin kökenli bir yemek olan noodle çorbası ramen, bu mutfağın en önemli lezzetleridir.

Roka Restaurant

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Modern dokunuşlu bir Japon mutfağı deneyimlemek istiyorsanız ödüllü mutfağıyla uluslararası bir marka olan Roka’yı tercih edebilirsiniz. Kısa sürede müdavimlerini oluşturan restoran, Zuma markasının da yaratıcısı olan Rainer Becker tarafından yılında Londra’da kurulmuş. Bugün dördü Londra, Riyad, Dubai, Mallorca ve İstanbul olmak üzere tam 8 şubesi var. Restoranın menüsü Executive Şef Hamish Brown tarafından oluşturulmuş. Galataport’ta açılan İstanbul şubesinin şefi ise Suna Hakyemez. Robata adı verilen Japon ızgarasında hazırlanan lezzetleriyle ön plana çıkan restoranda, istiridye mantarı ve wasabi ponzu sosu ile sunulan “Kemikli Antrikot Izgara”, limonlu sarımsaklı miso ile sunulan “Sedir Ağacında Fırınlanmış Tavuk” lezzet çıtasını yükseklere taşıyan seçeneklerin başında geliyor. Ahududu ve siyah susamla sunulan “Yuzu Chesecake” de tatlı menüsünün mutlaka denenmesi gereken nefaseti.

Kılıçalipaşa Mah. Meclis-i Mebusan Sok. No/2E Beyoğlu

Tel: 02 60

{}

Udonya

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Adını yılda bir açan efsanevi çiçek udonge’den alan restoran yılından bu yana geleneksel Japon mutfağının Taksim’deki adresi. Zengin menülerinde yaklaşık adet seçenek bulunan Udonya’da suşi ve sashimi çeşitlerinden noddle’lara, et, balık ve deniz ürünlerinden Japon usulü meyhane (izakaya) yemeklerine kadar bir Japon restoranından bekleyebileceğiniz tüm lezzetleri bulabilirsiniz. İş yemekleri ve arkadaş buluşmaları için keyifli bir ortama sahip olan Udonya, Taksim’deki Point Hotel’in giriş katında hizmet veriyor. Izakaya bar menüsünün yıldızı özel soslu Japon usulü ahtapot lokması “Takoyaki”. Et yemeklerini tercih edenler ise sac ızgarada hazırlanmış sebzeli et sote “Gyuniku Yasai Itame”yi denemeliler. Restoranın suşi çeşitleri de bol ve lezzetli.

Kocatepe, Topçu Cad. Beyoğlu

Tel: 93 18

Ken Sushi & More

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Suşi sevenlerin Anadolu Yakası’ndaki favori mekanı Ken Sushi & More, yılında Caddebostan’da açılmıştı. Kısa sürede müdavimlerini oluşturan mekan artık Suadiye’deki yeni yerinde misafirlerini ağırlıyor. Executive Şef Aras Serkek’in hazırladığı menüleri, başlangıçlardan noodle’lara, suşilerden kokteyllere lezzetli bir Uzak Doğu Mutfağı deneyimi sunuyor. “Karidesli Noddle”, çıtır tavuk dilimleri, taze soğan, sarımsak sos ve susamla hazırlanan “Ken Chikın”, tempura karides, salatalık, avokado, soslu surimi, pancar tenkasu, pancar mayo ve teriyaki sosla hazırlanan “Harakiri”, menünün en beğenilen lezzetleri arasında yer alıyor.

Suadiye, Kazım Özalp Sok. No: 60/C Kadıköy

Tel: 48 49

Ginza

İstanbul’un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Adını Tokyo’nun aynı adlı semtinden alan Ginza, eski People’ın yerinde, sahibi ve işletmecisi Tayfun Topal tarafından hayata geçirilmiş keyifli bir mekan. İçeri girdiğiniz anda dev heykeller, seramik çömleklerle donatılmış bir dekorasyonla karşılaşıyorsunuz. Menüleri Çin ve Japon mutfağı ağırlıklı. Suşileri bol seçenekli, Pekin ördeğinde iddialılar, robata levrek ızgaraları da çok başarılı.

Asker Ocağı Cad. No: 1 Taksim

Tel: 39 79

{}

İstanbul&#;un En İyi Sushi Restoranları

Bugün nigiri, sashimi, urakami, inari, maki gibi onlarca farklı çeşitle büyüyen suşi çeşitleri listesinde hemen herkesin bir favorisi var. Özellikle İstanbul, suşi mekânları ve şefleri bakımından oldukça şanslı. Son birkaç yılda ardı ardına açılan iddialı restoranlarda suşi deneyimini hakkıyla yaşamak mümkün. Elbette açılan restoran sayısının şaşırılacak kadar fazla olması kafa karışıklığı da yaratıyor. Yanlış adreste tadıldığında kolaylıkla bir kabusa dönüşebilecek suşi deneyimini şansa bırakmak istemiyorsanız bu listeyi kaydedin.

Ayşe Ece Aktürk

Ayşe Ece Aktürk

editörün tüm yazıları

İstanbul&#;un En İyi Uzak Doğu Restoranları

Gürhan Kara
Gürhan Kara

Ülkemizde Uzak Doğu restoranlarına olan ilgi günden güne artıyor. Çin ve Japon mutfaklarına diğer Asya ülkelerinin mutfaklarından daha fazla aşinayız ama özellikle son dönemde daha az bildiğimiz ülkelerin mutfaklarına ait restoranlar da hızla açılıyor. Bunun sebeplerinden en önemlisi giderek farklı lezzetlere daha açık bir toplum haline gelmemiz ve bu ülke kültürlerine daha fazla ilgi duymamız diyebiliriz. Örneğin son yıllarda İstanbul’un birçok semtinde Kore restoranları açılmaya başlandı. Kore kültürü filmleri, müzikleri ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de daha çok ilgi duyulan ve sevilen bir kültür oldu. Bu, Kore yemeklerine olan ilgiyi de artırdı.

Görsel kaldırıldı.

Artık marketlerde de Asya ürünlerine ayrılan bölümlerin genişlediğini fark etmişsinizdir. Uzak Doğu yemeklerini evlerinde yapanların sayısında da ciddi bir artış var. Ben de haftada en az kez evde bir Asya yemeği yapıyorum. Buzdolabımda bu mutfaklara ait soslar ve baharatlardan mutlaka bulunuyor ve bu malzemeler eskiye göre daha uygun fiyatlarla alınabiliyor. Bu ilginin sebeplerinden biri de bana göre sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan basit, çekici ve farklı mutfaklara ait yemek tariflerinin giderek artması.

İstanbul dünya mutfakları bakımından ülkemizin en zengin kenti. Yine de alternatif bakımından Avrupa’nın önde gelen şehirleri kadar henüz yeterli çeşitliliğe sahip değil ama talebin giderek artıyor olması sevindirici. Bu yazımda şehrin en iyi Uzak Doğu restoranlarını bir araya getirdim. Listede her bütçeye ve damağa göre alternatifler var. 

Görsel kaldırıldı.

Çin Mutfağı:

Dragon: Şehrin en eski ve en ünlü Çin restoranlarından olan Dragon, "Pekin ördeği" denilince akla ilk gelen yer. Acılı ve ekşili çorbası ile noodle çeşitleri çok başarılı. Harbiye’deki Hilton oteli içinde yer alan Dragon’un bir süre önce Bebek’te de bir şubesi açıldı.

Shang Palace: Shangri-la Oteli'nin içinde yer alan Shang Palace, menüsü ve dekorasyonu ile İstanbul’un en otantik Çin restoranlarından biri. Dim sumları nefis. Çay sunumları dikkat çekici. Ayrıca her sene Çin yeni yılına özel menü servis ediyorlar.

Tiang Xiang Fu Hot Pot: Farklı bir Çin restoranı deneyimi arıyorsanız, Tiang Xiang Fu Hot Pot tam sizlik. Çin’e özgü bir konsepte sahip bu restoranda masanıza gelen kaynayan et su dolu bir tencerede incecik kesilmiş etlerinizi ve sebzelerinizi saniye kaynatıyorsunuz ve özel soslara bandırıp afiyetle yiyorsunuz. Tiang Xiang Şişli’de yer alıyor. 

+ Hong Kong: Dim sumları ile ön plana çıkan bu Hong Kong restoranı Moda’da yer alıyor. Farklı noodle çeşitleri de menülerinde bulunuyor ve çok lezzetliler.

Görsel kaldırıldı.

Endonezya Mutfağı:

Koali: Ülkemizde pek fazla tanınmayan ancak Asya mutfakları içinde en özellerinden biri olan Endonezya mutfağını denemek isterseniz Galata’da yer alan Koali’ye gitmelisiniz. Nasi Goreng pilavı, Nasi Koali ve Satay çeşitlerini mutlaka deneyin.

7

Japon Mutfağı:

İnari Omekase: Özellikle yaratıcı sushileri ile öne çıkan restoran Kuruçeşme’nin yanı sıra Vadi İstanbul ve Bodrum’da da şubelere sahip. Ilık sushi çeşitlerinin yanı sıra teppan yemekleri de çok başarılı. 

Miso Ramen: Eğer Japonya mutfağının farklı lezzetlerinden biri olan Ramen'i denemek isterseniz, gideceğiniz adres Miso Ramen. Trump Tower AVM’de yer alan restoranda kendi Ramen malzemelerinizi seçiyorsunuz. 

Udonya: İstanbul’daki Japon restoranları içinde en otantik olanı ve en eskilerinden. Taksim’de bulunan restoranın Japon müşterisi de çok fazla. Sushilerin dışında Japon mutfağına ait diğer lezzetlerle de menülerinde yer alıyor. Tempura ve gyozalarını mutlaka deneyin.

Görsel kaldırıldı.

Görsel kaldırıldı.

Kore Mutfağı:

Çamsut: Kore barbeküsü için adres Levent’te yer alan Çamsüt. Bizim kendin pişir kendin ye konseptimizin Kore versiyonu. Masanızın ortasında yer alan mangalda marine etlerinizi ve sebzelerinizi pişiriyorsunuz. Kaburga benzeri galbi ve bulgogi mutlaka denemeniz gereken etlerden. 

Samconne: Koreli bir ailenin açtığı bu restoran Mecidiyeköy’de yer alıyor. Kore mantısı Manduları nefis. Pirinç unu ile yapılan noodle yemekleri Japchae’yi de denemenizi tavsiye ederim.

Seorabeol: Şehrin en eski Kore restoranlarından. Kore’ye özgü her yemeği burada bulabilirsiniz. Kore pancake’i pajeon, pilav yemeği bibimbap ve et yemekleri bulgogi çok başarılı. Mekan Gayrettepe’de yer alıyor.

Görsel kaldırıldı.

Görsel kaldırıldı.

Vietnam Mutfağı:

Ginza: İstanbul’da en az bulunan mutfaklardan biri Vietnam. Ortaköy’de yer alan Ginza bu açığı bir nebze kapatıyor. Menüsünde Vietnam dışında Tayland ve Japon yemekleri de yer alıyor. Vietnamlıların meşhur noodle çorbası Pho’yu harika yapıyorlar. Vietnam böreği olan springrolları da başarılı.

Görsel kaldırıldı.

Tayland Mutfağı:

Çok Çok Thai: Yıllardan beri Tepebaşı’nda hizmet veren restoranın kısa bir süre önce Soho Otel bünyesinde ikinci bir şubesi açıldı. Pad Thai ve Tom Yum çorbaları mutlaka denenmeli. Kardeş mekanları Az Çok da Çukurcuma’da hizmet veriyor.

Pera Thai: Şehrin en eski Tayland restoranlarından olan Pera Thai’nin ananas içinde servis edilen kızarmış pilavı ve körili yemekleri çok başarılı.

Görsel kaldırıldı.

Pan Asya & Füzyon:

Banyan: Ortaköy’de yer alan Banyan’ın öncelikle müthiş bir boğaz manzarası bulunuyor. Tayland başta olmak üzere Japon, Singapur ve Çin mutfaklarından da lezzetler menüsünde yer alıyor. Sushi konusunda da oldukça iddialılar. Kırmızı körili karidesi çok lezzetli.

İsokyo: Bir Pan Asya restoranı olan İsokyo, Raffles Hotel bünyesinde yer alıyor. Uzakdoğu’da yer alan tüm ülke mutfaklarının seçkin lezzetlerinin yer aldığı menüsü ile dikkat çekici. Bu lezzetlerin birçoğunun yer aldığı tadım menüleri var. En dikkat çekici yemekleri Kore usulü kızartılmış tavuk, somon ve yuzu mayonezli oshi sushi ve hoisin soslu kuzu kaburga.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası