şişmeyen balon nasıl şişirilir / Pet şişeyle balon nasıl şişirilir?

Şişmeyen Balon Nasıl Şişirilir

şişmeyen balon nasıl şişirilir

Evde gazla balon nasıl şişirilir. Bir balon nasıl şişirilir: hava ve helyum ile

Çok renkli balonlar her zaman iyi bir ruh hali verir. Bununla birlikte, helyum balonları pahalı bir zevktir, bu nedenle evde bir helyum balonunun nasıl yapılacağı sorusu genellikle önemlidir.

Helyum, Mendeleev'in periyodik tablosundaki ikinci sayı olan toksik olmayan monatomik bir gazdır. Oksijen ve karbondioksitten çok daha hafif, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Helyum molekül ağırlığı 4, oksijen 32 ve karbondioksit 44'tür. Helyum bu kadar hafiftir! Bu nedenle, bu tek atomlu gazla dolu toplar uçabilirken, oksijen ve karbondioksit karışımı topu ağırlaştırarak düşmesine neden olur. Balonun içeriği ne kadar hafif olursa, havalanma olasılığı o kadar artar.

helyum balonlarını nereden alabilirim

Helyum, doğal gazların derin soğutulmasıyla elde edilir. Helyum balonları sirklerde ve özel mağazalarda satılmaktadır. Böyle bir balonu evde şişirmek için özel bir helyum balonu satın alın. Balonun maliyetini internetten öğrenebilirsiniz. Ne yazık ki, helyumu evde kimyasal olarak deneysel olarak elde etmek imkansızdır, bu nedenle etkileyici bir miktar harcamanız gerekecektir. Ancak toplarla birçok ilginç deney yapabilir ve aynı zamanda kimyada yeni bilgiler edinebilirsiniz.

Kabartma tozu ve sirke ile şişirilmiş balon

Bilinen kimyasal gerçek: soda (NaHCO₃) ve sirkenin (CH₃COOH) reaksiyonuna bol miktarda karbondioksit salınımı eşlik eder. Karbondioksit ile doldurulmuş bir balon, elbette, büyük atom kütlesi nedeniyle uçmayacaktır. Ancak bu deney çok ilginç ve istenen çözüm evde hazırlanabilir.


karbon dioksit ile doldurulmuş balonlar

Çocuklara kimya sevgisini aşılamak için böyle bir numara gösterin: Bir balonu bir şişeyle şişirerek bilime ilgi gösterecekler ve belki de gelecekte küçük kıpır kıpır keşifler yapacaklar.

İhtiyacımız olan:

    herkesin mutfağında bulunan asetik asit (farklı sirke türleri vardır, ancak hemen hemen hepsi işe yarar);

    karbonat;

    1,5 litre hacimli boş bir şişe veya şişe;

    eldivenler;

Böyle bir ev hilesi yapmak çok kolaydır, bir çocuk bile yapabilir. Bununla birlikte, sirke, özellikle güçlü sirke cilt üzerinde hoş olmayan bir etkiye sahip olduğundan, lastik eldivenlerle çalışmaya değer: en iyi ihtimalle hafif bir yanık meydana gelebilir. Yine de bu olduysa, soda veya sabunla yapılan tedavinin asitleri nötralize ettiğini bilmelisiniz. Bu nedenle, çocukların tüm deneyleri tehlikeli bir kimyasalla bir yetişkini yardıma çağırarak yapmaları daha iyidir.

Bu nedenle, topa soda eklememiz (1 top başına 2 çay kaşığı) ve şişeye yarım bardak asetik asit dökmemiz gerekiyor. Çok fazla soda eklemek için acele etmeyin. Topu şişeye koyduk: topun sodası içine dökülecek ve yoğun bir CO₂ salınımı ile şiddetli bir reaksiyon başlayacak. Bu nedenle balon şişirilir. Reaksiyon zayıfsa ve balon şişmiyorsa, biraz daha sirke ve soda ekleyin, ancak solüsyonu sallamayın. Bu yöntem balon şişirmeyi zor bulanlar için uygundur.

Helyumsuz bir balonun havalanmasını hangi deneyim sağlar?

Bu yöntem size balonu nasıl uçuracağınızı söyleyecektir. Deney işe yarıyor, ancak bu basit deneyin bir yangın tehlikesi olduğunu unutmayın, bu yüzden dışarıda yapın. Ayrıca gözlük, önlük ve eldivenlere de ihtiyacınız olacak.

Deneyim için ihtiyacınız olacak:

    alüminyum folyo;

    oda sıcaklığında su;

  • saf sodyum hidroksit;

    cam şişe.

Bir partnerin yardımına da ihtiyacınız olabilir. Hırdavatçının raflarında saf sodyum hidroksit bulabilirsiniz. Örneğin, Mister Muscle boru temizleyicisi, deney için gerekli olan maddeyi saf haliyle içerir. Benzer bir bileşime sahip diğer ürünleri kullanmaya çalışın.

İlk önce folyoyu alın ve ondan balondaki deliğe geçecek olan on küçük top yuvarlayın. Boru temizleyiciyi şişeye dökün ve maddeyi suyla doldurun. Bir poşet yarım litre su gerektirecektir. Ardından, yaptığınız tüm balonları bir su ve deterjan kabına ekleyin. Ortaya çıkan çözeltiyi sallamayın, çünkü güçlü bir reaksiyon başlayacaktır. Balon elbette şişecek, ancak gazın buharlaşmasından kaynaklanan yoğuşmayı içerecek ve bu da onu daha ağır hale getirecektir. Bu nedenle, top uçmayacaktır.

Çözelti çalkalanmazsa reaksiyon sessizce ilerleyecektir. Bunu da yapabilirsiniz: topun içindeki yoğuşmanın tekrar balona yığılması için bir süre daha bekleyin. Bu nedenle, deneyin başarılı olması için dikkat ve sabır gerekir. Sonuç sizi bekletmeyecek: balonunuz helyumdan daha kötü uçmayacak!


hidrojenle dolu balon

Böylece istenen etkiyi elde edeceğiz. Ortaya çıkan çözeltiden salınan madde patlayıcı hidrojen içerir. Bu nedenle, deneyi sadece sokakta yapmak gerekli değildir, aynı zamanda balonları evde tutmak tehlikelidir: Yakınlarda bir kıvılcım varsa, hidrojen patlayacaktır. Evde hidrojenle hangi deneylerin yapılabileceğini öğrenebilirsiniz. Deney sırasında ayrıca dikkatli olmanız gerekir: çok fazla folyo ve fon eklerseniz veya içeriği sallamaya başlarsanız, kendinizi bir şişe ile yakabilirsiniz. Sızan gazı solumayın.

Ziyafet salonunu süslüyorlar, onlarla çeşitli yarışmalar düzenliyorlar, ayrıca kutlamada çocukların eğlencesinin özellikleri. Ve yeni evlilerin düğün günlerinde veya mezunların bir okul partisinde gökyüzüne balon fırlatma töreni ne kadar güzel. Bu parlak kauçuk özelliklerinin popülaritesinin sırrı nedir? Hafif olmaları, mükemmel uçmaları ve en önemlisi - yere düşmemeleri. Ve hepsi, hafif, özel bir gaz olan helyum sayesinde. Tatili bu niteliklerle süslemek için, uzmanlığı etkinlik organizasyonu olan şirketlerle iletişime geçebilirsiniz. Helyumla şişirilmiş balonları sizin için kolayca ayarlayacaklar. Bir kopyanın fiyatı yaklaşık 4-5 ruble olacak. Çok az insan kauçuk baloncukları kendi başınıza şişirebileceğinizi biliyor. Bunu yapmak için basit ve uygun fiyatlı araçlar kullanın. Evde nasıl ve onun yerini ne alabilir? Bu konu makalede ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

Helyum ile balon şişirme kuralları

Bir lastik balonu şişirmek için bu malzemeyle bir balona ihtiyacınız olacak. Top, balona bağlı bir tüpe konur. Bir elin parmaklarıyla balonun kuyruğunu tutun, diğer elinizle ünitedeki musluğu yumuşak bir şekilde açın. Balon istenilen boyuta ulaştığında valf kapatılarak helyum akışı engellenir. Kuyruk bir düğüme bağlanır ve ona bir iplik veya şerit takılır. Artık balonları evde helyumla nasıl şişireceğinizi biliyor musunuz? Özel bir silindir almayı başarırsanız, sorunsuz yapacaksınız.

Ancak bu malzeme olmadan helyum etkisi ile balonları şişirebilirsiniz. Nasıl? Bunun hakkında daha fazla konuşacağız.

Yöntem numarası 1

Balon şişirme prosedürünü gerçekleştirmek için aşağıdaki malzemeleri hazırlayın:

  • plastik şişe;
  • Fincan;
  • sulama hunisi;
  • balon;
  • kabartma tozu - 1 küçük kaşık;
  • limon suyu;
  • sofra sirkesi - 3 büyük kaşık;
  • İskoç.

Helyum gibi evde balon nasıl şişirilir? Aşağıdaki talimatları izleyin ve iyi olacaksınız. Şişeyi çeyrek su ile doldurun ve içindeki sodayı seyreltin. Bir bardakta sirke ve limon suyunu karıştırın. Bu sıvıyı bir huniden bir şişeye dökün. Çok hızlı bir şekilde plastik bir kabın boynuna bir top koyun ve bantla sabitleyin. Soda ve asidin etkileşimi sırasında meydana gelen kimyasal reaksiyon sonucunda, basınç oluşturan ve balonu şişiren karbondioksit üretilir. Ardından bandı dikkatlice çıkarın ve lastik köpüğü bir iplikle hızla bağlayın. Şimdi sıkıca tut ki uçup gitmesin.

Yöntem numarası 2

Evde helyum ile balon nasıl şişirilir? Alüminyum folyo ve su bu konuda size yardımcı olabilir. Çalışmada tehlikeli maddeler kullanıldığı için bu işlem çocuklardan uzakta yapılmalıdır. Bir cam şişeye tuz (yaklaşık 80 gram) ve bakır sülfat dökün. Küçük bir parça folyo da buraya atın. Şimdi kabı suyla (400 gram) doldurun. Reaksiyon hemen başlar. Ellerinizi yakmamak için şişeyi soğuk su dolu bir tencereye koyun. Topu çok hızlı bir şekilde boynuna koyun. Saniyeler içinde şişer. Reaksiyonun meydana geldiği süre boyunca iki veya üç kauçuk balon şişirilebilir. Bir sonrakini şişirirken bitmiş topları bağlayacak bir yardımcınız varsa iyi olur.

Evde helyum ile balon şişirme bilgilerinin işinize yarayacağını umar, bir sonraki bayram organizasyonunda bu yöntemleri deneyeceğinizi umarız.

Balonlar, herhangi bir kutlamanın güzel ve şaşırtıcı bir dekorasyonudur, her zaman havada çocukluk ve kaygısız sevinç anlarının havada olduğu bir tatildir. Hafif, parlak toplar dikkat çeker, hem çocukta hem de yetişkinde sadece gözü değil, ruhu da memnun eder. Bugün toplar çok çeşitli şekillere, boyutlara, renklere sahipler, çizimler, yazılar, süslemeler var, bu da onları daha da güzel ve orijinal yapıyor.

Salonu herhangi bir şenlikli etkinlik için balonlarla süsleyebilirsiniz, bu tür dekorasyon her zaman talep üzerine ve evrensel olacaktır, çünkü herhangi bir iç mekan için uygundurlar ve hatta herhangi bir önemli kutlama için.

Bugüne kadar, helyumla doldurulmuş hafif balonlar özel bir popülerlik kazanmıştır. Ancak onları bu maddeyle doldurmak için herkesin sahip olmadığı özel donanıma sahip olmak gerekir. Bu durumda ne yapmalı, evde balonlar için helyum nasıl yapılır?

Kendiniz helyum yaratmanın yolları

Evde helyumu nasıl alabilirsin, soruyorsun. Cevap basit, biraz çaba sarf edin ve sonra bir sürü balon elde edebilirsiniz.

Bunları hızla havayla doldurmanıza yardımcı olacak birkaç basit yol vardır.

  1. Soda ve sirke. Evde kendi başınıza oluşturulan bir helyum maddesini hızlı bir şekilde alabileceğiniz basit bir seçenek.

Bunun için şunları almanız gerekir:

  • sofra sirkesi;
  • mutfakta kullanılan basit soda;
  • kaşık
  • boş iki litrelik şişe.

Topu hafif yapmak için şişenin yarısını sirke ile doldurmanız gerekir. İçine bir kaşıkla soda dökün, şişeyi dikkatlice boyuna koyun. Balon dolmaya başlayacak, ancak uçmayacak çünkü soda ve sirkenin reaksiyonu karbondioksit veriyor ve havadan ağır, ancak bu güzel, hafif ve havadar olmasına engel değil.

  1. hidrojen mermisi. Balonları evde hızlıca şişirebileceğiniz bir diğer yöntem ise alüminyum ve kostik kullanmaktır.

Bunun için şunlara sahip olmanız gerekir:

  • küçük bir şişe;
  • Ölçü kaşığı;
  • folyo veya alüminyum;
  • alkali (sodyum hidroksit, kostik soda ve kostik soda uygundur);
  • ılık su.

Bu nedenle, evde kendi üretiminiz olan helyum maddesi ile takıları doldurmak için şişenin yarısını suyla doldurmanız gerekir. Folyoyu küçük parçalar halinde kesin ve bir kaseye koyun. 3 yemek kaşığı alkali ekleyin, topu şişenin boynuna koyun ve folyonun alkali ile etkileşime girmesi için iyice çalkalayın. Alüminyum ve alkali etkileşime girdiğinde, topun içine hava akmaya başlayacaktır. Folyo sıvı içinde çözüldüğünde, sönmeye ve bağlanmaya başlamaması için dikkatlice çıkarılmalıdır.

  1. Helyum balonu. Üçüncü seçenek, bir balonu evde helyumla hızlı bir şekilde nasıl şişireceğinizdir.
    içinde helyum maddesi bulunan basit bir balon kullanarak. Sızdırmazlık olması önemli iken silindir tüpünün üzerine bir top konur. Ardından, silindir valfini sorunsuz bir şekilde döndürmeniz, borudan uçmadığından emin olmanız gerekir. Şişirilmiş olarak, dikkatlice çıkarın ve bağlayın. Balonları şişirmenin bu yöntemi en kolayıdır, asıl şey bir balon bulmaktır.

Böylece evde, helyumun yerini alacak doğaçlama araçları kullanarak balonları kolayca ve hızlı bir şekilde havayla doldurabilirsiniz.

Sıradan şişirilebilir çok renkli toplar bile hemen bir kutlama duygusu yaratır. Ayrıca uçarlarsa veya parlarlarsa, çok büyüklerse veya sıra dışı bir şekle sahiplerse? Ne diyebilirim ki, yetişkinler bile kısaca kaygısız bir çocukluk dönemine dönebilir. Birçok ebeveyn, çocuklarıyla birlikte kendi elleriyle jel topları denemekten ve yapmaktan mutluluk duyar.

Hangileri daha iyi?

Yuvarlak ve oval, kalpler ve çeşitli hayvanlar, folyo veya lateks şeklinde - bunların hepsi şişirilebilir oyuncak çeşitleridir. Kutlamanın tüm süresi boyunca böyle neşeli bir tasarımdan gelen şenlik havasının korunması için ne seçilir, nelere dikkat etmelisiniz? Mümkün mü ve evde jel topu nasıl yapılır?

Elbette "balon" denilen lateks ürünlerin kalitesi de önemli. Jel, hidrojen veya diğer uçucu dolgu maddeleri, tanınmış üreticiler tarafından üretiliyorsa, renkli elastik bir kabuk içinde daha uzun süre dayanır. Bunlara İtalyan, Belçikalı, Amerikan ve diğer üretici ülkelerin kanıtlanmış şirketleri dahildir.

Bunu dikkate almak önemlidir:

  • helyumlu lateks balonlar 8 ila 10 saat arasında uçuşta kalır;
  • folyo ürünleri birkaç hafta uçabilir.

Helyumun moleküler yapısının özellikleri, parçacıklarının topun elastik kabuğuna oldukça kolay nüfuz etmesini sağlayacak şekildedir. Lateks şişme oyuncakların "ömrünü" uzatmak için içeriden özel olarak üretilmiş bir madde - sıvı plastik bileşik ile işlenir. Birkaç saat sonra kuruyan madde, şişme oyuncağın içindeki en ince filmi oluşturur. Bu şekilde alınan önlemler topların uçuş süresini birkaç kat arttırmaktadır. Bileşim toksik değildir, sağlığa zararsızdır ve su ile yıkanır.

Her şeyi kendi yapmayı sevenler

Evde jel balon nasıl yapılır? Eğlenmek için, oldukça basit birkaç yöntem kullanabilir ve benzer bir sonuç elde edebilirsiniz: sıradan topları alın ve onları uçucu gazla doldurun. Bunu yapmak için hidrojen kullanabilir veya jel topları için özel bir balon alabilirsiniz.

Az sayıda renkli baloncuk hazırlamanız ve şişirmeniz gerekiyorsa, aşağıdaki "yenilikçi" fikirleri kullanabilirsiniz:

  • bakır sülfatın sofra tuzu ile reaksiyonunu kullanın;
  • soda ile asetik asit kombinasyonundan gaz elde edin.

Çok sayıda elemandan süsleme yapılması gerektiğinde, jel toplar için bir balon kullanmak daha iyidir.

ev ateş böcekleri

Helyum veya gazla doldurmadan önce her birinin içine mini LED'ler yerleştirilerek kesinlikle olağandışı parlak toplar elde edilebilir. Küçük pillerle çalışan piller, tavana yakın uçtukları sürece gözleri memnun edebilirler. Çoğu zaman, bunun için anahtar zincirlerinden, küçük el fenerlerinden, kalemlerden veya diğer benzer oyuncaklardan gelen parlak elemanlar kullanılır. Balonlar havaya uçurulduktan sonra el fenerleri çıkarılır ve piller çıkarılır. Bu unsurlar, başka bir tatil veya partiye hazırlanırken tekrar tekrar kullanılabilir. Tavanın altında uçan ateş böceklerinin tamamen alışılmadık bir etkisi ortaya çıkıyor.

Birinci yöntem: asit ve soda

Evde jel balon nasıl yapılır? Aşağıdaki gibi hareket etmeniz gerekir:

  • bir bardak suyu 1 yemek kaşığı kabartma tozu ile karıştırın ve her şeyi bir şişeye dökün;
  • Topun içine 3 yemek kaşığı soda daha konur;
  • sığ bir kapta yarım limonun suyunu üç yemek kaşığı sirke ile karıştırın;
  • dikkatlice, dikkatli olun, sirke karışımını bir huniden bir şişe suya dökün;
  • hazırlanan topu hızla şişenin boynundan geçirin ve elektrik bandı veya güçlü bir lastik bant ile sabitleyin.

Bu maddelerin şiddetli etkileşimi sırasında açığa çıkan gaz, balonu hızla şişirecektir. Balonu şişeden çıkarmalı ve bir iplikle sıkıca bağlamalısınız. Şişeden gazın boş yere dışarı çıkmaması için tüm topları önceden hazırlamalısınız. Her birinde (ilk hariç) 2 yemek kaşığı soda dökmeniz ve yanına koymanız gerekir.

İkinci yöntem: tuz ve bakır sülfat

Evde jel balon nasıl yapılır? Bu seçenek iyi bir hazırlık gerektirir. Kesinlikle aşağıdaki malzemelere ve öğelere ihtiyacınız olacak:

  • biraz bakır sülfat;
  • sıradan yemeklik tuz;
  • su;
  • litre plastik patlıcan;
  • bir parça kalın alüminyum tel;
  • hortum;
  • Tek kullanımlık şırınga.

Şişe için plastik kapakta iki delik açılmalıdır. Hazırlanan hortumun bir ucu bir tanesine, diğer ucuna (küçük) bir ucuna alüminyum çubuk takılı bir şırınga yerleştirilir. Şişenin içindeki karışımı karıştırmak için tel kullanılmalıdır. Hortumun ikinci ucuna toplar yerleştirilip sabitlenecektir. Plastik bir kaba biraz bakır sülfat, tuz ve su konur. Tüm maddelerin tamamen çözülmesinden sonra, şişe bir kapakla sıkıca bükülür. Alüminyum çubuk mavi suya daldırılmalıdır.

Başlayan reaksiyon, sıcaklıkta güçlü bir artışla ilerler ve genellikle kabın güçlü bir şekilde ısınmasına neden olur, bu nedenle patlıcanı bir leğene veya su kabına koymak daha iyidir. Serbest bırakılan gaz, renkli balonları çok hızlı bir şekilde şişirecek ve aksiyona katılanların moralini yükseltecektir.

Havada süzülen rengarenk balonlar çok popüler. Bu eğlencenin dezavantajı, yalnızca balonların yalnızca helyumla doldurulduğunda uçmasıdır. Ancak bu gaza sahip bir balonun maliyeti biraz daha fazladır. Neyse ki, bunu kendiniz yapmanın ve yüksek maliyetlerden kaçınmanın birkaç yolu var. Peki evde helyum balonu nasıl yapılır?

Kendiniz bir helyum balonu nasıl yapılır: temel yönler

Helyum, havadan daha hafif, toksik olmayan ve yanıcı olmayan bir gazdır. Bu nedenle balonların doldurulmasında kullanılır. Helyum, çeşitli ebatlarda ve ambalajlarda silindirlerde mevcuttur. En küçük ticari kap, tek kullanımlık bir helyum gazı şişesidir. Bu miktarda gaz ile yaklaşık 25 cm çapında 8-10 yuvarlak helyum balonu şişirebilirsiniz ve bu zevk 1500 ila 1700 rubleye mal olacak.

Ancak, daha önce de belirtildiği gibi, kendi başımıza ve minimum maliyetle uçan toplar yapabiliriz. Doğru, balonu şişirmek için helyum kullanmayacağız, çünkü sentezi çok düşük sıcaklıklar gerektirir, bu sadece laboratuvar koşullarında elde edilebilir. Bizim durumumuzda balonlar, mevcut ve ucuz maddeler kullanılarak kimyasal reaksiyonlar sonucunda uçacak, bu nedenle balonların helyum gibi olacağını söylemek mantıklı.

Hangi kimyasal reaksiyonlardan bahsediyoruz? Balonun uçabilmesi için havadan hafif bir gaza ihtiyacımız var. Helyum kişinin kilerinde sentezlenemediğinden, erişilebilir bir gaz daha kalır - hidrojen. Üstelik sadece havadan değil, helyumdan da çok daha hafiftir, bu nedenle içinde hidrojen bulunan balonlar çok daha hızlı yükselir. Bu arada, daha önce bu gazın yardımıyla hava gemileri ve balonlar havaya kaldırıldı.

Hidrojen, aşağıdakiler gibi mevcut malzemeler kullanılarak bir ev mutfağında elde edilebilir:

  • sofra sirkesi;
  • karbonat;
  • alüminyum folyo veya tel;
  • tuz;
  • bakır sülfat;
  • içme suyu.

Uçan bir top yapmak: ana sınıflar

Eh, dedikleri gibi, daha az söz, daha fazla eylem. İlk olarak, bir balonu hidrojenle şişirmenin daha basit ve daha az maliyetli bir yolunu düşünün.

Asit ve sodyum bikarbonat

Gerekli malzemeler:

  • 150 g sodyum bikarbonat veya soda;
  • sofra sirkesi - 500 ml;
  • plastik şişe;
  • balon.

Süreç açıklaması:


Bakır sülfat ve tuz

Gerekli malzemeler:

  • tıbbi damlalık;
  • bir litre kapasiteli bir şişe (reaksiyon sırasında ısı üretileceğinden ve plastik eriyebileceğinden tercihen cam);
  • bakır sülfat - 100 gr;
  • sofra tuzu - 100-150 gr;
  • alüminyum, tercihen 2 m uzunluğa kadar bir tel şeklinde;
  • musluk suyu - 0,7 l;
  • Balon.

Süreç açıklaması:


Böylece balon uçmak için helyum olmadan şişirilecek ve tüm süreç yaklaşık 20 dakikanızı alacaktır.

Helyum balonlarının uçuş süresini ne belirler?

Gazla doldurulmuş balonların uçuş süresi kullanılan malzemenin cinsine bağlıdır. Geleneksel balonlarda, helyum kabuk malzemesinin gözeneklerinden hızla kaçar. Bu nedenle, genellikle geleneksel yuvarlak şekilli veya başka herhangi bir özel lateks balon kullanırlar.

Yuvarlak helyum balonları normal çevre koşullarında 10 saate kadar uçar. Özel folyodan yapılmış toplar gazı çok daha uzun süre tutar - birkaç güne kadar. Ayrıca yeniden kullanılabilirler ve her zaman gaz veya hava ile desteklenebilirler.

Evde uçan balon nasıl yapılır? Helyum gazsız uçan balon yapma yöntemleri

Evde uçan balon nasıl yapılır? Helyum gazsız uçan balon yapma yöntemleri

Helyum gazını bulmak için mağaza mağaza dolaşıp, karış karış arayanlara, pratik bir çözüm öneriyoruz. Hem zahmetten kurtaracak hem de daha sağlıklı bir şekilde evinizi süsleyeceğiniz balonlarla, sevdiklerinize çeşitli sürprizler yapabilirsiniz. Peki, helyum gazı olmadan balon nasıl şişirilir? İşte, evde balon şişirme taktikleri...

Solunduğu taktirde ciddi zararlara yol açan Helyum gazı, özellikle çocukların oynamayı sevdiği balonları, tehlikeli bir süs maddesi haline sokmaktadır. 2017'li yıllarda sesi inceltip kalınlaştıran helyum gazı içerikli balonlar Ankara'da yaşayanbir çocuğun ölümüne neden olmuştu. Peki, özel günlerde aksesuar olarak kullanılan balonların, helyum gazı olmadan şişmesi nasıl sağlanılmaktadır? Çocukların oynamaktan zevk aldığı balonları şişirmenin sağlıklı yolları nelerdir? Merak ettiğiniz soruların yanıtlarına, sayfamızın içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Evde balon şişirmenin yöntemleri

Evde balon şişirmenin yöntemleri

EVDE UÇAN BALON NASIL YAPILIR? HELYUM GAZI İLE ŞİŞİRİLMEYEN BALONLARA BULUNAN DİĞER YÖNTEMLER;

Evde uçan balon yapmanın yöntemleri

Evde uçan balon yapmanın yöntemleri

MALZEMELER

Sirke

Karbonat

Şişe

Huni

Balon

Helyum gazı olmadan balon şişirme yöntemleri

Helyum gazı olmadan balon şişirme yöntemleri

YAPILIŞI

Bir pet şişe içerisine huni yardımıyla 2 yemek kaşığı karbonat koyup bir miktar sirke dökünüz. Balonun ağız kısmını şişeye dökün ve yavaş yavaş karbonatın çözünmesini sağlayınız. Kimyasal tepkimeye uğrayan karbonat ve sirke yavaş yavaş balonu şişirmeye başlayacak ve bu yöntem ile şişirdiğiniz balonların uzun süre şiş haliyle kaldığını göreceksiniz.

Şömine önü dekorasyonu nasıl yapılır? Şömine önü dekorasyonları 2020

İLİŞKİLİ HABER

Şömine önü dekorasyonu nasıl yapılır? Şömine önü dekorasyonları 2020Cep telefonu satın alırken nelere dikkat edilmeli? İkinci el telefon alımı

İLİŞKİLİ HABER

Cep telefonu satın alırken nelere dikkat edilmeli? İkinci el telefon alımı

Üflemeden Şişen Balon Deneyi

Evde Bilim Kutusu Deney serisinde bu kez kimya bize yol gösterecek:

 

Detay bilgilerimiz ise şöyle:

Yapılma Süresi: 30 dk

Zorluk Seviyesi: Zor

Yaş Grubu: 7-12

 
Malzemeler

1 boş şişe

1 balon

Ölçü kabı

30 ml su

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 pipet

½ limon 

Limon sıkacağı

 

 

Balonu şişirip sonra tekrar indirelim. Sonra limonu sıkalım. Sonraki aşamada ölçü kabıyla 30 ml su ölçelim ve bu suyu şişenin içine dökelim.

Üstüne kaşığı kabartma tozumuzu koyalım ve bu sıvıyı pipetle güzelce karıştıralım.

Limon suyunu şişenin içine boşaltalım ve balonu hemen şişenin ağzına geçirelim.

Balon kendiliğinden şişecektir. 

 

Şimdi de neden böyle olduğunu düşünelim : )

 

Limon suyu bir asit, suda çözülmüş kabartma tozu ise bazdır. Asit herhangi bir hidrojen karbonatla (karbonun asidik tuzları) tepkimeye girince karbondioksit oluşur. Bu gaz yükselir ve balonu şişirir.

Dilerseniz daha fazlası için Bilim Kutusu deney kutularından keşif turuna çıkabilirsiniz. Hepinize bilim ve sağlık dolu günler dileriz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası