eski futbol oyunları / Geçmişten Günümüze En İyi 11 Futbol Oyunu

Eski Futbol Oyunları

eski futbol oyunları

Efsane Hale Gelmiş 15 Futbol Oyunu

Yayıncı: Electronic Arts, Tectoy, Victor Entertainment, Ocean Software, Malibu Games, Electronic Arts Victor

Platform: 3DO, Commodore Amiga, MS-DOS, Nintendo Game Boy, Sega Game Gear, Sega Mega Drive, Sega CD, Sega Master System, Super Nintendo Entertainment System

Yazıyı hazırladığımız FIFA Oyunu sitesinin adını taşıyan 🙂 ve günümüzün en popüler ve en fazla kazanan futbol oyunu FIFA serisinin ilk versiyonu; FIFA International Soccer

International Superstar Soccer ()

Yayıncı: Konami

Platform: Windows, Xbox , PlayStation 2, Mega Drive, Super NES, PlayStation, GameCube, Xbox, Game Boy Advance, Sega Saturn, Nintendo 64, Game Boy, Game Boy Color

Günümüzün Pro Evolution Soccer diğer bir adıyla Winning Eleven oyunlarının belki de ilk versiyonu olan International Superstar Soccer eğlenceli oyun tarzı ve Konami firmasının ilk deneyimlerinden olması ile efsaneler arasında yer almaktadır.

Actua Soccer 2 &#; PS ()

Yayıncı: Gremlin Interactive

Platform: PlayStation, Microsoft Windows

3D &#; Üç boyutlu grafiklerle ve PlayStation oyun konsolu özelinde ve sonrasında PC&#;ye de çıkan Actua Soccer bir süre başarılı olsa da FIFA 99&#;un popülaritesi karşısında piyasadan silinmeye başladı.

FIFA 99  ()

Yayıncı: Electronic Arts

Platform: PlayStation, Nintendo 64, Microsoft Windows, DOS

Electronic Arts&#;ın bir kolu olan EA Sports tarafından yılında serinin dördüncü ve klasikler arasındaki en bilinen oyunu olan FIFA 99 oyun videosunu aşağıdan izleyebilisiniz.

FIFA Oyunları &#; Oyun Dünyasından Haberler funduszeue.info
Flash Futbol Oyunlarının Adresi: funduszeue.info

Pro Evolution Soccer / Winning Eleven &#; ()

Yayıncı: Konami

Platform: PlayStation, PlayStation 2 bazı oyunlarında PC

Ülkemizde de son derece popüler olan Pro Evolution Soccer (Winning Eleven) serisinin çıkışını sağlayan ilk popüler seri, yenilikleri oynanış tarzı ile klasikler arasında yer alıyor. PES Tarihi &#; videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Club Football ()

Yayıncı:  Codemasters

Platform: PlayStation 2 ve Xbox

Yarış oyunlarıyla bilinen Codemasters&#;ın geliştirdiği Club Football serisi, rakipleri karşısında pek tutunamadan geliştirme süreci sona erdirilse de alternatif futbol oyunları arasında kendine yer bulmuştur.

Konuk yazarımız Özlem Kocaman listeledi, haberiniz olsun.

Yaşı kemale ermişler FIFA ve PES öncesini hatırlarlar. Ama yeni nesil biz gençler daha öncesinde “Hadi bir kapışalım!” denildiğinde ne oluyordu bilmiyoruz. Bir kere joystick’ler kabloluydu. Öyle çok büyük hareketler yapmak imkânsızdı. Oturup efendi gibi oynamak zorundaydınız oyunları. &#;Yerim iyi değil, rahat değilim&#; vs gibi bahaneler de üretmek yoktu. Makinanın bir metre uzağında efendi gibi oturup oynamak zorundaydınız.

&#;Dayımız, amcamız playstation yokken nasıl futbol oyunu oynardı?&#; diye merak edenlere belgesel niteliğinde bir yazı. Haydi 80&#;ler, 90&#;lara küçük bir tur düzenleyerek, eski futbol oyunlarına bir göz atıyoruz.

İşte günümüz futbol oyunlarının ilkel versiyonları.

Pele&#;s Soccer (Atari) /

peles-soccer-listelist

Görünüşe göre pac-man’lerin futbol maçına benzese de, Pele’s Soccer günümüz futbol oyunların atası niteliğinde sayılacak bir oyundu. Atari ’larda yılında çıkmış oyunda, o dönemde realistik sayılabilecek top hareketleri vardı. Sahada kaç oyuncu var belli değil ama bizim çiviler ile yaptığımız top oyununa daha çok benziyor bizce.

Football Manager (Spectrum) /

football-manager-listelist

Mükemmel bir perspektife sahip bir sahada oynanan bir futbol oyunu. yılında Sinclair Spectrum platformunda çıkmış bu oyunun en büyük özelliği; hangi takımı seçerseniz oyuncuların siyah beyaz renklere sahip olması. Ekranın üstündeki dev panoya dikkat diyoruz.

Soccer (Nes) /

soccer-listelist

&#;Home computer&#; dediğimiz ev bilgisayarlarının hızlarını hiçe sayan konsolların çıkması ile eli yüzü düzgün oyunlar çıkmaya başlıyor. yılında Nes platformunda çıkan Soccer, az da olsa günümüz futbol oyunlarına benzer bir tat bir doku veriyordu

Kick Off (Amiga) /

kick-off-listelist

İşte dayılara, amcalara sorulcak oyun. Kick Off dediğinizde genelde “Ne oyundu beyaaa!” diye bir cevap alabilirsiniz. Commodore Amiga bilgisayarlarda yılınca çıkan bu futbol oyunu, dönemin en iyi futbol oyunlarındandır. Sahaya sadece üstten bakılan bir formata sahip oyunun funduszeue.info ve 3.sü de çıkmıştır.

Sensible Soccer (Amiga) /

sensible-soccer-listelist

Kick Off’un pabucunu dama atan oyundur Sensible Soccer. Commodore Amiga bilgisayarında yılında çıkan oyun, gerek hızı, gerek top hareketlerindeki gerçekçiliği yüzünden kısa bir sürede efsane hâline gelmiştir. Oyuncuların çok küçük olması yüzünden &#;cüce futbolu&#; olarak da anılmıştır.

FIFA International Soccer (Snes) /

fifa-int-soccer-listelist

&#;Hoop, noluyo!&#; dedirten, FIFA’nın atası olan oyundur. İzometrik perspektifi olan bu oyunun dönemine göre gerçekçiliği yakalaması, şok etkisi yaratmıştır. Snes oyun konsollarında yılında çıkan bu oyun dönemin en çok satan oyunları arasına girmiştir.

International Superstar Soccer (Nintendo 64) /

int-superstar-soccer-listelist

Ehh artık zaman tünelinde günümüze yaklaşıyoruz. yılında Nintendo 64 oyun konsollarında çıkan bu oyun, günümüz oyunlarına en çok benzeyen futbol oyunlarındandır. Belirgin takım formaları ve oyuncuların 3D hareket etmesi, futbol oyunlarındaki gerçekçiliğe geçilmesinde ilk adımdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası