adetten iki hafta sonra hamile kalınır mı / Adet Kanamasından Hemen Sonra Hamile Kalınır mı? - funduszeue.info

Adetten Iki Hafta Sonra Hamile Kalınır Mı

adetten iki hafta sonra hamile kalınır mı

Adetten hemen sonra hamile kalınır mı sorusuna ‘olasılık var’ şeklinde yanıt vermek gerekiyor. Her ne kadar adet döneminin hemen ardından gebelik oluşma riski düşük olsa da bu soruya tıbbi anlamda ‘hayır’ yanıtı verilemez. Gebelik oluşması için öncelikle sperm hücrelerinin kadın üreme hücreleri ile buluşması gerekiyor. Bu buluşma ortalama olarak iki adet döneminin ortasında gerçekleşiyor olsa da kimi zaman daha erken ya da daha geç dönemde de sperm hücreleri yumurtanın döllenmesini sağlayabilir ve hamilelik oluşabilir.

Özellikle adet düzensizliği yaşayan ya da ay içerisinde bir değil birkaç kez yumurta salınımı olan kadınlar için adetten hemen sonra hamile kalınır mı sorusu daha fazla önem taşıyor. Çünkü bu durumda yumurtanın döllenme için ideal olgunluğa erişme zamanı değişebiliyor ve dolayısıyla korunmasız cinsel ilişki yaşanması halinde adetten hemen sonra gebelik ortaya çıkabiliyor. Ender görülüyor olsa da adet döneminde hamile kalan kadınlar da olduğunu belirtmek gerekir.

İlginizi çekebileceğimizi düşündüğümüz makalemiz:
Tıkla &#;> Kadınlarda mastürbasyon

Kadınlarda Yumurtlama Döngüsü Nasıl Olur?

Kadınlarda üreme fonksiyonları aynı olsa da hormonal dengeler ya da metabolizmanın çalışma düzeni farklılık gösterebiliyor. Bu da yumurtlama döngüsünün farklı olmasını beraberinde getiriyor. Her kadın dünyaya geldiğinde belirli bir yumurta rezervine sahip oluyor. Zaman içerisinde bu rezerv azalıyor ve belirli bir yaşın ardından hızla tükeniyor.

Tükenmesi ise doğurganlık yetisinin kaybedilmesi anlamına geliyor. Yani kadınlar menopoz dönemine girdiklerinde artık hamile kalamazlar. Bununla birlikte adetten hemen sonra hamile kalınır mı sorusunun yumurta rezervinin durumuyla değil, yumurtanın salındığı zaman ile ilgili olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Üreme döneminde olan kadınlarda, spesifik durumlar dışında, her ay bir adet yumurta salınımı olur. Yumurta salınımı foliküllerin bir kısmının çatlaması ile meydana gelir ve yumurta fallop tüpünden geçerek döllenme için hazır bir şekilde bekler. Şayet bu dönemde korunmasız cinsel ilişki yaşanırsa ve sperm hücresi yumurtayı döllerse gebelik şansı ortaya çıkar.

Ancak döllenme olmazsa bu yumurta ilk adet kanaması ile vücuttan atılır. Elbette döllenmenin olması, % sağlıklı bir gebelik oluşacağı anlamına gelmiyor. Sağlıklı bir gebelik için yumurtanın rahim içinde olması gereken yere yerleşmesi, embriyoya dönüşmesi gerekir. Tüm bunlar sadece bir anda hatta birkaç saatte meydana gelen bir süreç değildir.

Yani adetten hemen sonra hamile kalınır mı konusunu, cinsel ilişkinin yaşanmasının hemen ardından, aynı gün gebelik oluşması şeklinde değerlendirmemek gerekiyor. Yumurtanın sperm hücresi ile buluştuğunda ideal olgunlukta olup olmadığı da gebeliği belirleyen faktörlerden biridir.

En çok sorulan sorulardan bir tanesine açıklık getirdik:
Tıkla &#;> Kızlık zarı bozulmadan hamilelik

Yumurtlama Hangi Günde Olur?

Yumurtlama zamanı, hamilelik planlaması yapan kadınların mercek altına aldığı konulardan biridir. Çünkü kadınlarda yumurtlama, 5 ila 6 gün süren bir süreç olsa da bu zaman zarfında hamile kalma olasılığının en güçlü olduğu dönem, sadece 1 gündür. Dolayısıyla hamilelik için o önemli günde erkek ve kadın üreme hücrelerinin buluşmasını sağlamak gerekiyor.

Bu konuda toplumda yanlış düşünceler olduğuna da değinmek gerekir. Söz ettiğimiz o 1 gün, gebe kalmak için ay içerisindeki tek şansınız değildir. Yumurtlama dönemi dışında da hamile kalma şansı bulunur ancak olasılık çok düşüktür. Zira adetten hemen sonra hamile kalınır mı sorusunun gündeme gelmesinin nedenlerinden biri de budur. Tıbben tüm ay boyunca hamile kalma olasılığı mevcuttur.

Sperm hücreleri rahimde koşulların uygun olması durumunda 3 gün aktif kalabiliyor. Aktif olması bu 3 gün boyunca döllenmenin meydana gelebileceği anlamına geliyor. Özellikle adet düzensizliği yaşayan kadınlar için adetten hemen sonra hamile kalınır mı konusunun önem taşıması da bundan kaynaklanıyor. Henüz yumurta döllenme için ideal olgunlukta değilken yaşanan korunmasız cinsel ilişki, 3 gün sonra yumurtanın döllenmesini sağlayabilir. Çünkü bu 3 gün içerisinde yumurta ideal olgunluğa erişebilir ve sperm hücreleri de rahimde hala aktif olduğundan gebelik tablosu ortaya çıkabilir.

Yine birden fazla sayıda yumurta salınımı olan kadınlarda da adetten hemen sonra hamile kalınır mı sorusunun yanıtı ‘evet’ olarak verilebilir. Kadınlarda adet kanaması 21 gün ila 35 gün arasında değişen bir periyot eşliğinde gerçekleşiyor. Yumurtlama günü ise adet gününün 14 gün öncesidir. Kaç günde bir adet olduğuna bağlı olarak yumurtlama günü değişebiliyor.

Adet periyodu 35 gün olan bir kadın ile 21 gün olan bir kadının yumurtlama dönemi aynı zamana tekabül etmez. Hormonal durumların da yumurta salınımının daha erken ya da daha geç olmasına sebebiyet verebildiğini belirtmek lazım…

Kızlık zarı dikimi fiyatları ne kadardır? hemen tıkla öğren:
Tıkla &#;> Kızlık zarı dikimi fiyatları

Adetten Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?

Öncelikle adetten hemen sonra hamile kalınır mı ya da kaç gün sonra hamile kalınır konusunda adet düzensizliğinin olup olmadığının önem taşıdığını belirtelim. Düzenli olarak yaklaşık 28 günde bir adet gören kadınlarda hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu dönem, adetin başladığı ilk günden itibaren saymak kaydıyla gün ila gün arasıdır.

Fakat ayın diğer günlerinde de hamile kalma şansının bulunduğunun altını çizelim. Özellikle istenmeyen gebelik söz konusu ise adetten hemen sonra hamile kalınır mı sorusunun yanıtını göz önünde bulundurmak ve korunma yöntemlerini tercih etmek gerekiyor. Adet dönemine çok yakın bir zamanda hatta adet döneminde bile hamile kalınabilir.

Hamilelik planlayanlar için adetten hemen sonra hamile kalınır mı konusu, farklı bir anlam taşıyabiliyor. Çünkü kadınlar hamile kalabilmek için yumurtlama dönemini yakalamaya çalışıyor. Yumurtlama dönemini bilebilmek adına LH testleri kullanılabilir. Evde idrar numunesi ile yapılan bu testler hamile kalma şansının en yüksek olduğu zamanı öğrenmenizi sağlar.  Tıpkı evde uygulanan gebelik testleri gibi çubuk formunda üretilen bu testlerde çift çizginin çıkması, LH hormonunun yükseldiği anlamına gelir. Hamilelik için en uygun olunan dönem, test sonucunda her iki çizginin belirginliğinin aynı olduğu gündür.

Önerdiğimiz makalemiz:
Tıkla &#;> Kızlık zarı zedelenmesi

Yumurtlama Zamanı Dışında Gebelik Olur mu?

Tıpkı adetten hemen sonra hamile kalınır mı konusu gibi yumurtlama döneminin dışında gebelik oluşup oluşmayacağı da merak edilebiliyor. Yumurtlama dönemi dışında hamile kalma ihtimali son derece düşüktür. Ancak asla ‘imkansız’ diyemeyiz.

Çünkü ihtimal düşük de olsa yumurtlama dönemi dışında gebelik oluşma ihtimali tıbben mevcut ve bu dönem dışında hamile kalan çok sayıda kadın olduğunu da ekleyelim. Bu noktada sperm hücrelerinin rahimde 3 gün aktif kalabildiğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yani yumurtlama dönemi bitmiş olsa da döllenmenin meydana gelme olasılığı 3 gün boyunca devam eder.

Hamilelik planlaması yapan kadınlar regle den hemen sonra hamile kalınır mı sorusunun yanıtını, cinsel ilişki periyodunu belirlemek amacıyla da merak edebiliyor. Sadece yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girmek sperm kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Aynı zamanda yumurtlama döneminde her gün ya da gün içerisinde birkaç gün cinsel ilişkiye girmek de sperm hücrelerini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle ‘ne kadar çok cinsel ilişki yaşanırsa hamile kalma şansı o kadar artar’ düşüncesi doğru değildir. Hamilelik planlaması yapan çiftlerin olabildiğince 2 günde bir düzenli cinsel ilişki yaşamaya özen göstermeleri önerilir. Yumurtlama döneminden 1 ila 2 gün önce cinsel ilişkiye girilmesi ise gebelik şansının daha yüksek olmasını sağlar.

Adet belirtileri ile ilgili makalemize göz atmanızı öneririz:
Tıkla &#;> Adet belirtileri nelerdir

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki bilgilerden bizlere ulaşabilirsiniz.

Cep Tel: 30 08
Asistan Tel: 60 97
Mail: [email protected]

Üreme dönemindeki sağlıklı bir kadının hamile kalabilmesi için yumurtlama dönemi içinde korumasız cinsel ilişkiye girilmesi gerekmektedir. Kadınların yumurtlama dönemleri de; bir adet kanamasının başladığı ilk günden itibaren sayıldığında ortalama günde başlamaktadır. Cinsel ilişki ile kadın rahmine giren sperm ortalama 3 gün canlılığını koruyabildiğinden bu süreçten gün öncesinden başlayarak bir hafta, 10 gün boyunca 2 günde bir ilişkiye girildiğinde gebelik meydana gelme ihtimali çok yüksektir. Bir sonraki adet kanamasının başlaması da bu süreçte gebe kalınmadığını göstermektedir. Zira adet kanaması hormonların etkisiyle rahim duvarının kalınlaşıp kendini gebeliğe hazırlaması ve gebelik oluşmayınca kanayarak dökülmesi durumudur. Başka bir deyişle gebelik olmadığı için rahim duvarı dökülür, kanar ve vücuttan dışarı çıkar. Adet kanamasının başlaması yumurtlama döneminin bittiği, bir sonraki yumurtlama dönemi için de bir süre beklenmesi gerektiğinin göstergesidir. Ancak tüm bu teorik bilgilerin yanında, adet döneminde girilen korumasız cinsel ilişkinin kişileri gebelikten tamamen koruduğu gibi de bir tıbbi bilgi bulunmamaktadır. Çok nadir karşılaşılan bir durum da olsa, bu dönemde girilen cinsel ilişki ile gebe kalınabilmektedir.

Adet döneminde hangi koşullarda hamile kalmak mümkündür?

Adet döneminde hamile kalınır mı sorusu çoğumuzun merak ettiği konuların başında funduszeue.info soruya net olarak cevap vermek mümkün değildir. Tüm kadınlar aynı fonksiyonlara sahip organlara sahiptirler. Ancak her kadının hormonsal dengesi ve dolayısıyla metabolizmasının çalışma düzeni farklılıklar göstermektedir. Bu bağlamda yumurtlama dönemleri değişebilir, vücutta salgılanan hormonlardaki bazı farklılıklar genelin, rutinin dışında durumlar gelişmesine sebep olabilmektedir. Genel olarak 72 saate kadar canlı kalabilen spermler bazı kadınların vajinalarında daha uzun süre yaşayabilmekte ve işlevlerini koruyabilmektedir. Ayrıca bazı kadınlarda bazı aylar adet kanamaları daha kısa sürer, kanama biter ancak lekelenmeler devam eder. İşte bu lekelerin olduğu dönemde korumasız cinsel ilişkiye girilirse hamile kalmak mümkün olabilir. Bunlara ek olarak bazı çiftler adet döneminden hemen sonrasında daha yumurtlama dönemine çok var diye düşünüp korumasız cinsel ilişkiye girmekteler ve istenmeyen gebelik vakaları ile karşılaşılmaktadır. Bu paralel de düşünüldüğünde gebelik istemeyen çiftlerin her hangi bir dönemde ya da koşulda korumasız cinsel ilişkiye girmemeleri gerekliliği esastır.

Adet döneminde gebelikten korunmak şartıyla cinsel ilişkiye girilebilir

Adet döneminde cinsel ilişkiye girilip girilemeyeceği tamamen kişilerin dini inançları, toplumsal inanış ve yaşamları, cinsel isteklilik durumları ile ilgilidir. Ancak korunmak şartıyla adet döneminde cinsel ilişkiye girmekte tıbbi her hangi bir sakınca görülmemektedir. Kadının genital organı kanlı olduğundan ve adet dönemindeki kadınlar karın, kasık ağrıları çektiklerinden bu dönemde cinsel ilişki pek istenmemektedir. Çift istiyorsa prezervatifle korunarak ilişkiye girilmesinde bir sorun yoktur.

Adet döneminde korumasız ilişkinin riskleri nelerdir?

Üreme çağı içindeki bütün kadınlarda olduğu gibi adet dönemindeki kadınlarda da bebek isteği yoksa korumasız cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Teorik olarak sadece yumurtlama dönemi içinde gebe kalındığı bilinmekle birlikte, kadınların her birinin tam olarak ne zaman yumurtlama yaşadığı bilinememekte, kimi zaman hesaplanamamaktadır. Bu sebeple korumasız girilen her cinsel ilişki olduğu gibi adet dönemi ilişkisi de gebelik riski taşımaktadır. Bununla birlikte normal dönemlerde kadının vajinasında doğal olarak bulunan koruyucu laktik asitin üretimi adet döneminde durur. İşte bu sebeple vajina ve rahim zararlı pek çok mikroorganizmaya, bakteriye karşı çok hassas ve savunmasızdır. Ayrıca adet kanını vücuttan atabilmek için rahim ağzı da daha fazla açılmıştır. Bu sebeple erkeğin cinsel organıyla birlikte kadına geçebilecek bulaşabilecek mikroplar için uygun ortam hazırdır. Adet dönemindeki bir kadının enfeksiyon kapması ve bunun çok geniş bir alana yayılması normal dönemden çok daha kolay olur. Bununla birlikte mikropların üremesi için uygun şartlara sahip olan kan dokusu erkeğin cinsel organının da mikrop, enfeksiyon kapmasına sebep olabilmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda adet döneminde cinsel ilişkiye girilmesi çiftlerin özel tercihleridir. Ancak ilişki esnasında en güvenli korunma yönteminin kullanılması sağlık için şarttır. Burada kast edilen korunma yöntemi kesinlikle prezervatiftir. Erkeğin ya da kadının kullanacağı diğer korunma yöntemleri belki gebelikten korur, ancak enfeksiyon ve mikroplardan yeterince koruyamaz. Unutulmamalıdır ki; erkek, kadın tüm insanların enfeksiyonlara karşı belki de en hassas ve korumasız organları cinsel organlardır.

What's Your Reaction?

Doğal yolla bebek sahibi olmak isteyen çiftler, kimi zaman uzun süre korumasız cinsel ilişki yaşadıkları halde gebelik elde edemeyebiliyorlar. Hamile kalabilmek için öncelikle üremeye engel herhangi bir problemin olmadığının doktor muayenesi ile tespit edilmiş olması gerekiyor. Zira üremeye engel olan sorunlardan bazıları gebe kalamama dışında hiçbir konuda sorun yaratmamakta, şikayete sebep olmamaktadır. Bu tür bir durumda da pek çok kişi üreme sorunu olduğunu sadece bebek sahibi olmaya çabaladığı zaman, doktor muayenesi ve testlerle öğrenebiliyor. Bu bakımdan bebek sahibi olmaya karar veren çiftlerin ve özellikle de anne adaylarının gebelik denemelerinden önce mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmeleri, belli başlı bazı testleri, muayeneleri yaptırmalılar. Eğer bir sorun tespit edilirse, tedavi edildikten sonra gebelik denemelerine başlanırken, herhangi bir sorun bulunamaması durumunda ise düzenli olarak korumasız cinsel ilişki ile gebe kalmaya çalışılmalıdır. 

Yapılan doktor muayenesinde üremeye engel herhangi bir sorun yoksa korumasız cinsel ilişki ile gebelik elde edilebilmesi için doğru zamanda cinsel ilişkiye girmek gerekiyor. Zira doğru zaman diliminde cinsel ilişkide bulunmamak, gebe kalma ihtimalini oldukça düşürüyor. Bunun da sebebi elbette ki, gebelik oluşması için kadının yumurta hücresi ile erkeğin sperm hücresinin buluşarak döllenme olması ve embriyo oluşması gerekiyor. İşte bunun için de mutlaka kadının korumasız cinsel ilişki yaşandığı dönemde yumurtlamış olması gerekiyor. Bu durumda da adetten kaç gün sonra hamile kalınır sorusunun cevabı çok büyük bir önem taşıyor. 

Kadınlarda yumurtlama döngüsü nasıl olur?

adet dönemi

Kız bebekler henüz anne karnındayken yumurtalıklarında hazır bir yumurta rezervi ile meydana gelir ve bu yumurtaların sayısı, kalitesi de kadının üreme çağındaki üreme yetisini gösterir. Genç kızlar ergenlik döneminde adet kanaması görmeye başladıklarında yumurtlamaya da başlamış olur, ta ki ortalama 50 yaşında menopoza girdiğinde yumurta rezervi tükenmiş ve gebe kalma yetisi bitmiş olur. Yani yumurtalar doğumla birlikte kazanılır, menopoza kadar ki dönemde azalarak biter. Yumurta rezervindeki yumurtaların bazıları yumurtlama dönemi olan birkaç gün içinde sperm tarafından döllenmeye ve dolayısıyla da gebelik oluşturmaya hazır hale gelirken, her ay binlerce yumurta da vücut tarafından emilir ve yok olur. Bundan dolayı da kadınların üreme yetisi yaşla birlikte azalır, özellikle de 40 yaş ve sonrasında gebe kalma şansı çok düşük olur. Çünkü ilerleyen yaşlarda azalan yumurta rezervi nedeniyle gebelik giderek daha zor bir hale gelir. Yaş ilerledikçe yumurtaların hem sayısı azalır hem de kalitesi düşer, yumurtalar birtakım bozukluklara sahip olur.

Yumurtlama süreci şu şekildedir: Her ay yumurtalıklarda bulunan ve içerisinde yumurtalar barındıran foliküllerden bir kısmı çatlar ve içlerindeki yumurtaları salar, yumurtalar ortaya çıkar. Folikülün çatlaması ile yumurtalıktan çıkan yumurtalar, tüplerden geçerek onları bulacak olan spermler için hazır bir şekilde bekler. Bu süreçte korumasız cinsel ilişki yaşanırsa ve baba adayının spermleri döllenmeye uygun kalitede ve sayıda ise yumurtalıktan çıkan yumurta sperm tarafından döllenir. Döllenme sonucunda oluşan embriyo da rahim içine sorunsuz yerleşebildiğinde, rahim duvarına tutunabildiğinde gebelik başlar. Ancak o ayki yumurtlama dönemi içinde yumurta döllenmez ve tek başına kalırsa, adet döneminde bu yumurta ve gebelik için kalınlaşarak hazırlanmış olan rahim içi dokusu adet kanaması ile atılır. Adet kanaması rahim içi duvarının ve döllenmeyen yumurtanın vücut dışına atılmasıdır. 

Yumurtlama hangi günde olur, yumurtlama ne zaman olur?

yumurtlama dönemi

Korumasız cinsel ilişki yoluyla gebe kalabilmek isteyen kadınların öncelikle yumurtlama döneminde ilişkiye girmesi, bunun için de yumurtlama dönemini hesaplamak, bilmek gerekir. Yumurtlama döneminin, yumurtlama gününün hesaplanabilmesi içinse kadının adet kanamasının başladığı günü ve bir sonraki adet kanamasının başladığı günü, yani iki adet başlangıcını bilinmesi gerekiyor. Şöyle ki; düzenli olarak adet gören kadınların ortalama 28 günde bir adet kanaması yaşaması beklenir. Normal şartlar altında bir kadının adet kanamalarının düzenli olduğundan bahsedilebilmesi için 21 – 35 günde bir adet kanaması yaşanıyor olması beklenir. Bu şekilde düzenli olarak adet kanaması olan kadınlarda, adetin başladığı günden 16 gün sonrası “yumurtlama günü” olarak kabul edilir. Genel olarak bu şekilde olmakla birlikte bazı kadınlarda yumurtlama günü adetin başladığı günden itibaren sayıldığında 16 gün civarında olur, yani gün arası “yumurtlama dönemi” olarak kabul edilir. 

Yumurtlama dönemi ve cinsel ilişki ile gebe kalma ihtimali

gebelik testi

Bir çiftin korumasız cinsel ilişki sonrasında gebelik elde etme ihtimali, tam olarak da yumurtlama döneminde olmak ile ilgilidir. Yani gebelik için mutlaka yumurtalıklardan salınmış bir yumurta döllenmeye hazır halde olması gerekir. Çünkü yumurtlama gününe kadar rahimde bir yumurta yoktur ve rahimde yumurta olmaması da bebek oluşumuna engeldir. Yine aynı bağlamda yumurtlamadan çok sonra korumasız cinsel ilişkiye girilmesi ise çiftleşmeye hazır olan yumurtaların giderek bozulmasına, kalitesinin düşmesine neden olur ve spermler içine girebilecekleri kalitede bir yumurta bulmakta zorlanır. Bundan dolayı da gebelik oluşmaz ya da sağlıksız bir döllenme olur ve gebelik devam edemez.

Tüm bunlar kapsamında düzenli olarak adet gören kadınlar gebe kalmak istediklerinde, en son adet kanamasının başladığı günden sayarak Günler arasında korumasız cinsel ilişkiye girdiklerinde gebe kalabilme şansı çok yüksek olur. Ancak düzenli bir adet döngüsü olmayan kadınlarda, yumurtlama dönemini tespit etmek de çok zor, hatta imkansız hale gelebilir. Adet kanamaları çok düzensiz olan kadınlar gebe kalmak istediklerinde öncelikle uzman bir doktor eşliğinde sorunun çözümü yoluna gitmeli ve adetler düzene girdiğinde gebe kalmaya çalışmalılar. Zira adet düzensizlikleri yumurtlamanın hangi gün olacağını belirlemeyi çok zor hale getirirken, bazen de yumurtlamanın olmaması gibi durumla da karşılaşmak söz konusu olabilir. Uzmanlar böyle bir durumda çok yüksek ihtimalle doğum kontrol hapları önerir. Çünkü bu haplar adet kanamasını düzene sokar. Ancak doğum kontrol ilaçlarını doktor kontrolü dışında kullanmak önerilmez. 

Adetten kaç gün sonra hamile kalınır?

gebelik testi

Bir kadının adet kanamasının başlangıcından gün civarlarında hamile kalma ihtimali en yüksek hale gelir. Erkeklerin spermlerinin rahimde 4 güne kadar canlı kalabilme ihtimalleri olduğundan adet kanamasının başlangıcından sonra günden itibaren düzenli olarak cinsel ilişkiye girmeye başlamak önerilir. Bu süreçteki yaklaşık 1 hafta boyunca 2 günde bir korumasız cinsel ilişkiye girerek gebelik şansı en yüksek düzeye çıkarılabilir. Ancak bu bir haftalık dönemden sonra da bir sonraki adet dönemine kadar hala düşük de olsa gebelik şansı devam etmektedir. Çünkü adet kanamasının başladığı güne kadar yumurta kadın her geçen gün kalitesi düşse de rahimde kalmaya devam eder. Ama bir yumurtanın taze ve yeni olması, sperm tarafından döllenebilmesi için çok önemli bir avantaj olduğundan gebelik şansını arttırmak amacıyla adetten gün sonrasında korumasız cinsel ilişkiye girmek doğru olur. 

Bazı kadınlarda ise çok nadiren de olsa gebelik, normal yumurtlama dönemi öncesinde de meydana gelebiliyor. Çünkü ayda birden fazla kez yumurtlama olan kadınlar da bulunmakta, yumurtlamanın olması gereken günden daha erken bir şekilde gerçekleşmesi de mümkün olabilmektedir. Bundan dolayı da adet kanaması yokken her an gebelik oluşabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası