meyveli pratik tatlılar / Yaz Meyvelerinden Yapabileceğiniz Pratik Tatlılar - Mahmure

Meyveli Pratik Tatlılar

meyveli pratik tatlılar

Yaz Meyvelerini Tatlıya Dönüştürün! Hepsi Hem Lezzetli Hem de Pratik Meyveli Tatlı Tarifleri

Haberler

Yemek

Tatlı

Yaz Meyvelerini Tatlıya Dönüştürün! Hepsi Hem Lezzetli Hem de Pratik Meyveli Tatlı Tarifleri

Yaz ayları, birbirinden lezzetli ve çok çeşitli meyveler demek! Ağız sulandıran yaz mevsimi meyveleriyle hangi tatlılar yapılır diye düşünüyorsanız sizler için meyveli tatlıları yazdık. Yaz tatlısı nasıl yapılır? Soğuk meyveli tatlılar nelerdir? sorularına cevap veriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun!

1. Tadına Bayılacaksınız: Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı Tarifi

1. Tadına Bayılacaksınız: Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı Tarifi

2. Vişnenin En Tatlı Hali: Vişneli Cupcake Tarifi

2. Vişnenin En Tatlı Hali: Vişneli Cupcake Tarifi

3. Hem Kolay Hem de Şekersiz: İncir Uyutması Tarifi

3. Hem Kolay Hem de Şekersiz: İncir Uyutması Tarifi

4. Yapımı Eğlenceli ve Pratik: Çilekli Mini Cheesecake Tarifi

4. Yapımı Eğlenceli ve Pratik: Çilekli Mini Cheesecake Tarifi

5. Ferahlatıcı ve Hafif Bir Lezzet: Limonlu Tatlı

5. Ferahlatıcı ve Hafif Bir Lezzet: Limonlu Tatlı

6. Aromatik bir Lezzet : Karpuz Kabuğu Tatlısı (Reçeli)

6. Aromatik bir Lezzet : Karpuz Kabuğu Tatlısı (Reçeli)

7. Hazırlaması Kolay, Zarif Bir Seçim: Şeftalili Tart

7. Hazırlaması Kolay, Zarif Bir Seçim: Şeftalili Tart

8. Renkli ve Eğlenceli bir Lezzet: Böğürtlen ve Labneli Brownie

8. Renkli ve Eğlenceli bir Lezzet: Böğürtlen ve Labneli Brownie

9. Görsel Bir Şölen: Jöleli Meyve Salatası

9. Görsel Bir Şölen: Jöleli Meyve Salatası

Tam Bir Yaz Rüyası: Orman Meyveli Parfe

 Tam Bir Yaz Rüyası: Orman Meyveli Parfe

Aşure Aşıklarına: Meyve Aşuresi

 Aşure Aşıklarına: Meyve Aşuresi

Eğer bu tariflerimizi beğendiyseniz, diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Yaz Meyvelerinden 8 Farklı Pratik Meyveli Tatlı Tarifi

Yaz meyvelerinin mutfaklarda kendini göstermeye başlaması ile birlikte tatlıların çeşitlenip renklenmesi mümkündür. Yaz meyveleri, doğal şekerleri ve ferah aromaları sayesinde, tatlılar için en ideal malzemeleri oluşturur. Her yaştan ve damak zevkinden bireye uygun bir tarifi bulabilir, meyve tatlıları ile evlere mutluluk katabilirsiniz.

Yaz Meyveleri ile 8 Farklı Pratik Tatlı Tarifi

Sizler için dikkatle hazırladığımız yazımızda mevsim meyveleri ile yapılan 8 farklı tatlının tarifine yer verdik. Bu tariflerle sağlıklı ve doğal aromalara sahip tatlılar yapabilirsiniz. Hem çocukları hem de yetişkinleri mutlue decek sürprizler hazırlayabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde geride serinletici bir etki bırakacak tariflere göz atabilirsiniz.

Tatlı Tariflerinize Yakışacak En Güzel Yaz Meyveleri Nelerdir?

Tatlı tariflerine uygun yaz meyveleri nelerdir, sorusuna verilebilecek birçok farklı yanıt bulunur. Böğürtlen, çilek, kırmızı kuş üzümü, yaban mersini ve ahududu, bu meyve seçeneklerinden bazılarıdır.

Hangi Ayda Hangi Meyveler Tüketilir?

Ülkemizde yetişen yaz meyvelerinin en iyi halini hangi mevsimde aldığını bilmek, tatlılarda ideal sonuçları elde etmenizi sağlar. Tam gelişmemiş bir meyveyle yaptığınız tatlılar geride acımsı bir tat bırakabilir. Bu durumdan kaçınmak için kullanacağınız tarifteki meyvelerin hangi aylarda tüketildiğini araştırmanız önerilir. Örneğin çilek, en çok mayıs ayında tüketilen bir meyvedir. Nisan ve haziran aylarında da çileğe ulaşmak mümkündür.

Şeker Oranı En Düşük Yaz Meyveleri Nelerdir?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz meyveli tatlı tarifleri, kalori ve şeker bakımından düşük içeriklere sahip alternatiflere sahiptir. Bu nedenle tatlı yemek isteyen ve olabilecek en sağlıklı tarifi bulmak isteyenler yazımızın kalanını inceleyebilir. Düşük şeker oranı sayesinde tariflerde yerini alan meyveler arasında, ahududu ve böğürtlen yer alır.

Meyveli Tatlılarda Kullanabileceğiniz Pakmaya Ürünleri

Meyveli tatlılar hazırlamayı hızlı ve kolay hale getiren çok çeşitli Pakmaya ürünleri bulunur. Mayalı sade kek harcı, sade pandispanya un gibi temel unsurların yanı sıra tatlıların üstünde için kullanılan çilekli süsleme şekeri benzeri malzemeler de vardır.

Yaz Meyveli Tatlı Tarifleri

Yazımızın kalanını inceleyerek yaz aylarında yapacağınız vazgeçilmez tatlılarınız olacak tariflere ulaşabilirsiniz. 8 farklı meyveli tatlı seçeneğini inceleyebilir, sizin, ailenizin ve sevdiklerinizin damak zevkine uygun tarifleri belirleyebilirsiniz.

1. Orman Meyveli Fırında Kek Tarifi

Çikolata ve meyvenin bir araya geldiğinde oluşturduğu uyum, orman meyveli fırında kek tarifinde bulunur. Birkaç kişilik aileler ve arkadaş buluşmalarında yapabileceğiniz bu kekler, ortamın yıldızı olmanızı sağlar. Pakmaya çikolatalı portakallı puding yardımıyla akışkan kıvamını kazanan kekte böğürtlen, ahududu, vişne gibi çok çeşitli yaz meyvesi seçenekleri kullanılabilir. Yirmi dakika gibi kısa bir pişirme süresine sahip kek, mis gibi kokusuyla herkesi kendine hayran eder.

2. Orman Meyveli Kolay Sufle Tarifi

Sufle, zorlu ve karmaşık bir tatlı gibi görünse de sizin için hazırladığımız tarif ile yapımı oldukça kolay bir lezzete dönüşecektir. Orman meyveli kolay sufle tarifi, ortalama 25 dakikalık bir pişirme süresine sahiptir. Tarifte paylaştığımız malzeme miktarlarını bire bir uyguladığınızda dört kişilik bir tatlı sunumu elde etmeniz mümkündür. Mısır unu ve buğday ununun aynı anda kullanıldığı bu tarife tat katan malzemeler arasında Pakmaya pudra şekeri yer alır. Suflenin içinde kullanılan pudra şekeri, sunum sırasında estetik bir görüntü elde etmek için de serpiştirilebilir. Misafirlerinizi etkilemek ve harika tatlı sunumları yaratmak isterseniz suflenin üzerine taze nane yaprağı, orman meyveleri gibi eklemeler de yapabilirsiniz.

3. Kremalı ve Yaz Meyveli Tatlı Tarifi

Hazırlama ve pişirme süreci toplamda yarım saat sürmesi ile ön plana çıkan seçenekler arasında kremalı ve yaz meyveli tatlı tarifi yer alır. Yazın yetişen meyveler ve Pakmaya krem şanti, bu tarifin temel malzemelerini oluşturur. Hızlı bir sunuma sahip lezzetli tatlılarla misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz kremalı ve yaz meyveli tatlı tarifini inceleyebilirsiniz.

4. Bal Bademli Pudingli ve Yaz Meyveli Tart Tarifi

Bal bademli meyveli turta tatlılarda farklı lezzetleri bir araya getirmeyi sevenlerin favori tarifleri arasındadır. Bal bademli pudingli ve yaz meyveli tart tarifinde, tartölet hamurlarının şekillenmesi için kalıplar gerekir. Tartöletler için seçilen kalıpların boyutları tamamen kişisel tercihlerinize bağlıdır. İster çay, kahvenin yanında sunabileceğiniz lokmalık boyutlara sahip tartlar hazırlayabilir ister daha büyük tartölet kalıpları tercih edebilirsiniz. Orman meyvelerinin yanı sıra bal badem aromasına yakışan farklı yaz meyvelerini de bu tatlıda kullanabilirsiniz. Sunum sırasında tartların üzerine yerleştirebileceğiniz dilimlenmiş meyvelerden birisi şeftalidir. Badem aromasıyla birbirlerine iltifat eden şeftaliyi bu tatlıya ekleyebilirsiniz.

5. Orman Meyveli Kek Sandviç Tarifi

Yaz aylarının sıcak havalarında meyveli soğuk tatlılar hazırlayabilirsiniz. Böyle bir tarif arıyorsanız orman meyveli kek sandviç seçeneğine göz atabilirsiniz. Orman meyveli kek sandviç, iki kat kek hamurunun ortasına yerleştirilen marmelatlı meyve karışımı, krema, çilek, frambuaz ve yaban mersinini içerir. Kek hamuru katmanlarına süngerimsi yumuşak kıvamını vermek için Pakmaya’nın malzemelerinden destek alabilirsiniz. Orman meyveli kek sandviç tarifinde Pakmaya hamur kabartma tozu kullanarak güzelce kabarmış hamur katmanları elde edebilirsiniz.

6. Yaz Meyveleri ile Pasta Tarifi

Pakmaya krem şanti yardımıyla hazırlanan lezzetler arasında yaz meyveleri ile pasta tarifi de yer alır. Hazırlaması ve pişirmesi oldukça kısa bir zaman alan bu pastanın asıl zaman alan kısmı, buzdolabında soğumaya bırakıldığı andır. Pastanın şekillendirilmesi ve ideal kıvama ulaşması için hazırlık sürecinde buzdolabında bırakıldığı anlar bulunur. Hızlı şekilde misafirlerinize sunmayı düşünüyorsanız bu pastayı önceden hazırlamanız önerilir. Böylece soğumuş ve yoğunlaşmış kıvama sahip krem şantiyi şekillendirmek kolay olacaktır. Pastanın sunuma hazır hale getirilmesinde çilekler ve tarçın gibi ek malzemeler kullanılabilir. Sunuma renk ve tat katan bu malzemeler, yaz tatlısının son dokunuşlarıdır.

7. Beyaz Çikolatalı ve Böğürtlenli Cupcake Tarifi

Orman meyveleri arasında yer alan ve en sevilen seçeneklerden olan böğürtlen ile beyaz çikolatanın birlikteliği, tatlılar için harika malzemeler oluşturur. Beyaz çikolatalı ve böğürtlenli cupcake tarifi, bu tat uyumunu sevenlerin deneyebileceği seçeneklerdir. Beyaz çikolatanın hafif tadı, böğürtlenin daha yoğun aromasını ön plana çıkartır. Pakmaya kakao, cupcake hamuruna çikolata tadını kazandırmak için kullanılır. Beyaz çikolata, cupcake hamurunu yapmak için kullanılır. Bu sevimli tatlılar, doğum günleri, kutlamalar ve özel buluşmalarda sunmak için harika bir seçenektir. Özellikle çocuklar tarafından beğenilerek tüketilen tatlılar arasında ilk sıralarda cupcakeler gelir.

8. Çilekli Ekler Tarifi

Meyveli ekler, tatlı atıştırmalıklar denince ilk sıralarda yer alan seçeneklerden birisidir. Çay ve kahvenin yanına ikram için ideal özellik gösteren boyutları ve tatları bulunur. Çilekli ekler tarifi, Pakmaya’nın lezzetli malzemelerini ve basit uygulama adımlarını içerir. Pakmaya bitter pul çikolata, çilekli ekler tarifine tat katan malzemelerden birisidir. Pakmaya krem şanti, eklerin hamurlarının arasına sıkılan ve tatlıya yumuşak kıvamı kazandıran içerikleridir. Çilekler, ince dilimlenmiş halde krem şantinin üzerine yerleştirilir. Çileklerin yoğunluğu ve büyüklüğü, kişisel damak zevkinize göre seçebileceğiniz bir özelliktir. Hem çilekler hem de krem şanti yerleştirildikten sonra ekler sandviç gibi kapatılıp servis edilebilir.

  • ilekli Kedi Dili Bisküvili Pasta-1

Çilekli Kedi Dili Bisküvili Pasta

PelinChefT+

Çilekli Kedi Dili Bisküvili Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır Çok güzel, lezzetli ama çok da hafif bir pasta tarifiyle geldim bugün. Çilekli Kedi Dili Bisküvili Pasta. Pasta ama kedi dili bisküvisi ile yapıldığı için pandispanya yapmakla uğraşmadan, üstelik de kümbet formunda bir Devamını Oku

  • Karışık Hoşaf

Karışık Hoşaf Tarifi

PelinChefT+

Karışık Hoşaf Tarifi, Nasıl Yapılır Merhaba, bugün kırk yılda bir yapmama rağmen (aslında daha sık yapmalıyım) bazı yemeklerin yanında illaki aradığım Karışık Hoşaf Tarifi vereceğim. Bazı evlerde çok sık yapılsa da benim pek aklıma gelen bir şey değil hoşaf yapmak. Oysaki Devamını Oku

  • ilekli İrmik Tatlısı-1

Çilekli İrmik Tatlısı

PelinChefT+

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır Çok sevdiğim Sütlü İrmik Tatlısını, labnenin lezzetiyle birleştirip bir de çilek tadı ilave ettim ve hem hafif hem de çok lezzetli olduğunu düşündüğüm, Çilekli Labneli İrmik Tatlısı hazırladım. Söz verdiğim çilekli tarifler için yapmıştım ancak Devamını Oku

  • limon-kreması

Limon Kreması (Limon Loru)

PelinChefT+

Limon Kreması Tarifi, Nasıl Yapılır Narenciye haftamızın ilk tarifi limon loru ya da limon kreması (lemon curd). Yurtdışı kaynaklı tariflerde bolca kullanılan bir krema. Doğrusunu isterseniz içindeki malzemeleri okuduğumda nasıl bir tadı olabilir, kesin yumurta kokuyordur diye önyargı ile yaklaşarak hep Devamını Oku

  • muhallebili-havuç-tatlısı

Muhallebili Havuç Tatlısı

PelinChefT+

Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır Hafif ve çok lezzetli bir tatlı Bisküvili Muhallebili Havuç Tatlısı Tarifi var bu gün. Tadan herkesten tam not aldı. Muhallebi ve meyveli tatların birleştiği tarifler genellikle hem benim hem de ikram ettiğim misafirlerim tarafından Devamını Oku

  • kabak-tatlısı

Kabak Tatlısı

PelinChefT+

Kabak Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır Merhaba herkese :) Şöyle klasik usul, kendi suyunda pişmiş, Tencerede Kabak Tatlısı yapalım mı ? Tam olarak annelerimizin yaptığı gibi. Ben de evimizde genellikle bu yöntemle hazırlıyorum kabak tatlısını. Arada bir fırında pişmiş kabak tatlısı da Devamını Oku

  • Balkabaklı Muhallebi

Balkabaklı Muhallebi

PelinChefT+

Balkabaklı Muhallebi Tarifi, Nasıl Yapılır Balkabaklı Tatlı Tarifleri ilginizi çekiyorsa pratik ve lezzetli bir tarifimiz var sizin için. Balkabaklı muhallebi rengi, tadı ve pratikliği ile hoşunuza gidecek eminim. Bal kabağını pek sevmeyen oğluma bu şekilde yedirebildim hiç değilse. Bal kabağını değişik Devamını Oku

  • limonlu-bisküvi-tatlısı

Limonlu Bisküvi Tatlısı

PelinChefT+

Bana çocukluğumu hatırlatır limonlu bisküvi tatlısı. Annem özellikle yaz tatillerinde yapardı. Tatlı ekşi lezzeti hoşuma giderdi. Ben de her yaz bir iki kez yapıyorum. Bu kez tatlının içine böğürtlen de koydum. Hem görüntüsü daha güzel oldu hem de tadı limona çok Devamını Oku

  • balkabakli-uc-renkli-irmik-tatlisi

Balkabaklı Üç Renkli İrmik Tatlısı

PelinChefT+

Bal kabaklı Üç Renkli İrmik Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır Günaydın herkese. Sırada yayınlanmayı bekleyen çok tarif var ama ben bu nefis Balkabaklı İrmik Tatlısını yayınlamak için sabırsızlandım. İtiraf edeyim biraz görüntüsü güzel olur diye düşünerek denemek istedim ama düşündüğümden çok daha Devamını Oku

  • yalancı-profiterol1

Yalancı Profiterol

PelinChefT+

Adı yalancı profiterol olsa da profiterolle alakası yok aslında. Dedim ya yalancısı bu, sadece şekli benziyor. Elmalı bisküvi tatlısı da diyebiliriz. Geçen gün hem evdeki elmaları değerlendirmek hem de pratik bir tatlı hazırlamak isteyince aklıma çok eskilerden bu tarif geldi. Eşimle bu Devamını Oku

  • kestane-kreması

Kestane Kreması

PelinChefT+

Kestane severler tam size göre bir tatlı tarifi geliyor şimdi. Kestaneyi severim her haliyle ama bana bu şekilde çok daha lezzetli geldi hatta bayıldım. Peki ne yapabiliriz bu kremayla kaşık kaşık yemek dışında derseniz, pek çok şey diye cevaplayabilirim. Örneğin kestaneli Devamını Oku

  • elmalı merengli tatlı

Elmalı Merengli Tatlı

PelinChefT+

Üç ayrı katmandan oluşan çok lezzetli bir tatlı. Tadanlardan her zaman övgü alan bu tatlının yapımı el oyalayıcı gibi ama en çok mereng kısmını yapmaktan zevk alıyorum. Yerken önce yumuşacık bir köpük geliyor ağzınıza sonra da kremayla birleşen tarçınlı elma. Bütün Devamını Oku

  • incir tatlısı

İncir Tatlısı

PelinChefT+

Geçen hafta iftara davet ettiğim misafirlerim için çok acele bir tatlı yapmak istiyordum. Dolabı karıştırırken incirleri gördüm ve aklıma senelerdir yemediğim incir tatlısı geldi. Seneler önce üniversitede okurken yurttaki arkadaşlarım bana incir tatlısı siparişi verirlerdi. Evden dönerken mutlaka yapar getirirdim ve Devamını Oku

Kolay Meyveli Tatlılar: Tadına Doyamayacağınız 30 Meyveli Tatlı Tarifi

Vitamin deposu olarak bilinen meyveler, yaz kış demeden sofralardaki yerini alır. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan meyveler, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Meyveleri sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, birbirinden lezzetli meyveli tatlıları yazımızda derledik. İşte, evde kolayca yapılan 30 farklı meyveli tatlı tarifi:

  1. İncirli Sütlaç


Malzemeler;

  1. gr Pirinç
  2. 5 Su Bardağı Süt
  3. 5 Su Bardağı Su
  4. 5 Adet Damla Sakızı
  5. Su Bardağı Şeker
  6. 10 Adet İncir
  7. 10 Adet Ceviz
  8. 1 Paket Vanilya
  9. 1 Su Bardağı Ufalanmış Fındık 

Yapılışı: Su bir tencereye alınır ve kaynatılır. Ardından içerisine pirinç eklenir ve tüm suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinçler lapalaşınca içerisine sütü ilave edin. Damla sakızını ve şekeri ilave edip karıştırın. Yarım saat kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilini ekleyin. (Pişerken eklerseniz acılaştırır.) Biraz ılıdıktan sonra içerisine 4 parçaya bölünmüş incirleri ve doğradığınız cevizleri ilave edip karıştırın.(Kaynarken eklerseniz malzemeleri yumuşatır.) Ardından servis edeceğiniz kaplara paylaştırın. Üzerlerini isteğe göre fındıkla süslendikten sonra servis edilir. 

  1. Armutlu Kek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası