kırkağaç kavunu nasıl seçilir / Kavunun Faydaları – Zararları Nelerdir ve Kavun Nasıl Seçilir? | | KASTAMONUR.COM

Kırkağaç Kavunu Nasıl Seçilir

kırkağaç kavunu nasıl seçilir

Kavun Nasıl Seçilir? Çekirdeksiz, Tatlı ve İyi Kavun Nasıl Anlaşılır?

Kavun yaz döneminde çıkan ve pek çok kişi tarafından severek tüketilen meyvelerden biridir. Bu meyvenin kendine has hoş bir kokusu vardır. Kavun alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu yüzden birçok kişi en iyi kavunun nasıl seçileceği konusunu araştırmaktadır. Bu yazımızda sizler için kavun nasıl seçilir, çekirdeksiz, tatlı ve iyi kavun nasıl anlaşılır gibi soruların cevaplarına değindik.

Kavun Nasıl Seçilir?

Kavun yaz mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer almaktadır. Ana yurdu Türkiye olan bu meyve, özellikle C ve A vitamini açısından çok zengindir. Lezzetli tadı kadar sağlık yönünden de çok fazla faydası bulunmaktadır. Yaz aylarında soğuk olarak tüketilen bu meyve sulu bir yapıya sahip olduğu için su ihtiyacını da önemli ölçüde karşılamaktadır. Ayrıca kemikleri güçlendirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirim sistemini düzenleme, kalp sağlığını koruma gibi pek çok yararı da mevcuttur. Hal böyle olunca birçok kişi iyi kavun nasıl seçilir diye merak etmektedir. İyi bir kavun seçmenin en önemli püf noktalarından biri yumuşak ve sarı renkte olmasıdır. Yumuşaklığı ve rengi bu kavunun sulu olacağı manasını taşımaktadır.

Tatlı ve Çekirdeksiz Kavun Nasıl Seçilir?

Kavun daha çok olgun haliyle tüketilse de olgunlaşmamış haliyle de yenebilmektedir. Kavunun olgunlaşmamış hali kelek olarak isimlendirilmektedir. Kelek olan kavunların tadı olgun olan kavunlara göre daha az lezzete sahip olabilir. Kavun seçiminde tatlı ve çekirdeksiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden konuyla ilgili pek çok kişi iyi kavun nasıl anlaşılır sorusunun yanıtı aramaktadır. Alınacak kavunun hem tatlı hem de çekirdeksiz olması için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

  • Kavuna bastırdığınızda yumuşak olması
  • Kavunu elinize aldığınızda ağır hissedilmesi
  • Kavunun dip bölümünün sert olmaması
  • Kavuna vurulduğunda tok bir sesin çıkması
  • Kavunun ucunda bulunan sapının kolay bir şekilde kopabilmesi
  • Kavunu kokladığınızda hoş bir kokuya sahip olması
  • Kavunun üzerinde bir sürü çizgi bulunur. Bu çizgilerin düzgün olması o kavunun tatlı olduğuna işarettir.

Bal gibi tatlı kavun seçmenin püf noktaları

Kelek kavun yerine kim istemez şöyle tadı yerinde, şekeri bol, sulu bir kavun yemeyi... Güzel bir yemeğin ardından tatlı bir kavun tüketmek için bu bilgilere ihtiyacınız var;

Bal gibi tatlı kavun seçmenin püf noktaları

Kavunun cinsi önemli

Sıklıkla tükettiğimiz kavunlar arasında; Galia, Kırkağaç ve Hasanbey kavunu vardır. Yazın ilk kavunları Galia tipidir. Kırkağaç kavunu yazın ortalarında tezgahlara çıkar. Hasanbey kavunu ise yazın sonlarına doğru piyasaya çıkar ve bizlere kapanışı yaptırır. Galia; sulu, sarı ve yuvarlaktır. Son derece tatlı bir kavundur. Kırkağaç kavununun şeker oranı Galia kavununa göre düşüktür fakat tadı gayet yerindedir. Hasanbey kavunu ise yoğun bir kokuya sahiptir. Tatlı ve suludur. Kesilmediği sürece uzun süre saklanabilir.

Kabuklara dikkat!

Kavunu ellediğinizde kabuklarının sert olduğunu görürseniz onu hızlı bir şekilde yerine bırakın, çünkü sert kabuk kavunun olgunlaşmadığına işaret eder. Ancak kavunun dış yüzeyi ve kabukları da aşırı yumuşak olmamalı. Yumuşak dış yüzeye sahip kabukların içi geçmiş olma ihtimali yüksektir. Orta sertlikte kavun yüzeyi idealdir.

Dış yüzeydeki olukları es geçmeyin

Kabukta bulunan olukların sayısı ne kadar fazlaysa o kadar lezzetli olacaktır. ayrıca çizgilerin düzgünlüğüne de dikkat etmeniz gerekir.

Koklamayı unutmayın

Kavunu koklamak gerçekten de işe yarayan bir yöntemdir. Dibini kokladığınızda burnunuza hoş bir koku geliyorsa, o kavun tatlıdır.

Son olarak;

Kavunun sapından tutun ve kaldırın. Eğer sap kısmı kopuyorsa o kavunu gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, çünkü bu durum olgunlaştığının göstergesidir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kavun Seçerken Nelere Dikkat Edilir? En İyi Kavunu Seçmek

Kavun Seçerken Nelere Dikkat Edilir? En İyi Kavunu Seçmek. Kavun veya karpuz gibi seçilerek alınan meyvelerde bazı ipuçlarını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Aslında içini göremediğiniz bir meyvenin yalnızca dışına bakarak iyi bir seçim yapmak çoğu insan için şans olarak adlandırılır.

Fakat bazı ipuçları gerçekten iyi bir seçim yaparak tatlı bir kavun alabileceğinizi gösterebiliyor. Genellikle bu noktada yıllardır iyi kavun ve karpuz seçenler işin inceliklerini paylaşmıyor.

Ancak vitamin ve mineraller yönünden son derece faydalı olan bu lezzetli meyveyi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için sunuyoruz.

İçerisinde demir, sodyum, potasyum, magnezyum bulunan ve yoğun su içeren bir meyvedir. Vitamin açısından da A ve C vitaminlerine sahiptir. Bilhassa potasyum açısından zengin olması sağlıklı bir meyve olarak tavsiye edilmesini sağlar.

Kavun Seçerken Bu Püf Noktalara Dikkat!

Kavun Seçerken Bu Püf Noktalara Dikkat!

Bağışıklık sisteminin en iyi dostlarından birisi olduğunu ve bilhassa kalp hastalıklarında dengeleyici bir besin olarak tercih edildiğini söylemeliyiz.

Bu yüzden kalp ritminde bozukluk olanlara sık sık tavsiye edilmektedir. Tadını ve içinin iyi çıkmasını beklemeden önce onlarca kavun arasından doğru olanını seçmeniz ise önem taşıyor. Kavun gibi meyvelerin iyi çıkmamış yani tam anlamıyla olgunlaşmamış haline kelek ismi verilir.

Bazı satıcılarda ise kavunlar ve kelekler aynı tezgahta yer alır. Sizin aldığınız ve içinin iyi çıkmadığı kavun muhtemelen tezgahta araya karıştırılmış olan keleklerden birisidir. Oysa direkt olarak kavunu seçme şansına da sahipsiniz.

Kavun seçerken bilmeniz gereken en önemli unsur üç farklı kavun tipinin ülkemizde yaygın olarak bulunduğudur. Bu üç tip kavunun da kendilerine has özellikleri bulunur. Hasanbey, Kırkağaç ve Galia kavun türlerini seçerken birbirinden farklı detaylara dikkat etmeniz gerekir.

En uzun ömürlü saklanan ve lezzet açısından en çok bilinen kavun türüdür. Ayrıca bu kavunu genellikle yaz mevsiminin ortalarına doğru seçmeye başlarız. Şekli nispeten kusursuz bir yuvarlak değildir. Daha çok üst ve alt kısımlara doğru uzundur.

Hasanbey kavununun en önemli özelliği yazın sonlarında tezgahlara gelmesidir. Rengi diğerleri gibi sarı değil daha çok yeşile kaçan bir tondadır. Tatlı ve çok sulu olmasının yanı sıra diğerlerinde olmayan cezbeden bir kokuya sahiptir.

Tamamıyla yuvarlak ve rengi direkt olarak sarı olan bu kavunlar yaz mevsiminin geldiğini bize gösterir. Tezgahlarda ilk kez kavun görmeye başladığımızda bu tip kavunlarla karşılaşırız. Şeker oranının çok yüksek olmasından ötürü oldukça tatlı olduğunu söylemek gerek. Ayrıca sulu kavunlar arasında tanımlanır.

Kavun alacağınız zaman önceliğiniz her zaman kabuğunun şekli olmalıdır. Bazı kavunların kabuğuna dokunduğunuzda yumuşak bir doku hissedersiniz. Yanlış bir bilgi olarak bu hafif yumuşak dokudan ziyade sert olanlar alınmaktadır. Oysa sert kabuk henüz olgunlaşmadığına işarettir. Kesinlikle kabuğu çok sert olmayan kavunu tercih etmelisiniz.

Kavunun kabuğuna dokunduğunuzda nispeten sert ama alt ve dip kısmı yumuşaksa o kavunun da olgunlaştığını anlayabilirsiniz.

Bazı kavunlar büyük olmasına rağmen elinize aldığınızda hafif bir ağırlığı vardır. Oysa bazıları daha küçük iken daha ağır gibi gözükür. Olgunlaşma süreci boyunca kavunun şeker miktarı artar ve sonucunda da ağırlığına etki eder.

Dolayısıyla şekline göre daha ağır gibi gelen kavun her zaman daha olgun ve iyi çıkacaktır. Hem karpuz için hem de kavun için kullanılan elle vurma taktiği ise oldukça basit bir mantıktır. Eğer kavuna elinizle vurduğunuzda ses tiz ise içinin boş olduğunu, ses daha tok ise içinin dolu olduğunu göstermektedir.

Kavun gibi meyvelerde sap kısımları oldukça önemlidir. Fakat her satıcıda bunu göremezsiniz. Satıcılar kavunların saplarını kesiyor olabilirler.

Eğer sapı varsa ve tutup yukarıya doğru çektiğinizde hemen kopup elinizde kalıyorsa olgunlaşmış bir kavunu seçmek üzeresiniz. Eğer sapı yoksa altını çevirerek hafifçe koklamayı deneyin. Hoş bir kavun kokusu geliyorsa yine doğru seçimi yapmaya son derece yakınsınız.

Etiketler: En iyi kavun cinsi • En İyi Kavunu Seçmek • Galia • Hasanbey Kavunu • iyi kavun nasıl anlaşılır • iyi kavun nasıl seçilir • Kavun çeşitleri • Kavun kabuğunun şekli • Kavun Seçerken Nelere Dikkat Edilir • kavun seçerken nelere dikkat edilmeli • Kavun Seçmenin Püf Noktaları • Olmamış kavun bulmaca

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte gerek lezzeti gerekse kokusu ise bizleri mest eden kavunun seçimi oldukça önemlidir. En iyi kavun cinsi, en tatlı kavun çeşidi hakkında bilgi almak kavun nasıl seçilir öğrenmek için yazımızı okumaya devam ediniz.

Kavun Nasıl Seçilir? En Tatlı Kavun Çeşidi Nedir?

Günlük hayatta tükettiğiniz kavunların hem lezzetli hem de tatlı olmasını istiyorsanız kavun seçerken bazı detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir. Peki iyi kavun nasıl seçilir? Sizlere bu konuda birtakım öneriler sunabiliriz:

  • Eğer kavunun kabuğu sert ise henüz olgunlaşmasını göstermektedir. Karpuz seçerken yaptığınız gibi kavun seçerken de aynı şekilde dışına vurarak iyi ya da kötü olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kavunun dış kabuğunun ne sert ne de yumuşak olması gerekir. Yumuşakça olmalıdır. Eğer kabuk tamamen yumuşaksa bu içinin geçtiğini gösterir.
  • Dikkat edilmesi gereken bir başka detay kavunun dibidir. Eğer dibi yumuşaksa olgundur ve içi de tatlı demektir.
  • Kavunun büyük ya da küçük olmasının iyi olduğunu söylemek doğru değildir. Asıl önemli olan kavunun boyuna göre ağır olmasıdır. Kavunun kilosu ağırlaştıkça içindeki şeker oranı da artar. Böyle bir kavunun iyi ve lezzetli çıkma olasılığı daha yüksektir.
  • Kavuna vurduğunuz zaman tok bir ses çıkıyorsa, kavun olgunlaşmış demektir. Eğer tiz bir ses geliyorsa içi boştur ve henüz olgunlaşmamış demektir.
  • Kavunun kokusu da oldukça önemlidir. Eğer kavunun dibi hoş kokuyorsa tadı da hoş demektir.
  • Üzerindeki çizgilerin düzgünlüğü dikkat edilmesi gereken bir başka detaydır. Çizgiler ne kadar düzgünse için o kadar lezzetli demektir.
  • Son olarak kavunun sapına bakınız. Sapı çektiğinizde kopuyorsa o karpuz olgun demektir. Lezzetlidir ve alabileceğiniz bir karpuzdur.

Lezzetli kavun almak için kavunun türü de önemlidir. En tatlı kavun çeşidi Crenshaw kavundur. İçi hem tatlı hem de sulu olan bu kavunun meyvesi turuncudur. Ayrıca sarı ve yuvarlak olan galia kavunu çok tatlı ve suludur.

Kavun Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Henüz mevsimi gelmeden kavun aldığınız zaman istediğiniz lezzeti ve aromayı yakalayamayabilirsiniz. Bundan dolayı kavun alırken öncelikle yaz mevsiminin gelmesini bekleyiniz. Daha sonra kavun çeşitlerine ve özelliklerine hakim olunuz. Örneğin; Kırkağaç kavunu galia kavunu kadar tatlı değildir ama yoğunluğu daha fazladır. Yazın sonuna doğru çıkan Hasanbey kavunu ise koyu yeşil renklidir. Yoğun kokulu, tatlı ve oldukça suludur. Kavunların özelliklerini bildiğinizde daha iyi seçim yapabilirsiniz.

Bozuk Kavun Nasıl Anlaşılır?

Kavunun bozuk olup olmadığını anlamanın en iyi yolu kabuğunu kontrol etmektir. Eğer kabuğunda aşırı yumuşaklık varsa o kavun bozulmuş demektir. Dip tarafının yumuşak olması normaldir. Fakat başka yerinde varsa o zaman bozuktur. Böyle bir kavun varsa asla almayınız. İyi kavun seçmenin püf noktalarından biri de bu detaydır.

Kavun Kesmenin Kolay Yolu Nedir?

Birçok kişinin merak ettiği kavun nasıl kesilir sorusuna kanıt varecek olursak eğer; öncelikle sağının olduğu kısmı kesiniz. Daha sonra ikiye bölünüz. Ardından 1 dilim kesip bu bıçakla kabuğunu ayırıp birkaç parçaya bölünüz. Bunu yaparken öncesinde varsa çekirdeklerini ayırmayı unutmayınız.

Hot Shapers ile Yağ Yak!
Üstelik Şimdi İndirimde!

  • kavun nasıl seçilir
  • en tatlı kavun çeşidi
  • iyi kavun nasıl seçilir
  • kavun alırken nelere dikkat edilmeli
  • kavun çeşitleri
  • kavunların özellikleri
  • bozuk kavun nasıl anlaşılır
  • iyi kavun seçmenin püf noktaları
  • kavun kesmenin kolay yolu
  • kavun nasıl kesilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası