erkek kendi kendine hamile kalırmı / Erkekler hamile kalabilir mi? | Soru & Cevap - Evrim Ağacı

Erkek Kendi Kendine Hamile Kalırmı

erkek kendi kendine hamile kalırmı

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir erkek doğum yaptı

Olmaz denen oldu. Bugüne kadar birçok filme konu olan, bir gün Mars’a gideceğimiz ihtimalinden daha az ihtimal verilen şey gerçek oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir erkek, hamile kaldı ve 9 aylık hamilelik sürecinin ardından dünyaya sağlıklı bir çocuk getirdi.


Fotoğraf: Erin Schedler

34 yaşındaki Trystan Reese, transseksüel bir erkek. Bir kadın bedeninde dünyaya gelen Reese, kendini bir erkek olarak tanımlıyor. Aynı zamanda eşcinsel olan Reese, erkek arkadaşı Biff Chaplow’dan hamile kaldı. Çift yeni doğan çocuklarına Leo ismini verdi.


Fotoğraf: Erin Schedler

Reese, doğumun ertesi günü sosyal medya üzerinden bir video yayınlayarak doğumunu tüm dünyaya ilan etti. Reese videoyu “Bir daha biri size erkekler çocuk doğuramaz derse ona bu videoyu gösterin” mesajıyla paylaştı.


Fotoğraf: Erin Schedler

Videonun viral olmasından sonra birçok televizyon kanalına, radyo, gazete ve dergilere röportaj veren çift, cinsel kimlikleri ve sıradışı bir aile oldukları gerçeğiyle barışık yaşıyor. Reese ve Chaplow çifti bu sıradışı hamilelik hikayesini tüm dünyayla paylaşarak transseksüellere ve eşcinsellere karşı nefret söylemleri ile cinsiyetçi söylemlere de meydan okuyor.


Fotoğraf: Erin Schedler

Trystan Reese ve Biff Chaplow çiftinin evlat edindikleri iki çocukları daha var.


Fotoğraf: Erin Schedler

Mastürbasyonla gebe kalınmaz

İki ay önce ilk kez mastürbasyon yaptım. Sonra göbeğimin altında şişkinlik oluştu. Göğüslerim çok büyüdü, kilo aldım. Bunlar gebelik belirtisi olabilir mi? H.Y./Samsun

Mastürbasyon; partneri olmayan kadın veya erkeğin, cinsel arzularını gidermeleri için kendi kendilerini tatmin etme yoludur ve bireysel bir eylemdir. Gebelik oluşumu içinse mutlaka bir kadın ve bir erkeğe ihtiyaç vardır!

KAYGILARINIZ YERSİZ

Hamilelik oluşabilmesi için kadın yumurtası ile erkek sperminin uygun koşullarda, uygun ortamda birleşmesi yani spermin yumurtayı döllemesi ve bunun ardından döllenmiş yumurtanın kadın rahmine düşerek rahim içinde gelişimini sürdürmesi gerekir. Bu yüzden mastürbasyon yüzünden gebe kaldığınıza yönelik kaygı geliştirmenize hiç gerek yok.

HİÇBİR BAĞLANTISI YOK
Sözünü ettiğiniz, kilo almak gibi bedensel değişimlerin de mastürbasyonla bir bağlantısı olması söz konusu değil. Kilo almayı önlemek için öncelikle beslenme düzeninizi gözden geçirmelisiniz. Cinsel bilgi eksikliğinizi gidermek için de doğru bilgi veren yayınlardan yararlanabilirsiniz.


***

Genital hijyeni abartmayın

13 yaşında bir kızım. Cinsel organ temizliğinin önemli olduğunu duydum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Elimizi yıkadığımız gibi mi yıkayalım? G.E./Ardahan

Kadın cinsel organı, özel doku ve salgılara sahip olduğu için elimizi yüzümüzü yıkadığımız gibi sabun, deterjan kullanılarak temizlenmemelidir. Kadının küçük akıntıları; mikrop ya da pislik değil, aksine mikroplardan koruyan özel sıvılardır.

DOĞAL YAPIYI BOZAR
Kadın cinsel organının temizliğinde aşırıya kaçmak, sabun kullanılarak temizlemek, vajina içini yıkamak; cinsel organda var olan doğal yapıyı bozar. Bu yapının bozulması ise kadını enfeksiyonlara açık hale getirir. Genital hijyeni sağlamanın en sağlıklı yöntemi; cinsel organ üzerine sadece temiz su tutmak ya da eczanelerde satılan PH değeri düşük sabunlar kullanmaktır.

PAMUKLU İÇ ÇAMAŞIRI Âdet
dönemlerinde sık ped değiştirilmesi, pamuklu iç çamaşırı giyilmesi, iç çamaşırı temizliğine ve değiştirme sıklığına dikkat edilmesi çok önemlidir. Yaz aylarında havuz ve deniz sonrası ıslak mayo ile oturulmaması da genital hijyenin gereklilikleri arasındadır.

***

Tansiyon cinselliği etkiliyor

43 yaşında, 20 yıllık evli bir erkeğim. Tansiyon ve diyabet tedavisi görüyorum. Tedaviye başladığımdan bu yana sertleşme sorunum oluyor. Ne yapmalıyım? Y.E./Ankara

Erkek cinselliğine ve penis sertliğine verilen abartılı anlam; yaşanılan bedensel hastalıklar karşısında cinsel yaşama olumsuz yüklemeler yapılmasına neden oluyor. Tansiyon, şeker ve kalp hastalığı gibi önemli bir rahatsızlık yaşayan hastalar, kendilerine ilk olarak "Cinselliğim ne olacak?" diye soruyor.

PSİKOLOJİK OLABİLİR
Tansiyon ve diyabet hastası olan her erkek cinsel yaşamı boyunca geçici sertleşme güçlükleri yaşayabilir; bu normaldir. İki hastalık da, damar yapısında bozulmaya neden olabilir ama her erkekte penis damarlarını ve sertleşme refleksini bozmayabilir. Bu noktada önemli olan, sabah sertleşmenizin olup olmamasıdır. Sabah uyandığınızda sertleşme yaşamanız; sorununuzun psikolojik etkilerden kaynaklı olduğunu işaret eder. Tedavinizi yürüten hekimle cinsel sorunlarınızı konuşmaktan çekinmeyin. Onun yapacağı test sonuçlarına göre sıkıntınızın nedenlerini öğrenebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası