keratin görevi / Keratin Nedir? Yapısı ve İşlevi Nelerdir? < Bilgiustam

Keratin Görevi

keratin görevi

Onarıcı Keratin Bakımı ve En İyi Kalıcı Düzleştirici Keratin Krem (Brezilya Fönü) Hangisi, Keratin Zararlı mı, Evde Keratin Nasıl Kullanılır?

Aslında en önemli konu, hangi saça, hangi keratin bakımı uygulanmalıdır? Yanan, yıpranan saçlara en iyi onarıcı keratin bakım ürünleri hangisi?. Kuru, mat, kabarık saçlara en iyi düzleştirici keratin krem markası hangisidir? Evde keratin bakım nasıl kullanılır? Brezilya fönü, kalıcı fön veya en iyi erkek düzleştirici keratin kremi hangisi? Keratinin saçlara zararı var mı? Kuaförde keratin bakım fiyatları ne kadar?

Keratin Nedir ve En İyi Keratin Markası ve Keratin Kullanımı

Keratin, saçlarımızın %72'sini oluşturan, zayıf, cansız, hasarlı ve çok yıpranmış saçları güçlendiren mucize bir proteindir. Bu keratin proteinleri yoğun işlemlerle çok yıpranan, aşınan saç yüzeyini pürüzsüz, parlak ve daha hacimli yapmasıyla saçları daha sağlıklı görünüme kavuşturur. Saç köklerine keratinler kullanıldığında ise dökülen, zayıf, cansız, güçsüz ve yavaş uzayan saçlarınızı güçlendirir. (Not: Evde Brezilya Fönü - Kalıcı Fön hakkındaki tüm içerik ve kullanım bilgilerini ise, sitemizde düzleştirici keratin setleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.)

Liquid Keratin Saç Bakım ürünlerimizin formaldehit , sentetik, silikon içeren ve saça yapılan geçici ve faydasız bakımlarla hiçbir ilgisi yoktur. Gerçek keratin saça asla zarar vermez. Tam tersine uzmanların görüşüne göre, kimyasal uygulamaların ve yüksek ısılı işlemlerin yıprattığı saçları tamir eder. Evde Saça Keratin Bakım yapmanın en iyi yolu, saça Katkısız Gerçek Keratin yüklemektir. Emziren veya hamile kadınların rahatlıkla kullanabileceği doğal keratin ürünleridir. 

Özellikle boyama, düzleştirme ve güneş, deniz, radyasyon, sülfat, tuz gibi değişik etkenlerden oluşan saç problemleriniz, artık evde yapacağınız saf keratiniçeren Saç Bakım Keratin Setleri ile son buluyor.

Kuaförlerde özellikle yıpranmış saçlara, kimyasal içerikli Keratin Ürünleri kullanılarak ve yüksek ısı ile pres yapılarak Keratin Bakımı yapmanın kalıcı etkisi asla olmuyor. Hatta saçı daha çok yıpratır. Mutlaka % güvenli ve garantili Doğal Keratin içeren ve Uluslararası En İyi Patentli Keratin markası olan Liquid Keratin ürünlerini  kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece yanan, yıpranan, incelen, koparak dökülen, yavaş uzayan, kırılan, kuru, mat, sert, kabaran ve zor taranan saçlarınız evde kolayca yapabileceğiniz Gerçek Keratin Bakımı ile problem olmaktan çıkıyor.

Evde Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır:

1. Keratin Şampuanıyla yıkanmış, havluyla kurutulmuş saçınıza, 
2. Saf Keratin Serum'undan boya yapar gibi sürün, kuruyana kadar (en az saat) bekletin.
3. Sonra durulayın ve havluyla kurutun,  %10 nemli kalan saçınıza Liquid Keratin Maskesi uygulayın ve 10 dakika bekletin ve durulayın.
4. Saçta kalan keratin kreminizi yine hafif nemli saçınıza uygulayın. Durulama yapmadan işlemi bitirin. Boyadan Yanan Saçlar, aşırı ısılı işlemlerden Yıpranan Saçlar ve özellikle Yavaş Uzayan Saçlar veya Koparak Dökülme sonucu oluşan her türlü saç sorunları artık Evde Keratin Bakımı ile kesin çözüme kavuşuyor. 

Günümüzde ''keratin bakımı'' iki farklı şekilde yapılıyor:

1-) Bunlardan birincisi Brezilya Fönü adı altında yapılan fakat aslı Saç Düzleştirme olan ve ''Formaldehit'' gibi kimyasallar içeren, duman ve ağır koku yayan Keratin Bakım işlemidir.
2-) İkinci yöntemdeki Keratin Yükleme ise, saçınızın Saf Keratin ile doğrudan buluşup hasarlı saçların hızlı bir şekilde ''Keratin'' ile dolgu yapılarak hızla iyileştiği yöntemdir.

Özellikle Yanan, Yıpranan Saçlara Çözüm için, yapılacak Keratinli Onarıcı Full Setleri kullanarak yapılan Gerçek Keratin Saç Bakımı sayesinde İncelen Saç Tellerinin tüm katmanları daha güçlü bir form alır. Saçımızın etrafında adeta koruyucu çelikten bir kalkan görevi yapar.

Keratin proteini fön, maşa, Perma, Saç Düzleştirme, Brezilya Fönü gibi saçları aşındıran işlemlere aynı zamanda boya, renk açma, röfle, platin, ombre gibi uygulamalardan Yanan saçlara mucize bir bakım ile, birkaç seans sonunda çok kolay ve hızla bakım yapabiliyor.

Piyasada yer alan bazı taklitçi firmalar olabilir. Ya da Katkısız ve Saf (yani pure - intense) Keratin Ürünleri olduğunu öne sürebilirler ve sizlere seyreltilmiş ya da sahte doğal keratin ürünleri sunuyor olabilirler. Bunlara çok dikkat etmeniz ve patentli keratin markalarını tercih etmeniz önem arzediyor.

Keratin Bakımı yaptığını iddia eden kuaförlerin de sadece bir kaç çeşit keratin saç bakım kremi'ni ya da keratin saç bakım maskesi'ni saçınıza sırası ile sürüp ‘’keratin bakımı’’ yaptığını iddia etmesi nedeniyle saçlarınız istediğiniz forma ne yazık ki kavuşamıyor.

''Keratin'' bir çeşit proteindir. Ama Keratin Nedir ve Keratin Ne İşe Yarar, özellikle Evde Keratin Bakımı yapmanın faydaları nelerdir? Veya keratin saç bakımı nasıl yapılır ve keratin nerede satılır? En İyi Keratin Markaları hangileridir ve Keratin Bakım Fiyat  de nasıldı  da nasıl olacak? Kuaförde yapılan Keratin Fiyatları ne kadar? Evde Keratin Bakım veya Keratin Yükleme nasıl yapılır? Keratin Erkek saçına uygun mu? gibi konularda yardım almak isterseniz whatsapp hattımızdan canlı destek alabilirsiniz.

Keratin Bakımı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bir protein olan Keratin, çok işlem görmüş, yıpranmış, hasarlı saçları onarmak için kullanılır. Hatta yanan saçları kurtarmak için çözüm arayanlara cankurtaran gibi imdatlarına yetişir. Keratin, bu bakımdan, son zamanlarda daha çok popüler oldu ve kuaför sektöründe yerini aldı. Çünkü sürekli yapılan yeni saç modelleri ve şekilleri ve özellikle moda olan ombre, balyaj ve gölgeli renkler elbette saça zamanla zarar vermekte ve keratin ihtiyacını arttırmaktadır… Keratin Nedir sorusuna, şöyle diyebiliriz; ''Saçın yapısında bulunan sisitin bağlarını onaran ve sülfür köprülerinin yapı taşı olarak görev yapan onarıcı bir proteindir.''

Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

1. Saçlarınızı iki defa şampuanla ve sıcak suyla yıkayın, havlu ile kurutun. Kuru veya hafif nemli saça uygulama yapabilirsiniz.
2. Liquid Keratin Serumu saç dipleri hariç tüm saçınıza boya yapar gibi sürün sonra, kuruyuncaya kadar 5 dakikada bir tarayarak, mümkünse düz kurumasına yardımcı olun.
3. Bu esnada saçınızı toplamayın ve sarmayın ve ıslakken üzerine asla yatmayın.
4. Ilık suyla bir defa durulayın. Hafif nemli saçınıza dipler hariç, boy ve uçlarına dakika maske uygulayın, sonra durulayın.
5. Hafif nemli saçınıza saçta kalan ve durulanmayan Liquid Keratin saç kremi kullanın, işlemi bitirin.
6. Bu uygulamayı 3 günde bir tekrarlayın. Liquid Keratin Şampuan ve kremi her gün, maskenizi haftada iki defa kullanabilirsiniz.
Saçlarınız çok yıpranmış veya çok uzun ise, bir kutu daha keratin serum ilave etmenizi tavsiye ederiz.

(Saçlarınız yeteri kadar eski sağlığına kavuştuktan sonra Keratin Yağı ve Keratin Maskesini beraber kullanarak saçlarınızın daha nemli daha bakımlı ve daha dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Hızlı uzaması için Keratin Dip Bakım Yağını da satın alabilir ve saç köklerine günde bir uygulamanızı tavsiye ederiz.)

Davines Nourishing Keratin Yükleme Serumu ml 1 Paket

Ürün Açıklaması

Davines'te her ürün sezgiden doğar ve en gelişmiş kozmetik teknolojileri kullanılarak zanaatkar bir ruhla işfunduszeue.infoçlarımız her gün çok fazla strese maruz kalıyor şekillendirme, renklendirme, perma ve düzleştirme işlemleriSaçınıza bir mola verin ve gerçek dokusunu geri kazandırmak için onarılmasına yardım edin!Sürdürülebilir Güzellik idealinden esinlenerek, aşırı derecede yıpranmış veya kimyasal işlemlerden ötürü hassaslaşmış saçları yeniden yapılandıran profesyonel bakım evinizde!Formülasyonlarında doğal kaynaklı bileşenlerin kullanımını tercih eder ve mükemmel saç bakım rutininizi özelleştirebilmeniz için Davines ürünleri saçınızı korumak ve en iyi şekilde görünmesini sağlamak için parabenler gibi sert kimyasallar içfunduszeue.infoçın yeniden yapılandırılmasını destekleyen değerli, bitkisel keratin içfunduszeue.infon, dolgu maddesi görevi görerek saç yapısının güçlenmesini sağlar, saçı yumuşatır.Kütikülü kapatır, böylece saçlar tekrar beslenir ve esnekleşir​.Yıpranmış ve zayıflamış saç uçlarının onarılmasına yardımcı olur.​Aynı zamanda antioksidan etkiye de sahiptir.​Tüm saç tipleri için kullanımı uygundur ancak kolay kırılan, kuru ve aşırı yıpranmış saçlar için idealdir.

İçindekiler

Ayrıntılı içerik bilgisi paket üzerindedir.

Kullanım Talimatları

Kullanma talimatları paket üzerindedir.

Güvenlik Uyarısı

Güvenlik talimatları paket üzerindedir.

Üreticinin İletişim Bilgileri

Davines

Daha fazlasını gör

Keratin Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 1- Saçınızı 48 ile 72 saatlik bir süre yıkamayın.
  • 2- Terlemeye neden olabilecek faaliyetlerden uzak durmaya çalışın.
  • 3- İlk 48 saat içerisinde eğer saçınız yanlışlıkla ıslanırsa veya nemlenirse kurutma makinesi ile kurutun veya orta derecede düzleştirici ile düzleştirin.
  • 4- Her yıkamadan sonra saçlarınızı fön makinesi ile mutlaka kurutun. Saçları kendisinin kurumasına bırakmayın.
  • 5- Saçınızı sıkı at kuyruğu yapmayın, klipler, tokalar veya saç bantları takmayın.
  • 6- Saçlarınızı kulakların arkasına koymayın.
  • 7- İlk 48 saat içerisinde saçınızı mümkün olduğunca düz tutmaya çalışın.
  • 8- Natura Keratin uygulamasının uzun süreli etkisini garantilemek için, Her zaman Natura keratin sülfatsız şampuanı, Saç Kremi ve keratin sonrası bakım ürünlerini kullanın.
  • Keratin Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Keratin Bakımı Sonrası Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

1- Keratin Zararlı mıdır?

Cevap:Keratin uygulaması zararlı değildir. Aksine saça bir çok faydası vardır. Yıpranmış saçları onarır, besler güçlendirir, bakım yapar. Saç uzamasına faydası vardır. Saçların kaybettiği keratini geri yükler. Peki keratin zararlı mıdır? sorusu neden bu kadar çok sorulyor. Nedeni şu maalesef piyada saçlara zarar veren bir çok ürün var bunlara keratin demeye dilim varmıyor. Keratin olmayıp keratin adı altında satılan ve uygulanan bu ürünlerin saça ve insan sağlığına gerçekten büyük zararı var. O yüzden bu sorunun en doğru cevabı doğru marka ve doğru ürün ile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

2- Brezilya fönü ile saç botoksu arasında ne fark var?

Cevap:İki çeşit keratin tipi vardır. Brezilya fönü için kullanılan keratin ve Saç botoksu için kullanılan keratin aralarındaki en büyük fark şudur. Brezilya fönü keratinin düzleştirme özelliği çok güçlüdür. Onarım bakımda sağlar. Fakat saç botoksu keratinleri kadar doğal içeriğe sahip değillerdir. Bir miktar koku, duman ve göz yanması yapabilir. Hamile, emziren solunum yolu hastalarının kullanılması önerilmez. Saç botoksu keratini Mükemmel bir onarım, keratin yüklemesi yumuşaklık parlaklık kazandırır. Düzleştirme etkisi yoktur. Saçlarda hafif sakinleştirme sağlar. Uygulaması daha pratiktir. Brezilya fönü ürününe göre daha doğal bir üründür. Koku, duman ve göz yanması yapmaz. Aynı gün yıkanabilir.

Eğer tercihiniz kalıcı fön ise brezilya fönü seçmelisiniz bakım ve onarım benim için yeterlidir diyorsanız tercihiniz Saç botoksu olmalı.

3- Keratin sonrası Neden sülfatsız şampuan kullanmalıyım?

Cevap:Keratin bakımı yada brezilya fönü işlemlerinden sonra sülfat, paraben ve sls içermeyen ürünler kullanmalısınız. Bunun nedeni de şudur. Süfat ve sls tuzdur. Şampuanın köpürmesini sağlayan bu hammadde her yıkamada saçların üzerindeki keratini bir miktar alır götürür. Ve keratin bakımınızın kısa sürede bozulmasına sebep olur. Normal zamanlarda da kullanılan sülfat ve sls içeren şampuanların saçların kurumasına nemini kaybetmesine neden olur. Bu soru ile birlikte gelen diğer bir soruda benim evde çok güzel bir şampuanım var üzerinde organik yazıyor üzerinde bitkisel yazıyor üzerinde tuzsuz yazıyor. Bu bahsettiğiniz şampuanların %90'nı uygun değildir. Etiketinde bunları yazması bu şampuanın sülfat paraben sls içermediği anlamına gelmemektedir. Arka Etiketin ingradients bölümünde SLS (Sodium Lauret Sulfate), SLES (Sodium Lauryl Ether Sulfate), ALS (Ammonium Laureth Sulfate), MLS (Magnesium Laureth Sulfate) içerikleri olmamalı.

4- Hamileler Brezilya fönü yaptırabilir mi?

Cevap: Hamile, emziren anneler astım, solunum yolu  ve deri hastalıkları olanların brezilya fönü yaptırması önerilmemektedir.

5- Deniz, havuz keratini bozar mı?

Cevap: Deniz tuzu, Havuz kloru güneş keratinin ömrünü kısaltır. Bunun önüne geçmek için deniz yada havuza girmeden önce keratin bakımınızı korumak için saçlarınıza natura keratin durulanamyan saç spreyi sıkarsanız denizin tuzundan havuzun klorundan Güneşin UV ışınlarında saçalrınızı korurusunuz. Aynı zamanda keratin bakımınızın ömrünü de uzatmış olursunuz. Yaz bitsin keratin bakımını öyle yaptırırım düşüncesi de tamamen yanlış bir düşüncedir. Asıl yapılması gereken yaz başlamadan nisan mayıs ayı gibi keratin bakımını yaptırmanız. Nedeni deniz, havuz güneş saçların nemini yok eder saçları inanılmaz kurutur ve zarar verir. Siz keratin bakımı yaptırarak yaza başlarsanız keratin saçların üzerinde bir koruyucu kalkan görevi görür ve yaz boyunca saçlarınızı korur.

Natura keratin Durulanmayan saç spreyi:funduszeue.info

6- Saç boyamak keratini bozar mı?

Cevap:Saç boyoma işlemi eğer dip boya yapılacak ise keratine zarar vermez. Aynı tonlarda boyama işlemi yapılacak ise bir miktar keratin ömrünü kısaltır. Açma işlemleri yapılacak ise keratini tamamen yok eder.

Keratin bakım saç dökülmesini önler mi ?

Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir. Keratini azalan saçlar güçsüzleşir, incelir zayıf ve bakımsız görünür. Güçsüzleşen incelen saçlarda da kırılarak dökülmeler görülür. Keratin bakım işlemi kırılarak dökülmeleri durdurur.
İlginizi çekebilir:  "Keratin Bakımı Dökülmeyi Önler Mi?" yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Keratin bakımından sonra saç ne zamanve nasıl yıkanmalı?

Yapılan işlem keratin bakımı yada diğer adı ile saç botoksu ise aynı gün yıkanabilir. Brezilya fönü keratini farklı keratin bakımı için keratin farklıdır. Fakat bazı kuaförlerde brezilya fönü keratini ile keratin bakımı işlemi yapılmaktadır. Ve müşteriye keratin bakımı yapıldığı 48 saat yıkanmaması gerektiği söylenmektedir. Natura keratin markamızda saç botoksu uygulamasında aynı gğn saçlar yıkanabilir.
​​​​​​​

Brezilya fönünden sonra saç ne zaman yıkanmalı?

Brezilya fönü uygulamasından sonra saçın yapısına göre 24 ile 48 sonra saçlar yıkanmaladır. Eğer saçları çok dalgalı ve kıvırcık ise 48 saat sonra hafif dalgalı düze yakın ise 24 saat sonra üzerinden düzleştirici geçip yıkanabilinir.
  • Brezilya fönü yapıldıktan sonra su ile temas arasına  24  saatlik bir süre girmesi gerekir. Saçlara su gelmesi dahilinde hemen kurutulmalı ve orta derece de düzleştirici ile düzleştirilmeli. Saçların keratin sonrası bozulmaması için saçlara at kuyruğu, tokalar ve saç bantlarını saçlara takılmamalıdır. Saçları aşırı işlem yapılmamalıdır. Keratin sonrası saçlara sülfatsız şampuan ve saç kremleri kullanılmalıdır. Brezilya fönü keratinin ömrünü uzatmak için saçlarınızı 2 gün boyunca yıkamamalı ve sülfatsız şampuan kullanılmalıdır. Saç diplerin terlemesine izin verilmemeli ayrıca saçları mümkün olduğunca salık bırakılmalıdır.
  • Saçlarınıza günlük bakım olarak kullandığınız ürünlerinde içeriğine dikkat edilmesi gerekir. Saçınızı yorgun düşürecek ve kimyasal içeren ürünleri tercih edilmemelidir. Devamlı saçlarınıza bakım yapan ürünleri tercih edilmelidir.     
    Keratin uygulamasından sonra keratinin saçtaki kalıcılığını arttırmak için almanız gereken bazı önlemler ve yapmamız gereken bazı uygulamalar vardır. Keratinin saçtaki kalıcılığını uzun süre boyunca devam ettirmek için keratin uygulamasından sonra saçlarınızı 2 gün boyunca yıkamamaktır. 3. Günün sonunda ise saçlarınızı yıkamak için mutlaka sülfatsız şampuan kullanmalısınız. Ayrıca bu süre içinde saç diplerinin terlemesine neden olabilecek faaliyetlerden uzak durmalı ve saçlarınızı hem çok sık hem de sert toka kullanarak toplamaktan kaçınınız. Saçlarını mümkün olduğunca salık bırakmaya özen gösteriniz. 
  • Keratinli saçı kurutmazsak ne olur

  • Saç bakımının uzun süreli canlı ve parlak olmasını sağlamak amacıyla kullandığınız ürünlere de dikkat etmelisiniz. Örneğin kullandığınız şampuan ve saç kremlerinin sülfat içermemesine özen göstermelisiniz. Marketlerde veya çoğu kozmetikçiden alınan şampuanlar sülfat içerdiğinden saçların kurumasına ve saç derisinin de zarar görmesine neden olabilir ve keratin bakımında kalıcılığını olumsuz etkiler. Bu nedenle kullanılan şampuanların kimyasal içerikli olmayan ve saçınızın yapısına zarar vermeyen doğal içerikli ürünler olduğuna özen göstermelisiniz. Natura keratin ve Groomed sülfatsız şampuanı brezilya fönü ve keratin bakımı sonrası memnuniyetle kullanabilirsiniz. Saçınızda kuruluk ve matlık oluşturmayan bu şampuanlar saçın canlı ve parlak gözükmesini de sağlar. Saçınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandırır.
  • Ayrıca saçlarınıza günlük bakım olarak kullandığınız ürünlerinde içeriğine dikkat etmeniz gerekir. Saçınızı yorgun düşürecek ve kimyasal içeren ürünleri tercih etmemelisiniz. Bunun yerine günlük bakım olarak saçlarınızda hoş bir koku bırakan ve saçı ağırlaştırmayan doğal yağlar gibi saç bakım ürünleri tercih etmelisiniz. Groomed Argan Yağı sayesinde saçlarınıza extra bir canlılık katarak ışıltı ve güç katabilirsiniz. Böylece saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarına karşı da koruyabilirsiniz. 
%30Natura Keratin Sülfatsız Şampuan Ml

Natura Keratin Sülfatsız Şampuan Ml

%30Natura Keratin Sülfatsız Saç Kremi Ml

Natura Keratin Sülfatsız Saç Kremi Ml

%25Natura Keratin Sülfatsız Şampuan Ml

Natura Keratin Sülfatsız Şampuan Ml

%17Natura Keratin Saç Bakım Seti

Natura Keratin Saç Bakım Seti

%30Natura Keratin Sütü Ml

Natura Keratin Sütü Ml

%18Groomed Sülfatsız Şampuan Ve Saç Kremi Ml

Groomed Sülfatsız Şampuan Ve Saç Kremi Ml

%20Groomed Saç Bakım Seti

Groomed Saç Bakım Seti

%30Groomed Argan Saç Serumu

Groomed Argan Saç Serumu

Gün içerisinde çevrenize biraz daha bakmayı başarabiliyor musunuz? Dikkatli bakıldığında bugüne kadar fark etmediğiniz birçok şey göreceksiniz ve fark etmeye başladığınızda size diyebileceğim ilk söz ‘’hoş geldiniz kimyanın gizemli dünyasına‘’ olacaktır. Bu yeni tanıştığınız dünyadan biraz da olsa etkilenip araştırmaya başladığınızda kazanan kesinlikle siz ve çevreniz olacak. Belki de kendinizi kimyanın gizemli dünyasına kaptırırsınız. Kim bilir?
Kimyanın gizemini görebilmeniz için çok uzaklara bakmanıza gerek yok. Önce kendi vücudunuzdan başlayabilirsiniz.  Vücudunuzu oluşturan herhangi bir şeyi düşünün mesela. Milyonlarca hücre, her biri farklı görevde ve kimyasal yapıdadır. Vücudumuzun yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için farklı proteinler, hormonlar, reseptörler vb. görev alır. Her birinin farklı dokularda farklı görevleri vardır. Kimyasal işlevleriyle yaşamın devamlılığını sağlayacak niteliktedirler. Vücudumuzda ki tek bir yapıda meydana gelen en küçük aksama çok çeşitli problemler ile bizim için ne kadar önemli olduğunu anlatır.

Size kısaca keratinden bahsetmek istiyorum. Bu moleküle eminim hepiniz aşinasınızdır. Bildiğiniz üzere saçlarımız keratinden oluşmaktadır. Keratin bir protein çeşididir. Keratin proteini en çok saçta bulunmasıyla gündeme gelmektedir fakat tırnak ve dişlerde de keratin bulunur. Vücutta bu proteinin azlığında saçta dökülmeler veya yıpranmalar gözlemlenebilir. Tırnaktaki sert dokunun kaybolmasına yol açabilir.

Olaya bir de kimyasal açıdan bakalım. Keratin, çekirdekli (ökaryotik) canlılarda bulunan lifli yapısal protein ailesinin genel adıdır. Memelilerde, kuşlarda, sürüngenlerde ve amfibilerde bulunan keratin flamentleri ve mineralize olmayan sert vücut yapılarını oluştururlar. Keratin proteini su ile etkileşmeyen bir proteindir. Keratinin su ile etkileşebildiğini düşünün. eminim bir çoğunuzun aklına ilk saçlarınız gelmiştir. Evet ilk etkilenen keratin yapısı saçlarınız olacaktır. Ancak bunun dışında vücudumuzda su ile etkileşen keratin yapılarının tümü çözünüp yok olacaktır. Böyle bir durum yaşamın devam etmesini imkansız kılardı değil mi? Kafamızda bir saç teli bile kalmaz, dişlerimiz, tırnaklarımız olmazdı. Her duşta su ile birlikte saçlarımız, tırnaklarımız dökülüp giderdi. İşte bu vücudumuzda ki muhteşem dengenin sonucu. İşte bu kimyanın gizemli dünyası.

 

Birazda vücudumuzu etkileyen dış müdahalelerden bahsedelim. Son zamanlarda sık sık adını duyduğumuz genellikle kadınların saçları için kullandığı keratin bakımı yaptırılmaktadır. Bu bakımın amacı saçın temelinde bulunan keratinin saça aktarılmasıyla saçtaki yıpranmayı önlemek ve dış etkenlere karşı koruma sağlamaktır. Yani yapay kimyasal takviyeleri ile vücudumuzu beslememiz mümkün olmaktadır. Gelişen kozmetik teknolojileri kimyanın bu gizemli dünyasını her geçen gün keşfetmekte ve insan vücudunu daha sağlıklı hale getirmek için çalışmaktadır.

Keratini yapay yollardan alabildiğimiz gibi doğal, yani moda tabiri ile organik yollardan da alabiliriz. Örneğin, keratin proteinini besinlerden de almak mümkün. Peki bu besinler neler? Lahana, brokoli, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzelerde bulunuyor. Bu besinleri mevsiminde ve en doğal halleriyle tüketmenizi tavsiye ederiz. Bunlarla beraber vücuttaki keratin proteinini yükseltmek için karaciğer, balık ve sütte tercih edilebilecek diğer besinler arasındadır.

Son olarak önerimiz saç, diş, tırnak sağlığınızı kimyasal işlemler yerine yukarıda bahsettiğimiz doğal besinler ile takviye ederek güçlendirmeniz. Ayrıca doğal beslenmek ömrü uzatır ve birçok hastalığı önler.

Bir başka kimyanın gizemli dünyasını keşfedeceğimiz yazıda görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın.

 

Hilal AKYÜZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası