pariste scooter kiralama / Parisliler scooter ‘yasaklansın’ dedi - Dünyadan Haberler

Pariste Scooter Kiralama

pariste scooter kiralama

Paris'te elektrikli scooter'lar yasaklanıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te çoğunluk elektrikli scooter kiralamanın yasaklanması yönünde oy kullandı. Pazar günü gerçekleştirilen referandum sonucuna göre, şehirde bulunan 15 bin scooter’ın, Ağustos ayında firmalarla yapılan sözleşme sonlandığında şehir merkezinden kaldırılması öngörülüyor. Paris, scooter'ların kiralanmasını sağlayan ilk Avrupa başkenti olmuştu.

Elektrikli scooter kiralama hizmetine "evet" ya da "hayır" oyunun kullanıldığı referandumda bir milyon 30 bin seçmenden bin kişi oy kullandı. Bunların yüzde 89’u "hayır" derken, sadece yüzde 11'i elektrikli scooter'ların şehir merkezinde kalmaya devam etmelerini destekledi.

Anna Hidalgo: Bu bir başarı

Paris Belediye Başkanı Anna Hidalgo referandumun bir "başarı" olduğunu söyledi ve sonucun "çok açık" olduğunu ekledi. Hidalgo, "1 Eylül’den itibaren Paris’te artık kiralık scooter servisi olmayacaktır" dedi. Referanduma katılım oldukça düşük olurken kent yönetimi, referandum sonucunun yine de "bağlayıcı" olacağını ifade etti.

Yıllık turist sayısı çok yüksek olan Paris’te elektrikli scooter’lar kiralama, park etme kolaylığı ve toplu taşımaya bağımlılığı azaltması nedeniyle genellikle turistler tarafından tercih ediliyor.

Referandum kararı, Paris’te elektronik scooterlar nedeniyle yüzlerce kaza gerçekleşmesinin ardından verildi. Paris'te söz konusu araçlarla sadece yılında kaza kayda geçerken bunlardan üçü ölümcül oldu. Başlarda "çevre dostu" olduğu için desteklenen araçların, artık çoğu Paris sakini tarafından zarara neden olduğu savunuluyor.

Paris'in elektrikli scooter sorunu

AP, DW / AI, DÇÜ

DW Türkçe'ye engelsiz nasıl ulaşabilirim?

Bize yazın

Paris'te elektrikli skuter kiralama hizmetine referandumda 'hayır' çıktı

Fransa'nın başkenti Paris'te, elektrikli skuter kiralama hizmetinin devam edip etmemesi için yapılan referandumda yüzde 89,3 "hayır" çıktı.

Parisliler, kentte 20 yerel belediyede yaklaşık noktada kurulan sandıklarda, yerel saatle 'da elektrikli skuter kiralama hizmetine "evet" veya "hayır" demek için oy kullanmaya gitti.

Belediyenin girişimiyle yapılan ve kent sakinlerinin yüzde 8'inin katıldığı referandumda yüzde 89,3 "hayır" çıktı. Böylelikle "Avrupa'da elektrikli skuter kiralama hizmetinin yasaklandığı ilk şehir" Paris olacak.

1 Eylül'e kadar yasak uygulamaya konulacak

Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter'dan yaptığı açıklamada, binden fazla kişinin oy kullandığını belirterek "Bu, yerel demokrasi için büyük bir zaferdir." ifadesini kullandı.

Hidalgo, yasağın 1 Eylül'e kadar yürürlüğe gireceği bilgisini paylaştı.

Şirketler, her ay yaklaşık bin kullanıcının etkileneceğini savundu

Paris'te elektrikli skuter kiralama hizmeti veren Dott, Lime ve Tier Mobility şirketleri, katılımın az olması nedeniyle referandumu eleştirerek temsiliyet oranının kapsayıcı olmadığını açıkladı.

Şirketler, yasaktan her ay yaklaşık bin kullanıcının etkileneceğini savundu.

Caddelere bırakıldığı, yaya geçişlerini engellediği için tepki gösteriliyordu

Fransa'da yılda 2,5 milyon kişi, elektrikli skuter hizmetinden yararlansa da skuterler, caddelere bırakıldığı ve yaya geçişlerini engellediği gerekçesiyle tepki çekiyordu.

Daha çok gençlerin ve turistlerin tercih ettiği elektrikli skuterler kazalara da karışıyordu. Kentte skuterlerin yanı sıra bisiklet, günlük hayatta en çok tercih edilen iki tekerlekli ulaşım aracı olarak öne çıkıyor.

Ek kaynaklar • AA

Paris&#;te elektrikli scooter referandumu

Fransa'da 2,5 milyon kişi elektrikli scooter hizmetinden yararlanırken, Paris dahil 'den fazla kentte bu taşıtlar kiralanabiliyor. Paris'te Lime, Dott ve Tier isimli şirketler ayda yaklaşık bin kişiye elektrikli scooter kiralama hizmeti veriyor.
Scooterleri daha çok gençler ve turistler tercih ediyor.

Paris'teki her 5 kazadan 1'inin elektrikli scooterlere 2 kişinin binmesi sonucu yaşandığı belirtiliyor. Paris Belediyesinin girişimiyle kent sakinleri yaklaşık noktada yerel saatle arası, elektrikli scooter kiralama hizmetine "evet" veya "hayır" demek için oy kullanacak.

Öte yandan ülkede yakın zamanda elektrikli scooter kullanma yaşı 14'e çıkarılacak. Paris sokaklarında halka elektrikli scooter kiralama hizmeti ve referandum hakkında düşüncelerini sordu. 25 yaşındaki Gael Chereau, metronun kapalı alan olması nedeniyle kullanmakta zorlandığını ve Paris'te ulaşım için elektrikli scooteri tercih ettiğini belirtti.

Chereau, referandumda elektrikli scooterler ile ulaşıma devam edilmesi yönünde oy kullanacağını söyledi. Bir diğer scooter kullanıcısı Natache Nikaema da referandumda oy kullanmayacağını ancak kiralık elektrikli scooterlerin kaldırılmasına karşı olduğunu ifade etti.

Nikaema, metronun yorucu olduğunu dile getirerek, "En azından elektrikli scooterle gideceğin yere zamanında varıyorsun ve büyük bir kentte yaşıyoruz, böylelikle Eyfel Kulesi'ni görebiliyoruz." dedi.

SCOOTERLARA İYİ DENETİM ÖNERİSİ

Roxane Gakou, kiralık elektrikli scooter kullanıcılarının taşıtlara daha az özen gösterdiğini ve sokakta olur olmaz yere bırakabildiğini; bizzat tanıdığı scooter sahiplerinin ise aksine taşıtlarına iyi baktığını ifade etti.
Gakou, scooter kullanımının daha iyi denetlenmesini ve trafikte daha az scooter olmasını istediğini dile getirdi.

VATANDAŞLARDA ŞEHİRDE ÇOK FAZLA OLMASINDAN ŞİKAYETÇİ

Paris'in banliyösünde yaşayan ve soy ismini vermek istemeyen Juline, elektrikli scooterlere karşı olduğunu belirterek, "Her yerde elektrikli scooter var, parklarda, yollarda ve kaldırımlarda." dedi. Juline, elektrikli scooterlerin tehlikeli olabileceğine dikkat çekerek, bu taşıtlar nedeniyle bebek arabasını süren annelerin veya tekerlekli sandalye kullanan engellilerin taşıt yoluna inmek zorunda kalabildiğini söyledi.

Paris'te kiralık elektrikli scooterları kullanmak yasaklanıyor

Fransa'nın başkenti Paris'te kiralık e-scooter kullanmak yasaklandı. Paris'te elektrikli scooterların kiralanmasına izin verilip verilmeyeceğiyle ilgili bir referandum gerçekleştirildi. Referandumdan yüzde 90 oranında hayır oyu çıktı.

Referanduma katılanların 91 bin 'den fazlası elektrikli scooterların yasaklanmasını istedi. Paris'te yaşayan toplamda 1,38 milyon seçmen olduğunu da ekleyelim. 1,38 milyon seçmenin sadece bini referanduma katıldı. Yüzde 90 oranındaki hayır kararı ile birlikte Paris, kiralık elektrikli scooterları yasaklamış oldu.

Elektrikli araçların kullanılmasını ilk benimseyen ülkelerden biri olan Fransa'da 2,5 milyon kişi elektrikli scooter kullanıyor. Paris'te ise Lime, Dott ve Tier isimli şirketler ayda yaklaşık bin kişiye elektrikli scooter kiralama hizmeti veriyor.

Paris'teki her 5 kazadan 1'inin elektrikli scooterlara 2 kişinin binmesi sonucu yaşandığı ortaya konuldu. Elektrikli scooterların neden olduğu kazalar ülkede gündem yarattı. Bu bağlamda 'da yeni yasalar yürürlüğe girdi. Elektrikli scooter kullanıcılarına özel kıyafet ve trafik akışına karşı araç kullanmama zorunluluğu getirildi. Hız sınırını aşma durumunda euroya kadar para cezası verilmesi kararı alındı.

Bir taraftan şehirde park edilen elektrikli scooterlar bir sorun haline geldi. Kaldırımlara bırakılan elektrikli scooterlar için kesilen 35 euroluk para cezası da caydırıcı olmadı. 

Paris'te bu gelişmeler yaşanırken geçen Temmuz ayında BinBin, scooterları için oluşturduğu parkları kullanıma sundu. Elektrikli scooter modelleri için parklar oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak ise elektrikli scooter kullanımının oldukça yüksek olduğu Kadıköy ilçesini seçti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası