megane 2 ibre / Depo Dolu Oldugu HAlde İbre Yarım Gösteriyor

Megane 2 Ibre

megane 2 ibre

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları araç tipine ve ülkeye bağlı değişiklik gösterebilir. Buna rağmen genel anlamda ikaz ışıkları benzerdir. İşte Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Araçlarda ikaz ışıklarının rengi durumun önemini ifade eder. Yeşil ve mavi renk sistemin çalıştığını ifade ederken, turuncu/sarı gibi renkler ise aracın bakımdan geçirilmesi gerektiğini gösterir. Kırmızı ise acil bir sorunu ifade eder.

Arıza lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Gösterge panelindeki bu İngiliz anahtarı şeklindeki sembol, spesifik olmayan bir arıza olduğunda yanar. Sembol ateşleme ile yanacaktır ancak kısa bir süre sonra sönmelidir. Işık yanık kalırsa veya sürüş esnasında yanarsa derhal Renault servisine gitmelisiniz. Bu acil bir surumdur aksi takdirde araçta hasar meydana gelebilir.

Stop uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Gösterge panelinde ‘STOP’ ışığı yanarsa, yapmanız gereken şey emniyetli şekilde aracınızı sağa çekip motoru kapatmaktır. Aracınızı yeniden çalıştırmayıp Renault servisi çağırmalısınız. Bu lamba yanar durumda iken aracınızı kullanmamanız gerekir. Aksi takdirde aracın hasar görme ihtimali yüksektir.

Arıza uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Üçgen işareti içindeki ünlem işareti şeklinde yanan işaret jenerik arıza lambası olarak da bilinir. Sürekli yanar durumdaysa aracınızda bir arıza var demektir. Arızanın ne olduğunu servis tespit edecektir. Aracınızı durdurup servis çağırın.

Zehirli duman filtresi sistemi uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Aracınızın kontağını çevirince zehirli duman filtresi uyarı lambası birkaç saniyeliğine yanar ve ardından söner. Bu normal bir durumdur. Eğer bu lamba sürekli yanar durumdaysa veya seyir esnasında yanmaya başladıysa bu sistem bir sorun algıladı demektir. Bu takdirde Renault servisi ile iletişime geçmeniz uygun olacaktır.

Eğer bu lamba seyir esnasında yanar söner şeklinde yanıyorsa, bu lamba ile birlikte yukarıda “Arıza lambası” olarak belirttiğimiz İngiliz anahtarı şeklindeki sembol de yanarsa ayrıca ‘Kirliliği önleyici sistemi kontrol edin’ mesajı gelirse hemen Renault servisine başvurmanız gerekir.

Fren arıza lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Fren arıza lambası “STOP uyarı lambası” ile birlikte yanıyorsa sesli uyarı mesajı gelmişse bu fren hidroliği seviyesinin çok düşük olduğunu veya bir fren sistemi arızası olduğunu gösterir. Sıvı seviyesini derhal kontrol edin ve Renault servisine danışın.

ABS uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

ABS lambası, motor çalıştırıldığında kısa bir süre aydınlatılır. Kısa bir süre (birkaç saniye) içinde sönmeyip yanık kalırsa veya sürüş esnasında yanarsa, ABS’de bir arıza var demektir. Kilitlenmeyi önleyici frenleme sistemleri, ağır frenleme esnasında tekerleklerin kilitlenmesini engeller ve normal frenlerden bağımsız olarak çalışır. Normal frenler çalışmaya devam ederse de normal frenleri destekleyici ABS sisteminden yararlanamayacağınız için Renault servisinden yardım isteyin.

Hava yastığı uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Hava yastığı uyarı lambası, kontak açıldığında yanar ve kısa süre sonra dışarıya sönmesi gerekir. Eğer gösterge panelindeki bu uyarı lambası seyir esnasında yanar durumda ise hava yastığı sisteminin arızalı olduğunu haber vermektedir. Yani bir kaza anında hava yastıkları kullanılmayabilir. Bu yüzden en kısa zamanda Renault servisine gitmeniz akıllıca olacaktır.

Motor yağ basıncı uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Eğer seyir esnasında motor yağ basıncı uyarı lambası, “STOP uyarı lambası” ile birlikte yanıyorsa ve sesli uyarı mesajı gelmiş ise arabanızı durdurup hemen servis çağırın. Motor yağ basıncı düşmüş olabilir veya bir arıza olabilir. Aracınızı durdurunca yağ seviyesini kontrol edin. Yağ seviyesi yeterli olmasına rağmen bu lambalar yanmış ise bir arıza vardır, motor hasar görmemesi için arabanızı yeniden çalıştırmayı Renault servisini çağırın.

Motor soğutma suyu sıcaklığı uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Motor açıkken gösterge panelindeki bu lamba yanar ve kısa sürede sönmesi gerekir. Seyir esnasında yanması motor suyu sıcaklığının aşırı yükseldiğini ifade eder. Seyir esnasında bu lamba yanıyorsa ve “STOP uyarı lambası” da yanıyorsa sesli uyarı mesajı gelecektir. Bu motor sHemen aracınızı güvenli bir yere çekip motoru kapatmanız gerekir.

Motor suyunun soğuması için bir süre bekleyin (En az dakika) ve yeterince soğuyunca motor soğutma suyu seviyesini kontrol edin. Eğer azalmışsa yeterli miktara gelene dek soğutma suyu ekleyin.

Motor suyu aşırı yükseldiğinde aracınızı kullanmaya devam etmeniz halinde aracınız hasar görecektir.

Partikül filtresi uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Gösterge panelindeki bu sembol yanarsa, partikül filtresi doygunluğa ulaşmak üzeredir yani epeyce tıkalı demektir. Parçacık filtresini temizlemek için, uyarı ışığı sönene kadar aracınızı en az 40 km / s hızda kullanın. Bir süre sonra (Genellikle 20 dakika yeterli olur) parçacık filtresi aracın yavaş olmayan bir hızda sürülmesi neticesinde temizlenecektir.

Eğer 20 dakika geçmeden yavaşlamak veya durmak zorunda kalırsanız işleme baştan başlamanız gerekebilir. Eğer partikül filtresi uyarı lambası ile birlikte “Arıza uyarı lambası” da yanarsa aracınızı sevişe götürmeniz gerekir.

Lastik basıncı düşük uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Yeni nesil araçlarda lastiklerin basıncı sensörler yardımıyla izlenmektedir. Lastiklerin basınçlarında azalma, sızıntı olursa veya lastikler fazla şişirilmş olursa bu uyarı lambası yanar.

Sürüş düzeltme cihazı uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Renault Megane’nın yeni sürümlerinde elektronik denge kontrolü denilen bir sistem vardır. Bu sistem yolun durumunu izler. Kuru asfaltta gitmek ile yağmur nedeniyle ıslanan yollarda veya yokuşta gitmek aynı değildir. Araçta bulunan sürüş düzeltme cihazı, aracın frenleme kapasitesi, yolun eğimi, kayganlık durumu ve aracın hızını göz önüne alarak riskli durumlarda sürücüyü hızını azaltması için uyarır.

Sürüş düzeltme cihazı uyarı lambası, ABS sistemi, elektronik denge kontrolü sistemi, acil fren yardım sistemi ve rampada yol tutuş sistemi gibi yardımcı sistemler etkinleştirildiği zaman yanıp söner.

Şerit gidiş uyarı lambası

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Dikiz aynasının arkasında, şerit gidiş sisteminin kullandığı bir kamera bulunur. Şerit gidiş sistemi, yağmur, kar, sis, kirli ön cam, güneşin parlaması, kısmen örtülü yol çizgileri veya çok virajlı yollar gibi görüşü sınırlayan durumları, aynı şeritte bulunan bir aracın yakından izlenmesini, aşınmış yol işaretlerini ve dar yolları izler. Şerit gidiş uyarı lambası bu sistemin devre dışı olduğunu göstermek için uyarı amaçlı yanar.

Vites değiştirme ikaz lambaları

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları

Yakıt tasarrufu ve ekonomik sürüş için Renault Megane’da bu vites değiştirme tavsiye lambaları vardır. Bu lambalar vitesi yükseltsin veya düşürsün diye sürücüye tavsiye mahiyetinde yanarlar.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) g&#;sterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor?

Araç içindeki gösterge ikaz ışıkları büyük bir öneme sahip Özellikle de "kırmızı ikaz ışıkları" yandığında ne yapılması gerektiği bilinmesi gerekiyor. Bu ikaz ışıkları araçtan araca fark ederken biz de sizler için Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ve anlamlarını derledik.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Tencereye benzeyen gösterge arıza işareti: Yakıt filtresinde biriken suyun belirlenen seviyeye ulaştığını gösterir. Bu durumda servise başvurmanız gerekmektedir. Yakıt filtresi, aracın benzinli olsun dizel olsun yakıt deposundan gelen yakıtı motora gitmeden önce toz, kir, pas gibi motora zarar veren artıklardan temizleyen bir mekanizmadır. Benznli ve dizel motorlarda yakıt filtreleri çalışma prensibi birbirine benzerdir. Yakıt filtreleri araçlar bakımlarında belirli aralıklarla değiştirilmesi gereken aracın parçaları arasındadır.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Ön sis lambası göstergesi: ön sis lambası açık olduğu zaman gösterge panelinde görülen ikaz ışığıdır. Bir arıza olduğu anlamına gelmez.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Kızdırma bujisi İkaz İşareti: Gösterge panelinde bulunan sargı şeklinde halkasal işaret: dizel motorlu araçlarda ön ısıtması anlamına gelir. Araç kontağı çevrildiği zaman göstergede çıkar ve daha sonra araç çalıştıktan sonra söner. Bu durum normaldir ve bir arıza olduğunu göstermez. Kızdırma bujisi dizel motorlu araçlarda hava-yakıt karışımı yeterince ısınması sağlar ve böylelikle araç motoru soğukken aracın çalışmasını sağlar.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Motor yağı basınç uyarı ışığı: araçta motor yağ basıncının düşük olduğunu gösteren arıza simgesidir. Aracın benzinli, tüplü veya dizel olmasına bakılmaksızın motor yağ basıncı azaldığı anlamına gelmektedir. Bu durumda servis ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Motor yağ basıncı sensörü (yağ müşürü) nünde kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer aracın motorunda yeterli yağ bulunuyorsa yağ müşürünin bozulmuş olma ihtimali vardır.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Hararet simgesi (anahtar işaretine benzeyen resmin anlamı): motor soğutma sıvısının motoru soğutamadığı ve aşırı ısındığı anlamına gelen arıza simgesidir. Bu durumda araç güvenli bir şekilde bir kenara çekilip servis ile görüşülmelidir. Araç hararet arıza simgesi ile sürülmeye devam edilmemelidir. Aksi halde araç conta yakabilir ve ciddi masraflar çıkabilir.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Kısa huzmeli far ışığı: aracın kısa farlarının açık olduğu anlamına gelmekte olup renault aracınızda bir arıza oluştuğu anlamına gelmez.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Kapı açık ikaz simgesi: Renault aracın kapılarından birinin açık olduğu göstermektedir. Kapıları kontrol ettikten ikaz arıza simgesi sönmezse kapılarda bulunan kapı açık kapalı kontrolü için kullanılan sistemin bozulmuş olabileceği anlamına gelir.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

ISG sistemi otomatik

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

İmmobilizer gösterge ışığı

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Hız sabitleyici ayar göstergesi

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Kontak açıldığında yanar ve birkaç saniye içinde söner. Bu ikaz ışığının kontak açıldığında yanmaması veya motor çalışırken yanması, sistemdeki bir arızanın işaretidir. Vakit geçirmeden Marka Yetkili Servisi’ne başvurunuz.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Göstergedeki lamba

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Emniyet kemeri uyarı lambası

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Elektronik stabilite (denge) kontrol sistemi ESP kapalı

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Elektrikli el freni arıza göstergesi

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

El freni ve fren hidroliği seviyesi uzarı işareti

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Electronik stabilite sistemi

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Düşük yakıt seviyesi

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Cruize kontrol hız sabitleyici

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Düşük lastik basınç göstergesi

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Buzlu yol uyarı ışığı

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Bagaj kapağı açık uyarı ışığı

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Arka sis lambası göstergesi

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Sürekli yanmaya devam ederse, bir an önce Marka Yetkili Servisi’ne başvurunuz;yanıp sönerse, motor devrini yanıp sönme kesilene dek düşürünüz. Vakit geçirmeden Marka Yetkili Servisi’ne başvurunuz.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Akü uyarı ışığı

Seyir halindeyken stop ikaz ışığıyla birlikte yanar ve aynı zamanda bir sinyal sesi duyulursa, bu elektrik devresinde aşırı şarj ya da düşük şarj olduğunu gösterir. Aracı durdurunuz ve bir Marka Yetkili Servisi’ni arayınız.

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Aktif ECO göstergesi

Renault (Clio, Megane, Fluence, Kangoo) gösterge paneli ikaz ışıkları lambaları ne anlama geliyor

Adaptif ön aydınlatma sistemi

megane 2 benzin göstergesi/lpg kullanırken

  • Teğmen
    Mesaj
    Konu Sahibi
    arkadaşlar merhaba

    aracım megane 2. 1 hafta &#;nce lpg taktırdım. ara&#; giderken lpg ile &#;alışmasına rağmen arabanın benzin ile &#;alışır gibi algıladığından g&#;stergenin d&#;şt&#;ğ&#;n&#; biliyorum. peki kontağı a&#;ıp kapattıktan sonra g&#;sterge ger&#;ek yerine gelir mi? arabayı lpg takıldıktan sonra &#;ok fazla kullanmadığım i&#;in tam anlayamadım g&#;stergenin durumunu.

    bilgisi olanların yardımını bekliyorum.

    teşekk&#;rler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimani21 -- 28 Mayıs ; >



  • Yarbay
    Mesaj
    G&#;sterge benzin harcıyormuş gibi d&#;şmeye devam funduszeue.infoa da benzin ışığı funduszeue.info ışığının s&#;nmesi i&#;in ya biraz benzin almalısınız yada aracı test modunda &#;alıştırmalısınıfunduszeue.info dışında ara&#; tam olarak kilometresini bilmiyorum ama km arası kendisi ibrelere reset atar bu arada benzin ibreniz tekrara eski konumuna funduszeue.info benzin ışığı yandığında test modunu a&#;mak ise pek tavsiye edilen bir şey değil.O y&#;zden size tavsiyem aracınızın deposunda yarım depo &#;st&#;nde benzin bulundurun b&#;ylece benzin ışığı yanmadan ara&#; kendini resetlemiş olacak ve ibre eski konumuna gelecek ayrıca benzin pompanızın arızalanma ihtimalini ortadan kaldırmış olacaksanıfunduszeue.info dışında benzin ışığının yanmasına razıysanız benzin pompasının yanmaması i&#;in en az &#;eyrek depo benzin bulundurun.
  • G&#;sterge her benzin alışta kendini yeniler ama LPG'ye ge&#;tikten sonra ender olarak benzin alacağınız i&#;in bunun pek faydası yok. Benzin almış gibi yapsanız da (depo kapağını a&#;ıp i&#;eri hortum falan sokmak gibi) araba yutmuyor. Benzin almasanızda g&#;sterge arada kendini yeniliyor ama ben LPG taktıralı neredeyse 2 sene olacak ama hala mantığını &#;&#;zemedim. Ne zaman, nasıl yenileniyor bilmiyorum.

    En g&#;zeli funduszeue.info 1 lt benzin yakıyormuş gibi (ger&#;ekte daha d&#;ş&#;kt&#;r) hesaplayıp arada benzini takviye etmek. Yani ortalama her funduszeue.info bir 30 funduszeue.info benzin koydurursunuz, aklınız orada kalmaz.

    Not: Benim ara&#; Megane II değil Scenic II ama sistem aynı diye biliyorum. Ayrıca bende test modu yok, lazım da değil zaten.
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    T&#;m fransız ara&#;larında bu olay mevcuttur bu bir sorun değildir , aracınızın benzin g&#;stergesi elektronik verilerle &#;alışır ve benzinde &#;ok belirgin bir değişim olmadığı s&#;rece s&#;rekli harcanıyormuş gibi g&#;sterir..

    LPG li ara&#;larda bu problemi ortadan kaldırmak i&#;in BRC de bir mod&#;l satılıyor . o mod&#;lden taktırıssanız problem kalmaz
  • Teğmen
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Ben de bu konuyu soracaktım &#;ok g&#;zel denk gelmiş. Ben de aracım LPG deyken benzin de mi yakıyor diyordum kendi kendime.
    Sonradan aklıma geldi aslında elektronik olarak d&#;şebileceği. Arada resetliyor &#;&#;nk&#; kendini saya&#;.

    Depoya benzin koymuyorum bende araca zarar vericek. Nasıl olsa resetler kendini diye yanıyor diyorum bazen unutuyorum, benzin alırken pompayı soktuğunda hava alıyor i&#;eriye yani fazla emdirmiş oluyorum. En g&#;zeli min 50 TL benzin atmak arabaya
  • Yarbay
    Mesaj
    Bende de var aynı şey. Benzin d&#;ş&#;yor kendi kendine. Tam alışamadım sisteme. 1 hafta oldu aracı alalı. megane 2 hb
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Momo-Oz

    T&#;m fransız ara&#;larında bu olay mevcuttur bu bir sorun değildir , aracınızın benzin g&#;stergesi elektronik verilerle &#;alışır ve benzinde &#;ok belirgin bir değişim olmadığı s&#;rece s&#;rekli harcanıyormuş gibi g&#;sterir..

    LPG li ara&#;larda bu problemi ortadan kaldırmak i&#;in BRC de bir mod&#;l satılıyor . o mod&#;lden taktırıssanız problem kalmaz

    O mod&#;l başka markalarda da var. TL diyorlardı galiba.
    Bildiğim kadarı ile mod&#;l&#;n tek yaptığı benzin g&#;stergesinin d&#;şmesini &#;nlemek.
    Yol bilgisayarının t&#;m fonksiyonlarını LPG i&#;in de aktif yapsa (t&#;ketim, menzil, vs) belki o para verilir ama sadece seviye d&#;şmesin diye de yazık o paraya. Dediğim gibi ayda bir TL benzin alınca zaten sorun yok.




  • Er
    9 Mesaj
    Merhabalar,

    Ben LPGli ara&#;larlari&#;in dijital g&#;sterge yaptım. Bi nevi yol bilgisayarı gibi d&#;ş&#;nebilirsiniz. bu sorunuda &#;&#;zebilirim sanırım hatta g&#;stergeye ilave edebilirim. T&#;m sıkıntılardan kurtulacaz inşallah. satış fiyatı tl olacak. sizlerin g&#;r&#;şleri benim i&#;in &#;nemli arkadaşlar. Bu &#;r&#;n piyasada satılırsa tutar mı?
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: spapur

    Merhabalar,

    Ben LPGli ara&#;larlari&#;in dijital g&#;sterge yaptım. Bi nevi yol bilgisayarı gibi d&#;ş&#;nebilirsiniz. bu sorunuda &#;&#;zebilirim sanırım hatta g&#;stergeye ilave edebilirim. T&#;m sıkıntılardan kurtulacaz inşallah. satış fiyatı tl olacak. sizlerin g&#;r&#;şleri benim i&#;in &#;nemli arkadaşlar. Bu &#;r&#;n piyasada satılırsa tutar mı?


    &#;nce uygun fiyattan vermeniz lazım ki d&#;ş&#;nceleri alabilesiniz. Sonu&#;ta alıcılar hi&#;bir kanıtlanmışlığı olmayan bir alete TL vermezler
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Yol bilgisayarı tekerleğin hareketine g&#;re hesaplama yaptığı i&#;in lpg'dede benzini eksiltiyor gibi g&#;stermesi bir arıza durumu değildir.

    Aracınızda kalan benzinin dogru miktarını g&#;rebilmenin en iyi yolu arasıra ilk &#;alıştırmada "TEST MODE" kullanmak.B&#;ylece tekrar &#;l&#;&#;m yapııyor ve depodaki miktarı g&#;rebiliyorsunuz.
  • Er
    9 Mesaj
    Orijinalden alıntı: wurtz


    Orijinalden alıntı: spapur

    Merhabalar,

    Ben LPGli ara&#;larlari&#;in dijital g&#;sterge yaptım. Bi nevi yol bilgisayarı gibi d&#;ş&#;nebilirsiniz. bu sorunuda &#;&#;zebilirim sanırım hatta g&#;stergeye ilave edebilirim. T&#;m sıkıntılardan kurtulacaz inşallah. satış fiyatı tl olacak. sizlerin g&#;r&#;şleri benim i&#;in &#;nemli arkadaşlar. Bu &#;r&#;n piyasada satılırsa tutar mı?


    &#;nce uygun fiyattan vermeniz lazım ki d&#;ş&#;nceleri alabilesiniz. Sonu&#;ta alıcılar hi&#;bir kanıtlanmışlığı olmayan bir alete TL vermezler.

    Piyasadakiler &#;ok mu kanıtlı sorusunu sormaktan kendimi alamıyorum. Şuanda ki Lpg şamandıraları ve g&#;stergeleri s&#;s niyetine takılan cihazlar. Olmazsa ayıp olur diye konulan ekipmanlar. Ben burda sadece tepkileri &#;l&#;mek adına yazdım. Heraldaki &#;r&#;n&#;m&#; herkes alacak değil almasınada gerek yok. Tankta ka&#; litre gazın olduğunu, o anda ki litreye ka&#; kilometre gideceğini g&#;steren bir cihaz. B&#;t&#;n ledli g&#;stergeler 4 ışıklı iken ben 10 barlı g&#;sterge yapmışım ki bunun ne kadar hassas olduğunu siz d&#;ş&#;n&#;n ve hatta dahada hassaslaştırmak adına her t&#;rl&#; ar-ge &#;alışmalarını yapıyorken siz liraya fazla diyorsanız ben size hediye ederim. bir gaz d&#;n&#;ş&#;m servisi olan abimiz var, hep şunu dedi bana kardeşim bu gaz piyasası &#;ok nank&#;rd&#;r. Millet bin lira verip sıfır araba alıyor buraya geliyor 50 liranın pazarlığını yapıyo bu millete bunu kabullendirmek zor ama alışacaklar diyodu. dediklerinin &#;ıkması benim i&#;in b&#;y&#;k bir kazan&#;. (İtalyanlar bişey yapmışlar bizde kopyaları ile gidiyoruz. Şu g&#;stergeyi italyan yapsaydı yok satardı liraya bundan da adım gibi eminim.) ay sonra hemen hemen b&#;t&#;n gaz d&#;n&#;ş&#;m servislerinde bukabilirsiniz g&#;stergeyi.

    Saygılar




  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: spapur

    Piyasadakiler &#;ok mu kanıtlı sorusunu sormaktan kendimi alamıyorum. Şuanda ki Lpg şamandıraları ve g&#;stergeleri s&#;s niyetine takılan cihazlar. Olmazsa ayıp olur diye konulan ekipmanlar. Ben burda sadece tepkileri &#;l&#;mek adına yazdım. Heraldaki &#;r&#;n&#;m&#; herkes alacak değil almasınada gerek yok. Tankta ka&#; litre gazın olduğunu, o anda ki litreye ka&#; kilometre gideceğini g&#;steren bir cihaz. B&#;t&#;n ledli g&#;stergeler 4 ışıklı iken ben 10 barlı g&#;sterge yapmışım ki bunun ne kadar hassas olduğunu siz d&#;ş&#;n&#;n ve hatta dahada hassaslaştırmak adına her t&#;rl&#; ar-ge &#;alışmalarını yapıyorken siz liraya fazla diyorsanız ben size hediye ederim. bir gaz d&#;n&#;ş&#;m servisi olan abimiz var, hep şunu dedi bana kardeşim bu gaz piyasası &#;ok nank&#;rd&#;r. Millet bin lira verip sıfır araba alıyor buraya geliyor 50 liranın pazarlığını yapıyo bu millete bunu kabullendirmek zor ama alışacaklar diyodu. dediklerinin &#;ıkması benim i&#;in b&#;y&#;k bir kazan&#;. (İtalyanlar bişey yapmışlar bizde kopyaları ile gidiyoruz. Şu g&#;stergeyi italyan yapsaydı yok satardı liraya bundan da adım gibi eminim.) ay sonra hemen hemen b&#;t&#;n gaz d&#;n&#;ş&#;m servislerinde bukabilirsiniz g&#;stergeyi.

    Saygılar


    İtalyan'lardan kopya olayına tamam katılıyorum TR'de &#;ok iyi şeyler &#;ıkabiliyor. Fakat şu da bir ger&#;ek İtalya'dan gelen aparat vs. ler doğruluğu kanıtlanmış ve piyasaya oturmuş cihazlar. İtalyan menşeili tankların ne t&#;r testlerden ge&#;erek piyasaya s&#;r&#;ld&#;ğ&#;n&#;, yerli &#;retimlerin ise "test" edilerek piyasaya s&#;r&#;ld&#;ğ&#;n&#; biliyoruz. Neyse ben alma amacında değilim tabi fakat insanlar LPG kitini taktırırken TL nin hesabını yapıyorlar. G&#;sterge i&#;in bunun %10 unu vereceklerini d&#;ş&#;nmek &#;ok iyimserlik olur. Alıcı olmaz mı tabiki olur baya olur fakat emin olun tahminlerinizin altında kalabilirsiniz




  • Teklif ettiğiniz &#;r&#;n&#;n ne olduğunu biraz anlatın ki biz de neye TL verip vermeyeceğimize karar verebilelim.
    Eğer benzin g&#;stergesini sıfırlamaktan başka bir işe yaramayan PSA mod&#;l 50 funduszeue.info satılıyorsa depodaki gaz miktarını, kalan menzili, vs g&#;steren bir cihazı funduszeue.info satmayı hedefleyebilirsiniz. O abinizin dediği &#;oğunluk i&#;in doğru olabilir ama memlekette funduszeue.info kitler varken TL verip kit taktıranlar da var. Yani d&#;zg&#;n, g&#;venilir bir &#;r&#;ne para verecek insanlar da bulunur. O aletten 5 milyon tane satmayı hedeflemiyorsanız 50 funduszeue.info hesabını yapanları kafaya takmayın. funduszeue.info bakmayan onbinler de var.

    Ama dediğim gibi sizin icat neyin nesidir, ne kadar d&#;zg&#;n &#;alışır orası &#;nemli. Orijinal yol bilgisayarları benzin i&#;in bu &#;l&#;&#;mleri %5'in altında hassasiyetle yapıyor (misal yol bilgisayarı 8,5 lt derken ger&#;ek t&#;ketim 8,8 ise sapma %4 bile değildir). Siz depodaki gazı nasıl &#;l&#;eceksiniz? Hadi &#;l&#;t&#;n&#;z diyelim, menzil i&#;in gereken t&#;ketim ortalamasını nasıl bulacaksınız? "Yol bilgisayarının verisini alıp %20 fazlasını hesaplatırım, veya kullanıcı elle girer" falan derseniz &#;ocuk &#;l&#; doğmuş demektir.

    Ayrıca forumlardaki kullanıcı g&#;r&#;şlerinin pek &#;nemi de yok. Alın cihazı elinize, gidin BRC'nin, Prince'in, funduszeue.info genel merkezine (ki bunu belki de yaptınız) oradaki adamlar cihazı beğenirse emin olun kullanıcı da beğenir.




  • Er
    9 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: oflazca

    Teklif ettiğiniz &#;r&#;n&#;n ne olduğunu biraz anlatın ki biz de neye TL verip vermeyeceğimize karar verebilelim.
    Eğer benzin g&#;stergesini sıfırlamaktan başka bir işe yaramayan PSA mod&#;l 50 funduszeue.info satılıyorsa depodaki gaz miktarını, kalan menzili, vs g&#;steren bir cihazı funduszeue.info satmayı hedefleyebilirsiniz. O abinizin dediği &#;oğunluk i&#;in doğru olabilir ama memlekette funduszeue.info kitler varken TL verip kit taktıranlar da var. Yani d&#;zg&#;n, g&#;venilir bir &#;r&#;ne para verecek insanlar da bulunur. O aletten 5 milyon tane satmayı hedeflemiyorsanız 50 funduszeue.info hesabını yapanları kafaya takmayın. funduszeue.info bakmayan onbinler de var.

    Ama dediğim gibi sizin icat neyin nesidir, ne kadar d&#;zg&#;n &#;alışır orası &#;nemli. Orijinal yol bilgisayarları benzin i&#;in bu &#;l&#;&#;mleri %5'in altında hassasiyetle yapıyor (misal yol bilgisayarı 8,5 lt derken ger&#;ek t&#;ketim 8,8 ise sapma %4 bile değildir). Siz depodaki gazı nasıl &#;l&#;eceksiniz? Hadi &#;l&#;t&#;n&#;z diyelim, menzil i&#;in gereken t&#;ketim ortalamasını nasıl bulacaksınız? "Yol bilgisayarının verisini alıp %20 fazlasını hesaplatırım, veya kullanıcı elle girer" falan derseniz &#;ocuk &#;l&#; doğmuş demektir.

    Ayrıca forumlardaki kullanıcı g&#;r&#;şlerinin pek &#;nemi de yok. Alın cihazı elinize, gidin BRC'nin, Prince'in, funduszeue.info genel merkezine (ki bunu belki de yaptınız) oradaki adamlar cihazı beğenirse emin olun kullanıcı da beğenir.


    &#;ncelikle olaya objektif bakışınız i&#;in size &#;ok teşekk&#;r ederim. G&#;sterge sizinde dediğiniz gibi depo i&#;inde gazın lt. resini g&#;sterecek i&#;indeki litre ile ka&#; km. yol yapacağınız yazacak (ortalama, doğruluk oranı %90dadır) birde on barlı seviye g&#;stergesi olacak. G&#;sterge şuan i&#;in %90 verimli &#;alışıyor. Sizde taktir edersiniz ki gaz tankı ile benzin tankları &#;ok farlı tanklardır. benzin tanklarında benzin &#;alkalanmasın diye perdeler vardır. ama gaz tanklarında i&#; bir perde bulunmamaktadır. &#;ok &#;alkalandığı i&#;in hem şamandıranızı bozuyor hemde ledli g&#;stergelerde ışıklar tuhaf tuhaf yanıp s&#;n&#;yor. 4den 3 e d&#;şe biliyor veya bir anda 1 lende yanabiliyor. biz bunarın &#;n&#;ne ancak form&#;llerle ge&#;ebildik ve %90 başarılıyız. kullanıcı g&#;stergede bir tek tarih saat ayarı yapabilecek. başka hi&#;bir şey yapmasına gerek kalmayacak. yani kullanıcı direk olarak kullanmaya başlıcak. Resmini koymak isterdim ama son aşamaya &#;ok az kaldı bi takım şeyleride bitirip son haliyle resminide koyacam.

    saygılar..




  • Teğmen
    Mesaj
    Arkadaşlar selamlar
    bende megane 2 Otomatik vites ara&#; aldım. Hen&#;z 1 hafta oldu. benimde benzin ibresi ile başım dertte. Lpg de kullanırken sanki benzin harcıyormuş gibi d&#;ş&#;yor. buda beni rahatsız ediyor. Bazı forum sitelerinde Km de bir ibreler normale geliyormuş. Bu durumu &#;&#;zen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Bayramda kısmetse uzun yola &#;ıkacağım, devamlı benzin mi almam gerekecek ışıgın yanmaması i&#;in
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: SELCUK34

    Arkadaşlar selamlar
    bende megane 2 Otomatik vites ara&#; aldım. Hen&#;z 1 hafta oldu. benimde benzin ibresi ile başım dertte. Lpg de kullanırken sanki benzin harcıyormuş gibi d&#;ş&#;yor. buda beni rahatsız ediyor. Bazı forum sitelerinde Km de bir ibreler normale geliyormuş. Bu durumu &#;&#;zen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Bayramda kısmetse uzun yola &#;ıkacağım, devamlı benzin mi almam gerekecek ışıgın yanmaması i&#;in


    Test modu yapabilirsiniz.
  • Teğmen
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Death


    quote:

    Orijinalden alıntı: SELCUK34

    Arkadaşlar selamlar
    bende megane 2 Otomatik vites ara&#; aldım. Hen&#;z 1 hafta oldu. benimde benzin ibresi ile başım dertte. Lpg de kullanırken sanki benzin harcıyormuş gibi d&#;ş&#;yor. buda beni rahatsız ediyor. Bazı forum sitelerinde Km de bir ibreler normale geliyormuş. Bu durumu &#;&#;zen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Bayramda kısmetse uzun yola &#;ıkacağım, devamlı benzin mi almam gerekecek ışıgın yanmaması i&#;in


    Test modu yapabilirsiniz.


    Test modunun arabaya bir zararı olmaz değilmi? Her km de bir yapmam gerekecek o zman
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası