puf poğaça tarifi peynirli / Puf puf poğaça nasıl yapılır? Peynirli puf puf poğaça tarifi

Puf Poğaça Tarifi Peynirli

puf poğaça tarifi peynirli

Peynirli Puf Poğaça

Türk insanı olarak çay saatlerini dolu dolu geçirmeyi çok severiz. Beş çaylarında sofrayı süsleyen en güzel lezzetlerden biridir poğaça Kimisi poğaçayı daha kıtır kıtır severken kimisi yumuşacık sünger gibi olmasını ister ki ben ikinci kısmı tercih edenlerdenim. Katkılı pastane poğaçalarını tüketmek yerine evinizdeki malzemelerle hazırlayacağınız şahane bir tarifimiz var

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

İç malzemesi:

Tam yağlı beyaz peynir

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

peynirli poğaça

Yapılışı

  1. Su, ılık süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alın. Maya eriyene kadar çırpın.
  2. Sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana dek çırpıcı yardımıyla çırpmaya devam edin.
  3. Azar azar unu ekleyin ve yoğurun.
  4. Yumuşak bir kıvam alan hamuru 30 dakika mayalamaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın içine peynir ilave ederek elinizde yuvarlayın.
  6. Yuvarladığınız topları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  7. derece önceden ısıtılmış fırında dakika pişirin.

Afiyet olsun

Tarifi beğendiniz mi?

Tarifi oylayın, herkes için fikir elde etmiş olursunuz.

Bu tarifi sosyal medyada paylaşın
  • Facebook'ta Paylaş
  • Tweet
  • Share on Google+

Hamur işi

Benzer Tarifler

Yumuşacık kreması ve çıtır çıtır kıvamıyla tatlı krizlerinizi sonlandıracak pratik bir lezzete ne dersiniz?

Sağlıklı beslenenler için doymuş yağ içermeyen karidesin bu tarifini çok beğeneceksiniz…

Hamburger sevenler için çok özel bir tarif! Artık hamburger ekmeğinizi doğal ve katkısız bir şekilde evinizde yapabileceksiniz

Peynirli Kolay Poğaça Tarifi

Peynirli Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Kolay peynirli poğaça tarifi birçok yaştan insanın severek tükettiği bir tarif olması nedeniyle sıklıkla yapılır. Dışarıdan hazır olarak alacağınız peynirli poğaça kadar lezzetli bir tariftir. Yapacağınız poğaça tarifleri kolay uygulanabilir olması evinizde her zaman yapabilmenize imkan sağlar. Sabah kahvaltıları, çocuğunuzun beslenme çantası, ofise giderken yanınıza alacağınız kahvaltı önerisi ya da çat kapı gelen misafirlerinize sunabileceğiniz poğaça tarifleri ile her günü ve her anı kurtarabilirsiniz. Yumuşak ve sıcak olarak ailecek yiyebileceğiniz tariflere farklı şekiller vererek şık sofralar hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabileceğiniz, önemli misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz peynirli puf poğaça tarifi davetliler tarafından çok beğenilir. Tam kıvamında olan tarifi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Kısa sürede mayalayabileceğiniz ve hızlı bir şekilde pişen kolay poğaça tarifi mayalı bir hamurdan yapıldığı için yumuşacık olur. Gelin, tarifin detaylarını birlikte inceleyelim.

Peynirli Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Peynirli Kolay Poğaça Hamuru İçin:

  • 1 paket Pakmaya g instant maya 
  • 1 su bardağı ( ml) ılık su 
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 5- 5,5 ( g)  su bardağı un
  • gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli Kolay Poğaça İç Harcı İçin

  • gram (az yağlı, rendelenmiş) beyaz peynir
  • gram lor peyniri
  • dal kıyılmış maydanoz

Peynirli Kolay Poğaça Üzeri İçin:

Kolay ve Pratik Peynirli Poğaça Hazırlanışı

Mayalı kolay poğaça tarifi için ihtiyacınız olan malzemeleri, ölçü kapları ile birlikte hazır bulundurmanız işinizi kolaylaştırabileceği gibi, mutfağın daha az kirlenmesini sağlayabilir. Tarifte kullanacağınız yoğurt, sıvı yağ, tereyağ, su gibi malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterebilirsiniz. Bu şekilde hamurun daha güzel mayalanmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda katı malzemeleri de eleyerek sıvı malzemeler ile karıştırmanız hamurun daha pürüzsüz olmasını sağlar. Hamur mayalanırken kullanacağınız iç harcın hazırlığını yapabilirsiniz. Birebir aynı sonucu vermese de beyaz peynir yerine evde bulunan farklı peynir veya iç harçları da kullanabilirsiniz. Fırına vermeden önce poğaça hamurunun üzerine yumurta sarısı sürmeniz gerekir. Son olarak susam, çörek otu veya haşhaş otu dökerek hazırlığı tamamlayabilirsiniz. Kontrollü bir pişirme süresi sonrasında hazır olan peynirli kolay poğaça lezzetini misafirlerinize, ev halkınıza sunabilirsiniz.  

Peynirli Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kolay poğaça yapımı için öncelikle geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık suyu, üzerine yoğurdu, şekeri, 1 adet yumurta ve 1 yumurta akını ekleyin. 
  2. Ardından tuzu ve Pakmaya instant mayayı ilave edin ve bir çatal ya da uygun bir araç ile hafif çırpın.
  3. Ardından tereyağ ve sıvı yağı ekleyin. 
  4. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz, ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir  bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hazır olan poğaça hamurunu 45 dakika ağzı kapalı bir şekilde mayalandırmaya bırakın. Bu esnada peynirli poğaça iç harcı için belirtilen miktarlardaki peynirlerle maydanozu karıştırın. 
  6. Mayalanma süresi biten hamuru 20 eşit beze olarak hazırlayın. 
  7. Her bezeyi tezgah üstünde elinizle bastırarak çay tabağından biraz daha büyük, avuç içi büyüklüğünde genişletin.
  8. Hamurun ortasını parmak uçlarınızla bastırarak kenarlara doğru şişkinlik olacak şekilde şekillendirin.
  9. Hamurun tam ortasına denk gelecek şekilde iç harcı koyun ve hamurları ikiye katlayın. 
  10. İkiye katladığınız hamurun tam ortasına oklava yardımıyla bastırın. Böylelikle tam pastane poğaçası şeklinde bir poğaça hamurunuz olabilir.
  11. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine şekillendirdiğiniz poğaçaları dizerek, üzerlerine yumurta sarısını sürün. 
  12.  Oda sıcaklığında 20 dakika tepside mayalama işlemi yaptıktan sonra, önceden ısıtılmış derecelik fırında dakika pişirin. 

Peynirli Kolay Poğaça Yapımı Püf Noktaları

En kolay poğaça tarifi için dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, yoğururken hamuru çok fazla yormamaya dikkat etmektir. Mayanın aktif hale gelmesini sağlamak için pürüzsüz bir kıvama gelen hamuru 45 dakika ılık bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde dinlendirmeniz gerekir. Ortalama 2 katına çıkan hamura pastane poğaçası şekli verdikten sonra fırınlayabilirsiniz. Fırının ayarı sahip olduğunuz modelin, niteliklerine göre değişiklik gösterebilir. Kolay yumuşak poğaça tarifi üstü kızarana kadar pişirilmelidir. Önerilen süre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kontrollü bir pişirme süresi geçirmeniz gerekir. 

Diğer Peynirli Poğaça Tarifleri:

Kolay poğaça tarifleri günü kurtaran, misafirlerin sevdiği lezzetlerdir. Aniden gelen misafirlerinize sunacağınız pratik poğaça tarifi sayesinde, özensiz bir hazırlık yapmamış olursunuz. Peynirli çiçek poğaça tarifi sadece tadıyla mideyi değil, özenli şekliyle de göz doyurur. Basit poğaça tarifi olarak mutfaklarınızda yapabileceğiniz 

Dereotlu peynirli poğaça tarifi sayesinde artık dışarıdan hazır poğaça alma ihtiyacı duymazsınız. Kısa bir zaman içerisinde sadece mayalı değil kabartma tozlu maydanozlu ve lor peynirli poğaça tarifi uygulanabilir. Damakta enfes bir aroma bırakan bir diğer lezzet olarak ıspanaklı ve peynirli mayalı poğaça tarifi iştahınızı kabartabilir. Çocuklarınız ile yapabileceğiniz, mayalı lor peynirli poğaça tarifi sayesinde, birlikte tarifi hazırlarken de yerken de keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Pakmaya ailesi tüm lezzetli anılarınızda yanınızda! Afiyet olsun…

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır

Yumuşak mayalı poğaça tarifi arıyorsanız, adı gibi yumuşacık olan, puf puf kabaran, pofuduk peynirli Pamuk Poğaça tarifi çok hoşunuza gidecek. Eğer denerseniz siz de yerken ağzınızda eriyip giden hafifliğini çok seveceksiniz. Yayınlandığı günden beri en sevilen mayalı poğaça tarifleri oldu. Oldukça fazla kişi tarafından denendi ve olumlu yorumlar aldı bu Pamuk Poğaça tarifi.

Kuru mayalı poğaça tarifi genellikle göz korkutur ve sanki yeterince güzel kabarmayacak, piştiğinde sert olacak gibi endişelere sebep olur. Hiç merak etmeyin, eğer tarifi adım adım uygularsanız  istediğiniz gibi kabarmış, yumuşak mayalı poğaça yapabileceksiniz. Eğer mayalı hamur konusunda çok tecrübem yok, biraz daha destek diyorsanız öncelikle Mayalı Hamur Hazırlamanın Püf Noktaları isimli yazıma da bir göz atabilirsiniz.

Bu yumuşak, mayalı poğaça tarifini okurken dikkatinizi çekeceği gibi yumurta yok malzeme listesinde. Eğer üzerine sürdüğümüz yumurta sarısını saymazsak yumurtasız poğaça tarifi arayanlar için de ideal bir tarif. Hiç yumurta kullanmak istemeyenler bazen benim de yaptığım gibi sadece yoğurt da sürebilirler poğaçanın üzerine.

Poğaça tarifindeki malzeme listesinde şeker miktarı fazla gelebilir gözünüze ama tarifte de belirtiğim gibi şekeri kaşığa tepeleme doldurmadan ölçeceğiz. Yani ölçümüz &#;silme&#; olacak. Şeker, poğaçanın daha güzel kabarmasını sağlıyor, hamura da belli belirsiz bir tatlımsılık veriyor. Poğaçada tatlımsı tat olmasın diyenler 3 silme kaşık şeker koyabilirler.

Pamuk Poğaçanın hamurunun kıvamı, farklı tarifler hazırlamak için de çok uygun. Kalabalık misafirleriniz için dilerseniz Pamuk Poğaça Tarifini daha fazla hazırlayıp, farklı şekiller vererek  aynı anda daha fazla çeşit hazırlayabilirsiniz. Bunlardan bazılarını aşağıdaki tarifin sonunda yer alan videoda da gösterdim.

Pamuk Poğaça buzlukta saklanabilir mi? Sık sorulan soruya da cevap vermek istiyorum. Poğaçaları hazırladığınızda, pişirdikten sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Servis etmeden önce derece ısıtılmış fırında, poğaçaların buzları çözülüp ısınana kadar tutun. Ancak poğaçaların kurumaması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta su koymayı unutmayın.

Kuru mayalı Pamuk Poğaça nasıl yapılır görmek için tarife bir bakalım. Ama önce yeni tariflerden haberdaar olmak için Instagram Sayfamı takip etmeyi unutmayın.

Tarifin Videosunu İzleyebilirsiniz:

Default Video Link

Pamuk Poğaça

Hazırlama Süresi25 dakikadakika

Pişirme Süresi25 dakikadakika

Toplam Süre50 dakikadakika

Kalori: kcal

Porsiyon :8Kişilik

Tarifi Yazdır

Hamur:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 çorba kaşığı toz şeker (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (instant maya) (10 g)
  • Aldığı kadar un

İçine:

  • gr beyaz peynir
  • ½ demet maydanoz

Üzerine:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Haşhaş, susam, çörek otu vb.
  • Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.

  • Muhtemelen un az gelecektir. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.

  • Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.

  • Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip ºC'de ısıtılmış fırına verin.

Bu tarifi beğenenler diğerNefis Poğaça Tariflerine de göz atabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir