makinayla tüy alma / Hamilelik esnasında hangi epilasyon yöntemlerini kullanmalısınız? | MUSTELA

Makinayla Tüy Alma

makinayla tüy alma

Etkili ve kolay tüy alma yöntemleri

  • Epilatörler:

     Epilatörler vücut kılları nasıl alınır sorusuna cevap olarak başı çekse de kolay tüy alma yöntemleri bununla sınırlı değil. Fakat evinizin rahatlığında kolayca ve etkili bir şekilde kullanılabiliyor olmalı, seyahatte rahat taşınmaları, kompakt ve hafif olmaları tercih nedenlerinin başında geliyor. 

    Nasıl çalışır:

    Dönen cımbızlara sahip bir başı olan, elde tutulan bir cihaz cildin yüzeyinde gezdirilip bu sırada tüyler alınır. Epilatörler ıslak veya kuru olarak kullanılabilen çeşitlere sahiptir. Kimi epilatörlerse hem ıslak hem de kuru kullanıma olanak tanır. Epilatörlerin ortak özelliği tüyleri kökünden almasıdır. IPL gibi epilatörlerse cımbızlı olanlardan farklı çalışarak, tüyleri kalıcı olarak ortadan kaldırmayı hedefler. 

    Hangi bölgelerde iyi çalışır:

    Vücuttaki tüm bölgeler - bacaklar, koltuk altları, kollar, bikini bölgesi ve yüz

    Avantajları:

    Güzellik değerlendirmesi:

    Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur. Yani “kısa tüyler nasıl alınır?” sorusuna cevap olan bir yöntemdir. Gözle görmekte dahi zorlandığınız tüyleri almak için epilatörleri tercih etmek doğru olacaktır. “Kısa tüyler nasıl alınır?” sorusunun cevabı epilatörlerdir.

    Dermatolog notu:

    “Epilatörlerle tüy kökünden alındığından tekrar çıktığında ucu daha ince bir görünüm verecek şekilde konik olma eğilimindedir. Ayrıca epilatörlerin düzenli kullanımında batık sayısı azaltılabilir."   

  • Ağda 

    3_shutterstock_514913836

    Nasıl çalışır:

    Sıcak veya soğuk ağda cilde tüylerin büyüme yönünde uygulanır. Sertleştikten sonra üzerine kumaş şeritler yerleştirilip büyümenin yönünün tersine hızla çekilir ve beraberinde tüyler de gelir. Alternatif bir seçenek önceden hazırlanmış ağda stripleridir.

    Hangi bölgelerde iyi çalışır:

    Bacaklar, bikini, kaşlar, koltuk altları ve üst dudak.

    Avantajları:

    Dezavantajları:

    Güzellik değerlendirmesi:

    Günlük tüy almayı sıkıntılı buluyorsanız ve profesyonel işlemin ücretini ödeyebilecekseniz harika.

    Dermatolog notu:

    “Ağda yaptığınız zaman aslında yüzey cilt hücrelerini alıyorsunuz ve bu nedenle cilt sonra kuru kalabilir. İdeal olarak aloe vera içeren, rahatlatıcı bir losyon sürün.”

     

  • İplikle çekme

    4_shutterstock_1169347984

    Nasıl çalışır:

    Her tüyün etrafına ince pamuk ipliği parçaları sarılır ve sonra hızla çekilir ve beraberinde tüyleri çeker.

    Hangi bölgelerde iyi çalışır:

    Kaşlar ve üst dudak gibi küçük, narin bölgeler.

    Avantajları:

    Dezavantajları:

    Güzellik değerlendirmesi:

    Kaşlar için harikadır - bir kez denedikten sonra çoğu bunu tercih eder.

    Dermatolog notu:

    "İplikle çekme cilt için çok rahatsız edici değildir ve bu nedenle üst dudak ve kaş gibi özellikle duyarlı bölgelerde kullanılması faydalıdır."

     

  • Lazer / IPL gibi ışık tabanlı tüy giderme

    5_shutterstock_1561778506

    Nasıl çalışır:

    Dar ve konsantre bir ışın cildin küçük alanlarına odaklanır. Işık cilt yüzeyi altındaki tüy folikülündeki pigment tarafından emilir ve böylece tüy folikülünü ısıtıp büyüme döngüsüne bağlı olarak (sadece anajen) tüy büyümesini engeller. Cildiniz ne kadar açık renk ev tüyleriniz ne kadar koyu renkse tedavi o kadar fazla işe yarar.

    Hangi bölgelerde iyi çalışır:

    Bikini, koltuk altı, üst dudak.

    Avantajları:

    Dezavantajları:

    Güzellik değerlendirmesi:

    Üst dudak gibi sizde sıkıntı yaratan bölgeler için harika ama normal tüy alma seçeneği olarak abartılı.

    Dermatolog notu:

    "Lazer tüylerdeki pigmente 'odaklanarak' çalışır - bu nedenle tüy renginiz cilt renginize ne kadar yakınsa yanma ve nedbe dokusu oluşması riski o kadar yüksektir. Bu nedenle ideal kombinasyon soluk cilt üzerinde koyu renk tüylerdir. Koyu renk cildiniz varsa bu tekniğe kalkışmadan önce iyice düşünmelisiniz."

    7 adımda mükemmel tıraş

  • En ağrılıdan acısıza tüy alma yöntemleri 

    Ağda


    Nesillerdir kullanılan ve istenmeyen tüylerden kurtulmak için tercih edilen ağda acısıyla meşhurdur. Bunu da hızlı bir şekilde uygulanabilmesi, yaklaşık 3 hafta boyunca pürüzsüz bir his sunması ve genellikle ekonomik olmasıyla telafi eder. Ağdanın acısı bölgeden bölgeye ve tüylerin durumuna göre de değişebilir. Örneğin bikini bölgesi ağdanın acısına daha hassas olabilir veya tüyler çok uzunsa daha çok acı hissedilmesine neden olabilir.

    Epilatör


    Ağda gibi tüyleri kökünden alan bir yöntem olan epilatör hızlı ve uzun süreli etki isteyenler tarafından tercih edilir. Ancak yine ağda gibi birçok tüy bir anda alındığından biraz rahatsız hissedebilirsiniz. Cihazı kullanmaya alışkın değilseniz ilk seferlerde aynı bölgelerden tekrar tekrar geçmeniz gerekebilir. Acısız epilasyonun püf noktalarından biri de duşta epilasyon yapmak olduğu için duşta da rahatlıkla kullanabileceğiniz Philips Satinelle Prestige Islak ve Kuru epilatörü tercih edebilirsiniz. Böylece cildinizin tahriş olma riski azalır.

    Cımbız


    Epilatörle aynı mantıkta çalışan ancak tüylere teker teker müdahale edilen cımbız yöntemini tam da bu sebeple büyük bölgelere uygulamak mümkün olmaz. Ancak yüz bölgesi ve vücutta çıkan tek tük tüyler için tercih edilebilir. Tüyleri kökünden aldığı için tekrar uzamaları uzun sürer. Orta düzeyde acılı olduğu söylenebilir.

    İple alma


    Cımbızla benzer düzeyde acılı olduğu söylenebilecek iple alma yönteminde dikkat etmeniz gereken şey kendinizi usta ellere teslim etmek ya da kendiniz yapıyorsanız bu işte iyi olduğunuzdan emin olmaktır. Böylece hissedeceğiniz acı en aza inebilir.

    Lazer


    Tüylerden kalıcı olarak kurtulmaya yaradığı bilinen bir diğer yöntem olan lazerde, kıl köklerine ışık enerjisi uygulanır ve büyümeleri durdurulur. Lazer oldukça etkili bir yöntemdir ancak uzmanlar tarafından uygulanmalıdır ve kişiden kişiye değişmekle birlikte hafif acılı olabilir. Bazı kişiler hemen hemen hiçbir şey hissetmezken bazıları içinse seanslarda biraz diş sıkmak gerekir.

    Tıraş


    Hedefiniz acısız tüylerden kurtulmaksa tıraş etmek sizin için doğru olabilir. Ancak birkaç günden uzun süren bir pürüzsüzlük arıyorsanız tercih değişir. Tıraşı tercih ettiğinizde dikkat edip kendinizi kesmediğiniz ve tıraş işlemini tüylerin büyüme yönüne doğru yaptığınız sürece acı hissetmez, tahrişi de minimumda tutabilirsiniz. Fakat bunu 1-2 günde bir tekrarlamaya hazır olun. Çünkü bu yöntemde tüyler kökünden alınmaz.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası