samsung 2019 en iyi telefonu / En İyi İkinci El Telefon Modelleri - 2021 - Webtekno

Samsung 2019 En Iyi Telefonu

samsung 2019 en iyi telefonu

Paylaşmayı unutmayın.

Akıllı telefon denildiğinde artık aklımıza birçok marka gelebiliyor. Çünkü günümüzde her markanın kendine özgü çıkardığı yeni ve tamamen farklı özellikleri mevcut. Bu yüzden akıllı telefon seçimlerimizde biraz daha zorlanabiliyoruz. Biz de bu yazımızda seçimlerinizi biraz kolaylaştırmak için 2019’da bizim olmasını isteyeceğimiz en iyi akıllı telefonlar listesini derledik.

1. Huawei Mate 20 Pro

6.39 inç büyüklüğünde olan ekranı, 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 980 Chipsetiyle çalıştırıyor ve 4200 mAh olan bataryası ile bu keyfi ne kadar kullanırsanız kullanın bir günün sonuna kadar kesinlikle getirebiliyorsunuz. Öyle ki normal bir kullanımda da iki günü rahatlıkla doldurabiliyorsunuz.

Tabi yine normal özelliklerinden bahsedip sizi yormak yerine bu telefonun an çok öne çıkan özelliği olan muhteşem kamerasından bahsetmek istiyoruz. Arka tarafa tıpkı P20 Pro daki gibi, ilk olarak geniş açılı 40MP’lik bir kamera, hemen altına 20 MP ve onun yanında ise 8MP’lik kameralar yer alıyor.

2. Huawei P20 Pro

Günümüzdeki en iyi akıllı telefon olarak seçilen P20 Pro, en az bahsedildiği kadar iyi bir telefon diyebiliriz. Tabii sözde iyi olmasına değil de teknik olarak özelliklerine de bakalım.

  • Ekran: 6.1 inç OLED 1080 x 2240 px
  • İşlemci: Huawei Kirin 970
  • Ram: 6GB
  • Hafıza: 128GB
  • Batarya: 4000mAH

Bunlar gibi muhteşem özellikleri bulunuyor diyebiliriz. Tabii bu telefonun en önemli özelliklerinden birinin ise kuşkusuz kamera olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle ön kısmına 24MP’lik harika bir kamera eklemişler. Arka kısmında ise 40MP’lik ana kamerasının hemen altında 20MP ve 8MP’lik kameraları yer alıyor. Özetle kamera!

3. iPhone XS Max

Son zamanlarda özellikle fiyat konusunda adından fazlasıyla söz ettiren iPhone XS Max, tabii ki bu listede olmayı hak ediyor. Çünkü şu an için fiyat olarak değil de performans olarak inceleme yapıyoruz.

Bu telefonun kuşkusuz en iyi özelliği performansı. İçinde 6 çekirdek barındırıyor ve işlemci kısmında ise Apple A12 Bionic Chipset kullanılıyor. Aslında bu işlemcinin dünyada ilk kez x serisinde kullanılması ve şu ana kadar üretilmiş en iyi işlemci olduğunu belirttiğimizde söylenecek başka söz kalmıyor.

4. Samsung’un Katlanabilir Telefonu

samsung katlanabilir telefon

Başlıktan da anlayacağınız gibi bu telefonun ismi henüz belli değil. Fakat şu anda isminden çok nasıl bir şekilde olacağı daha önemli diyebiliriz. Çünkü görselinde de gördüğünüz gibi bu katlanılabilir bir telefon. Henüz satışa sunulmayan bu telefonun yeni nesle damga vuracağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

5. Samsung Galaxy S9 Plus

en iyi akıllı telefon hangisi

Yukarıda bahsettiğimiz Huawei ve iPhone’un biraz gerisinde kalan Samsung S9 Plus da aslında oldukça iyi bir telefon diyebiliriz. Samsung’un
Samsung Exynos 9 Series 9810 Chipset’ini kullanan S9 Plus, 8 çkirdekli yapısı ile beraber oldukça akıcı ve performanslı diyebiliriz.

6. iPhone XR

en iyi akıllı telefonlar 2019

Performans konusunu fazlasıyla önemseyen Apple’ın bu listede ikinci bir telefonunun olması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. iPhone XR, yukarıda bahsettiğimiz XS Max ile hemen hemen aynı özelliklere sahip fakat kullanırken farklılığını hissetmeyeceğimiz birkaç özellik kısılarak daha uygun fiyatlara satılıyor. Öyle ki iPhone XS Max, 13.500 tl gibi bir fiyatlara satılırken kullanırken fazla bir fark hissetmeyeceğiniz bu telefon 7.900 tl lik bir fiyatla alıcılarına sunuluyor.

7. Samsung Galaxy A9

Samsung bu telefonu ile çentikli ekrana aslında çok sıcak bakmadığını bizlere gösteriyor. Fakat iş kameraya gelince arkaya tam 4 adet kamera yerleştirdiğini görüyoruz.

Ana kamera olarak 24 MP bir kamera bizi karşılıyor. İkinci kamera ise ekstra geniş açılı fotoğraflar için 8 MP olarak yerleştirilmiş. Otomatik odaklama ve optik Zoom için bunların hemen altına 10 MP ve Derinlik Algısı (Bokeh) efekti için de 5 MP lik son kamerayı eklemişler. Yani görünüşe göre bu telefon ile kötü fotoğraf çekmek pek mümkün değil.

8. Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note serisinin devamı olon bu telefon kamera özelliğinin aksine performans yetenekleri ile bizleri etkilemeyi başarıyor. Yonga seti olarak Samsung Exynos 9 Series 9810 chipsetini kullanan Note 9 ana işlemci olarak 8 çekirdek ile beraber Quad-core 2.7 GHz Mongoose M3 CPU kullanıyor. Bu da bize fazlası ile yetecek bir performans sağlıyor diyebiliriz. Kamera bölümünde ise f1.5 diyafram açıklığında ve 12 MP çözünürlüğünde birinci kamera, f2.4 diyafram açıklığında ve yine 12 MP çözünürlüğünde ikinci bir kamera bizleri karşılıyor.

9. Nokia 9

Nokia 9 serisinin devamı olacak olan bu telefon 2019 yılında çok fazla ses getireceğe benziyor. Tabi ki ses getireceğinin düşündüğümüz en belirgin özelliği kamera özellikleri. Öyle ki bu telefonda tam olarak 6 tane kamera olacağı söyleniyor. Performans olarak ta kendini kanıtlamayı başarırsa, 2019 yılının en iyi telefonlarından birinin bu olacağını söyleyebiliriz.

10. iPhone X

iPhone serisinin 2018 yılında en çok ses getiren telefonu olan iPhone X’i de 2019 telefonları arasına rahatlıkla ekleyebiliriz. Çünkü diğer markaların bu özelliklerle bir telefon çıkartacağı pek beklenmiyor. Dolayısı ile bu telefon da 2019’un en iyi akıllı telefonları arasında olmayı kesinlikle hak ediyor. Bu telefonun detaylı incelemesine ise bu yazımızdan bakabilirsiniz.

Geride bıraktığımız bu yılda hangi telefonlar en iyisiydi göz atmak isterseniz 2018’in En İyi 13 Akıllı Telefonu yazımızı da okumanızı öneririz.

Bu güzel telefonlara yakışacak en güzel uygulamayı da bonus olarak bırakalım mı? 🙂

Paylaşmayı unutmayın.

2019'u Samsung'un Yılı Haline Getirecek İki Telefon

Ekim ayı bitmek üzere. Huawei, LG, Google, Xiaomi gibi akıllı telefon piyasasına yön veren markalar yeni amiral gemilerini tüketicilerin beğenisine bir bir sundu. Büyük markaların merakla beklenen amiral gemilerinin tanıtılması, dikkatlerin yeniden Samsung’un şu ana kadarki en iyi ve yenilikçi telefonu olması beklenen Galaxy S10’a çevirdi.

Ünlü analist Ming-chi Kuo, Güney Kore medyası ve Bloomberg tarafından paylaşılan bilgiler, hem Galaxy S10, hem de dünyanın ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu olacak Galaxy F ya da Galaxy X hakkında önemli ipuçları sağlıyor. Samsung, 2018 yılında başta Huawei olmak üzere Çinli üreticilerin gölgesinde kaldı. Ancak 2019, Samsung’un yılı olabilir.

Gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy S10 serisinde ekrana gömülü parmak izi teknolojisini kesinlikle sunacak. Bununla birlikte şirket, ekran çerçevelerini ortadan kaldırmak için delikli ekran panellerini test ediyor. Testlerin başarılı olması halinde ön kamera ve sensörler, Galaxy S10 ekranının içinde yer alacak.

Ekran çerçevelerinin ortadan kaldırılması, Samsung hayranlarını fazlasıyla memnun edecek bir gelişme olsa da Samsung’un kulaklık girişini kaldırmayı planladığı da söyleniyor. Gelen bilgilere göre şirket, kulaklık girişi olmayan Galaxy S10 prototipleri üretmiş durumda. Ancak nihai sürümde kulaklık girişi olma ihtimali hala yüksek.

Samsung’un üzerinde çalıştığı bir değiş teknoloji ise 5G. Gelen bilgiler göre şirket, 5G destekli bir Galaxy S10 modelini tüketicilere sunmak için Birleşik Devletler’in en popüler operatörlerinden biri olan Verizon ile iş birliği kurmaya hazırlanıyor. Fakat söz konusu desteğin nasıl gerçekleşeceği henüz tam olarak bilinmiyor.

Samsung’un ‘Winner’ kod adına sahip bir katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalıştığı kesinlikle bir sır değil. Ancak Bloomberg’e göre Samsung, cihazın son tasarımı hakkında hala net bir karar verebilmiş değil. Şirketin şu anki en büyük ikilemi cihazın dikey olarak mı yoksa yatak olarak mı katlanacak olması.

Gelen bilgilere göre cihaz katlı olduğunda kullanılabilir 4 inçlik bir ekranı olacak. Bu ekran üzerinden temel akıllı telefon işlevlerini gerçekleştirebileceksiniz. Cihaz açıldığında ise 7 inçlik bir ekran karşınızda olacak ve tüm akıllı telefon özelliklerine erişebileceksiniz. Katlanabilir ekranları üretmek yeterince zor olduğundan bu cihazda ekrana gömülü parmak izi tarayıcı bulunmayacak.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi 2018 yılı Samsung için pek de iyi geçmedi. Galaxy S9 modelleri, Huawei P20 Pro ve iPhone X’un başarısı altında ezildi. Galaxy Note9 ise güçlü bir telefon olmasına rağmen beklentilerin altında kaldı. Ancak hem tam donanımlı Galaxy S10’lar, hem de dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy F, 2019 yılını Samsung’un parlama yılı haline getirebilir.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/10/26/18026136/samsung-foldable-phone-galaxy-s10-details-leak-report

2019'un en iyi kameralı telefonları

Huawei Mate 20 Pro: Cihazın kamera donanımı oldukça üst düzey. Huawei, daha önceki amiral gemilerinin kullanıldığı monokrom sensörünü bıraktı ve yerine ultra geniş lens kullandı. Mate 20 Pro, f/1.8 diyafram açıklığına, 27 mm objektife ve hibrit otofokusa sahip 40 megapiksel ana RGB sensörden oluşan etkileyici bir Leica markalı üçlü kamera düzenine sahiptir. 20 megapiksel 16 mmultra geniş açılı snapper ve 5X kayıpsız zum ve OIS özellikli 8 megapiksel telefoto sensörle destekleniyor.

Yeni bir akıllı telefon almadan önce kendinize soracağınız en önemli sorulardan birisi 'kamerası ne kadar iyi?' oluyor. 2019 başlayalı 3 ay oldu ve MWC'nin de etkisiyle bir çok yeni akıllı telefonuyla tanıştık. Bu cihazların tamamını çeşitli koşullarda test ederek en iyi cihazları sizin için derledik. 2019'a damga vuran ve en iyi kameraya sahip olan Huawei Mate 20 Pro, Samsung Galaxy S10 Plus ve Google Pixel 3'ün yer aldığı listenin tamamı haberimizde.

Google Pixel 3: Huawei‘nin kamera donanımı, akıllı telefon alanında oyununun zirvesindeyse, Google’ın makine öğrenimi ve bilgisayarlı fotoğrafçılık yetenekleri, Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL‘e görüntü işleme bölümünde üstünlük sağlıyor.

iPhone XS: Apple’ın Akıllı HDR özelliği (smart hdr) hem iPhone XS ve XS Max’da bulunuyor. Önceki yılın iPhone X’ine benzer şekilde, telefonların her ikisi de OIS özellikli çift 12 megapiksel sensöre sahip.

Samsung Galaxy S10 Plus: Samsung‘un en son amiral gemisi olan Samsung Galaxy S10 Plus, arkasında üç kamera ve önünde iki kamera bulunuyor. Cebinizde çok yönlü bir kameraya sahip olmayı seviyorsanız, o zaman bu telefon tam size göre olabilir.

Honor V20: Honor, 2019’da yeni bir amiral gemisi olan V20‘yi piyasaya sürdü. Telefon, 7nm’lik Kirin 980 yonga setive SuperCharge (22.5W) hızlı bir şekilde tamamlanan güçlü bir 4000mAh batarya gibi bir sürü önemli özelliklerle donatıldı.

Huawei P20 Pro: Mate 20 Pro sahneye çıkana kadar, Huawei P20 Pro, geçen yılki fotoğrafçılık için en iyi akıllı telefonlardan biriydi. Bunu akılda tutarak, 5x hibrit zoom, göze çarpan HDR fotoğrafçılık, akıllı düşük ışıkta çekim ve diğer üreticilerde bulamayacağınız yaratıcı çekim modları gibi özellikler sunan benzer şekilde çok yönlü üçlü kamera dizisi ile hala mükemmel bir telefon.

#Huawei

#Mate 20 Pro

#Google Pixel 3

#Samsung Galaxy S10 Plus

#Akıllı telefon

#Kamera

2019’un en çok satan akıllı telefonu Apple’dan

Araştırma şirketi Counterpoint Research, 2019’un son çeyreğine ilişkin raporlarını açıkladı. Counterpoint‘in açıklamış olduğu rapora göre, 2019’un en çok satan akıllı telefon iPhone XR oldu. Böylece Apple ile Samsung arasındaki rekabette kazanan Apple oldu. Yıl genelinde yerini kaybetmeyen akıllı telefon yüzde3’lük payla liderliğini korudu. Rapora göre en çok satan ikinci model Samsung Galaxy A10 oldu. Hemen arkasında ise Samsung Galaxy A50 bulunuyor.

2019’da en çok satan telefonlar:

1) iPhone XR – %3
2) Samsung Galaxy A10 – %2.6
3) Samsung Galaxy A50 – %1.9
4) Oppo A9 – %1.6
5) iPhone 11 – %1.6
6) Oppo A5s – %1.5
7) Samsung Galaxy A20 – %1.4
8) Oppo A5 – %1.3
9) Xiaomi Redmi 7A – %1.2
10) Huawei P30 – %1.1

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır