telefon numarasını gizliden çıkarma / Gizli ve Numara Açma, Kapatma - Turkcell, Vodafone, TT - Webtekno

Telefon Numarasını Gizliden Çıkarma

telefon numarasını gizliden çıkarma

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gizli numaraya açma nasıl yapılır? Telefonu gizli ve özel numara çağrılarına açma

Günümüzde özel ve bilinmeyen numaralardan çağrı almayı tercih etmeyen birçok kişi bulunuyor. Bu yüzden telefon hattı üzerinden basit bir tuşlama yöntemi ile hattı özel ve bilinmeyen numaralara kapalı tutmak mümkün. Telefonunuzdan sizi arayan kişinin kimliğini ve numarasını görmenizi engelleyen çağrılar özel ve bilinmeyen arama yöntemini kullanarak sizi arayan kişilerdir. Gizli ve özel arama yöntemini kullanarak, kişiler bazı güvenlik önlemi almış olur. Ancak bu durum çağrıyı alan kişiler tarafından rahatsızlık verici bir durum olarak karşılanabiliyor. Bu yüzden telefonunu özel ve gizli numaraya gizleyen kişiler bulunmaktadır. Telefonunu gizli ve özel aramalara kapatan kişiler, bu kararını değiştirmek isterse, basit bir işlem ile telefonunu tekrar bu gizli çağrılara açabilir.

Gizli, özel veya bilinmeyen numara nedir?

Özel numara genellikle bir güvenlik yöntemi olarak kullanılmaktadır. Aramak istediğiniz kişiyi numaranızı gizleyerek aradığınız zaman, karşı taraf sizin numara bilgilerinizi göremez ve aramanın kimden geldiğini bilemez. Bu sayede numaranız karşı tarafa iletilmeden de görüşmenizi yapmanız mümkün olur.

Ancak aynı şekilde bilinmeyen bir numaradan arama aldığınızda kimin size ulaşmak istediğini anlamanız mümkün olmuyor ve bazı kişiler tarafından bu durum tehdit unsuru olarak kabul ediliyor. Özel ve bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları almak istemeyen kullanıcılar, hatlarını bu durum için kapatarak kendilerini bu durumdan kurtarmış oluyorlar.

Turkcell özel numara açma işlemi nasıl yapılır?

Turkcell operatör kullanıcılarının, gizli numaradan gelen aramaları engelleme şansı vardır. Beklemediğiniz anlarda gelen ve rahatsızlık verebilen bu özel ve gizli numaralardan çağrı almamak için yapılacak oldukça kısa süreli ve basit bir işlem var. Gizli numaralardan çağrı almamak için yapacağınız işlemi tekrarlayarak, hattınızı özel ve gizli numaralara açık hale getirebilirsiniz.

  • Telefonunuzun 'arama' kısmından arama ekranınıza *# simgelerinizi tuşlayarak arama gerçekleştirin.
  • Bu işlemi her gerçekleştirdiğinizde hattınızı gizli numaralara gizleyebilir veya açabilirsiniz.

Vodafone özel numara açma işlemi nasıl yapılır?

Vodafone abonelerine, hatlarını gizli numaraya kapama veya açma işlemi için farklı yöntemler kullanabilecekleri hizmetler sunulmuştur. Basit bir SMS gönderme yöntemi ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Telefonunuzun 'mesajlar' kısmına girin ve 'yeni mesaj' oluşturmak üzere mesaj ekranını açın. Daha sonra oluşturacağınız mesaj bölümüne 'GİZLİ AC' yazın ve bu mesajı '' numarasına gönderin.
  • Telefonunuzu gizli numaralara tekrar kapatmak isterseniz bu işlemi tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Türk Telekom özel numara açma işlemi nasıl yapılır?

Türk Telekom operatör kullanıcıları için de özel ve gizli numaraları açma hizmeti sunulmuştur.

  • Telefonunuzun 'arama' kısmından arama ekranınıza *# simgelerinizi tuşlayarak aramanızı gerçekleştirin.
  • Bu işlem ilk yapıldığında telefonunuzun gizli numaralara kapatılır. Tekrarladığınız zaman ise özel ve gizli numaralardan çağrı alabilirsiniz.
Vodafone ödemeli arama nasıl yapılır? Vodafone'dan aynı ve farklı operatörlere ödemeli arama kodu

Bimcell özel numara açma işlemi nasıl yapılır?

Bimcell kullanıcıları da, tıpkı diğer GSM operatör kullanıcıları gibi hatlarını gizli numaralara açık veya gizli hale getirerek kullanabilirler.

  • Gizli numaralardan gelen aramaları engellemek veya almak için; telefonunuzun 'arama' kısmından, arama ekranınıza *# simgelerinizi tuşlayarak aramanızı gerçekleştirin.

Başlıklar

Eğer yaptığınız aramalarda karşı tarafa numaranız iletilemiyor ve sadece “Arayan Kimlği Yok”, &#;Özel Numara&#; ya da “Gizli Numara” yazıyorsa, numaranız gizlenmiş demektir. Numarayı gizliden çıkarma işlemi için ise yapmanız gereken işlemler yazının devamında gösterildiği üzere çok basittir.

[wp_admin_camp_1]

Numarayı Gizliden Çıkarma, Telefonu Gizliden Çıkarma İşlemi

Telefon ayarlarınızda “Arayan Kimliği Göster” seçeneği kapalı ise, aradığınız kişi numaranızı göremeyecekitr. Hem iOS cihazlar hem de Android cihazlar için ayrı ayrı yöntemleri aktaracağız;

Android Cihazlarda Numarayı Gizliden Çıkarma

Samsung, LG, Vestel ya da HTC olsun, aşağı yukarı tüm cihazlarda numarayı gizliden çıkarma işlem süreci benzerdir;

 

  • Öncelikle Ayarlar sayfasına gitmeniz gerekir
  • Buradan Arama Ayarları bölümüne gitmeniz gerekir
  • Bazı eski cihazlarda, Arama Ayarlarına, Ayarlar bölümünden değilde, Normal Arama sayfasından aşağıda olduğu gibi menü tuşuna basılarak açılan ekrandan ulaşılır.
Numarayı Gizliden Çıkarma
  • Sonrasında, Ek ayarlar sayfasına dokunun.
  • Buradan Arayan Kimliği özelliğini göster seçeneğine dokunun.

 

Hepsi bu kadar! Artık arayan kimliğinizi göstermiş oluyorsunuz. Daha önce söylediğimiz üzere diğer cihazlarda da, Arama ayarlarına bir şekilde ulaşıp, buradan Arayan Kimliği Gösterme seçeneğini bulmalısınız.

iOS Cihazlarda Numarayı Gizliden Çıkarma

iPhone cihazlarında Arayan kimliğini göster seçeneğini açmak için aşağıdaki yolları izleyin;

 

  • Öncelikle Ayarlar sayfasına gitmeniz gerekli
  • Sonrasında Telefon seçeneğini bulana kadar kaydırın
Telefonu Gizliden Çıkarma
  • Ardından Numaramı Göster seçeneğini görene kadar tekrar aşağı kaydırmanız gerekli
  • Son olarak numaramı göster seçeneği yanındaki işareti açmak için kaydırın.

 

İLGİLİ MAKALE: Gizli Numaradan Arama Nasıl Olur

Telefonu Gizli Aramalara Kapatma

Sonuç:

Sürekli gizli numaradan arama yaptığınızı düşünüyorsanız, telefon numaranız Arayan kimliğini kapatmış demektir. Bunu iptal etmek için gereken yöntemleri açıkladık. Sonrasında bir tanıdığınızı arayarak test edebilirsiniz. Halen daha numaranız gizli ise, operatörünüzle iletişime geçmeniz gerekir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası