kan lekesi nasıl çıkar kıyafet / Kan Lekesi Nasıl Çıkar? Kıyafetten, Halıdan, Yataktan Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kan Lekesi Nasıl Çıkar Kıyafet

kan lekesi nasıl çıkar kıyafet

Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar? Kan lekesi nasıl çıkarılır? Kan lekesini çıkaran 5 kesin çözüm

Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar? Kan lekesi nasıl çıkarılır? Kan lekesini çıkaran 5 kesin çözüm

En zor çıkan lekelerden biri olan kurumuş kan lekesi çıkmadığı durumlarda görsel anlamda da rahatsızlık vermektedir. Özellikle Kurban Bayramı'nda etleri keserken oluşan bu durumdan kurtulmak, temizlenmeyen, kuruyan kan lekeleri temizlemek için bazı püf noktalarını bilmeniz gerekiyor. İşte, hazırladığımız belli başlı yöntemlerle kan lekesini çıkaran mucizevi yöntemler

Kan, bulaştığı kumaşın içine tamamen sızarak zaman içerisinde çıkmak bilmeyen lekelere dönüşür. Özellikle de koltuk gibi eşyalara bulaşan kan lekesi kolay kolay çıkmadığı gibi çok kötü bir görünüme de neden olur. Bu görünümü kolaylık çıkarmak için bazı pratik ve temel yöntemler uygulanmalıdır. Özellikle kurban bayramını yaklaşmasıyla birlikte kurbanları keserken kıyafetlere bulaşan kan lekelerini çıkarmak için uygulayacağınız pratik yöntemler bulunuyor. Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız

Pas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemlerİLİŞKİLİ HABERPas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemler

Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar?

Kurumuş kan lekesi nasıl çıkar?

KURUMUŞ KAN LEKESİ NASIL ÇIKAR

Soğuk su harika bir yöntem!

Eğer çıkarmak istediğiniz kan lekesi henüz yeni bulaşmışsa üzerine hemen soğuk su dökün. Kan lekesi çıkacaktır. 

Soğuk suyla kan lekesini çıkarma

Soğuk suyla kan lekesini çıkarma

Tuzlu su bir diğer kesin yöntem!

Ancak kan lekesini fark ettiğinizde kan çoktan kurumuşsa yapmanız gerekenler çok basit. Tuz ve suyu karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Oluşan bu karışımı koltuğun  üzerinde bulunan kan lekesinin üzerine sürün. Bulaşık süngeri ile lekenin  bulunduğu bölgeyi ovalayın. 

Tuzlu su ile kan lekesi çıkarma

Tuzlu su ile kan lekesi çıkarma

Diş macunu ile çıkarın!

Kurumuş kan lekesini çıkarmanın en kolay yollarından biri lekeye diş macunu sürmektir. Lekenin üzerine kullandığınız diş macununu sürün ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra temiz bir bezle diş macununu koltuktan çıkarın. Leke kısa sürede ortadan kalkacaktır. 

Diş macunu ile kan lekesini çıkarma

Diş macunu ile kan lekesini çıkarma

Beyaz sirke etkili çözüm!

Kurumuş kan lekesinin üzerine bir Türk kahvesi fincanı kadar beyaz sirke dökünüz. Leke kaybolana kadar bekletiniz.

Beyaz sirke ile kurumuş kan lekesi nasıl çıkarılır

Beyaz sirke ile kurumuş kan lekesi nasıl çıkarılır

Bulaştığı yerden zar zor çıkarılan lekeler arasında yer alan kan lekesi, doğru yöntem ve taktiklere başvurulduğunda çıkarılması mümkündür. Ancak kan lekesine zamanında doğru şekilde müdahale edilmezse bulaştığı bölgenin dışına çıkarak eşyaların daha da lekelenmesine neden olabilir. Bundan dolayı dikkatli temizlenmesi gerekmektedir. Kan lekesi, diğer lekelerin aksine kumaşın üzerine daha çabuk nüfuz eden bir lekedir ve bu yüzden çok zor çıkarılır. 

KAN LEKESİ NASIL ÇIKAR? 

Çıkarması oldukça zor bir leke olan kan lekesi, doğru metotla temizlenmediği takdirde eşyalara yayılarak çıkarılmaz bir hal almaktadır. Özellikle kan pamuklu eşyalara bulaştığı zaman çıkarması daha zahmetli olmaktadır. Kumaş lekeyi çabucak emerek içine hapseder ve böylece çıkarması zorlaşmaktadır.

1- Halıdan ve Koltuktan Kan Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Halı üzerine bulaşan kan lekesini sprey yardımıyla temizlenmeye çalışılır. İlk eczanelerden ya da temizlik malzemelerinin satıldığı marketlerden amonyak alınır. 2 yemek kaşığı amonyak ve 1 litre su karıştırılır, sprey şişeye konduktan sonra halıya bolca püskürtülür. dakika beklettikten sonra temiz bir bezle iyice silinerek leke çıkarılmış olur.

2- Kıyafetlerden Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kanın bulaştığı kıyafete ilk olarak temiz bir havlu kağıtla ıslaklığı alınır ve kurutulur. Ardından soğuk suyla durulanıp yine soğuk suda 10 dakika bekletilerek lekenin yumuşaması sağlanır. Bekletmenin ardından yine de çıkmıyorsa çok bastırmadan çitilenir ve çıkarılmaya çalışılır.

3- Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kan lekesinin çıkarılmasından daha zor olan ise kurumuş kan lekesini çıkarmaya çalışmaktır. Lekeye anında müdahale edilmemesi durumunda kan eşyanın üzerinde kurumaya başlar ve çıkarılma süreci güçleşmektedir. Kurumuş kan lekesinin çıkarma yöntemleri:

- Diş Macunu: Kıyafetin üzerinde kuruyan kan tozları çırpma yöntemiyle temizlenir. Ardından diş macunu sürülür, 5 dakika çitilenir ve bekletildikten sonra bol su ile durulanır. Bu yöntem kan lekesinin daha hızlı ve kıyafete zarar vermeden çıkmasını sağlayacaktır.

- Nişasta: Kuru kan lekesi üzerine nişasta sürülür ve çitilenir. Bir süre öyle beklettikten sonra bol su ile durulanır ve kan lekesi çıkarılmış olur. 

- Oksijenli Su: Kurumuş kan lekesinin çıkmasında en etkili yöntemlerden biri de oksijenli su ile temizlemektir. Lekenin üzeri oksijenli suyla birkaç kez silinir ya da oksijenli su bekletilir. Kıyafet, koltuk ve halılar üzerine bulaşan kan lekesi bu yöntemlerle çıkarılabilmektedir.

Kan lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve eşyalardan etkili, pratik kan lekesi çıkarma yöntemleri

İnsanlar internet üzerinden kan lekesinin çıkarılıp çıkarılamayacağını araştırıyor. Peki kumaş, kıyafet, halı ya da duvardaki kan lekeleri nasıl çıkarılır? Kan lekesini çıkarmak için önerilen 5 yöntem ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KAN LEKESİNİN ÇIKARMA YOLLARI

Kan lekesini çıkarmak için 5 kolay yöntem vardır. İlki şu şekildedir; Örneğin kıyafete bulaşan kan lekesi için öncelikle bulaşan kısmı hemen soğuk sudan geçirmek gerekmektedir. Eğer kumaş veya kıyafete kan lekesi bulaştıysa leke kurumadan soğuk suya tutmak önemlidir. Eğer kuruduysa da buz ile leke üstüne bastırabilirsiniz. Sıcak su leke bulaşan kısmın daha da yerleşmesine sebep olmaktadır. Kıyafet soğuk sudan geçirildikten sonra makineye atılmalıdır. Eğer makineye atabileceğiniz bir ürün değilse soğuk su ve bezle ovalayabilirsiniz.

KARBONAT İLE TEMİZLENEBİLİR

Kan lekesini çıkarmanın bir diğer yolu da karbonatla temizlemektir. Eğer halınıza kan lekesi bulaştıysa lekenin üstüne karbonat dökerek nemli bir sünger yardımıyla ovaladıktan sonra bir bezi soğuk suyla yıkayıp karbonat döktüğünüz yeri silmeniz gerekir. Karbonatın temizleyici etkisi sayesinde kan lekesi çıkmaktadır. Karbonatla temizleme işlemi koltuklar ve sandalyeler için de kullanılabilir. Eğer leke büyükse karbonat miktarını çoğaltabilirsiniz.

Kan Lekesi Çıkarma Yöntemleri

BEYAZ SİRKEYLE TEMİZLENEBİLİR

Eğer kurumuş bir kan lekesi çıkartmak istiyorsanız beyaz sirke yardımıyla kan lekesinden kurtulabilirsiniz. Bu yöntem taze kan lekeleri için de kullanılabilir. Kan lekesinin olduğu yere beyaz sirke dökebilir ve kan lekesinin çıkmasını bekleyebilirsiniz. Halınız veya koltuğunuzun üzerine kan lekesi bulaştıysa beyaz sirkeyi dökmek için sprey şişe yardımı alabilirsiniz. Kıyafetlerdeki kan lekeleri için leke olan yere beyaz sirke döktükten sonra makineye atabilirsiniz. Eğer büyük bir kısımda kan lekesi varsa beyaz sirke döktükten sonra nemli bir bez yardımıyla ovalayabilirsiniz. Beyaz sirke kumaşlara zarar vermez.

MISIR NİŞASTASI VE TUZLA MACUN YÖNTEMİ

Koltuk veya diğer yüzeylere bulaşan kan lekeleri için 1 tatlı kaşığı tuz ve mısır nişastası çok az suyla karıştırılır ve kıvam alması sağlanır. Hazırlanan macun kan lekesi olan yere sürülür ve ovalanır. 10 dakika leke olan kısımda kaldıktan sonra eğer kıyafetiniz kan lekesi olduysa makineye atabilir, eğer koltuk, sandalye, halı gibi bir ürünse süngerle temizleyebilirsiniz.

DUŞ JELİYLE DE TEMİZLENEBİLİR

Kan lekesini çıkarmak için son yöntem ise duş jelidir. Fayans ya da parkelere bulaşan kan lekesi için lekenin duş jeliyle yumuşaması sağlanabilir. Sünger sıcak suyla yıkanır bir miktar duş jeli ile zemin temizlenir. Daha sonra leke olan kısmı yıkayabilirsiniz. Duvar gibi kısımlar için de kan lekesinin temizlenmesi için duş jeli kullanılır ve soğuk su ile arındırma işlemi yapılır. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir