bosna hersek vize işlemleri / Bosna Herkes Vize Rehberi: Bosna Herkes Vizesi Nasıl Alınır? | Pegasus Hava Yolları

Bosna Hersek Vize Işlemleri

bosna hersek vize işlemleri

Bosna Hersek Vizesi

Bosna Hersek ticari vize için gerekli belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  1. Pasaport
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Bosna Hersek ticari vize başvuru formu
  4. Bosna Hersek ticari vizesi için dilekçe
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  6. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri
  7. Bankada yeterli miktarda para
  8. Davetiye mektubu
  9. Bosna Hersek ticari vizesi ücreti ödenti dekontu
  10. Banka bilgileri (hesap dökümü)
  11. Şirket bilgileri (ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  12. Uluslararası sağlık sigortası

Not: Daha önce Schengen vizesi olmayanları Bosna Hersek Konsolosluğu ek görüşme için görüşme talep edebilir. Bu durumda yanınıza önceki belgelerinizin fotokopilerini bulundurmanızda yarar vardır.

Oluşabilecek sıkıntılardan kaçınmak adına dilerseniz bizler Vize Merkezi olarak sizler adına Bosna Hersek vizeniz için danışmanlık hizmeti sunmaktan memnun oluruz.

Bosna Hersek vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; örneğin bir ay öncesinden yapmanız tavsiye olunur. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması durumu ülkeden ülkeye değişmekle beraber Bosna Hersek vizesi bazen normalden daha uzun bir zaman alabilmektedir. Hangi vize türünden başvuru yapacağınızı bilirseniz bu süreyi en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple Bosna Hersek vizesi için aklınıza takılan bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi aramaktan çekinmeyin. Kaliteli ve deneyimli kadrosuyla Vize Merkezi ve şubeleri sizlere gerekli bütün danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır.

Bosna Hersek vize başvurunuzu mümkün olduğu kadar erken bir tarihte yapmaya dikkat etmeniz sürecin sağlığı için son derece yararlıdır. Çünkü vize başvuruları değişmekle birlikte en erken 3 iş gününden daha uzun sürede onaylanabilmektedir. Bosna Hersek ticari vize için gerekli belgeler ise öncelikle başvuru tarihinizden itibaren 6 ay geçerli olan ve boş sayfaları bulunan pasaportunuzdur. Pasaportunuzun yıpranmamış olmasına da dikkat etmeniz ayrıca önem arz etmektedir.

Yıpranmış pasaportunuzla vizeniz onaylansa bile ülkeye girişte sorun çıkması olasıdır. Bosna Hersek’e yolculuk etmek, tatil yapmak amaçlı gitmek istiyorsanız ve 60 günden daha az kalmayı düşünüyorsanız Bosna Hersek turistik vize almanıza gerek kalmadan ülkeye giriş hakkınız bulunmaktadır. Bosna Hersek ticaretin de yoğun olduğu ülkelerden biridir ve ticari amaçla ülkeyi ziyaret eden turist sayısı oldukça fazla olduğu için bu konuda gerekli bazı düzenlemeler yapılmıştır. Bosna Hersek’e ticari amaçla gidiyorsanız mutlaka Bosna Hersek ticari vizesi almanız gerekir. Ticari vize için şirketinizden davetiye, şirket banka hesap cüzdanı vb. birtakım ek belgeler de istenmektedir. Bunları yukarıda saydık.

Ticari vize başvurunuzu yaptıktan sonra Bosna Hersek vize ücreti ödemenizi de gerçekleştirerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz ve vizenizi onaya sunabilirsiniz. Vize başvurunuzu erken bir tarihte yapmanız tavsiye olunur.

Ancak unutmayın ki yıpranmış bir pasaportla yapmak istediğiniz vize başvurunuz kabul edilse bile ve vizenizi alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığı yüksek bir meziyet içerecektir. Bu bağlamda pasaportunuzun temiz ve deforme olmamış olmasına da önem vermeniz Bosna Hersek yolculuğu adına artı bir puan getirecektir. Yine de her şey yerli yerinde olsa dahi vize başvurunuz reddedilebilir. Ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamakla birlikte bazı ülkeler yazılı veya sözlü açıklama yapıp nedeni size açıklayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde Bosna Hersek Konsolosluğuna bu konuda itirazda bulunabilme hakkında sahipsiniz.

Bosna Hersek vizesi almak için bilmeniz gereken bir başka husus da Bosna Hersek vize işlemleri içinde istenen en önemli belgenizin pasaport olduğunu unutmamalısınız. Eğer pasaportunuz yoksa pasaport alabilmenizin en basit yolu ikametinizin bağlı olduğu şehir ya da ilçe merkezinizdeki veya çok acil olması sebebiyle başka bir şehir ya da ilçe merkezlerindeki emniyet müdürlüklerinde veya polis merkezlerinde kendi adınıza ait pasaport bölümünde pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. Pasaport başvuruları şahsa özel olduğundan dolayı bunu şahsen yapmalı ve ayrıca pasaport için lazım olan belgelerin başvuru ücretini ödenmiş bir banka dekontuyla birlikte teslim etmek durumundasınız. Burada ayrıca sizden hakkınızda bilgiler istenir ve bazı sorular sorulur. İşlemleriniz devam ederken parmak iziniz alınır ve bu bağlamda parmaklarınızın parmak izi olan yerlerinin normal zamanlarda olduğu gibi olmasına dikkat etmeniz gerekir. İşlemlerinizi parmak izi alımında şüpheye düşürecek yahut zorlaştıracak kimyasallar, boyalarla vs. kaplı olmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü bu, işlemleriniz sırasında size kolaylık sunacak etkenlerden biridir. Ayrıca pasaport başvurusu için bir de biyometrik fotoğraflarınızı da götürmeniz gerekecektir. Çünkü bu fotoğraflarınız pasaportunuzda yıllar boyunca kalacak şekilde işlenir. İşlemlerinizin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması durumunda evraklarınız sizin adresinize gönderilir.

Bosna Hersek Büyükelçiliği Ankara Adres: Turan Emeksiz Sokak, Park Blokları, B-Blok No. 3/, G.O.P. adresinde bulunmaktadır. Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma: arasıdır.

Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosluğu Adres: Dikilitaş Mah. Yeni Gelin Sok. No: 24, Kat.3, Beşiktaş'ta bulunmaktadır ve çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma: arasındadır.

Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosluğu Adresi :Mustafa Kemal Atatürk Bul. No Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli'dir. Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu Adresi: Ebu İshak Mah., Yeni Cumhuriyet Cad., Kızyakup Kent Parkı, No:4, Osmangazi'dir ve son olarak Bosna Hersek Konya Fahri Konsolosluğu Adresi ise: Ferhuniye Mah., Basarabey Sk. No:9 Selçuklu Konya'dır.

Eğer Bosna Hersek Konsolosluğuna vize başvurusu yapmak istiyorsanız randevu almalısınız. Ya da dilerseniz sizin adınıza Vize Merkezi olarak biz randevu alır ve Bosna Hersek vizesi için gerekli olan danışmanlık hizmetini en güvenilir biçimde sizin adınıza biz yapabiliriz.

Bosna Hersek vizesi 6 iş günü içerisinde bir sonuca varabiliyor. Buraya vize başvurusu yapmadan önce yanınızda Bosna Hersek Konsolosluğunun istediği belgeleri de almalısınız. Bunlar içinde en önemlileri Bosna Hersek vize başvuru formu ve orijinal pasaportunuzdur. Bunun yanında istenilen diğer belgeleri de sunmalısınız.

Ayrıca Bosna Hersek Konsolosluğuna Bosna Hersek vizesi için başvuruda bulunacaksanız Bosna Hersek için resmi tatil, bayram gibi tatil günlerini de bilmenizde fayda vardır. Bosna Hersek Konsolosluğu günün ancak belli bir vaktinde vize işlemlerine bakabilmektedir. Bosna Hersek vize başvuruları Bosna Hersek Konsolosluğu ve Bosna Hersek Ankara Büyükelçiliği ve vize işlemleri konusunda yetki sahibi kılınmış danışmanlık hizmeti veren firmalar yapabilmektedir. Bu bağlamda sizin seçtiğiniz firmanın size Bosna Hersek vizesine dair başarı getirme şansı firmanın güvenirliliği ve deneyimi ile orantılı olduğundan dolayı bizler Vize Merkezi şubeleri ve çalışanları olarak burada sizin için her şeyin en iyi bir biçimde sonuçlanabilmesi konusunda size lazım olan her türlü danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacağımızı belirtiriz. Bosna Hersek vizesi için istenen gereklilikleri yerine getirmeniz halinde kişisel olarak ya da Bosna Hersek vize işlemleri için yetki almış olan danışman şirketler ile Bosna Hersek vizesi başvurularınızı yapabilirsiniz. Bosna Hersek vize işlemlerine dair merak ettiğiniz herhangi bir şey hakkında soru sormak ya da Bosna Hersek vize başvuru formunu almak isterseniz bizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyor iseniz bizi ziyaret edebilirsiniz.

 
Türkiye Cumhuriyeti Pasaport Sahipleri Bosna Hersek Vizesine Başvurmalı mıdır?
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti  ile Bosna Hersek Devleti arasında imzalanan anlaşmaya göre  iki ülkenin vatandaşlarına vize muafiyeti hakkı tanınmaktadır. Sözkonusu Anlaşma,  Türkiye ve Arnavutluk vatandaşlarının karşılıklı olarak seyahatlerinde, her altı (6) ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren 60 günü aşmamak kaydıyla ülkeye vizesiz girişine izin vermektedir
 
Ancak Bosna Hersek’te 60 günün üzerinde  kalma planı olan şahısların, seyahat amaçlarına uygun evraklarla Bosna Hersek Konsolosluğu’na Uzun Süreli Vize (D tipi Vize) için başvuruda bulunmaları gerekecektir.
 
Bosna Hersek D Vize işlemleri konusunda  destek alabilmeniz için temsilcilerimizle irtibata geçin.
 
Vize Merkezi Bosna Hersek Vize Temsilcileri, Bosna Hersek vize İşlemlerini sizin adınıza planlamaya ve takibini yapmaya hazırdır.
 
Bosna Hersek Vizesi için başvurunuza uygun hazırlanması gereken evrakların detaylı listesine ulaşmak ve ya Bosna Hersek vize uygulaması hakkında en güncel bilgilendirmeye ulaşabilmek için soru ve sorunlarınız için Vize Merkezi vize danışmanlarını telefonla arayabilir veya [email protected] adresinden elektronik posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.
 
Transit vize başvurusu ile ilgili gereken evraklar hakkında bilgiye ulaştıysanız, lütfen hazırlamış olduğunuz evrakları adresimize kargo veya kurye aracılığı ile postalayın.
 
Transit vize başvuru işlemlerinin sonuçlanmasının ardından Pasaportunuz isteğiniz doğrultusunda size kargo/kurye aracılığı ile ulaştırılacaktır.

daha fazla göster

Vize Bilgisi

Lüksemburg’a iş amaçlı, turistik veya özel ziyaret vizesine başvuracak kişiler kısa dönem vizesi evraklarını sunmaları gerekir. Lüksemburg vizesi Shengen vizesi olup Lüksemburg’da ve Shengen ülkelerinde 6 ay içerisinde 90 gün kalış süresi vardır.

Eğer Lüksemburg Büyük Dukalığı’nda uzun bir süre (90 günden fazla) kalmak istiyorsanız uzun dönem vizeye başvuru yapmanız gerekmektedir.

Schengen vizesi temin etmiş biri Lüksemburg’a giderse, Vizedeki başlangıç-bitiş tarihine ve kalış süresine muhakakak dikkat edilmelidir.

Schengen vize başvurusu seyahate çıkacağınız asıl ülkenin konsolosluğuna ya da elçiliğine yapılmalıdır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı gözden geçiriniz. Birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız, en uzun kalacağınız ülkenin konsolosluğuna/elçiliğine başvuruda bulunmalısınız. Eğer her ülke için kalacağınız gün/gece sayısı aynıysa, ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapmalısınız.

*Schengen vizesi: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya,Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir. Vize başvurunuz Lüksemburg Ankara Büyükelçiliğinde değerlendirelecek. Başvurunuzu nerede yapmanız gerektiğini anlamanız için altta sayılı olan şehirlere bakınız:

Vize başvurularınızı Gaziantep,İstanbul,İzmir ve Ankara ofislerimizden yapabilirsiniz.

Belirtilen şehirlerin dışında ikamet eden kişiler Lüksemburg Büyükelçiliğini arayarak (Pazartesi'den Cuma'ya ) ve randevu alarak bizzat başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.

Ayrıntılı bilgi için vize kategorilerine tıklayınız.

Bosna Hersek Vize İstiyor Mu? T&#;rkiye'den Bosna Hersek'e Seyahat İ&#;in Almak Gerekiyor Mu

Bosna Hersek Vize İstiyor Mu? T&#;rkiye'den Bosna Hersek'e Seyahat İ&#;in Almak Gerekiyor Mu

Seyahat

Haber Giriş: -  

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.