2 kişilik lavaş tarifi / Evde Lavaş Yapımı - MisssGibi Yemek Tarifleri

2 Kişilik Lavaş Tarifi

2 kişilik lavaş tarifi

Lavaş Tarifi

Lavaş Nasıl Yapılır?

Nefis yassı ekmek olarak bilinen lavaş, neredeyse her öğünde sofralarımıza konuk oluyor. Bu mükemmel lezzetin tadını evinizde yaşamak istiyorsanız sizin için ev yapımı lavaş tarifi paylaştık. Kahvaltıların gözdesi ya da kebap ağırlıklı bir akşam yemeği için ev usulü lavaş harika bir seçim olacaktır. Lavaşı sadece dürüm olarak değil, aynı zamanda Meksika mutfağından quesadilla ve yaratıcı tariflerden omlet pizza gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Evde kolay malzemelerle hazırlayabileceğiniz mayasız lavaş tarifi, sağlıklıklı lavaş tarifi için ev yapımı lavaş tarifi sizi bekliyor. Peki, evde lavaş nasıl yapılır? İşte ev yapımı mayasız yumuşak lavaş tarifi, evde lavaş yapımı 

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

Evde lavaş nasıl yapılır? Evde kolay mayasız lavaş tarifi

Birinci adım: Derin bir kaba ılık süt, tuzu ekleyin. Daha sonra içerisine unu kontrollü şekilde ekleyip yoğurun.

İkinci adım: Hamurunuzu tezgaha alıp pürüzsüz olana kadar yoğurun. (Sakız kıvamında ele yapışmayan bir kıvamda olacak.)

Üçüncü adım: Hiç beklemenize gerek kalmadan hamurunuzu bezelere ayırın.

Dördüncü adım: Bezelerin her birini 10 cm büyüklüğünde açın ve 15 adet bezenize sıvı yağ sürün. Geri kalan 15 adet bezenizi yağladığınız bezelerin üzerine koyun.

Beşinci adım: Çift kat oluşmuş bezelerinizi birer birer açın. Kızmış tavaya lavaşınızı koyun.

Altıncı adım: Lavaşınız göz göz olup kabarmaya başlayınca ters çevirin. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin aksi halde lavaşınız kurur.

Son adım: İki kat pişirdiğiniz lavaşınızı ortadan ikiye ayırın. Pişirdiğiniz lavaşları tepsiye dizip üzerini bez yardımıyla örtün. İster sade ister içine istediğinizi koyarak afiyetle yiyin.

Hamur Yoğurmadan 5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi

Hamur İşi Tarifleri

Hamur Yoğurmadan 5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi

Recipe by Bengü DoğruelCourse: Cuisine: Difficulty:

malzemeler

  • 2,5 su bardağı un

  • 3 su bardağı su

  • yemek kaşığı sıvı yağı

  • 1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI

  • Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp topak kalmayıncaya dek çırpın.
  • Isıttığınız yapışmaz bir tavanın içine hazırladığınız harçtan bir kepçe alıp pişirmeye başlayın. Kabarcıklar oluşunca ters çevirin.
  • İki tarafı da pişince hemen tavadan alın, daha fazla pişirmeyin. Tüm lavaş hamuru bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Afiyet olsun!

Tarif için Bengü Doğruel Youtube kanalına teşekkür ederiz.

Beyza Uysan

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisiyim. Kendimi sürekli bilim ve teknoloji alanında geliştirmeye çalışıyorum. Bu alanların yanına üçüncüsü de yemek oldu. Hem yapmaktan hem yemekten büyük bir zevk alıyorken şimdi de sizlerle, özenle seçtiğim tarifleri paylaşmaktan büyük bir zevk duyuyorum!


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası