kayahan doğum günü / Kayahan kimdir, nereli? Kayahan doğum gününde anılıyor! Kayahan ne zaman, neden vefat etti?

Kayahan Doğum Günü

kayahan doğum günü

Kayahan

Kayahan Açar, 29 Mart tarihinde Albay Süleyman Açar ile Firuzan Hanım’ın oğlu olarak İzmir’de doğmuştur. Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı.Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara'da geçirdi. Daha sonra İstanbul'a yerleşti. Kızının eğitiminden dolayı İstanbul'da Uzun süre yaşadı ama asıl oturduğu yer, bütün cadde ve sokakların isimleri Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Gömeç’teki İnta sevgi Köyüdür. Yılın büyük bölümünü geçirdiği Gömeç’e olan bağını ise “Gömeç” adlı şarkısında notalara döktü.
Önceleri Kayahan'ın adı Nilüfer'e verdiği şarkılarla anılırdı. Nilüfer'in yorumladığı "Geceler", "Kar Taneleri", "Esmer Günler" gibi parçalar Türk pop müziğinin en iyi besteleri arasına girdi. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını söyleyen ve yaptığı her albümü bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve söz yazarının önemini gösteren ilk müzisyenlerden biri oldu.

tarihli "Yemin Ettim" Kayahan'ın çok konuşulan ilk albümüydü. yılında "Son Şarkılarım" adını verdiği başka bir çalışmasında söz ve müziği yine kendisine ait 10 şarkı yer aldı. "Sarı Şekerim", "Vazgeçmem", "Aman" gibi herkes tarafından beğenilen parçaların bulunduğu albüm önemli sayıda dinleyiciye ulaştı.

Kayahan'ın, iki yıl sonra, 'te "Benim Penceremden" adlı albümündeki "Ben Anadolu Çocuğuyum", "Allah'ım Neydi Günahım" gibi başarılı bestelerini yalnızca kendisi değil, pek çok müzisyen de söyledi.

Sanatçı tarihli "Canımın Yaprakları" isimli çalışmasında ve ardından gelen "Emrin Olur" albümde yine hit olan besteler üretti. Özellikle "Emrin Olur", "Atın Beni Denizlere", "Şampiyon" gibi şarkılar dönemin öne çıkan parçaları oldu.

yılına girerken Kayahan'ın dokuzuncu albümü "Beni Azad Et" çıktı. Bu ve önceki albüm Kayahan'ın ustalığını gösterdiği ama eskisi gibi etkili olamadığı çalışmalardı. Ama 'in sonunda yayınlanan "Gönül Sayfam" ve albümle aynı adı taşıyan parça bir anda piyasadaki herkesi unutturup dikkatleri yeniden Kayahan'ın üstüne çekti.

Albümlerinin dışında ayrıca 'da "Ve Melonkoli" ve 'da "Gözlerinin Hapsindeyim" ile iki kere Türkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldı. Kayahan bir süredir şehirden uzakta eşi İpek Tüter ile Balıkesir ilinin bir ilçesi Gömeç'te yaşıyor.

yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla ı “Altın Portakal” ödülünü kazandı.

Yurtiçinde ve yurtdışına pek çok konser veren Kayahan, yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı'nda yüz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa ve çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek çok yardım konseri vermekte, gönüllü olarak çalışmalara katılmaktadır.

yılında ilk kez kanser teşhisi kondu. Tedavi gördü. Yumuşak doku kanseri tedavisi görmeye devam etti.

Kayahan, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Beşiktaş Meydanı’nda; telif hakları yüzünden 15 yıldır dargın olduğu Nilüfer bir araya gelerek barıştı.

Kayahan,kKüçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle 3 Nisan tarihinde İstanbul'da Acıbadem Maslak Hastanesi’nde vefat etti.

Evlilikleri:
funduszeue.infoği. Nur Hanım'la 8 Mart tarihinde evlendi, yılında boşandı . Birinci evliliğinden Beste (d Mayıs ) adında bir kızı var.
funduszeue.infoği: 15 Ekim tarihinde Lale Yılmaz ile evlendi. Şahitliğini Turgut Özal ve eşi yapmıştı. Temmuz yılında boşandı.
funduszeue.infoği yılında vokalisti İpek Tüter (d) ile evlendi. Ağustos doğumlu Aslı Gönül adında bir çocukları var.

Albümleri:
- Canım Sıkılıyor Canım (Uzunçalar)
- Merhaba Çocuklar
- Benim Şarkılarım
- Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar
- Yemin Ettim
- Odalarda Işıksızım
- Son Şarkılarım
- Benim Penceremden
- Canımın Yaprakları
- Emrin Olur
- Beni Azad Et
- Gönül Sayfam
- Ne Oldu Can?
- Kelebeğin Şansı
- Biriciğim'e
- Gün
- Kayahan En İyileri No.1


Kaynak:funduszeue.info

Ustaya doğum günü

Kayahan'ın vefatından sonra her yıl ustanın doğum günü olan 29 Mart'ta İpek Açar tarafından düzenlenen 'İyi ki Doğdun Kayahan' konseri, bu yıl TRT Müzik ekranında yayınlanacak. İpek Açar bu akşam yayınlanacak olan İpek Yolu Kayahan Özel Programı'nda Suat Suna ile bir araya geldi. Açar ve Suna, Alper Kömürcü İstanbul Akademi Orkestrası eşliğinde Kayahan şarkılarını seslendirip, düet yaptılar, Kayahan'la ilgili anılarını paylaştılar. Gecenin mimarı İpek Açar "İyi ki doğmuş, iyi ki bu toprakların büyük ustası olmuş.



Büyük usta sözünü sonuna kadar hak ediyor, her daim onunla gurur duyuyoruz. Bıraktığı eserlerle yolu sevgiden geçen herkesle halen daha buluşmaya devam ediyor. 'Sevgi ve saygı yaşamdan daha uzun sürer' demiş bir düşünür, biz de bu akşam sevgi ve saygıyla, muhteşem şarkılarıyla, anılarıyla onu anacağız. Allah bize ömür verdiği sürece onun şarkılarını seslendirmeye, anmaya devam edeceğiz" cümleleriyle duygularını dile getirdi. Bana göre Kayahan gibi bir ustanın doğum günü anmalarını bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da sadece İpek Açar yapmalı

GLORİATÜRKİYE'YEGELİYOR
Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder'in manken kızı Gloria Sophie Burkandt, Almanya'daki faşist bazı zihniyetler tarafından günlerdir eleştiriliyor. Berlin'de Eno ismiyle tanınan Elazığlı rap sanatçısı Ensar Albayrak ile ortak bir projede yer alacağını duyurduktan sonra hedefe konan Gloria, "Eno arkadaşım Bir sanatçı ile sanat iş birliği yapmaktan çok mutluyum.



Almanya'daki insanların yüzde 5'inin Türk olduğunu tüm ırkçı insanlara söylemek istiyorum. Tüm kültür ve renklere açığım" diye açıklamada bulunmuştu. Gloria önümüzdeki günlerde çalışma için Türkiye'ye gelecek.

KIZILDERİLİLERİNTÜRK OLDUĞUNUKANITLADI
Los Angeles'ta gerçekleştirilen Oscar Ödülleri'ne Will Smith'in ilk Oscar ödülünü almadan önce komedyen Chris Rock'a sahnede tokat atması damga vurdu. Gecenin sunucusu Chris Rock, Smith'in saçkıran hastalığı geçiren eşi Jada Pinkett Smith'in saçıyla ilgili şaka yapınca, Smith sahneye doğru yürüdü ve Rock'a tokat attı. Ama öyle böyle değil, bildiğimiz Osmanlı tokadını yapıştırdı Will Smith Salondakiler bunu bir parodi gibi algılasa da olayın hemen ardından Smith'in "Eşimin adını lanet ağzına alma" diye bağırmasıyla ortam gerildi.



Yalnız tokatın atılış şeklinin fazlasıyla Cüneyt Arkın kokması dikkatimi çekti. Sanırsınız Smith, Malkoçoğlu veya Battal Gazi filmlerini izleyerek büyümüş gibiydi. Smith'in Kızılderili oluşu da çarpışınca hemen geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırma aklıma geldi. Amerikalı ve Rus antropologlar Kızılderililerin genetik beşiğinin Orta Asya'nın Altay bölgesi olduğunu ortaya çıkarmış ve Kızılderililerin Türk olduğu efsanesi gerçek çıkmıştı. Tüm dünya Will Smith'in tokadıyla antropologların araştırmasının gerçekliğini görmüş oldu sanırım

GÖZTEPE'Yİ KİM ALACAK?
Yaptırımlar nedeniyle sahibi olduğu Chelsea'den uzaklaştırılan Rus oligark Roman Abramoviç'in Göztepe'yi almak için kolları sıvaması üzerine kulübün eski başkanı Fırat Yiğit de kulübü almak için harekete geçti.



Türkiye'nin en genç başkanı olma unvanı ile yıllarında Göztepe Spor Kulübü başkanlığını yürüten Fırat Yiğit, uzun yıllardır Milano'da yaşıyordu. Göztepe sevgisi üzerine Türkiye'ye dönüş yapan Yiğit, kulübü almak istemiş ancak olmamıştı. Fırat Yiğit'in dünyaca ünlü sporcular Benzema ve Ronaldo gibi sporcularla da yakınlığı biliniyor. Bakalım Göztepe için önümüzdeki günlerde neler olacak.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası