maralfalfa ne zaman ekilir / Maralfalfa nedir? Maralfalfa hayvansal yem ihtiyacını karşılar mı? - Gıda Hattı

Maralfalfa Ne Zaman Ekilir

maralfalfa ne zaman ekilir

MARALFALFA YEM BİTKİSİ

MARALFALFA YEM BİTKİSİ



funduszeue.info ve funduszeue.info sitemizde daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Maralfalfa’nın Latince ismi Pennisetum sp’dir. Maralfalfa sıcak iklim kuşağında ekilen lakin rakıma kadar her yerde yetişebilen bir yem bitkisidir.



Maralfalfa yüksek verimi sayesinde birim alanda en çok ürün alacağımız yem bitkisidir. Bilinen yem bitkileri içerisinde daha yüksek verimli bir yem bitkisi bulunmamaktadır. Maralfa çok yüksek besin ihtiva eder, besleyici özelliği çok yüksektir. Hem yüksek silaj verimi hem de yüksek besin değerleri nedeniyle rakipsiz bir yem bitkisi olup Türk hayvancılığı için çok önemli bir yer edinecektir. Ülke hayvancılığımızın içinde bulunduğu zor şartları göz önünde bulundurursak ülke hayvancılığı için devrim niteliğinde bir yem bitkisidir.



Maralfalfa Nedir?



Maralfafa melez bir yem bitkisidir. Ekimi Güney Amerika ülkelerinde yoğunlaşmıştır yer yer Güney Avrupa ve farklı bölgelerde de ekimi vardır. Ekimden 45 gün sonra biçime gelir. Biçimlerden sonra tekrar büyür ve biçime gelir. Kardeşlemesi yüksektir. Sezon boyunca 3 defa biçilebilen Maralfalfa dekardan 30 tona yakın silaj verir. Dünyada dekardan en yüksek silaj verimi bu bitkidedir. Birim alandan yüksek verim alındığı için geniş arazilere ihtiyaç duymadan arazi tasarrufuyla kalan arazilerde başka ürünler yetiştirebiliriz.



Maralfalfa metreye kadar boylanabilir. Uzun yıllık bir yem bitkisidir 3 yıl devam edebilir. Maralfalfa bünyesinde %18,71 ham protein barındırır ve %12 karbonhidrat oranına sahiptir. Hazmolma yeteneği yüksektir, hayvanlar tarafından severek tüketilir. Maralfalfa bileşeni; Magnezyum, Kalsiyum, Kobalt, Selenyum, Potasyum gibi mineraller bakımından zengindir.



Maralfalfa yetiştiriciliği kolaydır, susuzluğa dayanıklıdır. Yeşil ve kuru olarak değerlendirilebildiği gibi silajıda yapılır. Kısa boyda hayvan otlatılabilir.



Türkiye’ye birçok yem bitkisini kazandıran Torunoğlu Tohumculuktur. (Italian Ryegrass, Yapay Çayır Mera, Rooiberg ot tipi Teff Grass, Silajlık Soya)



Detaylı Bilgi Almak İçin
Torunoğlu Tohumculuk
0 88 08 – 0 40 41

Maralfalfa Yem Bitkisi Özellikleri


funduszeue.info ve funduszeue.info sitemizde daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Maralfalfa yem bitkisi sıcak iklim bölgelerinde yetişebilen yaz bitkisidir. Susuzluğa dayanıklıdır. 

3 yıllık bitki olan maralfalfa 45 günde biçime gelir. Sonraki biçimlere günde gelebilmektedir. Sezonda 3 kere biçime gelen maralfalfa dekardan 28,5 ton ot verebilmektedir. Silaj verimi konusunda 1. Sıradadır. Ülkemizin kaba yem açığını kapatmada maralfalfa kadar etkili yem bitkisi olmayacaktır. Ekseriyette silaj olarak değerlendirilir. 4 - 4,5 metreye kadar boy yapabilir.

Silaj, balya ve otlatmaya da uygundur. Hayvanlar tarafından severek tüketilir. Hayvanlarda yüksek verim artışı sağlar. 

Yeşil ot verimi çok yüksek olduğundan geniş arazilere ihtiyaç duyulmadan birim alanda maksimum derecede fayda sağlanabilir.

İçerisinde %18,71 ham protein ve %12 karbonhidrat bulundurur. Maralfalfa proteini yüksek enerjisi yüksek mükemmel bir yem bitkisidir.

Ekim zamanı Nisan, Mayıs, Haziran aylarıdır. Kamış ve sorgum sudan otunu andıran bir yaprak yapısı vardır. Güney Amerika ülkelerinde çok yoğun ziraati yapılmaktadır. Buralarda çiftçilerin çokça tercih ettikleri bir yem bitkisidir. Ekerken toprağa kompoze kök gübresi atılır. Üzerine azotlu gübreler atılır. Her biçimden sonra gübreleme yapılır. Mısır silaj makineleri sıra üzerine ekilen maralfalfayı silaj yapabilir.



Detaylı Bilgi İçin
Torunoğlu Tohumculuk
0 88 08 - 0 40 41

 


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası