iliadin burun spreyi kaç gün kullanılır / Iliadin Burun Spreyi Nasıl Kullanılır?(Çözüm bulundu) - Güzellik İksiri | Yüz Yogası

Iliadin Burun Spreyi Kaç Gün Kullanılır

iliadin burun spreyi kaç gün kullanılır

İLİADİN Merck %0,05 Dozajlı Sprey Nasıl Kullanılır

funduszeue.infoN Merck nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

İLİADİN, sadece 6 yaş ve üzerindeki çocuklar ile yetişkinlere verilebilir; küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanılmamalıdır.

6 yaş ve üzerindeki çocuklar ile yetişkinlerde: Her bir burun deliğine günde defa 1 püskürtme İLİADİN uygulanır.

İLİADİN için belirlenmiş tek bir doz, günde 3 defadan daha fazla uygulanmamalıdır. Özellikle çocuklarda uzun süreli kullanımdan ve doz aşımından kaçınılmalıdır.

Önerilenden daha yüksek dozajlar, yalnızca doktorunuzun gözetimi altında kullanılabilir. Yinelenen kullanımdan önce birkaç günlük tedavisiz bir dönem geçmelidir.

Burun mukozası atrofısi riski nedeni ile ilaç, kronik rinitte yalnızca tıbbi gözetim altında kullanılabilir.

Uygulama yolu ve metodu

İLİADİN burun içine uygulanır.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

İLİADİN, sadece 6 yaş ve üzerindeki çocuklar ile yetişkinlere verilebilir; küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanılmamalıdır.

Yaşlılarda    kullanımı:    

Yaşlılarda kullanımı

bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları

Özel kullanım durumları

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

Eğer İLİADİN' ’in etkisinin çok güçlü ya da zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

* * *

Kullanmanız gerekenden daha fazla İLİADİN Merck kullanırsanız

Doz aşımına ya da kaza sonucu ağız yoluyla alımına bağlı olarak aşağıdaki etkiler ortaya çıkabilir:

  • göz bebeklerinin genişlemesi (midriyazis),
  • bulantı,
  • kusma,
  • dudaklarda mavimsi renk değişikliği (siyanoz),
  • ateş,
  • spazmlar,
  • kalp-damar bozukluklan (kalp atım sayısının artması, kalpte ritim bozukluğu, dolaşım yetersizliği, kalp fonksiyonlarının durması, kan basıncında yükselme),
  • akciğer fonksiyon bozukluğu (akciğer ödemi, solunum bozuklukları),
  • ruhsal bozukluklar.
  • Bunun yanı sıra, sersemlik, vücut sıcaklığında düşme, kalp atım sayısında azalma, kan basıncında şok benzeri düşme, solunumun durması ve koma gelişebilir.

    Doz aşımı, özellikle çocuklarda çoğu kez nöbet ve koma gibi santral sinir sistemi etkilerine; bradikardi (kalp atım hızının düşmesi), apne (soluk durması) ve muhtemelen hipertansiyonu (kan basıncı yüksekliği) takip eden hipotansiyona (kan basıncı düşüşü) sebep olur.

    İLİADİN' 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    İLİADİN Merck'i kullanmayı unuttuysanız

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    Tedaviye dozaj talimatlarında tanımlandığı gibi devam ediniz.

    Aşırı Alkol Kullanımı, AlkolizmAşırı Alkol Kullanımı, Alkolizm  Alkol bağımlılığı, alkol kullanımı ve alkol sorunları arasındaki farkı açıklamak güçtür. Örneğin, geçmişte alkol kullanmış olan bir kimsenin mutlaka alkol bağımlısı olması gerekmez.
    Travma Sonrası BunalımıTravma Sonrası Bunalımı  Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydıfunduszeue.infoçok olay böyle bir etki gösterebilir.

    Burun Spreyi Bağımlılığı-Privinismus

    Burun Spreyi Bağımlılığı-Privinismus

    Çeşitli burun spreyleri ve damlaları burun etlerini anında büzüştürerek burnun açılmasını sağlar. Hastalar çoğu kez bu tip damlaları uzun süre kullanmanın doğru olmadığının farkındadır, fakat rahat bir nefes almanın çekiciliği onları burun damlası bağımlısı haline getirir. Hastalar bilmelidir ki, burun damlası ve burun spreyi bağımlılığı çözümü olan bir durumdur. Bu durum eğer altta ciddi düzeyde burun içi anatomik bir bozukluk yoksa, çoğu kez "bıraktırma tedavisi" ile düzelir. Bu süreçte burun spreyi bağımlısı hastayı düzenli kontrollere çağırmak ve burun içerisindeki düzelmeyi endoskopik olarak takip etmek çok önemlidir. Yani bu bir kez ilaç verilerek tedavi edilebilecek bir durum değildir. Hastanın hangi tedaviyi ne amaçla kullandığını ve ilaçlarla sonuç alınamazsa ameliyat gerekebileceğini dahi bilmesi gerekir. Bu tip burun spreyi bağımlısı hastaların burunlarındaki bir deviasyon (burun eğriliği), konka şişmesi (burun eti şişmesi) ya da sinüzit sorunu ameliyatla tedavi edildiğinde hasta bağımlılıktan kurtulabiliyor.

    Burun spreyi bağımlılık yapar mı?

    Burun spreyi bağımlılığı diğer madde bağımlılıklarına benzer. Burada yaşamsal olarak en önemli şey olan havaya yani daha fazla nefes alabilmeye ihtiyaç vardır. Ve buna karşı koyabilmek pek olanaklı değildir. Burun tıkanıklığı olan hastanın ağzından aldığı nefes yeterli değildir. Burundan alınan havanın kalitesi (nem, ısı, temizlik) hem daha yüksektir, hem de oksijenlenme daha verimlidir. Uzun süredir burnu tıkalı olan kişi, burun açıcı damla veya spreyle karşılaştığında, burun etlerini büzüştürdüğünde sanki ilk defa nefes alıyormuş gibi hisseder. Burnu tıkandıkça başvurduğu spreylerini yanından eksik etmez; çantasında, evinde, işyerinde, arabasında ve başucunda bulundurur hale gelir. Haftada defadan, sene günde defa kullanıma kadar değişebilen derecelerde burun damlası bağımlılığı vardır. Bağımlılık düzeyi hastanın burun tıkanıklığının şiddeti ile doğru orantılıdır. Burun tıkanıklığı da altta yatan burun içi hastalıkla ilişkilidir.

    Burun spreyi bağımlılığından nasıl kurtulunur?

    Burun spreyi bağımlılarında mutlaka burun tıkanıklığına yol açan bir sorun vardır. Burun tıkanıklığında en sık burun eti büyümesi yani diğer adıyla konka şişmesi ile karşılaşıyoruz. Bunun dışında burunda kemik kıkırdak eğriliği olarak bilinen deviasyon şiddetli ise burun tıkanıklığı yapabilir. Ayrıca mukozayı şişiren ve tıkanıklığa yol açan alerjik nezle ve sinüzit gibi hastalıklar da burun spreyi bağımlılığına yol açabilir. Burun spreyi bağımlılığı tedavisi iki aşamalıdır. Önce mutlaka sprey bıraktırma tedavisi yaparız. Bu tedavi ile ileri düzeyde olmayan vakaların bazılarında tam düzelme sağlanabilir. Bu tedavi aslında her türlü faydalıdır, zira mukoza örtüsünün rahatlaması ve sönmesi, tedavi sonrasındaki endoskopik muayenemizde daha doğru ve gerçek bulgular sağlar.

    Burun spreyi bağımlılığı tedavisinin ikinci aşamasını planlamada bu durum çok önemlidir. Bıraktırma tedavisine devam edilebilir veya altta yatan esas sorun operasyonla düzeltilebilir. Örneğin Holmium lazerle burun etlerinin küçültülmesi, hastanın burun damlası veya spreyi ile yaptığı şeyin kalıcı olmasını sağlar. Tıkanıklığa yol açan deviasyonun düzeltilmesi tıkanıklığı ve burun spreyi ihtiyacını ortadan kaldırır. Sinüzitin tedavi edilmesi burun mukozasının işleyişini ve şişmeleri düzeltir, sprey bağımlılığının tekrar etmesini önler.

    Burun Spreyi Bağımlılığından Kurtulmak Mümkündür

    Sonuç olarak burun damlası ve spreyi bağımlılığından kurtulmak mümkündür.  Burun spreyi bağımlılığının tedavisi aşamalıdır. İlaç tedavisi ile düzelebilen hastalar olduğu gibi, ameliyatın kaçınılmazı olduğu vakalar da vardır. Burun spreyi bağımlılığı konusunda yoğun çalışan ve deneyim sahibi uzmanların yaklaşımı ve tedavi başarısı farklıdır.

    Burun Spreyi Nasıl Kullanılır?

    Burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve burun kaşıntısı gibi şikayetlerin görüldüğü alerjik rinit ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında çeşitli burun spreyleri kullanılmaktadır. Piyasada farklı içeriklerde burun spreyleri bulunmaktadır.

    Deniz/okyanus suyu olarak bilinen serum fizyolojik içerikli yani tuzlu su içeren spreyler, kortizon, antihistaminik ve psödoefedrin içeren burun spreyleri örnek olarak sayılabilir.

    Burun spreylerini kullanarak burun içinde oluşan iltihaplanmayı ve ödemi azaltmaya çalışırız; böylece burun tıkanıklığı ve burun akıntısı azalır. Burun spreyleri diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi doktorunuzun kontrolünde yani doktorunuzun önerdiği süre ve dozlarda kullanılmalıdır. Özellikle psödoefedrin içeren burun spreylerinin uzun süre kullanımları sakıncaları nedeniyle çoğu kez kısıtlandırılmaktadır.

    Burun spreylerinin kullanımında;

    Öncelikle bir mendil ile burnunuzu temizleyin, ellerinizi su ve sabunla yıkayın. Burun spreyini nazikçe çalkalayın ve kapağını çıkartın. Sprey şişesini işaret ve orta parmağınız ile püskürtme aparatının alt kısımlarından, baş parmağınızla da şişenin altından destekleyerek dik olacak şekilde tutun. Spreyi ilk kez kullanacaksanız ya da uzun bir süre ara verdiyseniz öncelikle birkaç kez dışarıya püskürtüp düzgün çalıştığından emin olun. Dik durun, başınızı hafifçe öne eğin ve burun deliklerinizden birini kapatabilmek için parmağınızla dış kanadından bastırın. Spreyin ucunu burun deliğinize yerleştirin. İşaret ve orta parmağınızı aşağıya doğru bastırdığınız sprey ilacı burun deliğinize püskürtmüş olacaktır. Püskürtmeyi yaptığınızda burnunuzdan soluk alın ve ağızdan soluğunuzu bırakın. Aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayın. Spreyi kullandıktan sonra dakika kadar bir süre burnunuzu sümkürtmeyin. Doktorunuzun önerdiği dozlarda bu işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Kortizon içerikli spreylerin burun kanaması, kıkırdak haraplanması gibi yan etkilerini azaltmak için spreyi sağ el ile sol burun deliğine, sol el ile sağ burun deliğine uygulamaya özen gösterin.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası