borusan kimin / UTİKAD | Üye Şirketlerden | BORUSANIN KURUCUSU ASIM KOCABIYIK VEFAT ETTİ

Borusan Kimin

borusan kimin

kaynağı değiştir]

Borusan Holding, günümüzde dört farklı sektörde 10'dan fazla şirket ile faaliyet göstermektedir.

Çelik[değiştir

Ahmet Kocabıyık

Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi

Zeynep Hamedi

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Nükhet Özmen

Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı

Mehmet Hamedi

Yönetim Kurulu Üyesi

Semih Özmen

Yönetim Kurulu Üyesi

Levent Kocabıyık

Yönetim Kurulu Üyesi

Borusan Otomotiv'de Biryıldız'ın yerine kim gelecek

Hürriyet otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Borusan Otomotiv'deki 60 yaş sınırını ve CEO Eşref Biryıldız'ın durumunu değerlendirdi. İşte Özpeynirci'nin o yazısı:

BORUSAN Otomotiv’in sektör tarafından da sevilen esprili mizaca sahip CEO’su Eşref Biryıldız bu aralar görevinde uzatmaları oynuyor.

Sebebi Borusan Holding’de 60 yaş ile sınırlı olan görev süresi. Yani 60 yaşına gelen emekli olmak zorunda. Bu kuralı başarılı yöneticilerde 2 yıl uzatıp, 60+2 olarak uyguluyorlar. Eşref Biryıldız ise şu an 60+3’üncü yılında. Yani uzatmalar çoktan bitti, son düdüğü bekliyor. Beklemesinin sebebi ise Borusan Holding’in yerine henüz birini bulamamış olması. Araştırmalar ve görüşmeler sürüyormuş. Geçtiğimiz hafta birlikte Amerika seyahati yaptığımız Biryıldız, jübilesini mayıs ayında yurtiçinde gerçekleşecek BMW 5 Serisi modeliyle yapmayı planlıyor. Yerine Borusan Otomotiv’in başına kimin geleceğini bekleyip göreceğiz. Ama önce Biryıldız’ı biraz anlatalım ki, Borusan’ın neden yerine birini bulmakta zorlandığını daha iyi anlaşılabilsin.

doğumlu Biryıldız, iş hayatına yılında Mercedes-Benz Türkiye’de Yedek Parça İhracat elemanı olarak başladı. Biryıldız’ın yerine kim gelecek19 yıl Mercedes’te yedek parça, servis, otobüs satış, tüm ticari araçlar satış ve pazarlama görevlerinden sonra yılında Direktörler Kurulu üyesi ve Pazarlama Satış Direktörü oldu. Bu görevinde Mercedes-Benz marka otobüs, kamyon, otomobil, hafif ticari araçlarının yanı sıra Chrysler, Jeep ve Dodge markalarının satış ve pazarlamasından da sorumlu olan Biryıldız, 26 yıl çalıştığı Mercedes’ten yılı ortasında karşılıklı anlaşarak ayrıldı. yılında 12 bin adetlik satışla başladığı direktörlük görevini ’da 26 bin adet araç satışı ile tamamladı. Mercedes’ten ayrıldıktan sonra kendi danışmanlık şirketini kurdu. Kasım ayı itibarı ile önce Borusan Otomotiv’in bünyesindeki BMW’nin Genel Müdürlüğü’ne ardından şirketin CEO’luğuna getirildi.

Bünyesinde BMW, Land Rover, MINI ve Jaguar markalarını barındıran Borusan Otomotiv’de 8 yılı aşkın bir süredir görev yapan Biryıldız, görev süresi boyunca yaklaşık bin arasında olan BMW satışını 30 bin adedin üzerine, yaklaşık 7 bin civarında olan tüm grup satışını ise 35 bin adedin üzerine çıkardı. Düşünün Borusan Otomotiv’in 33 yıllık vergi öncesi kârının yüzde 65’i bu 8 yıla ait. Kuşkusuz, Biryıldız’ın bastırmasıyla geliştirilen litreli modellerin de satışlara olumlu katkısı var. Biryıldız, geçirdiği 8 yıldan memnun, başarılı işlere imza attığını düşünüyor. Her zaman takım işine inandığını kaydeden Biryıldız, “Sonuçta bugün BMW ve MINI’yi Genel Müdürü Ayhan Ölçer, Land Rover ve Jaguar’ı ise Genel Müdürü Simay Alsan başarıyla yönetiyor. Ben ise bir nevi holding ve marka yöneticileri arasında köprü vazifesi gördüm. Aynı anda birçok iş yaptım. Grupta kültür değişimi, bayilerle saydam ilişki ve güven, sistem ve akıllı yatırımlar gibi Hem çok çalışılan hem de eğlenilen bir çalışma ortamı yarattığıma inanıyorum. İyi bir takım kurdum. Her neyi başardıysam birlikte çalıştığım iş arkadaşlarımın payı büyük. 8 yıl önce beni bağırlarına bastılar ve hiç yarı yolda bırakmadılar. Tabi benim de çalıştığım yere şans getirdiğimi söylemeliyim”yorumunu yapıyor. Sonuçta Biryıldız, kısa bir süre sonra CEO’luk görevinden ayrılacak. Ama son 15 yıldan beri tanıyan biri olarak, boş oturmayacağını da çok iyi biliyorum. Zaten planları varmış.

Asım Kocabıyık

Borusan Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı
()

yılında Afyon’un Tazlar Köyü’nde doğan Asım Kocabıyık, ilköğrenimini ve ortaokulun ilk 2 yılını Afyon'da, orta son sınıfı İstanbul'da, lise öğrenimini ise İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden yılında mezun oldu

İş yaşamı Türkiye'nin sanayileşme serüvenine paralel olarak anılan Asım Kocabıyık, yılında henüz öğrenci iken, girişimci babası Ahmet Kocabıyık'ın kurduğu İstikbal Ticaret T.A.Ş.’nde kurucu ortak ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı ve çalışmaya başladı. Kocabıyık, başlangıçta demir-çelik ithalatı ve tarım ürünleri ithalatı yapan İstikbal Ticaret A.Ş.’de 8 yılı Yönetim Kurulu Üyeliği, 49 yılı Yönetim Kurulu Başkanlığı olmak üzere 57 yıl görev yaptı. Asım Kocabıyık’ın babası ile birlikte temelini attığı şirket, aynı zamanda bugünkü Borusan Grubu’nun çekirdeğini oluşturdu.

yılında 27 çalışanı ile sanayi sektörüne adım atan Kocabıyık bugün 'e yakın kişinin çalıştığı çeşitli sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran ve önemli distribütörlük faaliyetlerinin yürütüldüğü Borusan Grubu’nun kurucusudur.

Özellikle eğitim alanında yoğunlaşan sosyal sorumluluk faaliyetlerini "Memlekete bir hizmet borcum var. Onu yerine getirmeye çalışıyorum" sözleriyle izah eden Kocabıyık, vefatına dek eğitim, kültür, sanat ve çevre alanında toplumsal çalışmalara imza attı.

Asım Kocabıyık ayrıca, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, TEMA Vakfı, Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk Musikisi Vakfı ve Afyon Eğitim Vakfı’nın da kurucuları arasında yer aldı. 24 yıl İstanbul Sanayi Odası, 15 yıl TÜSİAD yönetiminde bulundu, 4 yıl da İktisadi Kalkınma Vakfı’nda Başkanlık yaptı.

Asım Kocabıyık, başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere çeşitli yüksek öğrenim kurumlarınca fahri doktora unvanına layık görüldü. Kocabıyık, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve İtalyan Hükümeti’nin verdiği Şövalye nişanına layık görüldü.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası