istanbul atatürk müzesi / müfunduszeue.info - İstanbul Atatürk Müzesi

Istanbul Atatürk Müzesi

istanbul atatürk müzesi

İstanbul Atatürk Müzesi

İstanbul Atatürk Müzesi Hakkında Genel Bilgiler

Atatürk Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatına adanmış tarihi bir ev müzesidir. İstanbul'un Avrupa yakasında Şişli ilçesinde bulunmaktadır.

yılında inşa edilen üç katlı bir evde yer almaktadır. Mustafa Kemal, Suriye Cephesi'nden döndükten sonra bu evi kiraladı ve annesi Zübeyde, kız kardeşi Makbule ile birlikte yaşadı. 16 Mayıs tarihinde, Bandırma Vapuru ile Samsun'a gidene kadar bu evde yaşadı. Ev yılında İstanbul Belediyesi tarafından satın alınmış ve Atatürk'ün bazı kişisel eşyaları orada depolanmıştır. Ev bir müzeye dönüştürülmüş ve 15 Haziran 'de Atatürk Devrim Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Müze, Atatürk'ün tarihi belgeleri, fotoğrafları ve resimleri dışında Atatürk'ün kişisel eşyalarını kıyafetler ve koleksiyonları gibi eşyaları barındırıyor.

Ulaşım / İletişim

Adres: Meşrutiyet, Halaskargazi Cd. No, Şişli/İstanbul, Türkiye

Telefon: () 47 23

Ziyaret Saatleri

İstanbul Atatürk Müzesi Pazar günleri kapalıdır.

İstanbul Atatürk Müzesi ziyaret saatleri şu şekildedir.

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar Kapalı

Giriş Ücreti

İstanbul Atatürk Müzesi giriş ücretsizdir.

Mustafa Kemal Paşa’nın asker ve sivil arkadaşlarıyla birlikte bu toprakların kurtuluş planlarını hazırladığı sırada konakladığı ev, 28 Mayıs ’de İstanbul Şehremaneti tarafından satın alınarak 15 Haziran ’de İstanbul Vali ve Belediye Başkanı Lütfi Kırdar tarafından Atatürk İnkılabı Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Müze koleksiyonunun önemli bölümünü Atatürk’ün kişisel eşyaları, kıyafetleri, üniformaları, askeri ve sivil yaşamına ait fotoğrafları, el yazısıyla yazdığı çeşitli belgeleri, madalyaları gibi tarihi değeri yüksek hatıra parçaları oluşturuyor.

Müzede, Mustafa Kemal’in kız kardeşinin hediye ettiği eşyaların yanı sıra mareşal üniforması ve Sivas Kongresi’nde giydiği kıyafet de bulunuyor.

Müzenin bir diğer bölümünde ise restorasyon sürecinin ardından açılan ve adet kitaptan oluşan bir seçkinin bulunduğu kütüphane yer alıyor.

yılında hizmete sunulan kütüphanede,Mustafa Kemal Paşa’nın hayatı, Milli Mücadele dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu konulu kitaplar, ziyaretçiler tarafından incelenebiliyor. Pazartesi günleri hariç saatleri arasında ziyaretçilere açık olan Atatürk Müzesi’nde yer alan kütüphane, ödünç hizmetine kapalıdır.

Üyelik için tıklayın.


İstanbul - Şişli'de Atatürk Evi (İnkılap Müzesi)

Atatürk, Suriye Cephesinden ayrılarak 13 Kasım de İstanbul'a gelmiş ve Perapalas Otelinde bir daireye yerleşmişti. Bir kaç gün sonra bu otelden ayrılan Atatürk, önce yakın dostu Salih Fansa'nın Beyoğlu'ndaki evinde misafir kalmış, sonrada Şişli'de Madam Kasabyan'ın üç katlı evini kiralamıştı. O günlerde annesi Zübeyde Hanımla kızkardeşi Makbule, Beşiktaş'ta Akaretler mahallesindeki bir evde oturuyorlardı. Atatürk, Şişli'ye taşınınca annesi ve kızkardeşini de yanına almış, evin üçüncü katını onlara ayırmıştı. Kendisi orta katta oturuyor, bu katın arka bahçeye bakan odasını da yatak odası olarak kullanıyordu. Büyük salonu, toplantı odası olarak ayırmıştı. Alt katta ise yaveri bulunuyordu. Atatürk, İstanbul'un düşman işgali altında bulunduğu bu karanlık günlerde, evinde arkadaşlarıyla birlikte sık sık gizli toplantılar yapmış, 16 Mayıs tarihine, yani Samsun'a hareketine kadar bu evde oturmuştur.

Atatürk Anadolu'ya geçtikden ve Ankara'ya yerleştikten sonra annesi ve kardeşi Makbule Hanımı yanına almış, Çankaya'da oturmuşlardı. Şişli'deki ev ise, Erzurum eski Milletvekili Tahsin Uzel'e geçmiş, daha sonra, yılında İstanbul Belediyesi İnkılap Müzesi kurmak üzere Tahsin Uzel'den satın almıştı.

Şişli'de Halaskar Gazi Caddesi üzerinde yıllarında yaptırılan ve Atatürk Evi olarak tanınan Evi, İstanbul Belediyesi onarmış, yılında da (İnkılap Müzesi) olarak ziyarete açmıştır.

yılında yeniden düzenlenen Müzedeki sergileme şöyledir:

Binanın girişinde, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile Atatürk'ün bir yazısı. Yemek odasında Milli Mücadele ile ilgili tablolar. Oturma odası duvarlarında Atatürk'ün doğumundan 1. Dünya Savaşına kadar, hayatına ait fotoğraflar vardır.

Birinci kattaki yatak odası, çalışma odası ve diğer odalar, Atatürk'ün kullandığı eşyalar ve elbiseleri, Milli Mücadele yıllarına ait fotoğrafları, inkılaplarıyla ilgili belgeler sergilenerek donatılmıştır. İkinci kattaki odalarda Atatürk'ün ölümü ile ilgili fotoğraflar, tablolar, Atatürk'le ilgili belge ve bilgiler sergilenmektedir.

3. Kat : Devrimlerle ilgili fotoğraflar, Atatürk hakkında yazılmış çeşitli kitaplar, ölümüne ait fotoğraflar, gazeteler, bir kavanoz içerisinde Anıtkabir' den getirilmiş toprak v.s. bulunmaktadır.

Kaynak: A A M, Atatürk Evleri Atatürk Müzeleri, Mehmet Önder, Türk Tarih Kurumu Basımevi ISBN: Sayfa

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası