uçurum 11 bölüm / UÇURUM - Bölüm "Aklımı Başımdan Alıyorsun" - Page 2 - Wattpad

Uçurum 11 Bölüm

uçurum 11 bölüm

kaynağı değiştir]

Har sözcüğü İbranice'de dağ anlamına gelir ve Megiddo ise Megido Dağı'ında bulunan eski bir kentin adıdır. Megiddo için gerçek anlamda dağlık bir yer olduğu söylenemez, çünkü yüksekliği çevresiyle kıyaslandığında 30 metreyi bile bulmaz. Tarih boyunca birbirlerinin üzerine kurulmuş kentlerin oluşturduğu bir höyük durumundadır.

Hristiyanlık'ta Armageddon[değiştir

"K&#x;z&#x;m&#x;n bebekliğini benden çald&#x;n Kayra." dedi.

"Bunu sen istedin!" dedim.

"Kayra!" diye bağ&#x;rd&#x;.

"Savaş!" diye bende ona bağ&#x;rd&#x;m gözlerinin içine bakarak.

"Ne bu bubu meselesi?" dedi.

"En sevdiği oyuncağ&#x;, o olmazsa asla uyumaz." dedim. Elini aln&#x;na koyup ovdu. Sonra da biraz ötede duran adamlardan birini çağ&#x;rd&#x;.

"Kayra'n&#x;n kald&#x;ğ&#x; otele git ve bütün eşyalar&#x; getir." dedi Savaş.

"Otelin ismini biliy" diyecektim ki Davaş sözümü kesti.

"O bulur." dedi. Anka'n&#x;n odas&#x;na doğru ilerliyorken Savaş bana seslendi. "Kayra, o odaya gitmeyeceksin." dedi. Ona döndüm.

"Savaş beni k&#x;z&#x;mdan ay&#x;rma." diye sitem ettim.

"Sen beni ay&#x;r&#x;rken düşündün mü?" dedi.

"Savaş, o daha küçücük bir çocuk, annesiz yapamaz, k&#x;z&#x;m bunu yapmaz." dedim. Kaşlar&#x;n&#x; çatt&#x;.

"K&#x;z&#x;m deyip durma! O benimde k&#x;z&#x;m!" diye bağ&#x;rd&#x;. Gözlerimden yaşlar süzüldü. Ben eski halime dönmek istemiyordum. K&#x;z&#x;mdan ayr&#x;lmak istemiyordum.

"Ne yapacaks&#x;n? Beni k&#x;z&#x;mdan ay&#x;rd&#x;ğ&#x;nda Anka sana baba diyeceğini mi san&#x;yorsun? Böyle yaparak Anka'y&#x; kaybedersin." dedim.

"Kayra kes sesini!" diye bağ&#x;rd&#x;. Ona yaklaş&#x;p elimle kalbini gösterdim. Gözyaşlar&#x; içinde konuştum.

"Senin bu kalbim varya sadece kan pompal&#x;yor. Diğer insanlar gibi birazc&#x;k içinde sevgi yok." dedim. Onun gözlerinin içine bak&#x;yordum. Bu s&#x;rada kap&#x; aç&#x;ld&#x; Anka karş&#x;m&#x;zdayd&#x;.

"Anne, ben çok ac&#x;kt&#x;m." dedi Anka. Savaş'&#x;n kenar&#x;ndan geçtim ve Anka'n&#x;n karş&#x;s&#x;na geçtim.

"Ne ister benim prensesim? Ne yiyelim?" dedim.

"Mmmm, patates k&#x;zartmas&#x;." dedi.

"Hadi gel mutfakta beraber yapal&#x;m." dedim.

"Olur." dedi Anka. Elini tuttum.

"Mutfak nerede?" dedi Savaş'a.

"Aşağ&#x;da." dedi. Anka ile aşağ&#x; indik. Etrafa bakt&#x;m. Mutfağ&#x; bulduğumda birlikte mutfağa girdik.

"Anne ne zaman kendi evimize gideceğiz?" dedi Anka.

"Bilmiyorum k&#x;z&#x;m." dedim. Onu kald&#x;r&#x;p tezgaha oturttum. Evet gel de patatesleri ara şimdi. Kim bilir nerede? Savaş girdi ve kenardan bir kaç tane patates getirdi. Al&#x;p soymaya başlad&#x;m.

"Anne, patates yedikten sonra film izleyelim mi?" dedi Anka.

"Saat geç olur. Uyku saatin geçiyor bücür." dedim.

"Anne ya, bir kerede geçse ne olur ki?" dedi.

"Bir daha uyku düzenin olmaz." dedim.

"Gerçek olur, ne olur sadece bugüncük film izleyelim." dedi Kayra.

"Mmmm, peki ama sadece bugün için." dedim.

"Oley be!" deyip yanağ&#x;mdan öptü. "Üzülme sende bizimle izleyebilirsin." dedi Anka Savaş'a bakarak.

"Olur." dedi Savaş. Ben patatesleri çoktan doğram&#x;şt&#x;m. Şimdi ise yağda k&#x;zartacakt&#x;m. Anka'y&#x; tezgahtan indirdim. Patatesleri yağ&#x;n içine koydum. Onlar pişerken Anka'ya döndüm.

******

Patatesleri yar&#x;şarak bitirmiştik. Şimdi ise Anka ile film izliyorduk. Savaş'&#x;n nerede olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu. Kap&#x; aç&#x;ld&#x; ve içeri Savaş elinde bubu ile girdi. Anka bubuyu görünce koşarak ay&#x;c&#x;ğ&#x;n&#x; ald&#x; ve Savaş'a sar&#x;ld&#x;.

kaynağı değiştir]

Kitab-ı Mukaddes'in Vahiy bölümünde geçen Armageddon sözcüğü Museviler'den daha çok Hristiyanlar için önem taşır. Museviler, İsa'yı Atanmış Kral ya da Mesih olarak kabul etmez ve başka bir Mesih beklerler. Bu nedenle Armageddon'la ilgili kavramlar Kitab-ı Mukaddes'in tümü için geçerli olsa da, Vahiy kitabındaki anlatımlar Museviler için geçerli olmaz.

“Altıncı melek tasını büyük Fırat Irmağı'na boşalttı. Gündoğusundan gelen kralların yolu açılsın diye ırmağın suları kurudu. Bundan sonra ejderhanın ağzından, canavarın ağzından ve sahte peygamberin ağzından kurbağaya benzer üç kötü ruhun çıktığını gördüm. Bunlar doğaüstü belirtiler gerçekleştiren cinlerin ruhlarıdır. Her şeye gücü yeten Tanrı'nın büyük gününde olacak savaş için bütün dünyanın krallarını toplamaya gidiyorlar. ……Üç kötü ruh, kralları İbranice Armageddon denilen yere topladılar. Yedinci melek tasını havaya boşalttı. Tapınaktaki tahttan yükselen gür bir ses, “Tamam!” dedi. O anda şimşekler çaktı, uğultular, gök gürlemeleri işitildi. Öyle büyük bir deprem oldu ki, yeryüzünde insan oldu olalı bu kadar büyük bir deprem olmamıştı. Büyük kent üçe bölündü. Ulusların kentleri yerle bir oldu. Tanrı büyük Babil'i anımsadı, ona ateşli gazabının şarabını içeren kâseyi verdi. Bütün adalar ortadan kalktı, dağlar yok oldu. İnsanların üzerine gökten tanesi yaklaşık bir talant (Yaklaşık 20,4 kg) ağırlığında iri dolu yağdı. Dolu belası öyle korkunçtu ki, insanlar bu yüzden Tanrı'ya küfrettiler.” Vahiy

İslam'da Melhame-i Kübra[değiştir kaynağı değiştir]

Armageddon'da savaşacak olanlar gökteki “Atanmış Kral” (Mesih) ile onu izleyen, emrindeki meleklerden oluşan göksel ordulardır. Karşılarında olanlar ise, İsrail'in de aralarında olduğu "bütün dünya kralları"dır. Musevi inancı İsa'yı Mesih olarak kabul etmediği gibi, onlar açısından Kitabı Mukaddes'in Malaki kitabından sonraki kısımları da geçersizdir. Bu açıdan da Armageddon sözcüğünün günümüzdeki İsrail kavramıyla bir ilgisi yoktur. Çünkü Armageddon savaşını ele alan Vahiy kitabı, Tevrat'ta değil İncil olarak adlandırılan kısımda yer alır. Ayrıca, Kitabı Mukaddes'te geçen İsrail, Siyon, Yeruşalim gibi sözcükler, İsa'dan sonraki dönemde yalnızca gökteki asıllarını simgelemek amacıyla kullanılırlar ve ne yeryüzündeki İsrail devletini ne de harfî anlamıyla İsraillileri kapsar.[5] Ayrıca Armageddon için Tanrı'nın Savaşı olarak da söz edildiğinden anlamı daha geniştir. Dünya'nın Sonu ifadesi ise dünya sözcüğüyle neyin kastedildiğiyle ilgilidir. Dünya hem Yerküre için, hem de üzerindeki insanlar ve düzen için kullanılan bir sözcüktür. Vahiy kitabındaki kastedilen dünya, Dünya'nın üzerindeki eski düzenin taraftarları olan insanlardır. Vahiy kitabına göre ortadan kalkacak olan "önceki düzen"dir.[6]

Armageddon sözcüğü esas olarak kesin zaferi anlatmak için kullanılan bir terimdir. Dünya'nın eski düzeninin ortadan kalkacağına ilişkin güvenceyi perçinlemek amacıyla kullanılan bir sözcüktür. Çünkü geçmişte Megiddo'da yapılan her savaş daima bir tarafın tam zaferi ve diğer tarafın tam bir yenilgisi şeklindedir.

Vahiy kitabı Armageddon'a doğru oluşacak olayları da anlatır. Armageddon Savaşı öncesinde gerçekleşmesi gereken bir olay, Büyük Babil'in yok edilmesidir. Büyük Babil, Vahiy kitabında "Büyük Kent" olarak adlandırılır. Büyük Babil için aynı zamanda "Fahişe/Dünya fahişelerinin anası" ifadesi kullanılır. Buna göre Büyük Kent, Büyük Babil ve Fahişe aynı anlama gelir. Vahiy kitabındaki anlatımların simgelerle yapıldığı Vahiy 'de belirtilmiştir. Bu nedenle buradaki anlatım simgeseldir ve fahişelik yapan gerçek bir kadını kastetmez. Bu fahişenin, dinsel bir fahişe ve iğrençlikler yapan biri olduğu açıklanır. Burada dinlerle ilgili olarak fahişe kavramının kullanılmasının nedeni, Tanrı'ya ait olduğunu iddia eden dinlerin siyaset ve ticaretle, dolayısıyla dünyayla iç içe olmasıdır. Büyük Babil olarak da adlandırılan bu fahişe, kocasının dışında başka erkeklerle ilişki kuran bir kadına benzetilir.

Vahiy kitabının diğer kısımları, bu fahişenin yeryüzündeki bütün Babil kökenli dinler olduğunu gösterir. Bu şekilde, sahte dinlerin kökeninin Babil Kulesi'nin yapılış zamanlarına gittiği de belirtilir. Babil Kulesi'nin yapımının engellenmesi ve insanların farklı diller yüzünden bölünmesiyle Şinar Ovası'ndan göçü, Peleg'in (Peleg: bölünme) doğduğu yıl olan MÖ yıllarıdır (bknz.: Başlangıç bölüm). İnsanların yeryüzüne dağılmasına neden olan bu büyük göçle, aynı zamanda insanların dinsel inançları da gittikleri her yere dağılır. Birbirlerinden farklı gibi görünen bu dinler Kitabı Mukaddes'e göre Nimrod'la ve Babil Kulesi ile başlamıştır ve özde aynı sahte inançlara sahiptirler.[7]

Vahiy 'te ifade edilen "Kuzu'ya karşı savaşacaklar, ama Kuzu onları yenecek. Çünkü Kuzu, rablerin Rabbi, kralların Kralı'dır." sözü doğrudan Armageddon savaşıyla ilgilidir. Burada kuzu olarak kastedilen kişi Atanmış Kral'dır. Mesih sözcüğü Atanmış Kral anlamına gelir. Atanmış Kral İsa'nın gökteki adı Mikael'dir ve kendisine verilen görevi yerine getirmek amacıyla Armageddon Savaşı'nı başlatacaktır. Ancak, öncelikle bu savaş başlamadan önce "Yedi başlı, on boynuzlu kırmızı canavar" ile simgelenen Birleşmiş Milletler ve buna bağlı tüm uluslar "Büyük Babil"e saldırarak dünyadaki bütün sahte dinleri ortadan kaldıracaktır. Bu şekilde Armageddon Savaşı'ndan önce, Babil Kulesi'nin yapılışıyla ortaya çıkıp, Babil'den göçle bütün dünyaya yayılarak gelişip çeşitlenen tüm Babil kökenli dinler yok edilmiş olacaktır.

Bu olayın başlaması için gerçekleşecek işaret, ulusların belirgin bir şekilde yapacakları "barış ve güvenlik" ilanı olacaktır. Uluslar bu ilanı yaparak dünyanın sorunlarını çözme yolunda başarılı olduklarını iddia etmiş olacaklar. Ancak bu barış ve güvenlik ilanı, hiçbir şekilde ulusların Dünya'nın sorunlarını gerçekten çözdükleri anlamına gelmeyecektir.[8][9] Bu olay "Büyük Sıkıntı" adı verilen bir dönemin başlangıcını oluşturacaktır. Büyük Sıkıntı'nın zirvesi ise Armageddon Savaşı'dır. Bu savaş yalnızca Canavar 'yı ve Canavar'ın düzeninin sürmesini yeğleyen insanları yok etmekle kalmayacak, aynı zamanda Şeytan ve cinleri de yakalanarak yıl hapsedilecekleri "Uçuruma" atılacaklar, Armageddon Savaşı böylece sona ermiş olacaktır.[10]

Kitab-ı Mukaddes'e göre, Armageddon eski düzenin sonu ve yeni düzenin başlangıcını oluşturan bir dönüm noktası olacak, Atanmış Kral (Mesih) Armageddon'dan sonra yeryüzünde yıl kral olarak hüküm sürecektir. Kitabı Mukaddes'e göre Armageddon'da hayatta kalacak insanlar, Atanmış Kral'ın yönetiminde Yeryüzünü cennete çevirecekler ve eski dünyanın bütün dertlerinden uzak sonsuz bir yaşama kavuşmuş olacaklar.[11] Armageddon Savaşı eski düzenin yeryüzüne çevre kirliliği, türlerin yok edilmesi, savaşlar, terör gibi çeşitli şekillerde verdiği tahribatı engellemek ve Dünya üzerindeki düzeni ve yaşamı insanlar için yaşanabilir kılmak amacıyla tamamen yenilemek için yapılan son savaştır. Armageddon'dan sonra bir daha savaş olmayacak, tersine yeryüzünde tam bir barış ve güvenlik hüküm sürecektir.[12] Armageddon'da olacaklardan bazıları şu şekildedir:

Armageddon'un Zamanı ve Belirtileri[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası