msü 2020 / MSÜ Haberleri - Son Dakika MSÜ Haber Başlıkları

Msü 2020

msü 2020

MSÜ sonuçları ve cevap kağıtları erişime açıldı! ÖSYM MSÜ sonuç ekranı ve taban puanları…

ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile MSÜ sonuçlarının erişime açıldığı bildirildi. MSÜ sonuçlarının açıklanmasının ardından ise cevap kağıtları ve aday cevapları da yayımlandı. Eğitimini askeri okullarda sürdürecek olan adaylar sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi (funduszeue.info) üzerinden yapabilecek. MSÜ ile ilgili gelişmeleri funduszeue.info adresi ve ÖSYM'den takip edebilirsiniz. İşte MSÜ sonuç sorgulama ekranı ve cevap kağıtları

Yayınlanma: - 02 Temmuz Güncellenme:

MSÜ sonuçları ve cevap kağıtları erişime açıldı! ÖSYM MSÜ sonuç ekranı ve taban puanları…

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) sonuçları belli oldu. Adaylar ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi olan funduszeue.info adresi üzerinden MSÜ sonuçlarını öğrenmeye başladı. MSÜ sonuçları sonrasında ise cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı. Eğitimini askeri okullarda sürdürecek olan öğrenciler tercihlerini funduszeue.info adresinden yapmıştı. MSÜ sonuç sorgulama ekranını ve cevap kağıtları erişim linkini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte MSÜ sonuçları sorgulama ekranı…

MSÜ SONUÇLARI SORGULAMA

14 Haziran tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (MSÜ) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 02 Temmuz tarihinde saat 'den itibaren ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

MSÜ SINAVI CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

14 Haziran tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Belirleme Sınavı (MSÜ) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden 02 Temmuz tarihinde saat ’dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

MSÜ HARP OKULLARI VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI 2’NCİ SEÇİM AŞAMALARI TERCİH İŞLEMLERİ

MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini funduszeue.info adresinden belirleyebileceklerdir.

DİKKAT! 
Tercih yapmayan adaylar, Kara Harp Okulunda (ANKARA) yapılacak 2’nci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır. MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini belirlenen tarihler arasında funduszeue.info internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir.

Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Adaylar Harp Okulları için;

– Kara Harp Okulu (KHO),
– Deniz Harp Okulu (DHO),
– Hava Harp Okulu (HHO),
– Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

– Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara funduszeue.info),
– Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz funduszeue.info),
– Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava funduszeue.info),
– Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)
– Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando funduszeue.info),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir. sayfa “f.” maddesindeki şartları sağlamayan adayların tercih etmemesi gerekmektedir.) tercihi yapabilecektir. Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

MSÜ KILAVUZU

aisAnkaraDeniz Harp OkuluHava Harp OkuluinternetKara Harp OkulumsuöğrenciokulÖSYMseçimsınavuygulama

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) mülakatları ne zaman?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 14 Haziran'da gerçekleşmişti. Sınav sonrası adaylara tercih yapmaları için verilen süre 26 Haziran'da doldu.

Verilen süre içinde tercih yapmayan adayların ikinci aşamaya çağrılmayacağı da belirtilmişti.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) sonuçlarını, funduszeue.info internet adresinden açıkladı.

MSÜ MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

MSÜ mülakat tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. MSÜ 2'inci Seçim aşamaları tarihleri funduszeue.info internet adresinden yapılan duyuruyla açıklanacak.

MSÜ SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN 

MSÜ TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

yılına ait taban puanları ve kontenjan bilgileri henüz yayınlanmadı.

GEÇEN SENENİN TABAN PUANLARI

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI- ERKEK ADAYLAR İÇİN

HAVA HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: ,
KARA HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan,
DENİZ HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan,
KARA HARP OKULU Taban Puan: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: ,

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI- KADIN ADAYLAR İÇİN
HAVA HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan,
KARA HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan,
DENİZ HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: ,
KARA HARP OKULU Puan Türü: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan,

MSÜ SORU KİTAPÇIĞI

14 Haziran'da gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandı.

MSÜ SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

MSÜ çıkmış sorular , , , hangileri? MSÜ giriş yerleri ne zaman açıklanacak ?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) giriş sınavı için başvuruların tamamlanmasının ardın gözler “MSÜ giriş yerleri ne zaman açıklanacak ?” sorusuna çevrildi. Sınava son sürat hazırlanana adaylar bir yandan da “MSÜ çıkmış sorular , , , hangileri?” öğrenmek istiyor. Bu yıl 2 Nisan’da yapılması beklenen sınavla beraber subay ev astsubay adayları Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki harp okullarında eğitim görme imkanı elde edecek. Peki, MSÜ çıkmış sorular , , , hangileri? MSÜ giriş yerleri ne zaman açıklanacak ? İşte detaylar…

MSÜ ÇIKMIŞ SORULAR , , , HANGİLERİ?

Milli Savunma Üniversitesi çık sorular için alttaki linkleri tıklayabilirsiniz

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ!

MSÜ GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

  • Sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde,
  • Sınav merkezi Adıyaman olan adaylar Şanlıurfa ilinde,
  • Sınav merkezi Hatay ve Hatay-İskenderun olan adaylar Adana ilinde,
  • Sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde sınava alınacaklar.

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenen MSÜ'nün (Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı) yeni tarihi kısa bir süre önce duyuruldu. MSÜ sınav giriş belgelerinin mart ayının son haftasında ilan edilmesi bekleniyor.

MSÜ NEDİR?

MSÜ, "Milli Savunma Üniversitesi" kısaltmasıdır. Türkiye'deki askeri lisansüstü eğitim kurumudur ve askeri personelin yetiştirilmesi amacıyla kurulmuştur. MSÜ, askeri lisansüstü programlarının yanı sıra, lisans düzeyinde eğitim de vermektedir. MSÜ bünyesinde, Harp Okulu, Harp Akademileri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü gibi farklı birimler yer almaktadır. Ayrıca, sivil üniversiteler ile işbirliği yapılarak ortak lisans programları da yürütülmektedir.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

MSÜ’ye başvuruda bulunmak isteyen adaylarda yaş sınırı ve genel olarak şu kriterler aranacak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

* Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak ( ve sonrası doğumlu),

* Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın ve yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart tarihinde yapılacak MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.

YAZILI SINAVDA NELER SORULACAK?

Milli Savunma Üniversitesi adına gerçekleştirilecek sınavda, adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli sorudan oluşan bir test uygulanacaktır.

Her aday için Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü , en büyüğü olan puanlara dönüştürülerek adayların;

  • MSÜ-SAYISAL (SA),
  • MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA),
  • MSÜ-SÖZEL (SÖ),
  • MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

FİZİKİ YETERLİLİK MÜLAKATINDA PERFORMANS KOŞULLARI NELER OLACAK ?

Fiziki yeterlilik mülakatına katılım sağlayacak olan kadın ve erkek adayların barfikste açık tutuşta bekleme, durarak uzun atlama, basketbol topu fırlatma, mekik ve metre koşu performansları değerlendirilecek. İşte, kadın ve erkek adaylarda aranan performans koşulları;

Fiziki Yeterlilik Testinde 5 branşın 4’ünden 1 (bir) ve üzeri puan almak zorunludur, 2 ve daha fazla branştan puanı hesaplanmayan veya 0 (sıfır) puan alan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Aday puan alamadığı branş veya branşlardan bir defaya mahsus olmak üzere itiraz sınavına girebilir.

Adayın aldığı puanların toplamı Fiziki Yeterlilik Testi puanını oluşturur.

SIRA NO

ADI SOYADI

PROGRAM/BÖLÜM

MÜLAKAT SAATİ

1

Cemile USLU

TDBF / Moleküler Biyoloji ve Genetik

-

2

Hakkı ÜLKÜ

MMF / Ortak Program
(Bilgisayar Mühendisliği)

3

Sümeyye NARİN

MMF / Biyomühendislik

4

Ferit MURAT

SBBF / Ortak Program (Ekonomi)

5

Meryem KARACA

SBBF / Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

6

Vuslat ALP

MMF / Endüstri Mühendisliği

7

Havva İLHAN

SBBF/ Ekonomi

8

Huriye İLHAN

MMF / Biyomühendislik

-

9

Muhammed ÇELİK

SBBF / Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

10

Ahmet Kürşat ŞAHİN

MMF / Ortak Program (Bilgisayar Mühendisliği)

11

Hasan DENİZ

MMF / Ortak Program (Bilgisayar Mühendisliği)

12

Sultan SOSYAL

SBBF/ Ekonomi

13

Berkan SEYHAN

MMF / Ortak Program (Endüstri Mühendisliği)

14

Furkan IŞIK

TDBF / Ortak Program (Bitkisel Üretim ve Teknolojileri)

15

Ahmet Cemil AKINCI

MMF / Biyomühendislik

-

16

Basri Samet BOYLU

MMF / Ortak Program Elektrik (Elektronik Mühendisliği)

17

Nur Banu ÖLMEZ

TDBF Moleküler Biyoloji ve Genetik

18

Ayşenur EVGİN

TDBF / Moleküler Biyoloji ve Genetik

19

Gökçe GÖKGÖZ

MMF / Ortak Program (Elektrik Elektronik Mühendisliği)

20

Songül Rabia KOCAMAN

TDBF / Ortak Program (Moleküler Biyoloji ve Genetik)

21

Beyza BAŞAR

TDBF / Ortak Program (Moleküler Biyoloji ve Genetik)

22

Hanım Beyza DOĞAN

TDBF / Ortak Program (Moleküler Biyoloji ve Genetik)

23

Gizem KORKMAZ

SBBF / Ortak Program (Ekonomi)

24

Afranur DÖNMEZ

MMF / Ortak Program (Gıda Mühendisliği)

25

Emin ŞAHİN

TDBF /Moleküler Biyoloji ve Genetik

26

Yakup ERUYGUN

MMF / Ortak Program (Endüstri Mühendisliği)

27

Ali TÜRK

MMF / Ortak Program (Bilgisayar Mühendisliği)

28

ABDÜLKADİR AKKAYA

SBBF / Ortak Program (Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik)

29

İrfan ÇÖZGE

MMF / Ortak Program (Endüstri Mühendisliği)

30

Amine YÜCEKUL

TDBF / Moleküler Biyoloji ve Genetik

31

Elif MARAŞ

TDBF / Moleküler Biyoloji ve Genetik

32

Sena DÖNMEZ

MMF / Bilgisayar Mühendisliği

33

Haluk Samet KOÇAK

TDBF / Moleküler Biyoloji ve Genetik

34

Gülnur ŞENER

TDBF / Moleküler Biyoloji ve Genetik

35

Emre Bekir OĞUZHAN

SBBF / Ortak Program (Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik)

36

 İlayda ÖZ

TDBF / Moleküler Biyoloji ve Genetik

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası