istiridye mantarı trabzon / Evde İstiridye Mantarı Yetiştirin - Gündem - Trabzon | haber | Trabzonspor

Istiridye Mantarı Trabzon

istiridye mantarı trabzon

Evde İstiridye Mantarı Yetiştirin

 Bu mantarlar arasında istiridye mantarı da bulunuyor. Son derece lezzetli olan, besleyici özellikleriyle ön plana çıkan bu mantar görünümüyle de dikkat çeken bir bitki. Halk arasında bu bitki kayın mantarı olarak da bilinir. Pek çok adreste satışa sunulan mantar çok sayıda yemeğin içerisine eklenerek de tüketilebiliyor.Ancak elbette tüketimin gönül rahatlığı ile gerçekleşebilmesi için hangi ortamda, hangi koşullarda yetiştirildiğinin bilinmesi gerekir. İşte bu noktada endişe yaşayanlar, tercihini kendi evinde mantar yetiştirmekte buluyor. Bunun için bitki yetiştirme noktasında uzmanlık düzeyinde bilgi sahibi olmanız gerekmiyor.İstiridye Mantarı Evde Yetiştirilebilir mi?Bakımı ve yetiştirilmesi son derece kolay olan istiridye mantarını siz de evinizde yetiştirebilirsiniz. Bu sayede mantar yeterli büyüklüğe eriştiğinde gönül rahatlığı ile tüketmiş olacaksınız. Öncelikle bilinmesi gereken husus mantarın zehirli olmadığıdır. Dolayısıyla zehirli olup olmadığına dair bir endişe yaşamanıza gerek kalmıyor. Protein bakımından çok zengin olan bitkiden verim alabilmek için seçtiğiniz mantar miselinin de kaliteli olması lazım.Kaliteli İstiridye Mantar Miseli Nereden Alınır?Eğer kalite düzeyi yüksek olan mantar miseli satın altercihinde bulunursanız, verdiğiniz emeğe ve ayırdığınız zamana değecek bir kayın mantarı elde edebilirsiniz. Bu mantarın miselini temin edebileceğiniz çok sayıda adres mevcut. Fakat amacınız kaliteli olmasıysa bu durumda seymacicekcilik.comön plana çıkıyor.Tüm bitkilerin verim elde edilecek şekilde yetişmesini sağlayan ve tohum aşamasında dahi titizlikle seçim yapan Şeyma Çiçekçilik sadece kayın mantarı değil pek çok mantar miselini temin edebileceğiniz bir firma. Dolayısıyla bu adresten temin edeceğiniz istiridye mantar miselini doğru şekilde yetiştirmeniz halinde yüksek verim de elde edebilirsiniz.Eğer kayın mantarı miseli hakkında daha fazla bilgi edinmek ya da kaliteli mantar miseli çeşitlerine ulaşmak isterseniz http://www.seymacicekcilik.com/Istiridye-Mantari-Miseli,LA_138-2.htmladresine de tıklayabilirsiniz. Sadece tek tıkla ulaşabileceğiniz onlarca bitki çeşidi ve çok sayıda mantar çeşidi beklentilerinizi karşılayacak bir görünümü de sizlere sunuyor. Bitki yetiştirme konusunda uzman olmanıza gerek bırakmadan dilediğiniz bitkiyi bu adresten temin ederek bakımını yapabilirsiniz.

Yurt dışından 24 yıl sonra memleketine dönen Trabzonlu girişimci istiridye mantarı üretiyor - TRABZON

Ali Tonbul, 21 yaşındayken gittiği Belçika'dan yaklaşık 2 yıl önce dönerek Akçaabat ilçesine yerleşti. Türkiye'de 1,5 yıl çeşitli illeri gezerek, araştırmalar yapan Tonbul, kendi işini kurmak için Akçaabat Ziraat Odası yetkilileriyle fikir alışverişinde bulundu.Tonbul, ziraat odasının açtığı İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu'na katılarak, eğitim sonunda ilçede 1500 metrekarelik arazi kiraladı. Mantar yetiştirmek için arazide 3 çadır kuran 2 çocuk babası Tonbul, çadırlara 15 gün arayla ekim yapıyor.Ali Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar çalıştığı yurt dışından ailesiyle kesin dönüş yaptığını söyledi.Türkiye'de iş yapmak için arayış içerisinde olduğunu anlatan Tonbul, 6 ay önce Akçaabat ilçesine 250 bin liralık yatırım yaptığını belirtti.

- Yetiştirdiği mantarı Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya pazarlıyor

Tonbul, Akçaabat Ziraat Odasının destekleriyle eğitimler alarak, hiç bilmediği halde 700 metrekarelik alana kurduğu çadırlarda mantar yetiştirdiğini ifade etti.Satışlarının oldukça iyi olduğunu dile getiren Tonbul, "İnsanlar istiridye mantarını tanıdıkça daha fazla tüketeceklerini umut ediyorum. Ürettiğim mantarları Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Rize, Giresun, Ordu, Samsun ve Erzincan'a kadar gönderiyorum. İhtiyaç olan yerlere servis yapıyoruz." dedi.

Tonbul, istiridye mantarının üretim aşaması hakkında bilgi vererek, "Bir çadırdan 15 günde 3,5 ton ürün topluyoruz. 15 gün arayla ekim yapıyoruz. Günlük 250 kilogram ürün topluyoruz. Topladıklarımızı soğuk hava deposunda bekletiyoruz, müşterilerimize gönderiyoruz." diye konuştu.Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu da İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce belli periyotlarda mantar yetiştiriciliğiyle ilgili projeler yaptıklarını dile getirdi.Eyüpoğlu, ilçenin ikliminin mantar yetiştiriciliğine uygun olduğunu vurgulayarak, "Amacımız ilçemizi istiridye mantarı yetiştirmede merkez haline getirebilmek." dedi.

 

1 / 1




* Değerli arkadaşlar burada sadece bölgenizdeki Mantar fiyatlarını paylaşınız.Mantar ile ilgili alım satım ilanı vermeyiniz.Verdiğiniz alım satım ilanları silinecektir.Alım satım ilanlarını ilan bölümünden veriniz.



Mantar Günlük Hal ve Borsa Fiyatları

(Fiyatlar hal.gov.tr adresinden alınmaktadır)

TarihFiyat TLFiyat Dolar
17.06.2023 35.74 TL1.51 $
16.06.2023 34.38 TL1.46 $
15.06.2023 34.68 TL1.47 $
14.06.2023 34.00 TL1.44 $
13.06.2023 34.31 TL1.45 $
12.06.2023 35.17 TL1.49 $
Diğer Fiyatlar


tarimziraaat.com © 2008

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır