kürtaj gizliliği / Kürtaj yasal mı? Kayıtlara geçer mi? | Kaş Tıp Merkezi

Kürtaj Gizliliği

kürtaj gizliliği

Tarihi yılına dayanan Karataş Hastanesi, İzmir'in ilk Özel Hastanesi olma ünvanına sahip olmuştur. Uzun yıllar boyunca İzmir'in Yahudi Cemaati'ne ait olup, tüm İzmirlilerin aklına gelen ilk sağlık yuvası olan Özel Karataş Hastanesi, bünyesine yılında kattığı Doğum Kliniği İzmir'de Kadın Doğum anlamında pek çok ilke imza atmış ve Doğum alanında İzmir'in en iddialı hastanesi konumuna gelmiştir. Aylık Doğum Sayısı olarak İzmir'de ilk sıraya yerleşen Özel Karataş Hastanesi yılında Özel Çankaya Tıp Merkezi bünyesine dahil olmuş ve köklerinden aldığı geleneğin gücünü, Özel Çankaya Tıp Merkezi'nin yenilikçi ve modern yapısı ile harmanlayarak tüm branşlarda hizmet vermeye başlamıştır. Özel Karataş Hastanesi bugün 90 yatak kapasitesine sahip, 4 farklı ameliyathanesi ve Tam Donanımlı Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ile hizmet vermektedir.

Uzman hekim kadrosu ve 18 branşta sunduğu sağlık hizmetleriyle sadece Kadın Doğum alanında değil, diğer tüm branşlarda da adından söz ettiren başarılara imza atmış ve İzmirlilerin sağlık denince ilk akla gelen hastanelerinden biri olmayı başarmıştır. Neredeyse yıllık köklü geçmişimiz, tecrübemiz ve bilgi birikimimizle yolumuza devam ederken, tüm çalışanlarımıza aşıladığımız etik değerlerimiz, hasta memnuniyeti odaklı yaklaşımımız ile İzmirlilere ve Ege bölgesinin tamamına her geçen gün daha iyi bir sağlık hizmeti vermek için durmadan çalışıyoruz.

Kürtaj yasal mı?

Kürtaj yasal mı?

Bu yazımızda istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için uygulanan kürtaj operasyonlarının yasal boyutları ve kürtaj gizliliği hakkında bilgiler vereceğiz. Ülkemizde kürtaj konusunda sosyal medya gibi kanallarda kürtaj hakkında bilgi arayan kişilerin karşısına kürtajın yasal olmadığı konusunda bazı yanlış bilgiler çıkmaktadır. Bu bilgi kirliliğine maruz kalan kişiler kürtaj yasal mı, kürtaj yasak mı soruları ile sağlık kuruluşlarına başvurmaktadır. Türkiye’de kürtaj tamamen yasaldır ve hastaneler tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Yalnız kürtajın uygulama kısmına geçildiğinde bazı yasal kısıtlamalar getirilmiştir.

18 yaş altı kürtaj yapılır mı?

18 yaş altı bireylerde kürtaj operasyonu yapılabilir ancak ebeveynin yazılı onay gereklidir. Anne baba onayı olmadan on sekiz yaş altı kişilere kürtaj yapılması yasaktır.

Kürtaj için babanın onayı gerekir mi?

18 yaş üzeri bekâr kadınların kürtaj yaptırması için kimsenin onayına ihtiyaç yoktur. Evli kişilerde kocanın yazılı onayı gereklidir.

Evlilik dışı kürtaj yasal mı?

Kürtajın yasal kısıtlamaları arasında evli/bekâr ayrımı konusu sadece baba onay için vardır. Evlilik dışı kürtajın yasal olmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Reşit olan bir kadın yasal olarak kürtaj yaptırabilir. Evlilik şartı aranmamaktadır.

10 hafta üzeri kürtaj yasal mı?

Ülkemizde 10 haftalık üzeri gebeliklerin kürtajla sonlandırılması yasal değildir. Buna istisna oluşturan tek durum gebeliğin anne sağlığını tehdit etmesidir. Anne sağlığını tehdit eden bir durum oluşursa, kurul kararı ile on hafta üzeri gebelikler kürtaj ile sonlandırılabilir.

Kürtaj e-devlette çıkar mı?

Kürtaj yaptırmak isteyenler tarafından en çok sorulan sorulara bakıldığında; kürtaj e-devlette çıkar mı, kürtaj kayıtlara geçer mi, kürtaj sağlık ocağına bildirilir mi, kürtaj kayıtlara geçer mi gibi kürtaj gizliliği konusunda çekinceler görülmektedir. Hastanemizde gizlilik konusunda endişe etmeden gizli kürtaj hizmeti alabilirsiniz. Gizliliğe önem veren tüm özel hastanelerde kürtaj yaptırdığınızın bilgisi başka hiçbir kurumla paylaşılmamakta, bağlı olduğunuz sağlık ocağına, ailenize veya herhangi bir bireye bilgi verilmemektedir.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde tam gizlilik ile kısa sürede vakumlu kürtaj imkânı sunmaktayız. Vakumlu kürtaj hakkında bilgi almak isteyen hastalarımız vakumlu kürtaj nedir yazımızı okuyabilirler. Vakumlu kürtaj ile hastalar ağrı ve acı olmadan istenmeyen gebeliği sonlandırabilmekte, aynı gün normal yaşantılarına dönebilmektedir. Kürtaj operasyonu ve kürtaj fiyatları hakkında bilgi için hastanemizde kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinden bilgi alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası