kusarak zayıflamanın zararları / KUSMANIN ZARARLARI - Dilek SUBAŞI - Aydın Denge Gazetesi

Kusarak Zayıflamanın Zararları

kusarak zayıflamanın zararları

Kusmak zayıflatır mı hiç ? Yediklerini yakmaya çalışanları anlarım ama kusarak zayıflama diye bir şey olur muymuş? Dur bakalım daha neler duyacağız…’ Bu sözler çoğunuzun aklından geçti diye tahmin ediyoruz. Kulağa oldukça tuhaf geliyor. Sonuçta kim, o kadar iştahla yediği şeyleri daha –deyim yerindeyse- midesine bile inmeden geri çıkarmak ister ki? Öğüre öğüre bir hâl olmak pek parlak bir fikir değil gibi? Ama yoksa… Ya gerçekten zayıflatıyorsa? Denemeye değmez mi? (Acaba?)

Kusarak Kilo Verilir Mi?

İçindekiler

Kusarak ayda şu kadar kilo verdim diyenlere bakmayın; çünkü kusarak zayıflama diye bir diyet şekli yok. Yani bu bir psikolojik bozukluk. Özellikle genç nesil tarafından rağbet gören kusarak kilo verme yöntemi oldukça sağlıksızdır. Kısır döngü şöyle gerçekleşir:

Önce kişi ânında gelen ve kontrol edemediği bir yemek dürtüsüyle tıka basa yer, yer, yer… Ardından bu yiyecekler midede sindirilmesin diye yediklerini zorla geri çıkarır. (Yani maksat o tadı alayım, o doygunluk hissini yaşayayım yeter.) Kusarak zayıflama tıpta bulimia nervoza diye bilinir. Bunu yapan kişiler bir süre sonra bunu bir alışkanlık hâline getirir ve hastalık böyle gelişir. Yemek yedikten sonra aldığı tüm gereksiz (!) kalorilerden dakikalar içinde kurtulmanın yolunu kusmakta bulan insanlar, pişmanlık göstergesi olarak böyle bir şey yapmayı tercih eder. Yani bir nevi kendini cezalandırır. Buna alışanlar hiçbir şeyi yemekten çekinmez. Niye çekinsin ki? Planı hazırdır: Ne istiyorsa yemek ve kusmak. Onun kafasındaki düşünce şudur: Yedikten sonra kusmak bunların vücudumda depolanmasını ve yağa dönüşmesini engelleyecek…

(Ne dâhiyane bir fikir ama!) Bilhassa mankenler bunu sıklıkla yapar. Ama bu mantık çerçevesinin dışındadır. Kişi bir müddet sonra durumu kontrol altında tutamayacak hâle geleceği için aşırı zayıflık onun başına belâ olacaktır.

Yemekten Sonra Kusmak

Tabii yemekten sonra her kusan kişi hastadır diye bir şey söylenemez. Yemek yedikten sonra istemsizce kusuyorsanız bu durumun altında yatan farklı sebepler vardır. Sindirim sistemi bozukluklarından ilaçlara; stres ve depresyondan gıda zehirlenmesine; uzun süreli egzersiz, aşırı alkol kullanımı, nörolojik sorunlardan pankreas, böbrek ve karaciğer hastalıklarına kadar pek çok faktör buna sebebiyet verebilir. Nedenini öğrenmek için dahiliye doktoruna başvurmanız gerekir.

Kusarak Zayıflama Mümkün mü?

Kusarak kilo verme, kabul gören sağlıklı bir zayıflama yöntemlerinden biri olmadığı için kusma diyeti nasıl yapılır? ya da kusarak haftada kaç kilo verilir? Diye tartışmanın bir anlamı yoktur. Ama yine de kusarak zayıflayanlar ayda en az kilo verdiğini söylemektedir. Fakat kusarak zayıflayanların yorumları arasında ‘1 ay içinde 20 kilo verdim, 1 senedir kusarak zayıflıyorum, bu yöntemle 60 kilo vermeyi başardım’ şeklinde ifadelere de rastlamak mümkündür. Bünye ile de alâkalı olan bu durum hiç de etkili zayıflama yöntemi falan değildir.

Kusarak Zayıflamanın Zararları

Kusarak diyet yaptığını sanan kişiler vücuduna büyük zarar vermektedir. Örneğin;

İsveç şurubu içeriği tam liste şöyledir:
Bu durum aneroksiya nervoza adlı yeme bozukluğuna yol açabilir ve ilerleyen zamanlarda ölümle sonuçlanabilir. Bu hastalıkta kişiler normal kilosunun çok altındadırlar ve zayıflık takıntıları ciddi boyuta ulaşmıştır. Az uyurlar ve yemek yemekten şiddetle kaçarlar. Bir deri bir kemik kalmışlardır ama kendilerini hâlâ -deyim yerindeyse- dombili olarak görmektedirler! Yemek yememek için türlü türlü bahaneler uydururlar. Ama bir taraftan da yemek tariflerini toplarlar, başkalarına yemek hazırlarlar, kendilerine işkence çektirirler. Bol kıyafetler giyerler, ha bire tartılırlar. Onlara megafondan &#;zayıfsın, kırılıyorsun dökülüyorsun!&#; diye bağırsalar, Show TV haber yapsa, Youtube&#;da trendlere düşseler yine kâr etmez, inanmazlar. (Bunun mizahi tarafı olmadığının farkındayız ama durumun vehametini anlatmak amacıyla bu örneği vermek istedik.)

Kusa kusa bir noktadan sonra mide artık yiyecekleri sindiremeyecek duruma gelir. Bu da mide-bağırsak problemlerini beraberinde getirir.

Kusarken mide kasılıp gevşediği için bunu sürekli tekrarlamak midede büyüme veya daralma yapabilir.

Gıdalar sindirilmeden direkt çıkarıldığı için kişi ihtiyaç duyduğu vitaminlerin, minerallerin ve diğer besin öğelerinin hiçbirini alamaz. Bu eksikliklerin de nelere yol açacağını tahmin etmek zor değildir. Bağışıklık sistemi zayıflar, hastalıklara karşı direnç yok olur. Dolaşım sisteminden beyin ve sinir sistemine kadar vücudun her yerinde çeşit çeşit sağlık sorunlarıyla karşılaşmak işten bile değildir. Devamlı kusmaya bağlı asit aşınımı ve bunun sonucunda meydana gelen diş çürükleri, parotis bezlerinin tahrip olması ve yanakların şişmesi, kusma sebebiyle kronik boğaz ağrısı, adet düzensizliği veya hiç adet olmamak, mide delinmesi, kalpte ritim bozukluğu, yemek borusunda yırtılma, uykusuzluk, baş dönmesi, halsizlik bunların başlıcalarıdır. Kemik ve kasların erimesi de cabası…

Bulimia Nervoza Tedavisi

Bu hastalığın tedavisinde psikoterapiden ve beslenme ve danışmanlığından destek alınır. Aile terapisinin ve ilaç kullanımının da bu tedavilerle beraber sürdürülmesi gerekecektir.

thumbnail

Önerilen Yazı

Patates Diyeti Nasıl Yapılır

Kusmamak İçin Ne Yapılmalıdır?

Kusarak zayıflamak isteyen insanlar bir yerden sonra bunu istemsiz olarak yaptıkları ve kendilerine engel olamadıkları için kesinlikle bir uzmandan yardım almaları gerekir. Fakat bazı insanlar kusarak kilo verme yöntemini zayıflama akımına kapılarak benimsemiştir. Bir insan eğer kendi isteğiyle kusuyorsa bunu durdurmak için yapabileceği şeyler şunlardır:

  • Evvelâ doktora gitmeli, muayene olmalıdır.
  • Onu strese sokan şeylerden uzak durmalıdır.
  • Açık havada bol bol yürüyüş yapmalıdır.
  • Sosyalleşmeli, arkadaş ortamında bulunmalı, çeşitli etkinliklere katılmalıdır.
  • Ağır yiyeceklerden kaçınmalı, organik beslenmelidir.
  • Zamanında ve yeterli uyumaya çalışmalıdır.
  • Öğünleri düzene oturtmalıdır.
  • Egzersizi ihmal etmemelidir.

Son Söz:

Sitemizde sizin için mantıklı ve sağlıklı diyet listeleri yayınladık. Kusarak zayıflama da neymiş? Diyor ve sizi diğer diyet listelerimize davet ediyoruz…

Post Views

Kusarak zayıflama; kilo vermek isteyen kişiler tarafından uygulanan bir kilo verme yöntemidir.

Kusmak Zayıflatırmı? Kilo Verdirir mi?

Sağlıklı olup olmadığı konusunda oldukça ucu açık bir konu olan kusarak zayıflama yöntemi günümüzde birçok kişi tarafından uygulanmaktadır. Yemek yedikten sonra parmağı boğaza iteleyerek kusma sağlanmaktadır. Kişi normal olarak yemek yediği için mide büyür fakar kusma işlemi dolayısıyla vitaminsiz kalır.

Mide boş kaldığı zaman vücut kendi kendine protein, yağ ve kalsiyumları yakmaya başlar. Bu kişinin zayıflamasını sağlarken aynı zamanda bağışıklık sisteminin de güçsüzleşmesine neden olmaktadır. Kusmak zayıflatırmı sorunusun cevabı her ne kadar evet olsa da bu yöntem vücuda birtakım zararlar sağlayabilir.

Kusarak zayıflama özellikle ünlüler tarafından sıkça uygulanmaktadır.

Kusarak Zayıflamak Zararlı mı? Sağlıklı mı?

Günümüzde zayıflamak için pek çok yöntem bulunsa da her yöntem insanlar için sağlıklı olmamaktadır. Sağlıklı bir şekilde zayıflamanın en önemli koşulu kişiye özel bir program uygulanmasıdır. Her zayıflama yöntemi herkes için uygun olmamaktadır. Bu nedenle kilo vermek için seçilen zayıflama yönteminin kişinin vücut yapısında ve metabolizma hızına uygun olması gerekmektedir. Kusarak zayıflama son zamanlarda birçok kişi tarafından uygulanan bir kilo verme yöntemi olmuştur.

Kusarak kilo verme yönteminde kişiler yemeği yedikten sonra kusuyorlar ve böylece yemekler yağa dönüşmeden vücuttan atılmış oluyor. Fakat bu yöntem vücudun bağışıklık sistemini yorduğu için çok sağlıklı değildir. Aksine vücuda birtakım zararları dokunmaktadır. Bu nedenle uzmanlar tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.

Kusarak Zayıflayanlar ve Yorumları Nelerdir?

Birçok kadın ve erkek tarafından uygulanan kusarak zayıflama yöntemi hakkında pek çok yorum bulunmaktadır. Kusarak zayıflayanlar yorumlarında kilo verdiklerini belirtmektedirler. Fakat bu yöntemden son derece zarar görenler de bulunmaktadır. Yorumlar incelendiğinde kişilerin etkili bir zayıflama sağladığı görülse de vücutlarının bu yöntemden dolayı oldukça güçsüzleştiği gözlemlenmektedir. Bunun yanı sıra bağışıklık sisteminde meydana gelen güçsüzlük kişilerin kolayca hastalanmasına neden olmaktadır.

Vücut direncinin düşmesi sonucunda ise birtakım farklı hastalıklar meydana gelmektedir. Bu nedenle kusarak zayıflama her ne etkili bir şekilde kilo verdiriyor olsa da birtakım kötü sonuçlara yol açabilmektedir.

Kusarak Zayıflamanın Zararları ve Sonuçları Nelerdir?

Kusarak kilo verme yönteminin sonucunda ortaya bulimia nervosa, anoreksiya ve ölüm gibi etkiler çıkabilir. Bulimia nervosa kusma hastalığının diğer adıdır. Vücuda devamlı olarak bu yöntemi uygulandığında bir yerden sonra bu hastalığın vücuda yerleşmesi söz konusu olur.

Anoreksiya bir tür psikolojik hastalık olsa da kişinin kendini sürekli şişman hissetmesi sonucunda yemek yememesi ve bunun sonucunda zayıflama hastalığı ortaya çıkar. Vücut artık belli bir yerden sonra beslenmeyi reddeder. Bunun sonucunda güçsüzleşir ve bağışıklık çöker. Bu da kişiyi ölüme kadar götürebilir. Bu nedenle kusarak zayıflama yöntemi yerine kişinin vücuda uygun bir diyet programı uygulaması, spor yapması ve bol su içmesi tavsiye edilmektedir.

Hot Shapers ile Yağ Yak!
Üstelik Şimdi İndirimde!

  • kusmak zayıflatırmı
  • kusarak zayıflamak
  • kusarak zayıflamak zararlı mı
  • kusarak zayıflamak sağlıklı mı

Kusarak Zayıflamanın Zararları?

Kusarak zayıflama son yıllarda özellikle gençler arasında popüler bir zayıflama yöntemi olarak görülmektedir. Yemek yedikten sonra midenin boşaltılması, midedekilerin yağa dönüşmesini engellemeye dayalı bir zayıflama yöntemidir. Ancak son derece zararlı bir uygulama olan kusarak zayıflama ciddi sağlık problemleri ve hatta ölüme neden olabilecek sonuçlar doğurabilir. Zayıflamak için kusmak midenin zamanla küçülmesine ve yemek kabul etmez hale gelmesine sebep olur. Bu durumda normalden fazla ve hızlı şekilde kilo verilir. Kişi halsiz düşer. Dişlerde, gözlerde ve ayrıca kulaklarda da hasar oluşmasına neden olabilir.

Sorunun Geldiği Sayfa

Benzer Sorular

Soru Başlığı
elle kusmanın zararları?
kusarak zayıflamanın zararları?

 

Bekunis Zararları
Potasyum Sorbat Zararları
Nescafenin Zararları
Ters İlişki Zararları
Epimedium Zararları
Fondotenin Zararları
Susamın Zararları
Kükürtün Zararları
Power Plate Zararları
Tinerin Zararları
Balinin Zararları
Pirincin Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Kitle İletişim Araçlarının Zararları
Bulgurun Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Yoğurdun Zararları
Çamaşır Sodasının Zararları
Bıldırcın Yumurtasının Zararları
Pasif Jimnastik Zararları
Bakterilerin Zararları
Bazların Zararları
Cipsin Zararları
Çileğin Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Bcaa Zararları
Ağdanın Zararları

Popüler İçerik

Bekunis Zararları

Bekunis Zararları

Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak m

Potasyum Sorbat Zararları

Potasyum Sorbat Zararları

Potasyum Sorbat Zararları, hakkında bunun bir koruyucu katkı maddesi olması bakımından tereddütler vardır. Bu katkı maddesi E koduyla gıdalarda kor

Nescafenin Zararları

Nescafenin Zararları

Nescafenin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında nescafenin dikkat dağınıklığı ve yorg

Ters İlişki Zararları

Ters İlişki Zararları

Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel

Epimedium Zararları

Epimedium Zararları

Epimedium Zararları, Epimedium, kadıntuzluğugiller familyasından olup, Uzakdoğu kökenli çok yıllık bir bitkidir. Cinsinden 60 yada daha fazla tür içer

Kusmanın zararları dediğimiz zaman bir kere kusmanın kişiye büyük zararlar verdiğini söylemek yanlıştır. Ancak bunu günlük olağan bir durum haline getirmiş olan kişilerin ciddi anlamda sorunlar yaşadıklarını görebilmek mümkündür. Karnın etrafında bulunan kasların tersine kuvvetli bir şekilde kasılmasına bağlı olarak kusma işlemi gerçekleşir. Doğal olarak bu durum karın kaslarında aşırı kasılma, mide ve yemek borusunda yaşanan sıkıntılar anlamına gelir.

Bazı kişilerin özellikle de bayanların kusarak zayıflama eğilimi içerisinde bulunduklarını görebiliyoruz. Kısa vadede bu durum işe yarar gibi gözükse ve sizi mutlu edebiliyor olsa da vücudun doğal akışını bozduğunuz bu davranışın zararlarını uzun vadede görebilirsiniz. Kusarak zayıflamaya çalışan kişilerde en başta mide kanseri riskinin arttığını görebiliyoruz. Bunun yanı sıra metabolizma ile ilgili çeşitli sorunlar yaşandığını da görebilmek mümkündür.

Kusmanın zararları söz konusu olduğunda özellikle kusarak zayıflamaya çalışan ve yemeklerden hemen sonra kusan kişilerin psikolojik sorunlar başta olmak üzere vücudun yeterli besinleri alamamasından dolayı çeşitli hastalıklara sahip olması söz konusu olabiliyor. Hatta bu durum belli bir süre sonra kontrolden çıkarak kişinin istemese de yemek yediğinden ve hatta su bile içtiğinde kusmasına neden olabiliyor. Bu sebeple bu konuya özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Özellikle genç kızlar arasında görülen manken gibi görünme isteği ve sıfır beden olma trendi sebebi ile genç kızların yemeklerini yedikten sonra tuvalete giderek kusmaya çalışmaları sebebi ile çeşitli rahatsızlıklar yaşamaları söz konusu olabilmektedir. Bu durumda mide kanamaları, mide kanseri ve çeşitli mide problemlerinin yaşanması kaçınılmaz olabilmektedir. Başta reflü ve gastrit olmak üzere çeşitli hastalıklara da yol açabilen kusma sorununun ortadan kalkabilmesi için klinikte tedavi görmeniz de gerekebilmektedir. Bu sebeple kusmanın zararları sebebi ile hayatınızın olumsuz yönde etkilenmemesi için dikkatli olmanız gerekir.

Sağlıksız kalmayın Allaha emanet olun 



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası