usak üniversitesi yemek / Uşak Üniversitesi'nde yemek, ulaşım, konaklama gibi ihtiyaçların fiyatları nasıl? | Anlatsın

Usak Üniversitesi Yemek

usak üniversitesi yemek

Uşak Üniversitesi Rektörü'nden yemekhane binasına ilişkin açıklama

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversite yerleşkesindeki yemekhane binasının statik analizinin yapıldığını, riskli ve tehlikeli olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, yemekhane binası önünde düzenlediği basın toplantısında, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, söz konusu binanın riskli olduğuna dair rapor bulunduğunu öne sürdüğünü belirtti.

Açıklamayı kendisini ve kamuoyunu bilgilendirmek adına yaptığını kaydeden Savaş, ilgili binanın inşasına 'te başlandığını, inşaatın bir süre durduğunu, kendisi göreve geldikten sonra 'da yeni bir ihaleyle binayı tamamladıklarını ifade etti.

Üniversitelerinde görev yapan 3 uzmana 4 Ocak 'te binayı incelettiklerini kaydeden Savaş, şöyle konuştu:

"Yaptırdığımız inceleme neticesinde bize ulaşan bir rapor vardı. Bu raporda iddia edildiği gibi 'Bina çürüktür' denmiyor. 'İlgili imalatın kusurlu olabileceği şüphesi oluşmuş olup, bina içerisinde o bölgenin yoğun kullanımı ve mekan olması nedeniyle can güvenliği açısında bir teftiş olabileceği düşünülmektedir' diyor. Yani kesin bir şey yok. Bunun üzerine bizim o günkü Yapı İşleri Daire Başkanımız kendi teknik elemanlarıyla 4 kişilik bir inceleme kurulu oluşturuyor. Bina üzerinde inceleme yapıyorlar. Bunları da bir rapor halinde sunuyorlar. Bu raporda; 'Bunun bir statik analizi yapılması gerekir, bu bizi aşan bir konudur' diyorlar. Bunun üzerine biz statik analizi yapmak üzere bağımsız bir kuruluştan hizmet alarak bunu yaptırmış olduk. Statik analizin içerisinde, 'Binada herhangi bir hayati tehlike oluşturacak hiçbir şeye rastlanmamıştır.' denmektedir."

Savaş, Özkan Yalım statik analiz sonuçlarına ilişkin raporu göndereceklerini de belirtti.

İddianın üniversitenin itibarını zedelediğini ve bunun kendilerini üzdüğünü kaydeden Savaş, "Binamız sapasağlam, hiçbir hayati tehlike yoktur ve oluşabilecek şeyler karşısında her zaman önlem almaktayız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Yemek zammına tepki gösteren öğrenciler, zamlarını protesto etmek için Bir Eylül yerleşkesi meydanında toplanarak rektörlük binasına kadar yürüdü ve burada basın açıklaması yaparak yemek zamlarını protesto etti.

Rektörlük önünde açıklama yapan öğrenciler, basın açıklamasında; “Üniversiteler açıldığından beri işletme, yurt ve ulaşımdan sonra, öğrencileri geleceksizliğe mahkum edenler şimdi de öğrencinin yemekhane hakkına göz dikmiş durumdalar. Ara tatilden sonra okulumuz yemekhanesinde %85'lik bir zam yapıldı. Bu zamlar biz öğrencilerin ekonomik sıkıntılarını daha da derinleştiriyor. Öğrencilerin giderek büyüyen ekonomik sıkıntılarına karşı üniversite yönetiminin öğrencilerin yaşantısını görmekten uzaklaşması bu ekonomik sıkıntıların giderek büyümesine yol açıyor. Ekonomik sorunlarla birlikte biz öğrencilerin beslenme ihtiyacını karşılayacağı tek alternatif yemekhanelerdir fakat bu zamlarla birlikte biz öğrencilerin beslenme hakkı gasp edilmiştir. Bizler her öğrencinin eşit bir şekilde beslenme hakkına erişebilmesini istiyoruz, bizler  lirayı bile zor karşılarken bir kamu okulunda yemeğe 6 lira ödemek istemiyoruz. Aksi bir durumda kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

(HİDAYET KIRAN / HABER)

Kaynak: UŞAK GÜNDEM

Uşak Üniversitesi&#;nde yemekhane fiyatına yüzde 58,33 zam

Özlem Kara

U&#;AK - U&#;ak Üniversitesi Yemekhane Hizmetleri Müdürlü&#;ü, yemek ücretlerine zam yapt&#;. Önceki fiyat tarifesinde 3 lira 50 kuru&#; olan 4 çe&#;it ö&#;renci yemek fiyat&#; 6 lira olarak güncellendi. Üniversite ö&#;rencileri duruma tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden etiketiyle tepkilerini dile getiren ö&#;renciler, üniversite yönetimine zamm&#; geri çekme ça&#;r&#;s&#;nda bulundu.

'BURSLARA ZAM YAPIYORLAR, 2 KAT GER&#; ALIYORLAR'

U&#;ak Üniversitesi'nde e&#;itim gören bir ö&#;renci artan yemek fiyat&#;na, "Burslar lira olunca yemekhane ücretlerinin artaca&#;&#; dedikodusu ç&#;km&#;&#;t&#;. 5 lira olacak diyorlard&#;. O bile bize çok gelmi&#;ti, &#;imdi 6 lira olmas&#;ndan hiç memnun de&#;iliz. Güya burslar&#;m&#;za zam yap&#;l&#;yor ancak iki kat&#; olarak geri al&#;yorlar bizden" diyerek tepki gösterdi.

'E&#;&#;T&#;M ALMA ÖZGÜRLÜ&#;ÜMÜZ SINIRLANDI'

Bir di&#;er ö&#;renci ise "Yemekhane ücretinin 6 lira olmas&#; biz ö&#;rencileri zorlayacak gibi görünüyor. Market, ev kiras&#;, elektrik ve U&#;ak'ta toplu ta&#;&#;ma araçlar&#;na yap&#;lan zamm&#;n ard&#;ndan zaten zor geçinen, geçim s&#;k&#;nt&#;s&#; ya&#;ayan ö&#;renciler olarak bizi çok zor durumda b&#;rakt&#;. Yemekhane ücretlerine zam gelmesinin ard&#;ndan e&#;itim alma özgürlü&#;ümüz, giderek daha da zor hal al&#;r durumda. Asgari ücretle zor geçinen bir aile, ucu ucuna geçinir durumdayken biz ö&#;renciler nas&#;l geçim sa&#;lar&#;z? Ak&#;lda soru i&#;areti b&#;rak&#;yor. Umar&#;m bu duruma acil bir müdahale sa&#;lan&#;r” ifadelerini kulland&#;.

'FAKÜLTELERDE AÇ GENÇLER GEZECEK'

Son olarak yemekhane zamm&#;na tepki gösteren bir di&#;er ö&#;renci de "Mevcut yönetim nedeniyle hayat pahal&#;&#;&#;, artan fahi&#; zamlar ortada. Açl&#;k s&#;n&#;r&#; ve yoksulluk s&#;n&#;r&#; ortada. Yönetim, bizim iyi e&#;itim alaca&#;&#;m&#;z alanlar in&#;a etmek için çabalayaca&#;&#; yerde, e&#;itimi ne kadar daha zorla&#;t&#;r&#;r&#;z derdinde. Bizler asgari ücretle çal&#;&#;an ailelerin çocuklar&#;y&#;z. Zaten geçinemiyorduk. Bu son gelen zamla birlikte iyice geçinemeyece&#;iz. Bir e&#;itim kurumunda yemekhane fiyatlar&#;na yans&#;yan bu zamla beraber fakültelerde mutlu gençler yerine aç gençler gezmeye ba&#;layacak" dedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası