atatürk üniversitesi kadın doğum doktorları / funduszeue.info - Türkiye Yerel Arama ve Firma Rehberi

Atatürk Üniversitesi Kadın Doğum Doktorları

atatürk üniversitesi kadın doğum doktorları

Doktor ve akademisyenler 'kadın kanserlerine dikkati &#;ekmek' i&#;in mor giyindi

Atatürk Üniversitesindeki akademisyen ve doktorlar, her yıl binlerce tanı konulan kadın kanserlerine dikkati çekmek için mor giyindi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kumtepe, Doç. Dr. Emsal Pınar Topdağı Yılmaz ve ekibi, 20 Eylül Dünya Jinekolojik Kanserler Farkındalık Günü kapsamında çalışma yaptı.

Mor giysilerle Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde bir araya geldikten sonra etkinliğe katılanların yakalarına mor kurdele takan doktor ve akademisyenler, hastane bahçesinde yürüyüş yaptı.

Doğum servisleri ile üniversite yerleşkesindeki ağaçları da mor renkli fiyonk ve balonlarla süsleyen doktor ve akademisyenler, kansere dikkati çekmek için bir video klip hazırladı.

Kadın kanserleriyle mücadele eden doktorların günlük çalışmasının yer aldığı klipte, erken tanının önemi ve tedaviye teşvik amaçlı mesajlar paylaşıldı.

"Teşhis ve erken tedaviyle kadınlarımızı hayata tutundurabiliriz"

Prof. Dr. Kumtepe, AA muhabirine, etkinliklerle kadın kanserlerinde erken teşhis ve tedavi için kadınları daha duyarlı hale getirmek istediklerini söyledi.

Kadın kanserlerinin önemli kısmının taramalarla tespit edildiğine işaret eden Kumtepe, şöyle konuştu:

"Kadınları öldüren ikinci sıradaki kanserin sebebi jinekolojik kanserdir. Bu konuda erkenden farkındalık, teşhis ve erken tedaviyle kadınlarımızı hayata tutundurabiliriz. Geç kalındığında ise maalesef kadınlarımız ölebiliyor. Kanser erkenden teşhis edilirse kadınlarımız belki bir kutu ilaçla sağlığına kavuşacakken çok geç kalındığında ölüme kadar varan ve uzun süren ameliyatlar, kemoterapi ve radyasyon ile ışın tedavileri alarak hem sosyal hayatı bozuluyor hem de yaşam süresi kısalıyor. Türkiye, dünyada tüm kadın kanserliyle ilgili taramalar ücretsiz olan iki ülkeden birisi."

Kumtepe, kadın kanserlerinde en önemli faktörlerin doğurganlık, kilo ve yaş olduğunu belirterek, "Kadın ne kadar çok doğurursa o kadar az kanser olur. Ne kadar çok kiloluysa da o kadar çok kanser olma riski var. Üçüncü faktör ise artan yaş. Rahim ağzı kanseri daha çok yaş arası kadınları tutuyor ve dünyada en çok öldüren ikinci hastalık kadın kanseri. Artan yaşı değiştirmeyiz ama kiloyu değiştirebiliriz." diye konuştu.

"Hareket etsinler, fazla kilo almasınlar"

Kadın kanserleri sayısının her geçen gün çoğaldığına işaret eden Kumtepe, "10 yıl önce haftada 2 kadın kanseri ameliyatı yaparken şimdi günde ameliyat yapıyoruz. Kanser oranlarımız gittikçe artıyor. Kadınlar hareket etsinler, fazla kilo almasınlar ve mutlaka kanser taramalarına gitsinler." ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Yılmaz ise kadın kanserlerini mor rengin temsil ettiğini ve rektörlük desteğiyle adeta bütün üniversiteyi mora boyadıklarını anlattı.

Türkiye'de 25 bin kadının şu an jinekolojik kanserle savaş verdiğinden bahseden Yılmaz, "Her yıl 8 ila 10 bin kadına bu tanı konuluyor. Eğer bir kadınımızın hayatına dokunup kanser olmadan yakalayabilirsek mutlu olacağız. Kadınlarımız jinekolojik masadan çekiniyor ve kaçıyor ama bunun hayatlarında ne kadar önemli olduğunu fark etmek lazım." dedi.

Etkinliğe mor kıyafetiyle katılan Doç. Dr. Sevilay Akalp Özmen de jinekolojik kanserlere her gün tanı koyan patolog olduğunu ifade ederek, erken tanı ve tedavinin hastaların hayatını çok etkilediğini ve dikkate alınmasını istedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Ragıp Atakan Al

Ragıp Atakan Al

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Bay, Meslekte 30 yıl

Ragıp Atakan Al Hakkında

Ragıp Atakan Al, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak Erzurum Yakutiye ilçesinde Atatürk Üniversitesi Hastanesi isimli sağlık kuruluşunda görev yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

Tıp Fakültesi: Hacettepe Üniversitesi,

Uzmanlık: Kadın Hastalıkları ve Doğum, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi,

Uzmanlık: Kadın Hastalıkları ve Doğum, ,

Randevu Bilgileri

Atatürk Üniversitesi Hastanesi Üniversiteye bağlı bir sağlık kuruluşudur. Ragıp Atakan Al için () 77 77 nolu telefondan veya Atatürk Üniversitesi Hastanesi internet sitesi üzerinden randevu bilgilerini alabilirsiniz.

Yakındaki Diğer Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hekimler

Erzurum'da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hekimler

Erzurum'da görev yapan 31 Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı bulundu. Görmek için tıklayın.

     

Erzurum’da yılında doğdum. Erzurum Anadolu Lisesi’nden yılında mezun oldum, aynı yıl İstanbul Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimime başladım ve yılında “Pekiyi” derece ile mezun oldum. Eylül de Türkiye’de ilk defa yapılan TUS sınavında başarılı olarak İzmir Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı’nda ihtisasa başladım, yılında kadın hastalıkları ve doğum uzmanı oldum. Askerlik görevimi Çanakkale’de yaptım.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’na yılında yardımcı doçent olarak atandım. Aynı yıl Ege Üniversitesi İnfertilite ve Tüp Bebek Merkezi’nde Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite üzerine 3 ay süre ile çalışmalarda bulundum. Doçentlik sınavına girerek yılında doçent oldum. Bunu takiben Amerika Birleşik Devletleri Chicago, Rush Üniversitesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite bölümünde “visiting fellow” olarak çalıştım. Atatürk Üniversitesi profesörlüğe yükseltilme kriterleri uyarınca yılında profesörlüğe yükseltildim.

Türk Jinekoloji Derneği’nin her 2 yılda bir yapılan genel kurullarınca yönetim kurulu üyeliğine son 3 dönem(2 şer yıllık, toplam 6 yıl ) seçildim. Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği’nin (TSRM) yine 2 şer yıllık son 4 döneminde yönetim kuruluna seçildim. Palandöken Kadın Doğum Kış kongrelerini yılından beri her iki yılda bir düzenlemekte bu kongrelerin başkanlığını yaptım.

Bir çok derginin yayın kurulunda aktif olarak görev yapmaktayım. Uluslararası derneklerin (ESHRE, ASRM, EMAS) üyesi bulunmaktayım. TÜBİTAK Bilimsel Proje Değerlendirme Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundum.

Bir çok medikolegal olayda bilirkişilik görevi, akademik yükseltilmelerde yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlüğe yükseltilmelerde birçok kez jüri üyesi olarak görev aldım.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı’ndaki profesörlük görevimden yılında ayrılarak İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesi Kadın Doğum Bölüm direktörlüğü görevine başladım. Ayrıca Şifa Hastaneler grubunun tüp bebek merkezi kurucusu ve direktörü olarak 5 yıl çalıştım. Mart ile Ağustos tarihleri Medical Park Göztepe Hastanesi tüp bebek bölüm başkanı olarak çalıştım. Bu tarihten itibaren hastalarımı muayenehanemde kabul etmekteyim.

Evli ve iki çocuk babasıyım. İyi derecede İngilizce bilmekteyim.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası