tren bileti iade / TCDD'DEN ALINAN BİLET İADE EDİLEBİLİR Mİ? | DonanımHaber Forum

Tren Bileti Iade

tren bileti iade

Fransa'da tren seferlerinin iptali nedeniyle yolculara bilet parasının 2 katı geri &#;deme

Le Figaro'nun haberine göre SNCF Başkanı Christophe Fanichet, seyahat etmeyecek ve bileti iptal edilecek yolcular için yüzde geri ödeme yapılacağını açıkladı.

Fanichet, grevin şirkete "onlarca milyon avroya" mal olduğunu belirtti.

SNCF'in yolculardan özür dileyeceğini aktaran Fanichet, "Noel tatili döneminde bir grev, gerçekten kabul edilemez, kızgınım." ifadesini kullandı.

Hükümet, sağ ve aşırı sağ partiler greve giden demir yolu çalışanlarına tepkili

France Inter'e konuşan Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, "Açıkçası, grev hakkını, çalışanların gösteri yapma veya eyleme geçme hakkını sorgulamıyorum ama bunu bir Noel hafta sonunda yapmak şart mı? Hayır tabii ki, Noel'de greve gidilmez." diyerek tepki gösterdi.

Veran, kontrolörlerin Noel nedeniyle grevlerine son vermesi çağrısında bulundu.

Ticaret, Zanaat ve Turizm'den sorumlu Bakan Olivia Gregoire da "Bazıları şahsi menfaatlerini umumun menfaatinin üzerinde tutuyor." ifadesini kullanarak greve giden demir yolu çalışanlarının, Noel kutlamalarında sıkıntıya sebep olacağı yorumunu yaptı.

Merkez sağ partisi Cumhuriyetçiler (LR) senatörü Valerie Boyer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, yılbaşında bir arada olamayacak olan aileler nedeniyle üzüntü ve öfke duyduğunu belirterek grevle kamu hizmetinin sürekliliğinin ihlal edildiğini savundu.

Senatodaki LR grubu Başkanı Bruno Retailleau da "SNCF grevcileri bu kadar aileye rağmen Noel'i mahvettikleri için utanmalı. Sadece en zenginler uçakla (yolculuk için) çözüm bulacak. Birkaç düzine insanın binlerce kişiyi engellediği bu duruma bir son vermemiz gerekecek." ifadesini kullandı.

Aşırı sağ parti Ulusal Birlik'in (RN) milletvekili Frederic Falcon'un "Fransızlar için değersiz" ifadesini kullandığı grev için, aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen'in yeğeni Marion Marechal da SNCF yönetimini taviz vermekle suçladı.

Marechal, "Sendikalar ve bir avuç grevci bütün Fransız halkını rehin aldı. Bu dayanılmaz. Tekrar ediyorum, Fransız sendika sisteminde reform yapmalıyız." ifadeleriyle greve tepki gösterdi.

Her 3 tren seferinden biri iptal edilmişti

Fransa'da tren kontrolörlerinin grevi nedeniyle 23 Aralık Cuma günü yapılması planlanan her 3 tren seferinden 1'inin iptal edildiği açıklanmıştı.

Hafta sonu trenle yolculuk yapması beklenen bin kişiden yaklaşık bininin yolculuk yapamayacağı ifade edilmişti.

Bunun üzerine resmi demir yolu şirketi SNCF, bileti iptal edilen yolculara bilet bedelinin 2 katı iade yapılacağını açıklamıştı.

Tren kontrolörleri, maaş artışı ve kendilerine makinistlerinkine eş değer bir statü verilmesini talep ediyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

YHT biletine iade yerine erteleme

OĞUZ ACAR 

Yüksek Hızlı Tren bileti alıp sonradan ithal ettirmek isteyen vatandaşlar, hiç beklemedikleri bir cevapla karşılaşıyor. Biletin iadesi yapılması gerekilirken, bilet daha sonrada kullanılmak üzere açık (esnek) bilete dönüştürülüyor. Yolculuktan vazgeçen bir yolcu, hiç kullanma durumu olmasa da cebinde gereksiz bir tren bilete para vermek zorunda kalıyor. 


GÜN İÇİNDE KULLANMA ŞARTI

Ekonomik sınıf bileti alan bir yolcu, 15 dakika sonra bileti iptal ettirmek istese dahi bilet iptal edilmiyor. İşlem tarihinden itibaren gün içinde kullanılmak şartıyla açık bilete dönüştürüyor.  Yani vatandaş kullanmadığı, kullanmak istemediği biletin parasını geri alamıyor. Belirlenen süre içinde kullanılmayan biletler geçerliliğini kaybediyor. Bu uygulamadan son derece rahatsız olan vatandaşlar, böylesine bir zorunluluğa maruz kalmak istemiyor. Vatandaşlar, ekonomik sınıf biletin 30 TL olduğu YHT’lerdeki bu problemin bir an önce çözülmesini istiyor.

TCDD hızlı tren bilet iptali ve iade değişiklik işlemleri hakkında birçok detay seyahat etmek isteyenlerin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Son yıllarda, zaman kazanmak için havayolları tercihinin ilk ve tek seçenek olmaktan çıkmasıyla ve hızlı tren projesi sayesinde vatandaşlar tren ile seyahat etmeyi tercih etmektedirler. Üstelik TCDD hızlı tren bilet iptali ve iade değişiklik işlemleri konusunda kurulan bilet iade ve değişim sistemi sayesinde herhangi bir sorun da yaşanmamaktadır. Bu da vatandaşların biletlerini iptal ettiklerinde ekonomik kayıplara neden olmadan hareket etmelerini sağlamaktadır. Elbette bunu elde etmek için belirtilen şartlara uyulması gerekmektedir..

TCDD Bilet İptali ve Değişiklik İşlemleri Nereden Yapılır?

TCDD bilet iptal ve değişiklik işlemleri için bazı zaman kısıtlamalarının farkında olarak hareket etmeniz gerekmektedir. İptal ya da değişiklik işlemlerini 3 yol ile yapabilirsiniz. Gişelerden, internetten ya da müşteri hizmetleri kanalını kullanarak tüm işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. TCDD bilet iptal-iade, TCDD bilet değişikliği ve TCDD bilet açığa alma gibi işlemlerde; gişeden işlemler yapılacak ise hareket saatinden en az 15 dakika önce; internet, çağrı merkezi veya başka bir satış noktası üzerinden yapmak istiyorsanız kalkıştan 30 dakika önce yapılması gereklidir.

TCDD bilet değiştirme işlemleri için ister kalkış saatinden önce tarih ve saat değişikliği yapabilir, isterseniz bileti açığa alarak ileri ki bir zamanda kullanabilirsiniz.

TCDD Bilet İptal Edilir Mi?

TCDD biletlerinin iptali, tren yolculuğunun türüne ve satın alınan bilet türüne göre değişiklik göstermektedir. TCDD’de YHT adı verilen hızlı tren seferleri, ana hat trenleri ve bölgesel tren seferlerinin farklı bilet iptal, iade ve bilet değiştirme fonksiyonları vardır.

TCDD hızlı tren bilet iptali kapsamında satın aldığınız biletin seviyesine göre YHT bilet değişikliği ve YHT hızlı tren bilet iptali farklılık göstermektedir. İki tür yüksek hızlı tren bilet çeşidi vardır; standart ve esnek biletler.

YHT standart biletini sadece bir kez değiştirme hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca standart bilet alan yolcular biletlerini açığa da alma haklarına sahiplerdir. Açık biletler ise 6 aylık süre içinde kullanılmalıdır. Açık biletlerin geçerlilik süresi 6 aydan uzun değildir. Ek olarak yolcular, açığa alınan biletleri, ana hat ya da bölgesel tren seferlerinde de kullanılabilme haklarına sahiplerdir. Ancak standart biletler için hızlı tren biletlerini iptal etmede para iadesi bulunmamaktadır.

Esnek biletler ile standart biletler arasındaki fark, fiyatlarının % 20 daha yüksek olmasıdır. Ancak esnek biletlerin daha fazla avantajı vardır. Bu biletler 3 defa bilet değiştirme ve TCDD bilet açığa alma hakkına sahiptir. En önemlisi, YHT, hızlı tren biletlerinin iptali durumunda para iadesi de yapmaktadır.

YHT bilet iptal işlemlerinin yapılabilmesi için kalkış süresinden önce mutlaka TCDD iletişim kanallarından ulaşmanız ve iptal işlemlerini başlatmanız gerekmektedir.

TCDD Bilet İptal Kesintisi

TCDD’den bilet iptal ve para iadesi istemeniz halinde bir miktar para iadesinde kesinti yapılmaktadır. Bu kesinti de satış kurallarında yer alan bilgilere göre, hareketten birkaç gün önce yapılan TCDD bilet iptal iadesibaşvurusu için ücretin % 10’u kesilmektedir. Kalkış günü yapılan başvurularda TCDD biletler için iade ücreti ise %20’dir.

Esnek biletinizi kredi kartı ile aldıysanız, kartınıza genel süre olarak 15 gün içinde para iadesi yapılacaktır. Tren istasyonlarından alınan TCDD hızlı tren bilet iptali ve iade değişiklik işlemleri hemen yapılmaktadır.

Girdiğiniz seyahat bilgileri yanlışsa veya değiştirmek isterseniz internetten, cep telefonundan, çağrı merkezinden veya istasyondaki satış noktalarından kolayca değişiklik işlemlerini de yapabilirsiniz.

Kalkışa geçmiş ve kalkış saati geçmiş seferler değiştirilemez veya iade edilemez. Hareket saati geçen biletler yanmış sayılır.  TCDD Taşımacılık nedeniyle kısmen veya tamamen kullanılamayan ve gecikmeler nedeniyle transit seyahatlerine yetişemeyen yolculara para kesintisi uygulanmadan iade yapılmaktadır. Ya da yolcunun tercihine göre açık bilete dönüştürülebilir.

TCDD bilet iletişim için, 82 33 numaralı müşteri hizmetleri telefonundan iletişime geçebilirsiniz. TCDD hızlı tren bilet iptali, TCDD bilet değişiklik işlemleri ve seyahatle ilgili diğer konularda şikayet ve önerilerde bulunmak için kullanabilirsiniz.

Kategoriler Nasıl İptal Edilir ?, Bilet İptali

Hızlı Tren Bilet İptali

Hızlı Tren Bilet İptali

Seyahat etmek istediğinizde, hem konforlu hem hızlı bir tercih yapmak için, hızlı tren iyi bir seçenek olarak hayatımızı kolaylaştırıyor. Çok uzun saatler yolculuk yapmak yerine artık hızlı trenle gidilecek noktaya kısa sürede ulaşılmaktadır. Bu konuda oldukça merak edilen konular nasıl bilet alınacağı, sonrasında da yolculuk aşamaları olmaktadır. Hızlı trenle yolculuk yapmak oldukça keyifli olabilir ancak iptal etme zorunluluğu olduğunda neler yapılabileceği konusundaki tüm aşamalar hızlı tren bilet iptali konulu yazımızda yer almaktadır. Hızlı tren yolculuğunda bilet iptali ve değişikliği hakkı bulunmaktadır.

Tren istasyonundan hızlı tren biletinizi temin ettiyseniz iptal ve iade işlemleri hemen yapılabilmektedir. Hızlı bilet alıp, herhangi bir iptal durumunda nasıl sorunlarla karşılaşabileceğinizi düşünmek hızlı trenle seyahatten sizi vazgeçirebilmektedir. TCDD, hızlı tren bilet iptal edilebilir mi denildiğinde pek çok opsiyonu da yolcularına sunmaktadır ve bu konuda genel itibariyle sorun yaşanmamaktadır. İki tür hızlı tren bileti standart ve esnek biletler şeklinde hizmetinize sunulmaktadır. Biletinizi iptal ettirmeden daha ileri bir tarihe erteleme durumunu göz önünde bulundurursanız esnek bilet daha avantajlı olacağını söyleyebiliriz.

Hızlı Tren Bilet İptal Edilebilir mi?

Hızlı tren yolculuğu için bilet aldınız ancak seyahat günü için müsait olamayacağınız durum söz konusu olduğunda bilet iptali yapmanız mümkün olmaktadır. Bilet iptali söz konusu olduğunda ekonomik kayıp yaşamamak adına hızlı tren bilet iptal edilebilir mi konusunda bilgi almak adına yazımızı inceleyebilirsiniz. Esnek biletiniz varsa verilen süreç içerisinde bilet ücretinizi iade alabilmenizde problem çıkmayacaktır. Biletiniz standartsa para iadesi durumu söz konusu olmayabilir. Hareket etmiş hızlı tren iptalinin yapılması söz konusu değildir. Bu biletler artık yanmış durumdadır.

Hızlı Tren Bilet İptali Nereden Yapılır? 

Hızlı tren için aldığınız biletle o gün içinde seyahat edemeyeceğinizi belirledikten sonra iptal etme telaşına düştünüz ve bu konuda hakkınız olduğunu öğrendiniz. Bundan sonra hızlı tren bilet iptali nereden yapılır diye araştırma yaptığınızda yazımız size yol gösterici olacaktır. İnternet adresi üzerinden biletinizi iptal etme durumu söz konusudur. Bunun dışında gişeden ve müşteri hizmetleri aracılığıyla da bilet iptali yapmak mümkündür.

Hızlı Tren Bilet İptali

Hızlı Tren Bilet İptali Nasıl Yapılır? 

Hızlı tren biletinizi iptal ettirmek istediğinizde nereden yapıldığını öğrendiniz ve işlem aşamalarının nasıl yapıldığını daha önce tecrübe etmemiş ve bu konu hakkında bilginiz olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Hızlı tren bilet iptali nasıl yapılır denildiğinde yazımız size aydınlatıcı bilgiler sunmaktadır.

Hızlı tren biletinizin iptalini oturduğunuz yerden, kısa sürede internetten yapabilmeniz kolaylıkla mümkündür. TCDD internet sitesinden PNR numaranız ve isim-soy isim bilgilerinizle iptal işlemini yapabilir ya da biletinizi açığa alabilirsiniz. Hareket saatiniz gelmeden 15 dakika önce iptal işleminizi yaptırırsanız sorun yaşamazsınız.

İnternet kullanmak istemiyorsanız iptal işleminizi gişeden de yaptırabilmeniz mümkündür. Gişeden iptal işlemi yaptırmak içinse 30 dakika önce iptal işleminizi yaptırmanız uygun olacaktır. Hızlı tren bilet iptali nereden yapılır diye öğrenmek istediğinizde bir diğer seçenek telefonla müşteri temsilcisine bilgilerinizi aktararak iptal işleminiz yaptırırken de kalkış vaktinden 30 dakika önce işlemlerinizi tamamlamanız yeterlidir.

Hızlı Tren Bilet İptali Şartları  

Hızlı tren biletlerinizi iptal ettirmek istediğinizde bu konudaki belli kriterleri de bilmek istemenizde hiçbir sakınca yoktur.Hızlı tren bilet iptali şartları hakkında öğrenmek istedikleriniz bu yazıda sunulmuştur.

Hızlı tren bilet iptali yaptırmak için öncelikle mutlaka TCDD iletişim adreslerine ulaşmanız ve kalkış süresinden önce işlemelerinizi başlatmanız gerekmektedir. İptal durumu söz konusu olduğunda para iadesi de elbette beklentiniz dahilinde olacaktır. Hızlı tren bilet iptali nasıl yapılır diye endişeye düştüğünüzde para cezası olup olmayacağını da düşünebilirsiniz. Para iadesi söz konusu olduğunda bir miktar kesinti de olmaktadır. Bu kesintiler % 10 ve % 20’lik bir dilime tekabül etmektedir. Bu kesintiler satış kurallarında yer almaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası