windows 10 ekran parlaklığı ayarı / Windows 10'da ekran parlaklığını kontrol etmenin yolları | Windows Haberleri

Windows 10 Ekran Parlaklığı Ayarı

windows 10 ekran parlaklığı ayarı

Windows 8 veya Windows 10'da karanl&#x;k ekran&#x; düzeltmek için parlakl&#x;ğ&#x; ayarlama

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms

Windows, sistemin ortam ışığı sensörüne ulaşan ışığın miktarına bağlı olarak ekranın parlaklığını ayarlayabilir. Bu özellik "uyarlamalı parlaklık" olarak adlandırılır ve Windows'da devre dışı bırakılabilir.

  • Windows 10 için
    1. Windows tuşunu (SLN_tr__1iC_Windows_Key_BD_v4) basılı tutun ve q tuşuna basın.
    2. Arama kutusuna ayarlar yazın.
    3. Arama sonuçları listesinde Ayarlar (Uygulama) öğesine dokunun veya tıklayın.
    4. Sistem öğesine dokunun ya da tıklayın.
    5. Ekranda Ekran parlaklığımı otomatik olarak ayarla seçeneğini bulun.
      SLN_tr__2iconNot:Bazı dizüstü bilgisayarlar bu özelliği desteklemez ve bu seçenek kullanılamaz. Yerleşik ekran için parlaklığı değiştiröğesinin altındaki kaydırma çubuğunu kullanarak parlaklığı manuel olarak ayarlayabilirsiniz. İstediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra Sistempenceresini kapatın.
    6. Seçeneği açmak veya kapamak için kaydırıcıya dokunun veya tıklayın.
    7. Uygula öğesine dokunun veya tıklayın.
    8. Sistem penceresini kapatın.

  • Windows 8 () için
    Windows Modern Kullanıcı Arabirimi (MUI) kullanıyorsanız:
    1. Parmağınızı ekranın sağ tarafından kaydırın ve Ayarlar öğesine dokunun.
    2. Bilgisayar Ayarlarını Değiştir öğesine dokunun.
    3. Bilgisayar Ayarları ekranında, Bilgisayar ve Cihazlar öğesine dokunun.
    4. Güç ve Uyku öğesine dokunun.
    5. Ekranın en üstünde Parlaklık için bir ayarlama tuşu olacaktır. Uyarlamalı parlaklığı devre dışı bırakmak için Kapalı konumuna kaydırın.

    Geleneksel Windows bilgisayar kullanıyorsanız:
    1. Uygulama ekranını açmak için başlat düğmesine dokunup bekleyin ve Denetim Masası uygulamasına dokunun.
    2. Donanım ve Ses öğesine dokunun.
    3. Plan Ayarlarını Değiştir öğesine dokunun.
    4. Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir öğesine dokunun.
    5. Gelişmiş güç seçeneklerinde, seçenekleri açmak için Ekran öğesinin yanındaki + öğesine dokunun.
    6. Uyarlamalı Parlaklığı Etkinleştir ayarını belirleyip ilgili seçenekleri Kapalı konumuna ayarlayın.

Article Properties


Affected Product

Latitude Tablets, Surface, Venue, XPS Tablets

Last Published Date

21 Şub

Version

3

Article Type

Solution


Üste Dön

Microsoft hesabıyla oturum açın

Oturum açın veya hesap oluşturun.

Merhaba,

Farklı bir hesap seçin.

Birden çok hesabınız var

Oturum açmak istediğiniz hesabı seçin.

Görev çubuğunun sağ tarafındaki Ağ simgesini seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklık kaydırıcısını hareket ettirin. (Kaydırıcı yoksa aşağıdaki Notlar bölümüne bakın.)

Bazı bilgisayarlar, Windows'un ekran parlaklığını mevcut ışık koşullarına göre otomatik olarak ayarlamasına izin verebilir. Bilgisayarınızın bunu destekleyip desteklemedi bunu kontrol etmek için Sistem Ayarlar >Görüntü>seçin. Parlaklık öğesiniseçin, Işık değişim olduğunda parlaklığı otomatik olarak değiştir onay kutusunu seçin ve bu özelliği kullanmak için seçin. Bu otomatik ayar, ekranınızın gittiğiniz her yerde okunabilir olmasına yardımcı olur. Bunu kullansanız bile, yerleşik bir ekranın parlaklık düzeyine ince ayar yapmak için Parlaklık kaydırıcısını hareket ettirebilirsiniz. 

Başka bir onay kutusu da görüntülenebilir: Gösterilen içeriği ve parlaklığı en iyi duruma getirerek pilin iyileştirilmesine yardımcı olur. Bazı Windows bilgisayarlar, yerleşik ekran üzerinde görüntülenen içeriğe bağlı olarak ekran parlaklığını ve karşıtlığını otomatik olarak ayarlayabilir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows.

Notlar: 

  • Dış monitörü olan masaüstü bilgisayarlarda Parlaklık kaydırıcısını görmeyebilirsiniz. Harici bir monitörde parlaklığı değiştirmek için monitör üzerindeki düğmeleri kullanın.

  • Masaüstü bilgisayarınız yoksa ve kaydırıcı görünmüyor veya çalışmıyorsa ekran sürücüsünü güncelleştirmeyi deneyin. Görev çubuğunda Ara'ya tıklayın, Cihaz Yöneticisiyazın ve ardından sonuç listesinden Cihaz Yöneticisi'ni seçin. Cihaz Yöneticisi'nde, Görüntü bağdaştırıcıları'nınardından görüntü bağdaştırıcısını seçin. Ekran bağdaştırıcısı adına basılı tutun (veya sağ tıklayın), ardından Sürücüyü güncelleştir'i seçin ve yönergeleri izleyin.

Görev çubuğunun sağ tarafındaki işlem merkezini seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklık kaydırıcısını hareket ettirin.  (Kaydırıcı orada değilse aşağıdaki Notlar bölümüne bakın.)alternatif metin

Bazı bilgisayarlar, Windows'un ekran parlaklığını mevcut ışık koşullarına göre otomatik olarak ayarlamasına izin verebilir. Bilgisayarınızın bunu destekleyip desteklemedi bunu kontrol etmek için Sistem Ayarlar > Görüntü >seçin. Bu özelliği kullanmak için Parlaklık ve renk bölümü altında Işık değiştiğinde parlaklığı otomatik olarak değiştir onay kutusunu arayıp seçin. Bu otomatik ayar, ekranınızın gittiğiniz her yerde okunabilir olmasına yardımcı olur. Bu özelliği kullansanız bile parlaklık düzeyinde ince ayar yapmak üzere Yerleşik ekran için parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirmeye devam edebilirsiniz.

Notlar:

  • Harici bir monitöre sahip olan masaüstü bilgisayarlarda Yerleşik ekran için parlaklığı değiştir kaydırıcısını göremeyebilirsiniz. Harici bir monitörde parlaklığı değiştirmek için monitör üzerindeki düğmeleri kullanın.

  • Parlaklık kaydırıcısı, Windows 10, sürüm 'te işlem merkezinde görünür. Windows 10'un daha eski sürümlerinde parlaklık kaydırıcısını bulmak için Ayarlar > Sistem > Ekran'ı seçin ve ardından parlaklığı ayarlamak için Parlaklığı değiştir kaydırıcısını hareket ettirin.

  • Masaüstü bilgisayarınız yoksa ve kaydırıcı görünmüyor veya çalışmıyorsa ekran sürücüsünü güncelleştirmeyi deneyin. Görev çubuğundaki arama kutusuna Cihaz Yöneticisi yazıp sonuç listesinden Cihaz Yöneticisi'ni seçin. Cihaz Yöneticisi'nde Görüntü bağdaştırıcıları'nı, ardından görüntü bağdaştırıcısını seçin. Ekran bağdaştırıcısı adına basılı tutun (veya sağ tıklayın), ardından Sürücüyü güncelleştir'i seçin ve yönergeleri izleyin.

Ekran parlaklığınızı değiştirme

FacebookLinkedInE-posta

RSS AKIŞLARINA ABONE OLUN

Windows 10'da ekran üzerinde iyi bir kontrole sahip olmamız büyük önem taşıyor ve onun unsurları. Bu durumda hayati öneme sahip bir husus, ekranın parlaklığıdır. Birden fazla durumda, ne yaptığımıza veya izlediğimize veya gündüz veya gece olmasına bağlı olarak parlaklığını ayarlamamız gerekir. Bunu bilgisayarda kontrol etmenin birkaç yolu var.

Tüm kullanıcılar bilmiyor Windows 10'da ekran parlaklığını kontrol etmek için bu yöntemler. Ancak gerçek şu ki, çok faydalı olabilirler. Bu nedenle, hepinize aşağıda gösteriyoruz. Böylece bir noktada onlardan yararlanabilirsiniz.

Zamanla şirket gitti parlaklık kontrolünü kolaylaştırmak için kısayollar sunuyoruz cihazlarınızdaki ekran. Mantıksal olarak, bilgisayarınıza bağlı olarak, özellikle klavyede farklı bir kısayol olabilir. Ancak her modele veya markaya göre değişir.

Indeks

Klavye kısayolları

Birçok Windows 10 bilgisayarda, özellikle dizüstü bilgisayarlarda, ekran parlaklığını ayarlamamıza izin veren bir anahtarımız var. Genellikle F5 veya F6'dan bir anahtardır. Kesin anahtar her bir modele bağlı olsa da. Ancak bilgisayardaki ekranın parlaklığını düzenlemenin oldukça basit bir yolu. Elbette bu anahtarda, güneşli bir ekranın simgesini göreceksiniz. Güneş küçükse parlaklığı azaltmak, büyükse parlaklığı artırmak demektir.

Surface ailesinin, ekranın parlaklığını kontrol etmek için bir klavye kısayolunun tanıtıldığı bazı Microsoft modelleri vardır. Zorunlu fonksiyon tuşuna (Fn) ve ardından F1 veya F2'ye basın, ne yapmak istediğimize bağlı olarak. Windows 10'da ekranın parlaklığını artırıp azaltabildiğimiz için.

Birçok not defterinde tanıtılan oldukça basit bir başka yol, FN tuşuna basmak ve aynı zamanda imleçleri hareket ettirmektir.. Her üreticiye bağlı olarak parlaklığı ayarlamanın başka bir yoludur. Bu tür işlevleri cihazlarına dahil eden bazıları olduğu için.

Ayarları kullanma

Ekran parlaklığını ayarlamak için bir klavye kısayolu istemiyorsak veya kullanabilirsek, başka yöntemlerimiz var. Windows 10 yapılandırmasına gidebiliriz bunu gerçekleştirebilmek için. Bilgisayarda konfigürasyonu açtıktan sonra, ekranda ilk görünen sistem bölümüne tıklamamız gerekiyor. İçinde, ekrana basmamız gereken sol sütuna bakıyoruz.

Bu şekilde, ekranı yapılandırma seçenekleri görünecektir. parlaklığı ayarlama olanağımız var. Tek yapmamız gereken parlaklığı beğenimize göre ayarlamak. Bunu yaptığımızda, zaten beğenimize göre kurulmuş olan konfigürasyondan çıkabiliriz.

Bunu başarmanın bir başka yolu da tüm Windows 10 ayarlarına funduszeue.info işletim sistemine sahip bilgisayarlarda, ekranın sağ alt kısmında, köşede bir simge var. Üzerine tıklayarak, ekranda çeşitli ayarların bulunduğu bir kutu açılır, bu da bazı hızlı ayarlamalar yapmamıza izin veriyor. Bunlardan biri genellikle bilgisayar ekranının parlaklığını ayarlamaktır. Bu yüzden, beğenimize göre ayarlamak için üzerine tıklamamız yeterli.

Bunlar, Windows 10'un ekran parlaklığını ayarlamamız için bize sunduğu yollar. Gördüğünüz gibi gerçekten basitler ve birden fazla durumda bizim için faydalı olabilirler. Bu nedenle, bilgisayarın parlaklığını ayarlama sürecini kolaylaştıracağından, ara sıra bunları kullanmaktan çekinmeyin. Bu konu üzerinde daha fazla kontrole sahip olmanıza yardımcı olduklarını umuyoruz.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası