parfüm yapımı alkolsüz / Evde Parfüm Nasıl Yapılır, Gerekli Malzemeler Nelerdir? | Parfüm Mekanı Blog

Parfüm Yapımı Alkolsüz

parfüm yapımı alkolsüz

Alkolsüz parfüm nasıl yapılır sorusunun en net cevabı, saf parfüm esansının %99,9 saflıkta mono propilen glikol içinde çözülmesiyle yapılır. Alkolsüz Parfüm Nasıl Yapılır Parfümler temelde alkollü ve alkolsüz olmak üzere iki ana grupta sınıflandırılabilmektedir. Düşük maliyet, saf esansın kolaylıkla çözünebilmesi, hammaddeye erişim ve genel algı gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda parfüm üreticileri için alkol kullanarak parfüm yapımı daha avantajlı olarak değerlendirilmektedir. Alkolsüz parfüm yapında, saf esans dışında kullanılan ikinci ana bileşen mono propilen glikoldür. Alkolsüz Parfüm Yapımı Aşamaları Alkolsüz parfüm yapımına geçmeden önce yapılacak olan parfümün türüne karar verilmesi gerekmektedir. Aynen alkol kullanarak yapılan parfümlerde olduğu gibi alkolsüz parfümlerde de kalıcılık sürelerine göre sınıflar bulunmaktadır. Parfüm yapımına geçmeden önce yapılacak parfümün sınıfına karar verilmelidir. Sınıfına Göre Parfüm Türleri EAU DE PARFUM (EDP


MAKALELER / ALKOLSÜZ PARFÜM FORMÜLÜfunduszeue.infoÜZ PARFÜM YAPIMI..

 



ALKOLSÜZ PARFÜM YAPIMI,

çok zor olmamakla birlikte kullanım açısından bir farklılık gösterir. Aslında aynı özellikleri taşır ve kalıcılığı açısından alkollü parfümden geri kalan bir tarafı yoktur. ALKOLSÜZ PARFÜM ÜRETİMİ için esans, emülgatör ve bir nemlendirici kullanılması yeterli olacaktır. Burada önemli olan iyi bir formülasyonla yola çıkmaktır. Çünkü ortamda alkol olmadığı için parfümün şeffaf olması konusunda bir miktar teknik gerekebilir. Bu teknik kullanılan formülasyonla direkt ilişkilidir. ALKOLSÜZPARFÜM, diğer parfümler gibi bir krom kazan veya bir plastik kazan içerisinde rahatlıkla yapılabilir. Ortamda alkol olmadığı için alkollü parfüme göre daha ekonomik olabilir. Alkolsüz parfüm imalatında mono propilen glikol veya gliserin gibi nemlendiricilerin % 2 - 3 oranlarında kullanılmasında yarar vardır. Bu malzemeler aynı zamanda parfümün kalıcı olmasına da katkı sağlar.

Bu üretim için sizlere en iyi kaynakolacaktır

PARFÜM VE RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ ANSİKLOPEDİSİ

olacaktır.

PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ



ETİKETLER: ALKOLSÜZ PARFÜM NASIL YAPILIR,YAPIMI,YAPILIŞI,ALKOLSÜZ PARFÜM İMALATI,İMALAT YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,ALKOLSÜZ PARFÜM FORMÜLLERİ,FORMÜLÜ,FORMÜL,ALKOLSÜZ PARFÜM NEDEN YAPILIR,ALKOLSÜZ PARFÜM HAMMADDELERİ,KİMYASALLARI,ALKOLSÜZ PARFÜM ESANSI,DOĞAL ESANS,SENTETİK ESANS,KİMYASAL ESANS,PARFÜM VE ALKOL,ALKOLSÜZ PARFÜMÜN YARARLARI,FAYDALARI,ALKOLSÜZ PARFÜM ÇEŞİTLERİ,TÜRLERİ,ALKOLSÜZ PARFÜM PROSESİ,PROSES KOŞULLARI,ŞARTLARI.


KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE İÇERİKLERİ













KOZMETİK ANSİKLOPEDİLERİ VE VİDEOLARI















SOLVER KİMYA

Tüm Hakları Sakldır. © Copyright - Solver Kimya

YUKARI

Evde Kalıcı Parfüm Yapmak Mümkün müdür?

Evde Kalıcı Parfüm Yapmak Mümkün müdür?

Doğal esanslar ya da çiçekler kullanarak evde parfüm yapmak artık mümkün. Peki evde kalıcı parfüm yapımı aşamaları nelerdir? Katı formda ya da vücut spreyi şeklinde doğal parfümler yapabilirsiniz. Rendelenmiş balmumu, zeytinyağı, badem yağı ya da jojoba yağı ve esans yağ, katı formda parfüm yapmak için gereken malzemeler arasında yer alıyor. Tüm malzemeleri gereken miktarda ısıya dayanaklı bir kaba alın ve benmari usulü eritin. Ardından farklı bir kaba alarak katılaşmasını bekleyin. Katı parfümünüz hazır.

Vücut spreyi formunda bir parfüm hazırlamak içinse su ve esans yağı kullanabilirsiniz. ml su ve en fazla 30 damla esans yağıyla kalıcı bir koku elde edebilirsiniz. Su yerine çeşitli taşıyıcı yağlar da kullanabilirsiniz. Fakat taşıyıcı yağlarla hazırlanan ev yapımı parfüm çeşitlerinin kıyafetlere temas etmemesi gerekir. Bunun için kulak arkası, dirsek ve bilek gibi bölgelere uygulama yapabilirsiniz. Turunçgil, vanilya, sedir ağacı yağı, lavanta ve menekşe ev yapımı parfümlerde en çok tercih edilen esanslar arasında yer alıyor. Evde erkek parfümü için baharat esanslarını ya da biberiye ve sandal ağacı gibi keskin kokuları tercih edebilirsiniz.

Evde Parfüm Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Evde Parfüm Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

“Ev yapımı parfüm nasıl yapılır?” gibi sorular kullanıcıların kafasını kurcalıyor. Ev yapımı parfümler, doğal içerikleri sayesinde cildinize zarar vermez. Kullanılan taşıyıcı yağ bazları ise cildi nemlendirerek kuruluk ve dökülme gibi istenmeyen deri rahatsızlıklarının oluşmasını engeller. Kişiye özel hazırlanan ev yapımı parfümler içeriğinin belirlenebilmesi sayesinde alerjik reaksiyon oluşumunun da önüne geçer. Evde doğal parfüm yapımı için gereken malzemeler ise şu şekilde sıralanabilir: Katı parfümler için ısıya dayanıklı kap, taşıyıcı yağlar, esanslar ve balmumu gerekir. Sıvı formlu parfümler içinse süzgeç, esans, alkol, steril su, karıştırma kabı ve boş parfüm şişesine sahip olmalısınız. Evde parfüm yapımı alkolsüz çeşitleri içinse vücut spreyi formunda su içeren doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Gerçek çiçek parçaları kullanarak da kalıcı bir parfüm elde etmek mümkün. Çiçek yapraklarını ve alkolü bir kap içerisinde karıştırarak bir gün bekletin. Ardından karışımın içerisine steril suyu ekleyin. Elde ettiğiniz yeni karışımı süzün ve yeni bir kaba aktarın. Bir hafta serin ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Parfümünüz kullanıma hazır. Dilerseniz kullanmadan önce içerisine esans yağları da damlatabilirsiniz. Her kullanımdan önce çalkalamayı unutmayın.

Evde Parfüm Yapma Seti

Evde Parfüm Yapma Seti

Tüm malzemeleri temin etmek ve adımları uygulamak kimi zaman zahmetli bir hal alabiliyor. Parfüm yapımı için özel olarak tasarlanmış evde parfüm yapma seti kullanarak doğal parfümünüzü kolaylıkla elde edebilirsiniz. Peki set içerisinde neler yer alıyor? Parfüm yapma setleri doğal kokulara kolay ulaşım imkanı tanıyor. Parfümün içeriğinin doğal olmasıysa cilt yüzeyinde oluşabilecek tahrişleri engelliyor. Parfüm yapma setlerinin içerisinde saf parfüm esansı, etil alkol, fiksatör, saf su ve cam parfüm şişesi bulunuyor. Evde erkek parfüm yapımı için de bu seti tercih edebilmek mümkün oluyor.

Parfüm yapımına ilk olarak esans ve alkol karıştırılarak başlanıyor. Bu adımda malzemelerin iyice çözünmesi gerekiyor. Ardından karışıma fiksatör ekleniyor ve iyice çalkalanıyor. 3 malzemeli bu karışımı 5 gün boyunca nemsiz ve karanlık bir ortamda bekletebilirsiniz. Son adım ise saf suyun eklenmesi. Tüm malzemeler karıştıktan sonra doğal parfümünüzü 2 gün daha bekletmelisiniz. Ardından parfümünüz kullanıma hazır. Doğal ve kimyasal içermeyen parfümünüze hemen ulaşmak için gerekli ürünleri Trendyol’dan sipariş edevilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası