coraspin / Coraspin - Hekimce

Coraspin

coraspin

Coraspin

Enterik Kaplı Tablet

Asetilsalisilik Asit

Ambalaj:

 100 mgx30 Tablet

: 300 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Asetilsalisilik Asit antitrombotik olarak, non stabil anjina pektoriste ve risk altındaki(hipertansif, hiperlipidemik, diyabetik veya sigara tiryakileri)hastalarda koroner trombozun önlenmesi de; miyokard reinfarktüs profilaksisinde; kardiyovasküler cerrahide özellikle aortokoroner bypass ve arteriovenöz şantlarda postoperatif tromboz ve embolizm önlenmesinde; geçici iskemik ataklarda ve stroke profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kanama eğiliminin arttığı patolojik durumlarda, antikoagülan (heparin, kumarin türevleri vb.) tedavisisırasında, glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, gebeliğinson 3 ayında, salisilatlara ve anal-jeziklere karşı aşırı duyarlıkgösterenlerde, kronik veya aktif ülseri olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Tıbbi zorunluluk olmadıkça gebeler ve emziren annelere verilmemelidir. Asetilsalisilik asit, kortikosteroidler ve alkolle birlikte alındığında gastrointestinal kanama riskini artırabilir.

Yan Etkileri:

 Mide rahatsızlığı, gastrointestinal gizli kan kaybında artış, nadiren aşırı duyarlılığa bağlı reaksiyonlar(deri reaksiyonları, nefes darlığı) ve trombositopeni gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Non Steroidal antiromatizmal ilaçların etkilerini ve yan etkilerini, metotreksatın istenmeyen etkilerini, antikoagülanların (örneğin heparin ve kumarin türevleri)etkilerini ve steroidlerle birlikte alındığında gastrointestinal kanama olasılığını artırır.

Doz Önerisi:

 Reinfarktüs profilaksisi ve non stabil anjina pektoriste 1-3x100 mg/gün veya 1-2x300 mg/gün, risk altındaki hastalarda koroner trombozun önlenmesinde 1-2x100 mg/gün veya gün aşırı 300 mg 1 Tablet, postoperatif (bypass ve shunt) tromboz profilaksisinde 1x100 mg/gün veya gün aşırı 300 mg 1 Tablet, stroke profilaksisinde ve geçici iskemik ataklarda 1-3x100 mg/gün veya 1-2x300 mg/gün, yüzeyel venlerin enflamasyonunda 3x600 mg/gün, uzun süreli tromboz tedavisinde 3-4x300 mg/gün olarak uygulanır. Tabletler çiğnenmeden, yarım bardak suyla yutulur.

Coraspin Nedir?

Coraspin, aspirin olarak da bilinen asetilsalisilik asit içeren bir ilacın markasıdır. Aspirin, nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar (NSAID’ler) olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Vücutta iltihaplanma, ağrı ve ateşe neden olan bazı doğal maddelerin üretimini bloke ederek çalışır. Coraspin, kardiyovasküler hastalığı olan kişilerde kalp krizlerini, felçleri ve kan pıhtılarını önlemek için yaygın olarak kullanılır. Ayrıca artrit, adet krampları ve baş ağrısı gibi durumlarda ağrıyı gidermek ve iltihabı azaltmak için kullanılır. Coraspin tablet formunda bulunur ve genellikle bir bardak su ile ağızdan alınır. Dozaj ve kullanım sıklığı, tedavi edilen duruma ve kişinin tıbbi geçmişine bağlıdır. Sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından sağlanan veya ilaç etiketindeki talimatları takip etmek önemlidir. Tüm ilaçlar gibi Coraspin de bazı kişilerde yan etkilere neden olabilir. En sık görülen yan etkiler mide rahatsızlığı, mide bulantısı ve kusmayı içerir. Nadir durumlarda kanama, ülser ve karaciğer veya böbrek hasarı gibi daha ciddi yan etkilere neden olabilir. Coraspin alırken herhangi bir yan etki meydana gelirse sağlık uzmanına haber vermek önemlidir.

Coraspin, kan sulandırıcılar, antasitler ve bazı bitkisel takviyeler dahil olmak üzere diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Coraspin’e başlamadan önce sağlık uzmanına alınan tüm ilaçlar ve takviyeler hakkında bilgi vermek önemlidir. Coraspin, aspirin veya NSAID’lere alerjisi olan kişiler, kanama bozukluğu veya aktif kanaması olanlar ve hamile veya emziren kişiler dahil olmak üzere belirli durumlarda kullanılmamalıdır. Coraspin’e başlamadan önce herhangi bir tıbbi durumu sağlık uzmanına bildirmek önemlidir. Genel olarak Coraspin, kardiyovasküler olayları önlemek ve ağrı ve iltihabı hafifletmek için yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır. Ancak, herhangi bir ilaçta olduğu gibi, yalnızca bir sağlık hizmeti sağlayıcısının rehberliği ve gözetimi altında kullanılmalıdır.

Coraspin Ne İçin Kullanılır?

Coraspin, asetilsalisilik asit olarak da bilinen düşük doz aspirin içeren bir ilacın markasıdır. Öncelikle kalp krizi veya inme riski taşıyan kişilerde kan pıhtısı oluşumunu önlemek için kullanılır. Daha spesifik olarak, Coraspin aşağıdaki koşullar için endikedir:

  • Bu olayların öyküsü olan hastalarda miyokard enfarktüsünün veya serebrovasküler olayın ikincil önlenmesi
  • Kararlı anjina veya kararsız anjina olan hastalarda kardiyovasküler olayların önlenmesi
  • İnme riski taşıyan atriyal fibrilasyonu olan hastalarda tromboembolizmin önlenmesi
  • Koroner arter baypas greft ameliyatı veya karotis endarterektomi gibi belirli ameliyat türlerinden sonra kan pıhtılarının önlenmesi

Coraspin’in kalp krizi veya inme öyküsü olmayan veya bu durumlar için yüksek risk altında olmayan kişilerde kullanılması önerilmez. Coraspin veya başka herhangi bir ilacı kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Coraspin Nasıl Kullanılır?

Coraspin, yalnızca bir sağlık uzmanı tarafından yönlendirildiği şekilde alınması gereken reçeteli bir ilaçtır. Dozlama talimatları, tedavi edilen duruma ve hastanın tıbbi geçmişine bağlı olarak değişebilir. Coraspin tipik olarak günde bir kez yemekle birlikte veya aç karnına alınır. Kanda tutarlı bir seviyeyi korumak için ilacı her gün aynı saatte almak önemlidir. Coraspin tabletler bir bardak su ile bütün olarak yutulmalı, ezilmemeli, çiğnenmemeli veya kırılmamalıdır.

Sağlık hizmeti sağlayıcınız tarafından reçete edilen dozaj ve tedavi süresini takip etmek önemlidir. Sağlık uzmanınıza danışmadan dozunuzu artırmayın veya azaltmayın. Coraspin’in bir dozunu kaçırırsanız, hatırladığınız anda onu alınız. Bununla birlikte, bir sonraki dozunuzun zamanı neredeyse gelmişse, atladığınız dozu atlayın ve normal doz programınıza devam edin. Kaçırılanı telafi etmek için çift doz almayın. Herhangi bir ilacı başlatmadan veya durdurmadan önce daima sağlık uzmanınızla konuşun.

Coraspin’in Yan Etkileri Nelerdir?

Etkin madde olarak asetilsalisilik asit içeren Coraspin yan etkilere neden olabilir. Yaygın yan etkiler şunları içerebilir:

  • mide bulantısı, kusma ve hazımsızlık dahil olmak üzere mide rahatsızlığı
  • göğüste ağrılı yanma hissi
  • karın ağrısı
  • ishal
  • kabızlık
  • baş ağrısı
  • baş dönmesi
  • kulak çınlaması
  • burun kanaması dahil olmak üzere kolay morarma veya kanama
  • deri döküntüsü, kaşıntı ve kurdeşen gibi alerjik reaksiyonlar

Nadiren, özellikle uzun süreli veya yüksek dozda aspirin kullanımı ile mide veya bağırsakta ciddi kanama veya ülserasyon meydana gelebilir. Herhangi bir şiddetli veya kalıcı yan etki yaşarsanız, derhal tıbbi yardım almalısınız.

Coraspin Diğer İlaçlarla Etkileşime Girer Mi?

Coraspin diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Coraspin ile etkileşime girebilecek bazı ilaçlar şunları içerir:

  • Antikoagülanlar
  • Steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar (NSAID’ler
  • Kortikosteroidler
  • Seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI’lar)
  • Metotreksat
  • Diüretikler

Coraspin ile potansiyel etkileşimlerden kaçınmak için reçeteli ilaçlar, reçetesiz satılan ilaçlar ve takviyeler dahil olmak üzere aldığınız tüm ilaçlar hakkında sağlık uzmanınızı bilgilendirmeniz önemlidir.

Coraspin Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?

Coraspin aşağıdaki durumlarda kullanılmamalıdır:

  • Aspirine veya Coraspin’in içindeki diğer maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık veya alerji
  • Aktif peptik ülser veya gastrointestinal kanama
  • Hemofili veya trombositopeni gibi kanama bozuklukları
  • Şiddetli karaciğer veya böbrek hastalığı
  • Bir doktor tarafından yönlendirilmedikçe hamilelik ve emzirme

Herhangi bir tıbbi durumunuz varsa veya başka ilaçlar kullanıyorsanız Coraspin almadan önce bir doktora danışmanız önemlidir.

Coraspin Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Coraspin asetilsalisilik asit içerir, dolayısıyla asetilsalisilik asit kullanımı için geçerli olan hususlar Coraspin kullanımı için de geçerlidir. Coraspin kullanırken göz önünde bulundurulması gereken bazı genel şeyler şunlardır:

  • Coraspin’i yalnızca doktorunuzun belirttiği şekilde veya etiketteki talimatlara göre kullanın.
  • Önerilen dozdan fazlasını almayın.
  • Mide rahatsızlığı riskini azaltmak için Coraspin’i bir bardak dolusu su ile ve yiyeceklerle birlikte alın.
  • Coraspin tabletlerini ezmeyin veya çiğnemeyin, çünkü bu çok fazla ilacın çok hızlı salınmasına neden olabilir.
  • Bir dozu kaçırırsanız, hatırladığınız anda onu alın. Bir sonraki dozunuzun zamanı neredeyse gelmişse, kaçırdığınız dozu atlayın ve normal doz programınıza devam edin.
  • Kan pıhtılaşması riskinizi artırabileceğinden, önce doktorunuzla konuşmadan Coraspin almayı kesmeyin.
  • Kolay morarma, burun kanaması, diş eti kanaması veya idrarda veya dışkıda kan gibi kanama belirtilerinin farkında olun. Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, hemen doktorunuza başvurun.
  • Mide ülseri, kanama bozuklukları veya karaciğer veya böbrek sorunlarınız varsa doktorunuzu bilgilendirin.
  • Bazı ilaçlar Coraspin ile etkileşime girebileceğinden, başka ilaçlar alıyorsanız doktorunuza bildirin.
  • Coraspin’i hamilelik sırasında, özellikle son trimesterde doktorunuza danışmadan kullanmayın.
  • Kanama riskini artırabileceğinden, herhangi bir cerrahi veya diş prosedüründen önce doktorunuza veya diş hekiminize Coraspin kullandığınızı söyleyin.

Coraspin’in güvenli ve etkili kullanımını sağlamak için bu yönergelere uyulması önemlidir. Bu ilacı kullanmayla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa daima doktorunuzla konuşun.

Coraspin’in Türkiye’de Bulunma Durumu Nedir?

Coraspin, Türkiye’de bulunmakla birlikte SGK tarafından geri ödeme kapsamındadır. Coraspin Tablet 100 mg 30 tabletlik ambalaj perakende satış fiyatı 23,66 TL, Coraspin Tablet 300 mg 30 tabletlik ambalaj perakende satış fiyatı 32,61 TL’dir.

Kaynak

Coraspin 100mg gastro-resistant tablets – Summary of Product Characteristics (SmPC) – (emc). Electronic Medicines Compendium.

Aspirin for cardiovascular disease prevention.

Aspirin (Oral Route). Mayo Clinic.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası