il içi öğretmen atamaları 2017 / 2017 İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Atama Sonuçları 81 İL Güncel Liste - Kamu Saati

Il Içi Öğretmen Atamaları 2017

il içi öğretmen atamaları 2017

MEB'den, 2. İl içi ve iller arası nakil duyurusu

VALİLİKLERE GÖNDERİLEN YAZI

2017 Eylül öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri de dikkate alınarak ekte gönderilen duyuru çerçevesinde yapılacaktır. Yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi bakımından başvuru ve atamalarına etki edecek MEBBİS kayıtlarındak ibilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir. Bu işlemlerin başvuru süresi içerisinde tamamlanması ve başvurularda herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederim.


Memurlar.net forumundaki paylaşımlar için tıklayınız.


ÖĞRETMENLERİN 2017 EYLÜL İL İÇİ VE İLLER ARASI İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır.

İsteğe bağlı yer değiştirmelere;

1- Öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

2- Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;
a) Sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar,
b) Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan il içinde veya il dışındaki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

3- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;
a) İl içinde yer değiştirecekler bakımından kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda, iller arasında yer değiştirecekler bakımından ise bulunduğu ilde fiilen öğretmen (sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirdiği süreler dahil), veya eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler,
b) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, norm kadro fazlası olmaları, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle idari tasarrufla istekleri doğrultusunda veya resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte,
c) Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında idari tasarrufla yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte,
değerlendirilir.

4- Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası olan öğretmenler ile eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, üç yıllık çalışma şartı aranmaksızın il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Ancak, bu kapsamda bulunan öğretmenlerden iller arası yer değiştirme isteğinde bulunacaklar il genelinde alanlarında öğretmen ihtiyacı olmaması halinde süre şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

5- Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır; ancak, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden kadrolarının olduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

6- Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 30 Eylül 2017 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

7- Soruşturma sonucunda görev yerleri; il dışına değiştirilenler daha önce görev yaptıkları il'e, il içinde değiştirilenler daha önce görev yaptıkları ilçeye, ilçe içinde değiştirilenler ise daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna aradan (yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren) üç yıl geçmeden yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.

8- Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

9- Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı olarak yapılan yer değiştirmeler iptal edilecektir.

10- Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinden talep edecektir.

11- Yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesi, başvuruların onaylanması ve reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri görevli, yetkili ve sorumludur.

12- Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.

13- Başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuruyu yapan öğretmen sorumludur. Öğretmenler, başvuruların onay işlemleri tamamlanmadan eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilecek ve bilgi düzeltmesi yaptıran öğretmenler, süresi içinde yeniden başvuru yapabilecektir. Ancak, başvurunun il milli eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılmayacaktır.

14- Yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyecek; eğitim kurumu yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaktır. Elektronik Başvuru Formlarının çıktısı, formu onaylayan eğitim kurumu müdürlüklerince başvurusu onaylanan öğretmenlere daha sonra imzalattırılacaktır.

15- Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Başvurular, başvurunun yapıldığı veya izleyen gün içinde eğitim kurumu müdürlüklerince; eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün içinde ise ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Son gün yapılan başvuruların onay işlemleri aynı gün tamamlanacaktır.

16- Müstakil müdürlüğü bulunmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler, başvurularını kadrolarının bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapacaktır

17- Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli oldukları eğitim kurumuna ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebilecektir.

18- Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği", "Matematik-Bilgisayar Bölümü", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri", "Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü" ve "Bilgi Teknolojileri" mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecektir.

19- Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenleri aynı tür eğitim kurumlarını tercih edebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir.

20- Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine daha önce atanmış olup bu görevlerinden ayrılanlar ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

21- Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

22-Doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

23- Öğretmenler, yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebilecektir.

24- Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 12 Eylül 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

25- Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

26-İsteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Öğretmenlerin, başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Ancak bunlardan, yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir.

27- Yer değiştirme başvuruları 08-12 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacak; atamalar 14 Eylül 2017 tarihinde, ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 15 -20 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

28- Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il milli eğitim müdürlüklerince giderilecek; bu şekilde giderilemeyen tereddütler ise Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri esas alınacaktır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Memurlar.net forumundaki paylaşımlar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

MEB 2017 il içi atama kılavuzu ve il içi atamada öğretmenlere ipuçları

MEB 2017 il içi atama kılavuzu ve il içi atamada öğretmenlere ipuçları

Öğretmenlerin 2017 yılı il içi atama yer değiştirmeleri konulu resmi yazı 28.04.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) tarafından kurumlara gönderildi. Kurumlara gönderilen il içi yer değiştirme resmi yazısının ekinde 2017 il içi atama kılavuzu da yer aldı. Bu yıl yapılacak il içi yer değiştirme için MEB'in belirlediği başvuru tarihi 2016 yılı il içi atama tarihi ile hemen hemen aynı oldu. 2016 yılında il içi atama sonuçları 6 Haziran 2016 tarihinde açıklanmıştı. 2017 il içi atama sonuçlarının açıklanacağı tarihte yine 6 Haziran olarak açıklandı.



İL İÇİ ATAMA BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR

2017 il içi atama başvuruları konusuna geçmeden önce geçtiğimiz yıl Öğretmenler İçin sitesi için yazmış olduğum İl içi tayin hakkında bilinmesi gerekenler yazıma göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederim. 100 binden fazla okunan, 400'den fazla yorum yapılan bir yazı oldu. Halen o konu üzerinden gerek özelden gerek sosyal medya hesaplarım üzerinden sorular geliyor. 2016 yılındaki yazdığım yazıyı yenileyerek 2017 il içi atamada bilinmesi gereken hususları açıklamak istedim.



2017 İL İÇİ ATAMA BAŞVURULARI

İl içi atama başvurusu yapmak için gereken şartlar, hangi öğretmenlerin, kaç yıllık öğretmenlerin il içi tayin başvurusu yapabileceği hususlarını ayrıntılı olarak aktaracağım. Tüm sorulara cevap alacağınızı düşünüyorum, şahsınıza özel bir durumunuz varsa konu altından yorum yazarak cevaplandırmamı isteyebilirsiniz.


2017 il içi atama başvuruları ne zaman yapılacak?MEB personeli için 2017 yılı il içi yer değiştirme tayin işlemleri başvuruları 22 Mayıs 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 26 Mayıs 2017 Cuma günü sona erecek. Burada öğretmenler arkadaşlar dikkat etmeliler 5 günlük bir süre var, MEB bu süreyi uzatmayabilir bu yüzden sürenin sağlıklı kullanılması gerekir. İl içi atama yaparak daha iyi bir okula geçmek isteyen öğretmen arkadaşım tarafından yapılacak tercih hatası mutsuz bir okula atanmasına neden olabilir.



İL İÇİ ATAMA HİZMET SÜRESİ

İl içi yer değiştirme işleminde hizmet puanı ve hizmet süresi hesaplanırken aynı tarih baz alınmayacak. Bu konuda öğretmen arkadaşlardan aldığım sorularda gördüğüm kadarıyla hizmet puanı hesaplama yanlış yapılıyor.

İl içi atamada hizmet süresi için hangi tarih baz alınıyor?2017 il içi atamada hizmet süresi 30 Eylül 2017 tarihine göre hesaplanacak. 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile 3 yıllık görev süresini dolduran öğretmenler il içi atama başvurusu yapabilecekler. Burada hemen bir soru cevap yapalım;


İl içi atamaya başvurmak için kaç yıllık öğretmen olmak gerekli? Zorunlu hizmetini tamamlayan, zorunlu hizmeti ertelenen, zorunlu hizmetten muaf olan ya da halen zorunlu hizmetini yapan öğretmenlerden aynı okulda 3 yıllık görev süresini 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile tamamlayanlar il içi atama başvurusu yapabilirler. İl içi atama yapmak için aynı okulda üç yıl çalışmak şarttır. Bunun istisnai durumları da var ancak biraz önce belirttiğim şartları taşıyan öğretmenler için aynı okulda 30.09.2017 baz alındığında 3 yıl çalışma koşulu vardır.


Doğu görevi olmayan yani zorunlu hizmet sayılmayan okullarda çalışan öğretmenler, 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında yer alan okullarda çalışan öğretmenler eğer adaylıkları kalkmış ise 3 yıl şartı aranmadan zorunlu hizmet olan okullara atama isteyebilirler. Bu durumda olan öğretmenlerin zorunlu hizmetini tamamlamamış olması lazım. 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında yer alan okullarda çalışan öğretmenlerden zorunlu hizmetini tamamlayan ve erteleten/muaf olan öğretmen için il içi atama başvuru süre şartı 3 yıldır. Bir tavsiyede bulunayım; il içi atama isteyecek öğretmenler okulların hizmet puanları ve hizmet süreleri son hali 2017 güncel dosyayı bilgisayarlarına indirsinler. Çünkü okulların hizmet bölgeleri, hizmet alanları, hizmet puanları, zorunlu hizmet süreleri gibi çok önemli bilgiler bu dosyada yer almaktadır. Tayin isterken bu bilgilere bakmak fayda sağlar. Örnek verecek olursam Adana ili Ceyhan İlçesinde yer alan Cengiz Topel İlkokulu 2. hizmet alanında olduğu için zorunlu hizmet olan bir okul değildir. Bu okula atanmış ve zorunlu hizmet yükümlüsü bir sınıf öğretmeni eğer adaylığı kalkmış ise Cengiz Topel İlkokulunda 3 yıl çalışma zorunluluğu olmadan il içi atama isteyebilir.


Kısa dönem askerlik, asker öğretmenlik, uzun dönem askerlik il içi atama süresinden sayılır mı? Kısa dönem askerlikte geçen 5,5 aylık süre il içi yer değiştirme süresinden sayılmaz. Asker öğretmenlik süresi il içi atama süresinden sayılır ancak asker öğretmenlik başlangıcında yani acemilikte geçen bir aya yakın süre de il içi tayin süresinden sayılmıyor. Burada da bir örnek vereyim; 17 Eylül 2014 tarihinde göreve başlayan bir bayan öğretmen için 30 Eylül 2017 tarihi baz alındığında aynı okulda 3 yıllık çalışma süresini doldurduğu için il içi atama isteyebilir. Ancak aynı okulda aynı tarihte yani 17 Eylül 2014 tarihinde göreve başlayan bir erkek öğretmen geçen yıl asker öğretmen olarak askerliğini yapmışsa 30 Eylül 2017 baz alındığında asker öğretmenlik acemilik süresinden dolayı il içi atamayı 2-3 gün süre ile kaçıracaktır.


Askerde olan öğretmen il içi atama isteyebilir mi? 2017 il içi atama kılavuzu Madde 13 te belirtilen hükümlerden birisi de aylıksız izinde olan öğretmenler için yazılmış. Askerde olan öğretmen aylıksız izinde demektir. Eğer askerde olan öğretmen 30 Eylül 2017 tarihine kadar terhis olacaksa, görevine başlayacaksa il içi atama isteyebilir. Askerde olan öğretmenin il içi atama başvurusu yapabilmesi için 30 Eylül 2017 tarihine kadar askerliğinin sona ereceğini belgelendirmesi gerekiyor. Bu belgeyi de başvuru sırasında okuluna gönderebilir.




Aylıksız İzin İl İçi Atama

Doğum izninde olan, aylıksız izinde olan öğretmen il içi atama başvurusu yapabilir mi? Atama kılavuzunda yer alan yukarıdaki madde askerde olan öğretmenlerde olduğu gibi aylıksız izinde olan bayan öğretmenler için de geçerlidir. Öncelikle doğum izni ile aylıksız doğum izni aynı değildir. Doğum öncesi yasal 8 haftalık doğum izni ve doğum sonrası yasal 8 haftalık doğum izin sürelerinde olan öğretmenler şart aranmadan il içi atama başvurusu yapabilirler. Burada önemli olan doğum sonrası aylıksız izinde olan öğretmenlerin durumudur. Doğumdan sonra aylıksız izne ayrılan bayan öğretmenin izni eğer 30 Eylül 2017 tarihine kadar bitiyorsa il içi atama başvurusu yapabilir. Ancak aylıksız doğum izni 30.09.2017'den sonra sona erecekse öğretmen il içi yer değiştirme tayin başvurusunda bulunamaz.


Norm fazlası olan öğretmen il içi atama başvurusu yapabilir mi? Okulunda resmi olarak norm fazlası olan öğretmen 3 yıllık süre aranmadan 2017 il içi atama başvurusu yapabilir. Norm fazlası ve ihtiyaç fazlası olan öğretmenler il içi atama başvurusunda bulunabilirler.


Okul müdürü, müdür yardımcısı il içi atama başvurusunda bulunabilir mi? Halen okul müdürü olan, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olan idareciler yöneticilik yapmak istemiyorlarsa, idarecilik görevlerine devam etmek istemedikleri takdirde il içi yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.


Görevlendirme çalışılan süreler il içi atama süresinden sayılır mı? Bu soruyu öğretmen arkadaşlardan çok fazla almaktayım. Örnekle açıklayayım. Van Başkale'de bir mezra okuluna atanan bir bayan öğretmen 6 Eylül 2014 tarihinde göreve başlasın. 7 Eylül 2014 tarihinden itibaren her yıl Van merkezde bir okula görevlendirilsin. Geçen 3 yıllık sürede okulunda bir ay dahi çalışmamış bu öğretmen il içi atama başvurusu yapabilir. Geçici görevlendirme süreleri il içi atama süresi hesabına katılır.


İl içi atama başvurusunda hizmet puanı için hangi tarih baz alınacak? İl içi atama başvurusunda hizmet puanı hesaplamayı MEBBİS üzerinden anlatayım. Öncelikle 2017 il içi atamaya  başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları 26 Mayıs 2017 tarihine göre hesaplanacak.


İl içi atama için geçerli olacak hizmet puanı hesaplama işlemi;


Öncelikle TC numaranız ve kişisel şifreniz ile birlikte MEBBİS öğretmen girişi yapınız. MEBBİS şifrenizi bilmiyorsanız buraya tıklayarak MEBBİS şifrenizi alınız.




MEBBİS Giriş

MEBBİS'e giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan yukarıdan aşağıya sıralı olan Kişisel Bilgiler Modülü butonuna tıklayınız.

Kişisel Bilgiler Modülü

MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülüne tıkladıktan sonra size ait tüm bilgilerinizin yer aldığı bir ekran gelecek MEBBİS girişi yapan öğretmenler bu konulara önceden de aşinâ olabilirler ancak ben tüm detayı en basit düzeyden anlatma ihtiyacı duydum. Bu kısımda ise Hizmet Puanı Hesaplama sekmesine tıklayınız




İl İçi Atama Hizmet Puanı

İl içi atama hizmet puanı hesaplama işlemi için son bir adım kaldı. Hizmet Puanı Hesaplama butonuna tıkladıktan sonra gelen ekranda aşağıdaki gibi Sorgulama Tarihi olarak 26/05/2017 tarihi seçilecek ve Hesapla butonuna tıklanacak. Çünkü 2017 il içi atama hizmet puanı hesaplama süresinden 26 Mayıs 2017 Cuma günü baz alınmaktadır. Tekrar hatırlatırsam 2017 il içi atama hizmet süresi için 30.09.2017 tarihi, 2017 il içi atama hizmet puanı hesaplama için de 26.05.2017 tarihi dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır.




İl içi atama 2017

Yukarıda resimde görüldüğü gibi hesapla butonuna bastıktan sonra 2017 il içi atama da başvuru yapacağınız puan hesaplanacaktır. Destekleme ve Yetiştirme Kursu görevleriniz, Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Ek Puanı, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Ek Puanı toplamında Hizmet Puanı Genel Toplamı kaç ise il içi atamada o puanınız geçerli olacak. Hizmet süresi hesabı ve hizmet puanı hesabı umarım anlaşılmıştır.



GÖREVİ BAŞINDA OLMAYAN ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ ATAMA BAŞVURULARI

Görevde olmayan, raporlu, izinli olan öğretmen nasıl il içi atama başvurusu yapacak?


Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme atama duyurusu madde 10 bu durumu açık ve net olarak belirtmiştir. İl içi atama başvuruları sırasında nikah izninde olabilirsiniz, doğum izninde, askerde olabilirsiniz. Bu durumlar ve benzer durumlar yaşayıp görevinin başında olmayan öğretmenler il içi atama başvurularını MEBBİS üzerinden yapacaklar ve başvuru yaptıklarını okul müdürüne, ilgili idarecilere bildirecekler. Okul müdürlükleri de başvuruları onaylayacak. Hiçbir okul müdürü mazereti nedeniyle görevinin başında olmayan öğretmenin başvurusunu onaylamamazlık yapamaz. Onaylamak zorundadır.



İL İÇİ ATAMA YAPANIN İL DIŞI ATAMAYA BAŞVURUSU

İl içi atama başvurusu yapan il dışı atama başvurusu yapabilir mi?

İl içi atama isteyen il dışı isteyebilir mi? En çok sorulardan birisi de bu; il içi atama başvurusu yapanın il dışı yer değiştirmeye başvurusu yapıp yapmayacağı hususu her yıl tartışılır. Öncelikle bu konuda öğretmenler arasında bir yanlış anlaşılma daha doğrusu bir farklılığı görememe var. Bazı öğretmen haber siteleri de yanlış bilmekten kaynaklı öğretmenlere yönelik açıklama yaparken hatalı yönlendirmeler yapabilmektedir. Hemen açıklayayım; il içi atama başvurusu yapmak ile il içi atama başvurusu yapıp ataması çıkmak aynı değildir. Buradan hareketle;


DURUM1: İl içi atama başvurusu yapan ve il içi atama başvurusu çıkan öğretmen aynı yıl il dışı atama başvurusu yapamaz. 2017 yılı il içi atamaya başvuran ve il içi ataması çıkan öğretmen, 2017 il dışı atama başvurusu yapamaz.


DURUM2: 2017 il içi atama başvurusu yapan ancak il içi ataması çıkmayan öğretmen, 2017 il dışı atama başvurusu yapabilir.


Görüldüğü üzere, il içi atama başvurusu yapan ve ataması çıkan öğretmen aynı dönem il dışı atama başvurusu yapamaz. Ancak il içi atamaya başvuran ataması çıkmayan öğretmen aynı dönem il dışı yer değiştirme tayin başvurusu yapabilir.



İL İÇİ ATAMA YAPTIKTAN SONRA EŞ DURUMU

2017 il içi atama başvurusu yaptıktan ve ataması çıktıktan sonra 2017 Ağustos eş durumu atamasına başvuru yapılabilir mi? Evet yapılabilir. İl içi atamadan sonra özür grubu atamasına (eş durumu, sağlık özrü vs) başvuruda bulunabilir bunda bir engel yoktur. Engel sadece il dışı atama başvurusu yapılamama hususunda vardır. 2017 il içi atama duyurusu madde 11 de yer alan cümle; Ancak bunlardan, il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra mazeretleri oluşanlar, mazeret durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.


İl içi atama yaptıktan sonra seneye il dışı atama yapılabilir mi? 2017 il içi atama sonucu yer değiştiren öğretmen 2018 il dışı atama başvurusu yapabilir. Ya da geçen yıl yani 2016 il içi yer değiştirme ile tayini çıkan öğretmen 2017 il dışı atama başvurusu yapabilir. İl içi ataması çıktıktan sonra sonraki sene il dışı atama isteyecek öğretmenin aynı okulda 3 yıl çalışma zorunluğu yoktur. Aynı dönem olmadığı sürece il içi atama istemenin il dışı atama istemeye bir engeli bulunmamaktadır.



İL İÇİ ATAMA BAŞVURUSUNUN İPTALİ

İl içi atama başvuru tarihleri olan 22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvuru yapan öğretmen bu tarihler içerisinde isterse atama başvurusunda vazgeçebilir. Okula/ilçe & il MEM'e dilekçe verilerek yapılan başvurudan vazgeçilebilir.


İl içi atama iptal ettirilebilir mi? Ancak; il içi atama başvurusu yapan ve ataması gerçekleşen öğretmen şu andaki atama kılavuzuna göre atamasını iptal ettiremez. Atamalardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) atamaların iptal edilmesi yönünde bir duyuru yayımlarsa iptal olabilir, şu anda iptal edilemez hükmü geçerlidir. İl içi ataması çıkan öğretmenin atamasını iptal ettirmek istemesi halinde en önemli husus; ilişik kesmemesi olacaktır. Kısaca atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmen ilişik kesmeyecek, mazeret dilekçesi yazacak. Dilekçesine cevap gelene kadar ilişiğini kesmemesi, eski okulundan ayrılmaması lazım



ATAMA BAŞVURULARINDA DİĞER HUSUSLAR

İl içi atama başvurularında en fazla 40 tercih yapılabilecek. Tercihte bulunan öğretmenlerin il içi atamaları hizmet puanlarına göre yapılacak. Aynı okulu tercih eden öğretmenlerden hizmet puanı en yüksek olan o okula atanabilecek. İl içi atamalar Valilikler tarafından yapılacak.


NOT: MEBBİS il içi atama başvuru ekranında tüm okulların listesi gözükecektir. Bu listede yer alan tüm okullar tercih edilebilecek. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yayınlanacak olan münhal listeler normu boş olan okullar olacak. Yani İl MEM'lerin listesi normu kesin boş olan okullardan oluşacak. İl içi atama başvurusunda bulunacak öğretmen milli eğitim müdürlüğünün listesinde olmayan okulları da seçebilir. Eğer seçtiği okuldan aynı branştan bir öğretmen il içi atama ile başka bir okula giderse kendisi de o okula gidebilir.



2017 İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI VE İLİŞİK KESME

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin 2017 yılı il içi atama sonuçları 6 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak. İl içi atama sonuçları sonrasında ataması çıkan öğretmen 12 Haziran 2017 tarihinden itibaren ilişik kesebilecek. 12 Haziran'dan önce öğretmenler eski görev yerinden ayrılamayacaklar.


ogretmenlericin.comsitesine gelen, sosyal medya üzerinden bana da gelen ve araştırma yaparken gördüğüm bazı soruları da zaman zaman buraya aktaracağım. Sorularını sorabilirsiniz.

Arif Muzaffer KUL
Öğretmen

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır