jül sezar belgeseli / Netflix belgeseli Kraliçe Kleopatra'nın yıldızı, "ırkçı" tepkilere yanıt verdi | Independent Türkçe

Jül Sezar Belgeseli

jül sezar belgeseli

roman empire

  • (bkz: roman empire the mad emperor)

  • döneme hayranlık duyan şahsımın beğenerek izlediği film tadında netflix belgeselidir. (bkz: commodus) (bkz: gaius julius caesar) (bkz: caligula) olmak üzere roma tarihine damga vuran 3 yöneticinin hayatlarını özet olarak anlatmakta. eskiden cnbce de yayınlanan (bkz: rome) dizisini beğenenlerin ve meraklılarının kaçırmamasını tavsiye ederim.

  • özellikle sezar dönemini çok iyi anlatan belgesel dizi. roma'nın cumhuriyetten imparatorluğa nasıl geçtiğini merak ediyorsanız faydalı olabilir.

  • keşke romulus ve remus'tan başlayarak belgesel olarak çekilseydi. daha kıymetli olurdu. ve sezonluk belgesel-dizi olurdu.

  • netflix belgeselinin müzikleri hans zimmer önderliğindeki bleeding fingers music tarafından yapılmaktadır

  • netflixin komodus, jül sezar, caligula dönemlerini hem tarihsel canlandırma hem de birkaç anlatıcı ile bize aktardığı belgesel. her tarihi karakter için ortalama bölüm yapılmış. elbette ki roma döneminin bu isminden çokça söz edilen karakterleri hakkında bir belgesel izlemek ilgi çekici; ancak eleştirmek istediğim birkaç nokta var:

    ilk olarak ara geçiş sahneleri olarak kullanılan sahnelerin hepsini, her bölümü geçtim, bütün 3 sezon için aynı görüntüleri kullanarak geçiştirmişler. tamam bir iki kez kullanırsın da her bölüm, hatta tamamen farklı bir dönemi anlatan başka bir bölümde dahi aynı görüntüleri görmek insanı bir süre sonra sıkıyor. örneğin halkın sevinci için hep aynı halk seviniyor, senatörlere düzenlenen suikastler ya da gözdağı verilmesinde hep aynı senatörler var, askerlerin savaşa hazırlanmasında aynı askerler, günbatımında bir binanın görüntüsü geçişi hep aynı. bir süre sonra çok sırıtıyor.

    ikinci olarak karakterler hep aynı kıyafetler ve aynı saç görüntüsüne sahip. örneğin yıl sonraki bir olayı anlatıyor hala aynı kıyafetler. hatta sezar&#x; ın ailesi ile farklı dönemlerde yemek yediği sahneler vardı; üçünde de aynı yemeği aynı kıyafetlerle yiyorlar. çok belli ki bir günde bütün sahneleri çekeriz farklı açılardan demişler.

    üçüncü olarak 3 farklı karakterin hayatını da hep aynı uzmanlar anlatıyor. yani muhakkak sadece sezar ın hayatı üzerinde ya da sadece caligula nin hayatı üzerinde daha uzman kişileri bulabilecekken, aynı uzmanlarla kotarırız ya zaten insanlar karakterlerin popülerliğinden dolayı izleyecek demişler gibiler.

    dördüncü olarak tarihi olarak çelişkiler var gibi geldi bana. örneğin caligula kardeşini hamile bıraktıktan sonra karnını deşip çocuğu titan ilan ediyor diye biliyorum. dizide böyle olmuyor. ya da caligulanin tahta geçiş yaşı gerçekle uyuşmuyor. caligulanin tek bir eşi olmuyor; ama buna değinilmiyor.
    yine sezar' ın rubicon&#x; u geçişinde yanında küsur asker vardı diyor, pompei ile savaşmak için giderken bir anda sayı oluyor. öncesinde galyalılar ile olan savaşlarda da asker sayılarında tutarsızlıklar vardı.

    tamam anlatıcıların anlattığı önemli belki de canlandırmalar biraz vasat olabilir; ancak dış sesin anlattıklarında da çelişkiler var gibi. sanki bu tarihi karakterler zaten popülerler; birkaç da insanların hep sevdiği savaş ve sevişme sahneleri ekleriz, orta karar bir şey ortaya çıkar demişler gibi.
    yine de tam da onların düşündüğü gibi izlemekten keyif alınıyor; ama keşke daha özenilerek yapılmış bir iş ortaya koysalardı.

    edit: yalnız arkadaş bu sezardaki de ne hayatmış. gitti spartaküs ayaklanmasını bastırdı, konsül oldu, galiçyayı fethetti, pompei&#x; yi yunanistan&#x; a kadar kovaladı, savaştı, yetmedi mısır&#x; a gitti kleopatra ile birlik oldu; yetmedi roma&#x;ya gitti diktatör oldu. ne hayatmış. biz bu zamanda uçakla bir yerlere gitmeye üşeniyoruz, adam at üstünde her yeri tavaf etti, mö 50&#x; li yıllarda. işte neden böyle bir isteği var hayatta kendine ait bir değerler sistemi var, isteğine, kendine olan inancı var. bu da iradesini güçlendiriyor. hayatta bir istegin, inancın olacak yoksa olmuyor.

  • netflix sayesinde tanıştığım dizi tadında belgesel. sırasıyla commodus, jül sezar ve caligula&#x;yı işlemiş ve toplamda 3 sezondan oluşuyor. benim gibi tarihe meraklı ancak sıfırdan okuma yapma konusunda üşengeçseniz merakınıza altyapı sağlaması bakımından kesinlikle başarılı bir yapımdır. şahsen cahilliğime bir nebze de olsa su serptiğini ve bana güzel yollar açtığını düşünüyorum. favorim ise sezar'ı işleyen 2. sezon.

    anlattığı roma tarihi isimleri arasındaki geçişler çok boşta kalmış; mesela jül sezar'dan sonra imparatorluğa geçiş döneminden çok yüzeysel bahsetmiş. dolayısıyla insanın kafasında yüzlerce soru oluşuyor. aslında olumsuz gibi gözüken bu durum sizi başka kaynaklara yöneltiyor. merakımı doyurmak adına hangi kitapları okuyabileceğimi araştırmaya başladım bile. tavsiyelerinize de açığım :)

  • bir yaz gripçisi olarak caligula bölümünü bitirdiğim, bu gidişle sezar'ı da yarın akşama kalmaz tüketeceğim gibi görünen dizi-belgesel karşımı yapım. roma imparatorluğu'nu çok merak ederim, hele bir bizans yapsalar tadından yiyemem. severek başına oturdum. fakat eksikler çok. arkadaşım bu koskoca roma imparatorluğu'nu soracak daha yetkin isimler yok muydu? o yayık ağızlı gazeteci kadına da acayip sinir oldum ha. gerzo gerzo konuşuyor, dizi kısmı laubali kalabilir de konuşan bilirkişiler daha itinalı olmalıydı. sanırım kafalarında aşk-intikam-güç-ihtişam soslu allah allah kontesi kim dürttü gibi bir şey vardı.

    ayrıca yaz kış koskoca yılların caligula'sı, ve üç bacısı ve emmisi sarayın gözdeleri aynı esvapları giymek nedir? emine erduvan'dan israf kötü konulu seminer mi dinlediniz naaptınız. hiç mi saray terzini yok? bi metre bişi de mi diktirmediniz kendinize lan?

    caligula'nın bacılarından çocuk sahibi olma fikri nasıl ortaya çıktı bilmiyorum. tarih okumadım, spekülasyon yapmak istemem de agrippina'nın fettan kadın olarak caligula'nın aklına girmesi inandırıcı gelmedi. femme fatale efsanesini işleyim biraz, mehmeh yoldan çıkaran kadın imajının her tür gideri var mı dediniz naaptınız. caligula iyi de bacısı kötü işte.

    o görkemli yapıları, tiyatroları, hipodromları kim yaptı? adsız, tarihsiz on binlerce insan, birey oldurulmamış insan, köle ve işçi. tarih imparatorların tarihi, roma halkının değil sarayının tarihi. keşke arada roma halkının her katmanının bir gününü de izleyebilsek bir gün. neyse hal böyleyken,sezon sonunda ühühüh caligula!ya da çok üzülüyoruz, onun da hayatı zor işte demek de nedir??

    bi de koskoca imparator lan , adamın gerçek bir adı var. caligula aşağı caligula yukarı. bu ne böyle. adamın adını bir kere telaffuz edin lan kitapsızlar, bir kere lan bir kere.

    ilk sezon eyyorum bu kadar, sezar'la geri dönücem. ama önce kendime bir sıcak ıhlamur daha yapmalıyım.

  • dizi tadında bir belgesel, beğendim. ne kadar doğru yansıtılmıştır bilmiyorum ama izledikten sonra roma tarihini okuma ve araştırma isteği uyandırdı.

    marcus aurelius, commodus, caligula ve julius caesar baya iyiydi, heyecan ile izledim, keşke osmanlı için de yapılsa bu yapımın benzeri, bu konseptin tutması dileğiyle

    not: asteriks çizgi filminden dolayı cesar ve romalı askerlerden pek haz etmediğimi anladım düşününce, romalı askerler abartı salak ve korkak resmedilmişti.

  • bazen dizi bazen belgesel izliyormuş gibi hissettiren yapım. 2. sezon olan jül sezar en beğendiğim sezon oldu. anlatımda kısa geçilen yerler var ,uzatılan yerler var bundan dolayı bazen belgesel olmaktan çıkıyor dizi gibi oluyor ama keyifli vakit geçirmek için izlenebilir özellikle cumhuriyet sonu imparatorluk başı roma dönemlerine ilginiz varsa.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Netflix, Hollywood yıldızı ve aktivist Jada Pinkett Smith'in Kleopatra hakkındaki belgesel dizisinin, tarihsel olarak ırksal olarak belirsiz kraliçenin siyah olarak tasvir edildiği 10 Mayıs'ta yayınlanacağını duyurdu.

Kleopatra'nın ırkı ve etnik kökeni, tarihçiler tarafından yıllar boyunca tartışıldı ve birçoğu onun esas olarak Makedon Yunan kökenli olduğu sonucuna vardı.

Netflix'te Kraliçe Kleopatra'nın bir açıklaması "Mısır'ın son firavunu olan Kleopatra, canlandırmalar ve uzman röportajları içeren bu belgesel dizisinde tahtını, ailesini ve mirasını korumak için savaşıyor."

Fragmana göre dizi, Kleopatra'nın Mısır'ı yönetirken ve Jül Sezar ve Mark Antony de dahil olmak üzere Romalı liderlerle ilişkiler yoluyla manevralar yaptığı yolculuğunu takip edecek.

Küresel bir Netflix alt markası olan Strong Black Lead tweet attı, "Yönetici Yapımcı @jadapsmith'ten ikonik Afrika kraliçelerinin hayatlarını araştıran yeni bir belgesel dizisi geliyor." "KRALİÇE KLEOPATRA, dünyanın en ünlü ve yanlış anlaşılan kadınlarından biri olan Kleopatra'nın hikayesini anlatıyor. KRALİÇE KLEOPATRA, 10 Mayıs'ta yalnızca Netflix'te izlenebilir."

Pinkett Smith'in projesi Kleopatra'yı siyah olarak tasvir edecek, ancak ikonik hükümdarın gerçek etnik kökeni hararetle tartışılmaya devam ediyor.

Fragman, çeşitli uzmanlardan oluşan bir panelle anlaşmazlığı ele alıyor ve görünüşe göre belgesel dizileri buna zaman ve çaba ayıracak.

Bir kişi, "Mısırlı olması mümkün" dedi.

Bir diğeri, "Onun da benim gibi kıvırcık saçları ve benzer bir ten rengi olduğunu hayal ediyorum" dedi.

Son bir yorumcu, "Büyükannemin bana 'Okulda sana ne söyledikleri umurumda değil. Kleopatra siyahtı' dediğini hatırlıyorum" dedi.

Kleopatra'nın gerçek ırksal geçmişi yıllardır tartışılıyor, ancak Pinkett Smith onu siyah olarak temsil etmeye kararlı görünüyor.

Şubat ayında bir röportajda "Bu özel proje birçok farklı entrikadan geçti, ancak Willow ile başladı. Gerçekten Siyah kadınları temsil etmek istedim," dedi.

"Siyah kraliçeler hakkında hikayeler göremiyoruz veya duymuyoruz ve bu benim için olduğu kadar kızım için de gerçekten önemliydi ve sadece topluluğumun bu hikayeleri öğrenebilmesi için tonlarca var çünkü! İşin üzücü yanı, çok güçlü olan ve Afrika uluslarının bel kemiği olan bu tarihi kadınlara hazır erişimimiz yok" dedi.

Ekran görüntüsü

"TARİHİ TAHRİF ETMEK" SUÇLAMALARININ ORTASINDA ON BİNLERCE İMZA

Mısır Ptolemaios Krallığı Kraliçesi Kleopatra hakkında yakında çıkacak olan bir Netflix belgeselinin iptali için çağrıda bulunan çevrimiçi bir imza kampanyası, başrolde siyahi bir oyuncuyu seçerek "tarihi tahrif etmek" suçlamalarının ortasında on binlerce imza aldı.

10 Mayıs'ta yayınlanma tarihinden önce bu hafta başlarında çevrimiçi olarak yayınlanan 'Kraliçe Kleopatra'nın fragmanına, "Kleopatra'nın mirası, Hollywood tarafından genellikle göz ardı edilen birçok akademik tartışmanın konusu olmuştur" iddiasında bulunan bir YouTube açıklaması eşlik etti. ”

Bununla birlikte, funduszeue.info web sitesinde yer alan çevrimiçi imza kampanyasının yaratıcılarına göre, Hollywood gerçek tartışmanın üzerini örttü ve onun yerine "siyah Amerikan kültürel kimliklerini Afrika ve Afrika tarihinde merkeze almak" olarak tanımlanan "Afro-merkezcilik"i koydu.

Dilekçede "Afro-merkezcilik bir sahte bilimdir" yazıyor. Hala tarihi çarpıtmaya çalışıyorlar” dedi. Dilekçenin açıklaması, Kleopatra'nın Mısır'ın İskenderiye kentinde doğduğunu ve Yunan kökenli olduğunu açıklıyor. "Siyah DEĞİLDİ" diye ekliyor, ancak insanların "bunu hiçbir şekilde, şekilde veya biçimde ırkçı veya siyahlara karşı önyargı[d] olarak kullanmaması" konusunda uyarıyor.

"Bu da milliyetçilik için yakıt değil" diyor. "Yalnızca gerçek için."

Yine Makedon soyundan gelen Kleopatra, 39 yaşında ölmeden önce MÖ yılları arasında 21 yıl Mısır'da hüküm sürdü. Mısır dilini kullanın. Ölümünün kesin nedeni konusunda spekülasyonlar devam ediyor, ancak tarihçiler genellikle bunun kendi eliyle meydana geldiği konusunda hemfikir.

Yapımcılığını oyuncu Will Smith'in eşi Jada Pinkett-Smith'in üstlendiği belgeselin başrolünü İngiliz aktris Adele James oynuyor.

Roman Empire (dizi)

Roman Empire (Türkçe adıyla Roma İmparatorluğu), Roma İmparatorluğu'nun tarihi olaylarına dayanan bir televizyon belgesel-dizisidir.

Roman Empire
Yazar
  • Jeremiah Murphy
  • Peter Sherman
  • Brian Burstein (2. sezon)
  • John Ealer (2. sezon)
  • Steve Loh (2. sezon)
BaşrolSean Bean
Aaron Jakubenko
Ülke Amerika Birleşik Devletleri
Sezon sayısı 3
Bölüm sayısı 15
Yapım
Yapım şirketiNetflix
Yayın bilgileri
Yayın tarihi 11 Kasım - devam ediyor
Dış bağlantılar

İnternet sitesi

Gösteri, her sezon bağımsız bir hikâye sunan antoloji formatındadır. 1. Sezon, "Reign of Blood", İmparator Commodus hakkında altı bölümlük bir hikâye, Jeremiah Murphy ve Peter Sherman, Richard Lopez'in yönetmenliğiyle ilk sezonun yazımında işbirliği yaptı. 11 Kasım 'da Netflix'te yapıldı.[1] 2. Sezon, "Master of Rome", Diktatör Jül Sezar'ın yükselişi ve Roma Cumhuriyeti'nin düşüşü hakkında beş bölümlük bir hikâye hakkındaydı.[2] 2. Sezon 27 Temmuz 'de gösterime girdi. "The Mad Emperor" 3. Sezon galası 5 Nisan 'da Netflix'te yapıldı ve İmparator Caligula hakkında dört bölümlük bir hikâyeye yer verildi.

Dizi, Netflix tarafından bir "Netflix Orijinal" dizisi olarak üretildi, ancak sık sık Antik Roma: Bir İmparatorluğun Yükselişi ve Düşüşü () dahil olmak üzere diğer programlardan görüntüler kullandı.

Bölümler[değiştir kaynağı değiştir]

Roma İmparatorluğu bir antoloji dizisi olduğu için her sezon farklı bir imparatorun hikâyesini anlatmaktadır.

Sezon 1[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.